Advertisement

ads

SURAT DARI SEORANG GADIS UNTUK AYAHNYA


Assalamualaikum...

Untuk ayah yang tersayang,
Saya menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal.
Ketika ayah membaca surat ini, saya sudah pergi jauh dari rumah ini.
bersama dengan kekasih saya, dia lelaki yang baik,
ayah pasti akan menyukai nya walaupun badan nya bertatoo,
dan rambutnya yang panjang dan berwarna seperti pelangi.

Dia sudah cukup matang walaupun dia belum berusia..
(umur 42 belum tua..kan??).
Dia sangat baik terhadap saya, lebih2 lagi dia ayah dari
anak yang saya kandung sekarang ni..
Dia sendiri yang meminta untuk kami sama2
membesarkan anak ini..

Kami akan tinggal dimana2 saja, dia ada perniagaan
extacy yang sangatbesar,
dia juga telah meyakinkan saya bahwa marijuana itu tidak tidak la terlalu teruk.
Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami.

satu hari nanti pati ada ubat untuk menyembuhkan penyakit AIDs.
jadi dia pasti akan sembuh.ayah jangan risau ye..

saya juga tahu dia sering keluar dengan wnita lain
tapi itu bukan masalah bagi saya kerana saya percaya dia
akan setia pada saya tapi dengan cara yang berbeda.

Ayah.. janganrisau tentang saya ye. saya sudah berusia 15 tahun sekarang,
saya boleh menjaga menjaga diri.
Salam sayang untuk semua. Oh ya, berikan teddy bear
kesayangan saya untuk adik.

lembaran kedua

Ayah... sebenarnya apa yang saya tulis tadi tak betul..,
saya hanya ingin menunjukkan pada ayah ada banyak lagi
perkara yang lebih teruk berbanding buku laporan saya..

Kalau ayah sudah menandatangani buku
laporan diatas meja
tolong panggil saya ye.. ..

saya tak kemana2 ..saya ada dirumah jiran sebelah..


sekian..

Catat Komen

45 Ulasan

  1. hehe.. padahal cuma takut kalau ayh dia marah sebab laporan teruk ye. haha..

    BalasPadam
  2. siap buat suruh lagi tu..mengaku je lah..kan senang..paling tidak kene bebel je result teruk..hhihi.tahan je telinga sebab salah sendiri kan.

    BalasPadam
  3. hahaa..
    dia main psiko dgn ayahnya!
    mesti teruk benar result tu..

    BalasPadam
  4. hoho...konon nak bagitau setakat tak lepas exam tu bukan salah besar la eh. kah kah kah. sah2 ayah dia tak bagi masuk umah nanti. padan muka.

    BalasPadam
  5. dengan ayah sendiri pun boleh main2...huhu.

    BalasPadam
  6. metafora yg melampau tu,nasib baik si ayah tak kena serangan jantung baca lembaran pertama tu...!

    apa2pun 'face to face' kan lebih baik:)

    BalasPadam
  7. haha sumpah tegelak bila baca surat tadi tu. Rupa-rupanya surat nak selamatkan diri je

    BalasPadam
  8. nice entry :)
    visit blog daya : http://nurulhidayahyaacob92.blogspot.com

    BalasPadam
  9. Salam kenal..ana follow sini kalau sudi follow la ana balik ye..

    p/s: ana baru dalam blog nie

    BalasPadam
  10. adehh hampir x paham aku nie D huhuhu

    BalasPadam
  11. klu itu anak belalang, mau lagi hangin belalang sebab dia sudah kasi belalang suspen dan penin...

    terus terang result teruk xde hal lagi dari bikin penin...

    hahaha

    BalasPadam
  12. Loyar buruk betul. Budak mane nie? nak tarik tinge die..hehehehe!

    BalasPadam
  13. kalau anak KC, meh mama 'Backhand'. Hihihi.

    BalasPadam
  14. Hehee, antara buku laporan teruk dengan perkara atas tu, lg gerun dari berlaku yg atas tu.

    Mintak simpang lah aih..

    BalasPadam
  15. Pandai budak ni. Heheh. Psikologi.

    BalasPadam
  16. bikin suspen la ini budak :)

    BalasPadam
  17. ekeke...si anak otak ligat..mengumpan pemikiran ayahnya dengan cara halus..hahahaah

    BalasPadam
  18. hihi... ingat apa tadi... tergelak deno....

    BalasPadam
  19. Mujur si bapak x kena heart attact..klu x, buku report pun tak sign la nampaknya

    BalasPadam
  20. kesian kat bapak dia....
    kena tipu hidup2.. nasib baik takde heart attack...

    BalasPadam
  21. sakit jantung baca... apsal la budak ni kretif sgt... hheee

    BalasPadam
  22. Hampeh punya anak......meh sini den karate tengkuk ko...

    BalasPadam
  23. aduh, boleh mati terkejut kalau ayah dia baca ni...huhuhuuu

    BalasPadam
  24. gitu pulak sudahnya..
    pengajarannya.. sila baca hingga habis! hihihihi..

    BalasPadam
  25. ada umah jiran rupanya..ehehe

    BalasPadam
  26. Salam,
    Dia nak guna psikologi agaknya ... kepada ayah ... tapi ada tak cara lain untuk mencapai tujuan yang sama ? Wallahua'lam

    BalasPadam
  27. jap g ayah p umah jiran, siap la kena libas....

    BalasPadam
  28. Ada ke anak yg berani tulis macam tu kat ayahnya? Kebanyakan anak2 berpura2 baik pijak semut pun tak mati depan mak ayah, tapi di belakang mak ayah pijak ekor harimau pun harimau mati...

    BalasPadam
  29. Hahaha! Sesungguhnya raisya tak berani tulis surat macam ni kat ayah raisya, gerun nah!

    BalasPadam
  30. hahahaha...mesti fail semua tu...
    tu yang nak cover line..

    BalasPadam
  31. saspens dan berani sungguh surat ni... trick bagus gak ni... haha...

    BalasPadam
  32. hahahampeh punye anak. mau sakit jantung dulu bapak dia baca yg first. haha

    BalasPadam
  33. ini kena bayak baca doa ni kalau jadi ayahnya....hehe

    BalasPadam
  34. haha..asal benda2 camni tak kuar time saya sekolah dulu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  35. setuju dgn teratai, takut bila balik rumah, ayahnya dah meninggal sebab sakit jantung. tak pun kena balun lebih teruk lagi ada la.. agak2lah nak gurau pun.. setakat report kad teruk, bersemuka je lah. bahaya kalau berlaku sebaliknya.

    BalasPadam
  36. sabojerler kan.... kalau bapak akak ler dulu2 tak boleh nak fikir apa yang jadi....

    BalasPadam
  37. hahaha..lawak..boleh naik hantu jugak ayah dia baca 2,2 surat tu..hehe

    BalasPadam
  38. kalau anak ecah buat lawak macam neh memang kena sekeh kuasa dua laaa.

    ecah mashuri

    BalasPadam
  39. Budak umur 15 tahun nie menulis cam dah ada pengalaman je melarikan diri dr rumah ikut lelaki......

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)