Advertisement

ads

PEREMPUAN SUKA BERCAKAP

Assalamualaikum..

selamat malam..
korang tau tak perempuan suka bercakap.
walaupun ada yang pendiam tapi
bila dengan seseorang yang dia selesa dia
akan mula bercakap dan bercakap.heheh
jadi jangan ada yang anggap wanita tak banyak cakap
dengan hanya sekali dua pertemuan..

sekali lagi....
tahu tak korang...wanita tak perlukan Alasan
untuk memulakan percakapan.

akhir sekali..
tahu tak korang
wanita bercakap dengan 6000 – 8000 perkataan setiap hari.
Bandingkan dengan lelaki yang hanya 2000 – 4000 kata sehari..


sekian...

Catat Komen

28 Ulasan

  1. setuju ngan diana, hehe, laki kita ni kalau kat rumah boleh kira kot patah percakapan dia..:)

    BalasPadam
  2. hehehe...mmg setuju sgt!hehe...tu salah satu reason YM suka tulis kat blog, nak kurangkan sikit pot-pet YM, releasekan daripada otak YM ni..banyak sgt bende nak share...kalo tak ,kesian YD kene tadah tinge sepanjang masa!haha!

    BalasPadam
  3. yang nombor satu tu paling sokong... kalau dengan orang yang dah selesa memang akan banyak cakap... kalau tak, kurang sikit...

    BalasPadam
  4. sbb tu golongan perempuan paling byk penghuni neraka! Bercakaplah ttg sesuatu yg berfaedah..itukan lebih baik bbanding bercakap sesuatu yg sia-sia (mengingatkan diri sendiri juga...) Semoga kita semua tergolong dlm golongan yg 'bermulut emas'...

    BalasPadam
  5. setuju tu.. den memang kurang bercakap berbanding orang rumah,,hehe

    BalasPadam
  6. ketika marah sudah tentu jumlah perkataan tu mencapai 2 kali ganda dari biasa..hehhee

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  7. nih info yang sangat penting untuk pengetahuan lelaki yang sering rasa bengkek bila berhadapan dengan perempuan yang asyik membisu jer. :))

    BalasPadam
  8. Hehehe... Ye ke D..
    Kalau men baca ni suka giler nih.. Panjang debat nnti..

    :)

    BalasPadam
  9. Ermmmm mmg wanita kuat bercakap kn.. Yg pendiam tu mesti x masuk tu...

    BalasPadam
  10. benar bagai dikata..... tapi remy boleh dikatakan..... mulut pot pek jugak..... membebel setiap hari..... he3

    BalasPadam
  11. huhu...
    betul2..kalau ada geng dia, mesti banyak cakap jugak..macam saya..kekeke

    BalasPadam
  12. Betul-betul-betul. Topik yg dibincangkan oleh pompuan plak meleret2 dia, perghh.. kalah KTM pulang petang.

    BalasPadam
  13. aah la..baru perasan.kite ni pendiam.tp bila dh berckp dengan rg yg kite selesa..perghhh..tak cukup hari.

    BalasPadam
  14. Ada juga lelaki yg suka bercakap mengalahkan mulut pompuan. Contohnya Chef Wan dan Azwan Ali...

    BalasPadam
  15. sangat betul..kalau dah jumpe geng memang tak tahu nak stop bercakap.hihi

    BalasPadam
  16. yg patah perkataan tu baru nana tahu...hee:)

    BalasPadam
  17. rasa jnggl bila sunyi
    so, berckap jela..
    hehe

    BalasPadam
  18. Rasanya sy bercakap lg lbh dr tu.haha

    BalasPadam
  19. saya juga seorg pendiam.. sy hny akn mmulakan pbualan jk ssorg yg mulakan dulu.. :)

    BalasPadam
  20. sye sokong ~ sye ske bercakap.. da mcm ratu.. moga kata2 ini banyak memberi manfaat pd sekeliling.. Amin... =)

    BalasPadam
  21. kak lizalah tu..ha..ha.. camnerlah gamaknya kalau kita jumpa ye diana.

    BalasPadam
  22. Yup, perempuan memang banyak cakap.

    BalasPadam
  23. betul tu kak
    mmg Aallah jd kn wanita / pompuan sbg 'vocal creatures'

    BalasPadam
  24. hahaha...
    anak I dah siap boleh wat stetmen
    'membebeeelll aje ibu ni'
    kui3

    BalasPadam
  25. ahaha..betul tu..sangat setuju.. sebab saya nie pendiam.. tapi kalau jumpa sum one yang kite ase selesa nak berbual..ha..terlajak2 time nye..dari satu cerita ke sepuluh.. ahaha.. tak sangka.

    BalasPadam
  26. ish...komen akak2 kat atas tu semuanya cakap setuju n betul je.

    jadi sy pun setuju gak la... heh3..sbb sy pun gitu gak klu nak dibandingkan dgn cik abam.

    BalasPadam
  27. Perempuan mwmang suka bercakap, dah character dia camtu.

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)