Advertisement

ads

NAK REMOVE SEMUA RAKAN BERLAINAN JANTINA KAT FACEBOOK

Assalamualaikum....

Selamat pagi semua....
Dah sarapan ka??
Tadi aku buka facebook..nampak la ada status rakan
yang cakap pasal ikhtilat...



tak paham kenapa manusia suka menganggap
islam ni berat ye??
selalu rasa itu tak boleh ini tak boleh..
padahal kalau tahu mengawal sesuatu perkara
tu semua nya jadi mudah..

kalau gini ustaz2 dan
ustazah2 kena remove la rakan2 kat
facebook
yang berlainan jantina..
heheheheh

sekian...

Catat Komen

24 Ulasan

  1. patut di remove kan gambar2 dia yg sexy ke yg nmpkkan aurat kat fb bukan remove org hahahahaha

    kdg2 kena phm yg sebenar2 paham ttg islam..lain le ko tulis status lucah ke kan emmmm

    BalasPadam
  2. Hmmm, gitu ke? Saya cuma fikir yang baik dan positif je..Masing-masing ada cara sendiri kan.

    BalasPadam
  3. adehhh nie lah rumitnyeeeeeeee

    BalasPadam
  4. saya sebagai pelajar selalunya gune fb utk interaksi dalam kumpulan belajar... n beli barang2 online. juga sebab nak tau ape2 info terkini. asalkan bukan guna fb untuk flirting @ mewujudkan cinta muka buku rasenye takpe... banyak lagi fungsi fb selain bende tu...

    kalau fikiran sempit jadi katak bawah tempurung la jawabnye.

    BalasPadam
  5. Thanks visit blog saya ;) wink..wink..

    BalasPadam
  6. Kalau bab gini dorang cepat je nampak padahal ada yang lebih teruk lagi x de pulak nak nak bidas..hrmmmm susah kan kak!

    BalasPadam
  7. Ada satu perkataan yg sesuai utk org2 mcm nie.

    BODOH.

    Maaflah sape yg terasa.

    BalasPadam
  8. Tu die salah faham. Terlampau ekstrim tu.
    Maksudnya yg sampai timbul fitnah.

    BalasPadam
  9. islam itu mudah je, tp umatnya yang buat susah.

    huhu pedas juga ayat hang

    BalasPadam
  10. mungkin ini salah satu cara die ....sbb FB ni pun boleh menimbulkan fitnah walaupn "sedikit"..

    BalasPadam
  11. terpulang kpd individu jugak,,.. kalau digunakan untuk kebaikan maka baiklah jadinya .. begitu jugaklah sebaliknya ..

    BalasPadam
  12. yelahh,,, kalau sampai ke tahap macam tu pun tak boleh, kan namanya menyusahkan.. Islam itu mudah dan indah.. jangan la kita menyempitkan segalanya..

    salam ukhuwah senyum senyum (",)

    BalasPadam
  13. kena remove and unfollow semua friends laki kat blog juga ni?heheh..
    benda boleh tak dibolehkan..asalkan berbatas cukuplah..pikir sangat yang tah paper buat apa..fikir bab jaga aurat jaga diri tu lg bagus dari fkir bab fb tuuu..

    BalasPadam
  14. ni laa orang kata cepat melatah..Kalau islam menghalang orang berinteraksi maksudnya semua benda nak kena ade 2..lelaki dan wanita..kedai makan utk lelaki dan kedai makan untuk wanita..

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  15. Asalkan x melanggar batas susila lelaki dan perempuan.....sesungguhnya Islam itu indah...

    BalasPadam
  16. ustz ustzh kene rmove fb ea??


    tpulang la pd self-control sndiri... kalau x mmpu , x yaken, &&&& x tau erti sbenar ikhtilat uh better bwat mcm kwn2 sy............ delete je fb :) sumpah slamat dr fitnah fb dah.

    BalasPadam
  17. kelakar la y reply tu. y sampai nk delate frenz lelaki. pastu kalo ada pape inbox je. same je ko berinteraksi jugak kan? ape ke bangang. aisshhhhh...

    BalasPadam
  18. remove apa yang tak patut dilihat dan tak patut di ucap ^^

    BalasPadam
  19. @hyz of coz laah. kalau pompuan tu bkerjaye ke ape ke ade bnde pnting prlu sngt smpaikan gne laa kmudhn inbox uh. removing fren laen jntina untk mngelakkan chat bnde2 x prlu. x bez la kate org bangang kalau x pham niat & situasi sbenarnye...

    komen Diana pun x sedap.

    "tak paham kenapa manusia suka menganggap
    islam ni berat ye??
    selalu rasa itu tak boleh ini tak boleh..
    padahal kalau tahu mengawal sesuatu perkara
    tu semua nya jadi mudah.."


    sebab kwn awk tu x tau kwl la die unfren~ ok...

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)