Advertisement

ads

MOODY DALAM RUMAHTANGGA

Assalamualaikum...

Selamat petang..
lambat update blog hari ni..sibuksikit..
sibuk berguling2 dan bermalas2..hehehhe..
petang ni aku nak cerita pasal moody la..
kalau setakat rakan2 dan kawan2 yang moody..
" ada aku kesah..." kan???tapi kalau yang moody tu
pasangan kita..aih...bagi kesan jugak kat kita..betul tak??

dalam RUMAHTANGGA..antara
lelaki dengan perempuan siapa yang suka moody??
perempuan???oh..tidak...lelaki la sebenarnya..
tak percaya???

buktinya...dalan rumahtangga,
bila seorang wanita itu memerlukan perhatian atau apa saja
dia akan terus bersuara..sebab wanita ni
bila dia dah jadi isteri dia lebih terbuka
dan berterus terang dengan suami..
tak macam masa bercinta yang semuanya nak di pendam.

"abang..sila bagi perhatian lebih pada saya.."
"saya nak beli barang tu..."
"saya nak abang buat macam tu.."

tapi berbeza dengan lelaki yang bila
perkara2 yang memerlukan dia meminta ni,dia agak ego sikit..
dia lebih suka kita sebagai orang perempuan memahami dia..
bila kita tak buat macam yang dia nak
dia mula la masam muka.
balik kerja je mOnyok.
bangun pagi je monyok..
entah apa yang dia nak pun kita tak tahu.

bukan lah dalam semua perkara.
ada perkara2 tertentu yang dia nak kita paham sendiri.

tips nak menghadapi pasangan yang moody???entry lepas ni ye..

sekian..

Catat Komen

25 Ulasan

  1. kiter xkawin lg..so xdpt nk merasa lg pnglaman moddy2 nie..hehe

    BalasPadam
  2. tips untuk pasangan moody? kalau kayna.. diam ajer. sampai dia ok sendiri. vice versa. kihkihkih. tak patut2.. so, share tips diana lak.

    BalasPadam
  3. betul la..setuju sgt..

    tak sabar nk tggu next entri tu.. ^^

    BalasPadam
  4. ouh ye ke?ingatkan perempuan terlebih moody ^_^

    BalasPadam
  5. Entahlah...sy dgn suami tak nah lak ber moody2 bagai. Klu salah sorang tibe2 senyap/muke masam, mst salah sorang asiklah tny kenapa...

    Tak beklah moody2. Letih je bt pangai mcm tu...klu tak suke, kan lebih bek terus-terang je. Org lelaki, mcm faham ape yg kite nak kan?

    BalasPadam
  6. memang betul...kadang2 tak tahu apa dia nak hihihi

    BalasPadam
  7. hahaha.. ade betulnyer jugak.. tp selalu kita (wanita/isteri) yg kena cop jenis suka moody.. hahaha

    BalasPadam
  8. Salam,
    Kehidupan rumahtangga ni bukan mudah dengan macam2 hal ... tanya mana2 pasangan ... pasti ada alun ombaknya ! Kedua2 pihak perlu membuat penyesuaian, saling-memahami, tahu dan laksanakan tanggungjawab sepertimana yang dituntut oleh agama .... tak boleh satu pihak je ! LF turut mengalami semua ini. Tapi bersyukur kepada Allah dapat bertahan hingga kini (anak sulung usia 40 tahun). LF doakan kesejahteraan dunia akhirat untuk puan sekeluarga

    BalasPadam
  9. betul sangat kak. adoii..pening kepala klu suami moody. Buat itu tak kena, buat ini tak kena....kena pujuk betul2. aihh, dh mengalahkan bini plak..hehe

    BalasPadam
  10. xkawen kita yang selalu mooy eh kak?hehe

    tak sabar nak tunggu tips..jengjengjeng

    BalasPadam
  11. mungkin ramai laki mcm tu..tp yg biasa nampak moody pempuan..blik je..kdg2 tk tau apa punca diam..kdg2 marah2..ermm..tp dah paham dah..pasal keja latu.. kih kih kih

    BalasPadam
  12. aiseh rasanya pompuan yg suka cakap berlapik

    BalasPadam
  13. aiseh rasanya pompuan yg suka cakap berlapik

    BalasPadam
  14. nak2 klu penat..lg cpt moody..hik3

    BalasPadam
  15. lelaki ni, moody dia tk dapt nak trace kan...sian lelaki..pempuan ni moody dia kalut sikit..maybe akk la kot camtu :)

    BalasPadam
  16. hehe..tak penah mengalami situasi sebegitu sbb selalunya sy je yg moody :)

    BalasPadam
  17. ooo..gtu erkk.. hmm mgkin sbb blom kawen..so xtau laa.. haha

    BalasPadam
  18. seyes D .. kadang2tuu ieda moody gak ngan hubby .. dia x pernah ekkee sbb dia memang jenis selambee aje ..

    tapi x leh lama2 , x elok dlm rumahtangga kann ;)

    BalasPadam
  19. betul..kita direct je luah apa ada kat hati.
    beza dgn lelaki. kalau tgh moody mmg jgn kacau/tanya apa2. biar cool sendiri.

    BalasPadam
  20. alamak..tersilap..patut baca entry nie dulu sebelum komen kat entry tips tadi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  21. susah gak dapat pasangan moody camni kan? pening dibuatnya..

    BalasPadam
  22. lg senang berterus terang kan..tp lelaki mmg perangainya ada ego pn ckit b'banding pmpn..

    BalasPadam
  23. Pompuan moody biler time dtg bulan.....
    kekadang remy tak tau nak buat camner...... layan jer ler

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)