Advertisement

ads

KENA MARAH DENGAN NURSE.

Assalamualaikum...

Selamat petang semua.tak sempat nak update blog macam selalu hari ni.
pagi tadi sempat buat satu entry je.tak sedap badan la..
hari ni kandungan cukup 2 bulan 2 hari.sekejap je dah 2 bulan.
lagi 7 bulan nak bersalin.dah kira2 hari ..muahahha..
masa bersalin nanti kalau suami dapat teman
kat dalam bilik bersalin kan best..macam bersalinkat maisara dulu.

kalau hospital kerajaan memang tak dapat la suami nak masuk..kan??
tapi bersalin kat maisara dulu suami boleh je masuk tengok sedangkan
kat hospital kerajaan.sebab tu aku suka Hospital Seri manjung tu..
dokter dan nurse pun baik2 je semuanya.

teringat selepas bersalin dah masuk wad
aku tak reti nak menyusukan maisara.nurse2 kat situ
sanggup tunggu dan ajar aku sampai 2,3 jam
untuk pastikan aku menyusukan anak dengan betul.

seminggu kat hospital,sekali pun tak
pernah dengar nurse yang marah2 atau mengeluh tak puas hati
dengan ibu2 kat wad tu...

ramai orang anggap nurse ni garang2 semuanya.
sampaikan ada yang kata "nanti misi marah.."
mungkin dulu dia pernah kena marah kot..ekekeke
ataupun dia la nurse yang suka marah2 tu..:P

dari awal aku mengandung sampai la
nurse datang rumah periksa jahitan bersalin
tak pernah jumpa nurse yang garang dan bercakap ikut sedap mulut.
semuanya baik2 dan memahami.

dari klinik kesihatan kat Simpang Ampat,pulau pinang sampai la ke Beruas,Perak
dan kemudian nurse di hospital Seri Manjung
semuanya baik2 saja..

korang ada pengalaman kena marah dengan nurse tak??


sekian...

Catat Komen

32 Ulasan

  1. tak penah..hrp2 jgn, nnti jadi memori pahit pulak.

    *hmm..kejap je kan dah 2bln. akak pulak yg seronok. ^__^

    BalasPadam
  2. Myra penah tengok misi marah masa melawat kawan bersalin kat Spital Sbrg Jaya.. ADuuhh kecut perut kami..

    BalasPadam
  3. nurse suka marah org2 tua yang takde ilmu pasal medic. main cakap je. sungguh annoying macam tu.

    BalasPadam
  4. Sy pun takde experience kena mrh dgn misi. Sy bersalin kat HKL. W'pun faisiliti mmg menyedihkan tp servis - tip-top. Harap akan dtg mrk dptkan kekalkan klualiti yg mcm tu.

    =D

    BalasPadam
  5. penah kena mrh tp sbb ms tu keje kt hosp hehehe

    BalasPadam
  6. X pernah kena marah tp terasa juga dgn ckp segelintir nurse yg main lepas je.....

    BalasPadam
  7. mak akak dulu time bersalin kena marah kaw2 dgn nurse..smpkan bila akak mengandung mmg mak akak awal2 dah pesan suruh bersalin kat klinik swasta.. pengalaman yg menakutkan agaknya untuk mak akak.. Alhamdulillah, akak pun tak pernah kena marah dgn nurse.. sbb bersalin kat klinik swasta.. tp dgr cerita org lain mmg nurse2 hospital banyak yg baik2 sekarang.. klu marah pun bersebab.. takdelah nak marah tak tentu hala mcm dulu2..

    BalasPadam
  8. Salam,akak ada 3 thn pengalaman di hospital kerajaan..

    Misi ni ada yg ok ada yg tidak,biasalah hospital kerajaan ramai org, tak terlayan mrk.

    Akak pernah selami jiwa mrk sama je mcm kita,sebab mrk kerja shift,masalah suami,anak2 dan period time..

    Ala hospital swasta sama juga KBMC
    kg Baru ,Misi susah nak senyum!!

    BalasPadam
  9. nurse x jalankan keja dgn ikhlas

    BalasPadam
  10. xpernah kena marah dengan nurse,,dengan doc terus,,sebab malas makan ubat,,haha

    BalasPadam
  11. penah..tgh sob seb sob seb kat katil spital kjaan..anak pertama sila bygkan camner.dahlah sorang2 duduk kt spital..nurse lalu sambil ckp 'tak payah nak nanges sgt la.masa buat tak igt'sy rasa dia cakap ngn saya sbb cuma saya je kat katil tu

    BalasPadam
  12. dulu-dulu punya nurse mungkin berani marah pesakit..sekarang ni tak kot.. ermm..maisara nak dpt adik rupanya.. tahniah..

