Advertisement

ads

RITUAL MAKAN MAYAT

Assalamualaikum...

Endocannibalisme adalah upacara di mana manusia
memakan tubuh orang yang mati.
kepercayaan bahwa dengan memakan tubuh
si mati maka sekaligus akan
`menghisap` sifat-sifat si mati untuk asimilasi roh.

Beberapa suku di Amerika Selatan dan Australia
dikatakan telah mempraktikkan ritual menyeramkan ini.

aih..tak lalu nye tengok..
kalau dah di masak,
buat daging masak merah ke,masak kicap ke..
ok la sikit..kan??
ekekekekke


sekian..

Catat Komen

31 Ulasan

  1. menghisap sifat si mati? kalu si mati tu perangai mcm setan, maka yg mkn tu pon akn jd mcm setan la ye hehehhe

    BalasPadam
  2. Nasib baik saya baru lepas makan. Kalau tak... hahaha.

    Aperlah agaknya diaorang rasa time makan daging mak ayah sendiri? Memang giler...

    BalasPadam
  3. ish ish..dah takde ritual lain dah ke...aduihhh pedih nya

    BalasPadam
  4. eee...ada lagi kaum macam ni wujud ye...

    BalasPadam
  5. huk..gigit camtu je? syukurlah kita dilahirkan sbg org islam.. ^^

    BalasPadam
  6. eeeiii!yukk..gelinya...syukur sgt dilahirkan sebagai seorang Islam, agama yang begitu sempurna.

    BalasPadam
  7. Euuuwww! Makan mentah lak tu. Adehh! Terus loya tekak!

    BalasPadam
  8. maknanya klu si mati tu time hidup dia agak bodoh2 alang, sure xde yg nak makan daging dia...

    hahaha

    BalasPadam
  9. Yaks.gelinya.kalo masak merah akak nk eh?nanti mish bg kt akak.haha

    BalasPadam
  10. pelik sungguh..nak tengok pun tak lalu,apatah lagi makan..ishh..

    BalasPadam
  11. Nmpk muka yg makan tu mcm tak rela je. Tapi oleh sebab nak sgt ikut ritual kan.. So, telan la jugak. Paling malas pun bakar la skit. Ni makan mentah. Salmonella kang.

    BalasPadam
  12. buat kerabu mentah ler akak.. haha.. ;-p

    BalasPadam
  13. org zaman tasaday ni kih kih kih

    BalasPadam
  14. hah...masak apa pun x sedap lah tu...geli laaa....x lalu nk makan...huhuuuuu

    BalasPadam
  15. adoiiii gile wehhh D huhuhuhu

    BalasPadam
  16. Buat satay sedap jugak...

    BalasPadam
  17. erk...tak sanggup nak tengok..geli la pulak makan2 orang ni..huhu~

    BalasPadam
  18. Assalam, eeuuwwwwwww... walaupun rasa geli tapi aku tengok sedap pula.... huhuhu

    BalasPadam
  19. rasanya, buat paprik lebih sedap..hihihi..

    BalasPadam
  20. yukkkkk !!!!
    tak termuntah rasa nyer....

    BalasPadam
  21. nak muntah..orang gila pun tak bernafsu nak makan..sengal betul

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)