Advertisement

ads

DILARANG MEMAKAI BRA KETIKA UJIAN

Assalamualaikum..

pelik2 je undang2 negara china ni..



Peraturan keselamatan baru di Wilayah Jilin melarang pelajar perempuan  memakai pakaian dalam sepanjang ujian masuk perguruan tinggi nasional berlangsung
.
Peraturan mewajibkan  pelajar senior yang mengambil "gaokao" untuk menjalani ujian tanpa pakaian dalam dan tali pinggang, serta memakai sandal plastik untuk mengelakkan penggera pada peralatan pengesanan logam. Mereka yang memakai tampalan logam atau implan wajib mendapatkan surat doktor

Menurut Beijing News, netizens mengkritik pemeriksaan keselamatan yang terlalu ketat, dan beberapa pelajar tidak senang diperlakukan seperti "barang."

Seorang peserta ujian menyatakan kepada sebuah surat khabar, "Saya merasa kami seperti kumpulan haiwan, yang bersedia untuk dipasarkan."

Hampir 10 juta pelajar nasional bersaing untuk berebut kurang dari 7 juta tempat di perguruan tinggi.

Peraturan baru ini bertujuan untuk mencegah penipuan Lebih daripada 4,000 peranti telah dirampas semasa kempen anti-penipuan di Jilin.

Tekanan boleh menyebabkan gangguan dan bunuh diri ketika pemilihan masuk perguruan tinggi yang juga telah mendorong banyaknya penipuan.


##sampai macam tu sekali la....tu la.lain kali jangan meniru masa peperiksaan..kan??

sekian.

Catat Komen

9 Ulasan

  1. mesti tempat nih, pelajarnya kuat meniru kot. tapi pelik betui lahh. seram pun ada bab bunuh diri tu.

    BalasPadam
  2. Ketatnya peraturan. Kat sini tak ada ketat sangat. Saya hari tu exam, sempat bergambar g dengar paper killer saya tu. Huhu..

    BalasPadam
  3. amboi.... peliknya!

    p/s: terima kasih kak diana dah letak banner kat blog akak... ^_^

    BalasPadam
  4. Negara komunis memang la macam tu. Depa yang tentukan apa yang rakyat dia boleh dan tak boleh... Untung kita negara demokrasi.

    BalasPadam
  5. aduhaii seyess macam2 di cina nie
    macam manalah nak gi ujian x pakai bra .. selesa ke huhuh

    ps : D , anak2 ieda x pernah minta pun pink2 nie D .. mereka x minat , cuma sabriena nie kalau belikan dia skarf ke pin rambut ke dia suka warna pink .. so ieda belikan itu ajelah .. kalau kek2 nie ke baju ke .. x pernah minta warna tema apa2 .. ikut ibu beli ape ..

    syukur anak2 memahami dan mendengar kata , x memilih .. kalau tidak pening juga .. lagi satu mgkin ieda x ajar mereka koot , biasa yg ieda tgk , ramai ibu bapa yg mengikut kemahuan anak2 , ada minat kaler tuu kaler nie ... sbb tu mereka dah biasa ..
    tapi bukan anak2 iedalah .. mereka memang x pernah minta dan ieda x pernah nak cakap kaler tuu kaler nie .. selalu cakap , kalau ibu ada duit ibu beli .. kalau tidak mereka dah tahu ekee ;) alhamdulillah

    BalasPadam
  6. sebab depa ni hebat sgt menipu...tu pasal jadi lagu ni....ahakz

    BalasPadam
  7. hurm...terkedu sat. macam nih pun ada erk... huhuhu...

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)