    BalasPadam
  13. nasib2 mmg kdg2 hehehehe..kita kena marah dulu ngan doc sbb ada ke dh nk bsalin n dtg sakit tu boleh request nk potong hahahahaha..sengal mmg..tapi part2 lain semua okay jek..cuma yg buat muka tu rmi le..asal tak kena jerit dah :p

    BalasPadam
  14. untungla akak dpt nurse yg baik.. makcik siswi nurse tp dpt layanan yg kureng baik.. terberanak ats stretcher gara2 nurse xlyn dia.. :P

    #poke nurse cmtu.. haihh.. btw.. congrates nk dt bby lg.. siswi jd nanny key..hihi

    BalasPadam
  15. kayna pernah kena marah dengan gynae. haa.. lagi gempak. dia suruh pegang kaki sendiri. kayna pegang tangan hubby. alaa.. tak larat nak pegang kaki. dahlah tengah sakit. pegang hubby jelah untuk semangat.

    BalasPadam
  16. same la akak...setakat ni alhamdulillah la semuanya dapat nurse2 yg sgt2 friendly...

    yana g check up dua2...swasta n gov..rasenye takde beza pun dari segi layanan n servis..

    cume masalah biase, gov. kan org ramai..so kene la tunggu lame sket..

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum Diana

    klinik swasta mungkin tak ramai pesakit dan nursenya tahu itu punca pendapatan boss mereka...
    kalau yg gomen punya... terlalu ramai pesakit dan perbagai ragam yg datang...

    BalasPadam
  18. ps: saya dah buang captcha kat komen

    terima kasih atas cadangan tu...

    BalasPadam
  19. kak masa saya masuk wad sebab eksiden dulu..sy gembira sbb dilayan paling besh oleh nurse2 kat situ.alahai kak dh layan putera,sy dilayan sepanjang masa.sister siap seludup ubat untuk sy bwk balik.perghh heaven.huhu

    BalasPadam
  20. suami sentiasa ada disisi isteri ketika melahirkan .. biar mereka tau kesakitan isteri.. bukan tau nk marah2 je waktu isteri mengidam macam2 ..

    BalasPadam
  21. amboi kak diana buat entry pasal misi...heheh
    kak jgn kata pesakit kdg misi2 junoir pun kena mara juga dgn misi senior lg teruk tau...betul sy akui dulu mmg nurse garang tp zaman dah berubah kak ...buat ape kami nak mara tanpa sebab...sedangkan kami tahu kami menjaga orang yang sakit....xpasal2 tambah sakit hati...kesian ...kami empathy...bkn sekadar simpati...tapi kami juga manusia biasa...kami juga kena mara dengan doktor...sister...tak terkecuali pesakit dan relative pesakit..itu tak ambil kira masalah luar dari kerja kami...kdg ada yg tak respek kami...jadi buangkan pemikiran negatif tentang kami...dan jgn takut mendekati kami...

    peace

    BalasPadam
  22. pernah, masa bersalinkan Aqil dulu. Dahlah anak sulung, kena laser lagi, terus serik, tak mau bersalin di hospital Melaka lagi. Reject hospital Melaka....hihi.

    Tp bersalin yg akhir Arif di BP ok lah, suami boleh masuk labour room tp kena hadir kursus dulu. Sekarang kan mcm tu, boleh teman di labour room kalau di hospital kerajaan cuma kena hadir kursus dulu, sekejap je kursus tu. Cuma rasanya bersalin di Jessop Wing, masa Alia dan Abid paling best, dari mula sakit sampai anak kuar, suami teman di sisi sampai potong tali pusat pun midwife suruh suami buat sendiri....kat BP tak dapat mcm tu...huhu

    BalasPadam
  23. setakat ni tak pernah kene marah dgn nurse..saya budak baik..hihii

    BalasPadam
  24. saya bersalin kt lala hosp gomen gak.. asben blh masuk temankan masa bersalin tu. sebenarnya sy x suruh pn tp nurse yg pgglkn asben masuk.kena marah.. ada la masa tgh sakit sangat2.. dh nk bersalin kan masa tu. nurse buat x tau je.. dh tu br 1st time rasa sakit nk bersalin ni. menangis la jugak.. dorang mcm marah lepas ckp sesama sendiri biar je.. pdhal x dtg periksa pun. kita btl2 sakit sgt smpai ada nurse lelaki ckp kt dorang suruh check sbb nampak memang sy memang dh sakit sgt2 baru dtg check then terus masuk labour room. dlm bilik bersalin, pn kena lg sbb kita kn x pandai nak beranak, suruh push pun kita x berapa nk reti dia dok bising2. rasa mcm nk sepak je nurse india sorang tu. tp masa masuk wad semua bg layanan baik2 je. Yg pelik Dr takde la over sgt nk marah2 bagai yg nurse tu mengalahkan mak tiri cinderella.

    BalasPadam
  25. kalau nurse marah saya,saya marah nurse balik....eh xla gurau je...hehee.
    setakat ni xde la kena marah lg...:)

    BalasPadam
  26. Akak ada experience sbb tu bersalin semua kat private...Takut!!!

    BalasPadam
  27. kalau bab bersalin tak pernah lagi kak tapi kalau bab lain ade laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  28. kekadang nurse tension..... ye la... ramai sangat yg nak beranak....

    BalasPadam
  29. tak pernah pulak berdepan dengan nurse garang! so far semuanya ok je... marah sikit biasalah kan?

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)