Advertisement

ads

KESALAHAN YANG BIASA BERLAKU KETIKA MENJALINKAN HUBUNGAN JARAK JAUH

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..
ada yang menjalinkan hubungan jarak jauh tak??
nak bagi tips ni..
elak kan dari melakukan kesalahan2 ni
bila kita menjalin kan hubungan jarak jauh..

1-selalu meluahkan rasa tidak puas hati.
yang ini kerap berlaku bila pasangan jarak jauh kita
bagi tau dia nak jumpa kawan atau ada hal lain
dan tak dapat nak call nanti.mula la kita nak marah dan
tuduh dia tak pentingkan kita..

2-menuduh pasangan curang
sikap begiuni tak kan berjaya mengekalkan perhubungan jarak jauh.
tanpa bukti yang kukuh kita menuduh dia curang itu membuktikan
yang kita belum bersedia dan cukup matang untuk
menjalinkan hubungan jarak jauh.

3-jarang berhubungan..
hubungan jarak jauh memerlukan kita supaya lebih
kerap menghubungi pasangan.cukup sekadar sehari 1-2
kali menghubungi pasangan untuk bertanya kabar.
namun jika lebih kurang dari itu pasangan mungkin
merasakan anda kurang memberi perhatian padanya.sebenarnya
dengan hanya memberitahu "hari ni saya pakai baju warna pink"
cukup membuatkan dia merasa dekat dengan kita.

4-curang
perasaan sunyi dan kerap bersendirian mungkin
akan membuatkan hati meronta untuk mempunyai
teman disisi seperti pasangan2 yang lain.dengan membenarkan
orang lain selain dia memasuki ruang hati anda menunjuk kan
anda belum cukup bersedia untuk hubungan jarak jauh.


sekian..

Catat Komen

34 Ulasan

  1. jarang kte ad hbgn jarak jauh ni survive kan?? tapi papepon...kalo jodoh,tak kemana...hehe^^

    BalasPadam
  2. nsb baik la dekat jer..xjauh..hehe

    BalasPadam
  3. redha je lah kalau pasangan tuh jauh

    BalasPadam
  4. huhu,,dlu nyue & Si dia..pernah rs couple jrk jauh..kitaorg couple time sek. ag n u lain2.tp skang dh dekat..alhamdulilah...stay together :)

    BalasPadam
  5. Bila cinta secara PJJ ni apa yang penting kepercayaan dan kesabaran :)

    BalasPadam
  6. urm.. siswi pun PJJ jgk.. :)

    #saling percaya je..

    BalasPadam
  7. pernah ada pngalaman jarak jauh ni.. seksa gak bla time kta perlukan dia utk share susah senang.

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah...setakat ni takdelah berjauhan sangat..masih dekat dan harap jodoh itu kekal ^__^..

    BalasPadam
  9. Makaseh diatas tips ni kak..banyak lagi tips yg diperlukan, tapi kalau dah ada 4 ni pun kira hampir perfect dah..

    *kebetulan sy dlm PJJ ni, sehingga skrg masih utuh..yg paling penting TRUST dan selalulah CALL, :)

    BalasPadam
  10. tak sanggup nk cinta jarak jauh.tp kalau dah sayang.tpksa leee.heheeh


    ecah mashuri

    BalasPadam
  11. Kalo jodoh yg kuat.. Dekat ke jauh ke pasti berkekalan juga ...

    BalasPadam
  12. yg pnting kena paham antara satu sama lain..apa yg u tulis ni mmg sgt2 bagus :)

    BalasPadam
  13. byk dugaan kan cinta cintan jarak jauh nih...

    BalasPadam
  14. tak tahan hbgn jarak jauh. nanti renduuuu hahaha

    BalasPadam
  15. banyak cabaran jarak jauh nie kan ;)

    BalasPadam
  16. uikk jarak jauh jgn cakap...memang susah..kalau kuat boleh..tak kuat palain koman 3 bulan..kih kih kih

    BalasPadam
  17. PJJ ni mmg byk dugaannya kak...tapi kalau ada jodoh...tak ke mananya..hee~

    BalasPadam
  18. assalam diana..terima kasih..diopis acik ada sorang yang suamai nya jauh..
    terima kasih sudi kongsi disini..acik akan minta kawan ni baca nanti..Insyaallah..
    selalunya bila dia cuba bercerita..acik kurang dapat membantu sebab acik tak de pengalaman berjauhan..takut salah cakap.

    BalasPadam
  19. hurm... nice tips sis.
    sebab fyna pun PJJ gak ngn bf. tugas si dia sebagai tentera mengajar fyna untuk cuba banyak bersabar dan sentiasa untuk memahami dia. jiwa tentera nih lain sikit kot. keras di luar tapi lembut di dalam.

    BalasPadam
  20. tak pernah menjalinkan hubungan jarak jauh tp apa yang penting mesti jujur dan saling percaya...

    BalasPadam
  21. earn the trust. itu yang paling penting :)

    BalasPadam
  22. setuju.....
    kekadang tercabar jugak keimanan....
    kena bayar bersabar.....

    BalasPadam
  23. hubungan jarak jauh nie mesti kena byk sabar... lagi2 time dlm student life cm nabila nie. kdg2 tue jelez gak tgk kaple yg slalu kuar tue. tp pew blh buatkan... sabar jew la. hee... ^^

    BalasPadam
  24. jauh dkt sama juga.kalau dah curang tetap curang juga..heheeee

    BalasPadam
  25. dl jauh setia bl dekat bt perangai..rsnya jauh or dekat xde beza..yg pntg diri sendiri..

    BalasPadam
  26. bercinta jarak jauh nie susah tapi kalau kita ikut guideline yg ada insyallah dia jadi senang..hehe

    Regards,
    -Strider

    BalasPadam
  27. sy pn PJJ...tp sy rase mcm die xwjud dlm hdup sy...

    sekian, kalau da jdoh x kemane kn.. :))

    BalasPadam
  28. hubungan jarak jauh.. kalau merajuk, susah nk merajuk.. tak reti nk pujuk dlm phone.. heheh..

    BalasPadam
  29. kepercayaan tu sangat2 penting

    BalasPadam
  30. Mas dulu bercinta jarak jauh, lama jugak! nasib baiklah saling mempercayai...

    BalasPadam
  31. what should we do lah? jika mengalami ke empat2 masalah di atas? boleh tolong..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)