Advertisement

ads

SELANGOR LAGI GANAS DARI KELANTAN??

Assalamualaikum..

selamat malam semua...
semalam kan ada bola..
masa tengok tv satu tu aku ada la sembang2 dengan suami

Suami:ramai penyokong kelantan
Aku:jangan bergaduh dah le..

rupa2nya bergaduh jugak..
puncanyA adalah dari penyokong selangor.
aih,..dulu kemain kata penyokong kelantan yang suka bergaduh.
nampaknya penyokong selangor pun 2x5 jugak rupanya..
aih..

"insiden berdarah ini tercetus apabila penyokong selangor mula mencetuskan provokasi dengan menjerit “kelantan bodoh” pada penyokong mereka dan salah seorang penyokong selangor bersikap kurang sopan apabila tanpa segan silu menanggalkan seluar sehingga menampakkan seluar dalam ketika selangor menjaringkan gol menerusi safiq rahim."
-illustrasiaku-


yang menyedihkan tu boleh
pulak berbangga dengan aksi ganas mereka.siap melaungkan nya kat facebook lagi...


Aku cukup menyampah penyokong2 yang macam ni..
mencalarkan imej penyokong pasukan je tau..
perangai macam tak pernah tengok bola kat stadium je..

pada yang terasa..telan je la entry aku ni..
hahahah...

untuk entry penuh pi ke blog -illustrasiaku-

penyokong perak dan kedah
jangan buat kelaku tak elok macam depa no...:P


sekian...

Catat Komen

20 Ulasan

  1. jangan sebt org bodoh kalau kita sendiri tak pandai sgt.

    BalasPadam
  2. tadi pun deno ada baca isu nie kat blog Amar... memang tak patut buat mcm tu... siap post kat fB lagi... ish3...

    BalasPadam
  3. geng2 ni kalau team depa menang, sokong..my hero lah apalah.. kalau kalah semua kutuk2..

    BalasPadam
  4. macam mana la sukan nak maju klu bru liga camni prangai dah bagai2...

    BalasPadam
  5. Nampak macam perangai tak padan dengan umur.. :-)

    BalasPadam
  6. diorg nie sengal!! time menang puji la serata alam.. time kalah kutuk smpai berzaman.. kalau siswi jmpa yg baling batu tuh.. siswi sumbat batu dlm mulut dia.. geram!!

    BalasPadam
  7. susah betul sebilangan rakyat yg x pandai nk jaga kelakuan ni..huhuhu..

    BalasPadam
  8. Adoi la D..
    Penyokong kalau dah fanatik.. Hilang pertimbangan..

    BalasPadam
  9. bengong nye peminat ...
    erghhhhh macam2 hal2 ... taksub sgt dgn bola ...hurmmmmmmmmmmmmmmmm

    BalasPadam
  10. susah kalau ada peminat fanatik sgt macam ni..buat sesuatu tak pernah nak fikir panjang...

    BalasPadam
  11. mmg x pandai kawal emosi dorang ni huhu..

    BalasPadam
  12. Mereka akan mendtgkn masalah kepada penyokong selangor untuk hadir memberi sokongan di kelate.

    BalasPadam
  13. apa2 pun selangor dah menang..sokong selangor!! tapi penyokong2 dia tak patot buat mcm tu,,tu hanya game je pun..tapi kita tetap rakyat Malaysia..mmg takde akaii sampai gadoh2 kerana bola.huhu

    BalasPadam
  14. x tahu cerita yg sebenar...dengar dari mulut org jer..kalau penyokong klntn,mstilah diorg kata ok, kalau selngor plk msti kata ok, mslh jupe komen dr penyokong klntn mestilah kata selngor yg bt... cuba gi fan selngor pasti klntn plk..mmmmmm

    BalasPadam
  15. cerita sbnr tak tahu..ntah2 yg komen tu pun bkn pegi stadium pun masa tu.

    lg 1, ntah2 yg komen tu bkn penyokong selangor.saje je.

    BalasPadam
  16. kalah dan menang adat pertandingan...
    yg menang tak payah menongkah langit.....
    yg kalah jgn menyerah.... bola tu bulat... kekiri gol... kekanan pun gol.....

    BalasPadam
  17. aduyai...sampai macam tu sekali....malu kat orangje

    BalasPadam
  18. aku ada kat luar stadium masa tu... sapa yg start dulu aku malas nak ckp sbb masing2x akan ckp dorang betul...

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)