Advertisement

ads

TREND BERCINTA MASA KINI

Assalamualaikum...



Selamat petang semua...
bercinta memang best.boleh berkongsi perasaan..
tapi gaya bercinta pasangan masa kini agak pelik bagi aku..
nak tau apa yang pelik..

1-hubungan seks.
bila jatuh cinta terus bawak pi hotel.
yang si gadis pun..demi membuktikan konon cinta nya ikhlas
ikut je lelaki jongos tu..kalau tak de hubungan seks maknanya
tak cinta.kalau tak de hubungan seks cukup dengan ringan2 saja.

2-bawak balik rumah
seminggu kenal dah bawak balik rumah.
nak kenalkan kat mak ayah.sebulan lepas tu tak ngam..putus!
bulan depan bawak yang lain pulak.yang anehnya mak ayah
rileks je..berfikiran terbuka..konon!

3-ukir nama kat tangan.
kalau zaman dulu, ukir2 nama ni kat pokok..kat batu..
kat kerusi tepi tasek..tapi sekarang ambik pisau
di torehnye tangan dia tulis nama kekasih.
yang bukan2 la korang ni.

4-bila cinta kena sara.
baru bercinta la..tapi yang lelaki laburkan duit kat awek dia.nafkah la konon.
sebulan paling sikit kena bagi la 50-100 ringgit.
ni bagi pasangan yang pokai la.yang bela pakwe pun ada.
dapat gaji bagi kat laki tu..bukti kasih dan sayang.

5-nama panggilan macam dah kawen.
yang si lelaki panggil perempuan Mama.
yang perempuan pulak panggil si lelaki tu papa.
kat facebook pun terus bertukar status "berkahwin"
entah kenapa perlu menjatuh kan saham sendiri
untuk satu hubungan yang tak pasti.

harap2 jangan la
adik2 buat macam kat atas ni ye??
jangan sia2 kan hidup korang.
jangan sebab cinta pada sesorang terus lupa
untuk mencintai diri sendiri..


sekian..

Catat Komen

34 Ulasan

  1. hahahah betul!! saya bab bawa jumpa org tua tu mmg tak open lagi..ntahlah...apatah lagi yg lain2 :(( budak2 skarang dah terlebih pandang ke barat mengeletis...errr sorry emo hahahahaha

    doa agar bukan dari kalangan anak2 kita..juga doa agar mereka semua diberi hidayah :)

    BalasPadam
  2. alhamdulillah tidak terikut dengan trend tu.^__^

    BalasPadam
  3. budak2 skrng..
    moge2 dorng ni berubah..
    =D

    BalasPadam
  4. setuju..dunia semakin menakotkan~

    BalasPadam
  5. huuuu...trend yg xelok yg mau diikutnya.

    BalasPadam
  6. tak ikut trend nie
    semoga kita semua dijauhkan ngn trend sebegini :D
    hehee

    BalasPadam
  7. betul, setuju sangat, tang toreh tangan dgn nama yg paling tak masuk dek akal

    time cinta terlebih2, dah kawin esok oi oi je ke pasangan tu

    BalasPadam
  8. huhu... xm'nafikam trend 2...nk kata ikut trend..ishh xlh..tp nyue pernh buat.. no.2 (utk beritahu dgn sape kita bkwn)& no.4 (xsara tp bkongsi duit time kuar, kita bkn kaya/dia pon sama knkn)

    sory kalu silap :))

    BalasPadam
  9. Tuhlah...adik2, jgn bt mcm tu. Tak elok. Sesape yg terlanjur ade terbuat salah satu, muhasabah diri. Hidup kite tak tentu bape lamanye. Hatta klu dpt hidup 1000 thn pun, belum tentu lengkap ke tak lengkap amalan kita.

    Klu ada bt dosa, msh ade byk masa utk kembali kepadaNya. Insya-Allah.

    BalasPadam
  10. ingat mengingatikan... semoga semuanya baik-baik belaka anak-anak kita nanti...

    BalasPadam
  11. centa zaman la ni..zaman dolu2 nyuruk balik pintu.. :)

    BalasPadam
  12. SETUJU SANGAT..KDG2 BILA BACA STATUS DEKAT FESBUK,NAIK GELI PUN ADO..

    BalasPadam
  13. paling fofular skg yang men toreh2 tangan tu. giler dan bangang!

    BalasPadam
  14. tulah, meluat tengok orang sekarang bercinta, kalah orang dah kawin..

    BalasPadam
  15. semua senarai yg diana sebut tu memang trend bercinta zaman sekarang yg sungguh tidak cerdik. Nak sara sgt kawen la cepat. Pastu panggil mama-papa, pelis la. Loya gile. Then nak tukar2 status married plak. Lagi la idi*t. Heheh.

    BalasPadam
  16. trend bercinta masa kini yg sama sekali tak boleh diikuti...

    BalasPadam
  17. harap dijauhkan la benda2 mcm tuh ngan saudara maro kito...huhu

    BalasPadam
  18. mesti ramai kat luar tu yg terasa..hehe~~

    BalasPadam
  19. itu yang seram ...lagi 10 tahun macam mana pula agaknya...:)

    BalasPadam
  20. mama papa,, euwww,,hihi,, xde ank g le.. hihi.. :)

    BalasPadam
  21. bawak balik jumpa mak ayah okay lagi kak..zaman skunk suma bawak balik umah sewa..takut tinggal sorang2 katanya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  22. muungkin pas ni bleh wt entri bercinta ikut cara islam...

    BalasPadam
  23. yelah kak.kalo xbuat yg mcm kat atas,xcukup syg katanya.hehehe

    BalasPadam
  24. hmmm...mmg pelik trend bercinta sekrang ya? Tak ikut trend ketinggalan zaman ke? Baik ketinggalan zaman dari semua melayang....huhu

    BalasPadam
  25. Assalamualaikum D..

    Time changes.. Harga diri Dan nilai budi bukan lagi perkara Utama dalam percintaan zaman serba canggih. Bukan lagi menjadi perkara terlarang. Sampai bila? Pathetic!!

    BalasPadam
  26. niat tak menghalalkan cara..
    even niat kite nak kenal2 ngan pasangan tu tapi kalau dh keluar berdua tetap salah.. :)
    moga dijauhkan dr segala perkara di ats kan kak..

    BalasPadam
  27. paling meloyakan bila diorang duk bermama dan berpapa sedangkan belum lagi berkahwin dan punya anak..cit...

    BalasPadam
  28. jelik sungguh couple begitu..huhuuu

    BalasPadam
  29. setuju dgn semua kenyataan diatas.....
    benar2 belaka......

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)