Advertisement

ads

GOLONGAN MANA YANG SUKA MENCARUT DIBLOG?

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua..
entry ni mungkin akan buat ada yang tak puas hati.
jadi aku nak pesan banyak2 bersabar ye..heheh..


selalunya kan,bila
kita baca blog2 yang suka cakap kotor
ni korang rasa2 blog dari golongan mana??
lelaki dah kawen??perempuan bujang??
jangan terkejut kalau aku kata yang suka
mencarut2 ni blogger wanita taraf ibu2..

itu lah yang aku jumpa sejak akhir2 ni..
yang dalam kain nak sebut..
yang dalam baju pun nak sebut..
mungkin dia rasa status dia yang dah berkahwin
tu adalah tiket untuk dia menulis macam tu

kalau entry kesihatan ke,atau tips2 ke..
aku boleh paham..itu perlu kita kongsi untuk rujukan orang lain.
tapi setakat entry peribadi yang
nak cerita pasal barang dalam kain basah lenjun,
barang dalam baju bergegar rasanya tak perlu kot.
perlu ke korang cerita???tak perlu...
jangan bagi alasan untuk cakap korang betul.

satu lagi yang aku perasan jenis isteri2 yang suka cerita buruk suami.
suami tak peka la..suami lembap,slow..
sampai kan suami pancut laju ke tak pun nak cerita jugak.
aduhai...sedar ke tak apa yang korang tulis tu
mengaibkan suami korang..

"suami saya tak kisah pun..
kat rumah memang kami macam ni.."

kalau kat rumah dah gitu
perlu ke dedahkan sampai satu dunia tahu??
apa sebab nak bagitahu??
supaya boleh satu dunia gelak kan suami korang??


Sekian

Catat Komen

31 Ulasan

  1. blog mane tu??? nak baceeee! hehehehe :D

    BalasPadam
  2. saya ada baca blog camtu..dl ada dlm bloglist sy. tapi dah buang bila entry dia byk mencaruts dan cerita pasal hal 'dalam2'dgn suami dia. tak patut!

    setuju dgn akk.

    BalasPadam
  3. setuju k.diana...!!! kami yg bujang ni bile bca..rse x sbar2 plak nk kwin..hahahha

    BalasPadam
  4. nak buat luahan rasa kadang-kadang kena pandai main ayat...

    BalasPadam
  5. kdg2 cmtulah manusia..main lepas jek..kdg2 kena tapis gak sbb dari penulisan kdg2 org tgk kita camne ;)

    BalasPadam
  6. Assalam Diana,

    biasa tgk bloggers/facebookers mencarut, mende tu dah biasa bagi dowang, biar la dowang sebut, jgn kite yg sebut, heeee~

    BalasPadam
  7. melampau kalau cerita dlm kelambu pon nak dijaja.. dah xde malunya ke ape.. ish3..

    BalasPadam
  8. erk..yer ker??so far yang blog ibu2 yang mutual dengan blog akak nampak semua okay..semua bersifat keibuan lagi..hehehe..sib baik blog bujang cam saya xde citer benda2 camtu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  9. btol 2..prasan sgt..sbr jekn klu mmbc.hoho..

    BalasPadam
  10. tak payah sampai nak heboh satu dunia kan

    BalasPadam
  11. Wanita suka mencarut? Tak semua kot, ramai wanita penuh sifat keibuan. Tapi yg suka mencarut agaknya ada masalah seks kat rumah kot sebab tu dia cuma ingat benda2 dlm seluar dlm dan dlm baju dlm ajer...

    BalasPadam
  12. ada betol apa yg ditulis kat sini.
    setuju.
    there are some things that should and must be private and bawah bumbung suami isteri dan ada yang boleh dikongsi.

    ni mesti gara2 realiti show mcm the kardashian ni semua nak didedahkan...hahah XD

    BalasPadam
  13. zaman dulu..bila istri kluar rumah bru la boleh nk cerita keburukn suami..


    sekarang tk perlu dah..nak dpt dosa derhaka dan tk jaa maruah pun boleh dpt masa dlm rumah..

    BalasPadam
  14. ye ker?tak pernah lak terbaca blog begitu..terlalu peribadi tak perlu kot..

    BalasPadam
  15. hahaha =p tu la pasal..
    sometimes theres a thing tht u shud keep it by ur self, xyah nak reveal sume benda la kannn.. adesss~

    BalasPadam
  16. erm...setakat ni..sy tk pernh jumpa pulak blog yg mcm ni...

    biasanya...kalau family..mesti cerita yang baik2 je...

    cuma ada satu dua blog..tu pun pasangan baru kawin..dok cerita...yg

    "dia baru lepas buat pahala malam semalam "

    ada juga yg menegur..lepas tu dah tak ada lagi dah...

    BalasPadam
  17. minda dia fikir itu saja gamaknya. kalau tak dapat maunya meroyan.

    BalasPadam
  18. nasib tak pernah terbaca..loya je.

    kena tegur org mcm tu, takde adab timur dan takde akhlak Islam.

    BalasPadam
  19. blog mana tu?nak jugak tumpang baca .hehe

    BalasPadam
  20. setuju sangat. Adalah menjadi kewajipan isteri untuk menjaga maruah suami. Kalau sampai luar dalam cerita, memang tak patut, tanpa sedar dah mengaibkan suami kita. Nauzubillah, jangan tanpa sedar kita jadi Nusyuz pula....huhu

    BalasPadam
  21. tak ciom bau syurga ? err mnakutkan..

    BalasPadam
  22. isteri apa tu? sanggup mengaibkan suami sendiri. dosa kan?

    BalasPadam
  23. para ibu pun mencarut juga?ishh

    BalasPadam
  24. Tak nak komen lebih. Hrpnye sesape yg mcm nie, pk lah byk kali. Malu!

    Semoga berubah.

    BalasPadam
  25. ada ke yang tulis camtu? tak pernahlah baca lagi...

    tapi memang tak patutlah tulis semua tu, itu rahsia rumahtangga... simpan sendiri cukuplah!

    BalasPadam
  26. tak sanggup nak baca... buat malu kaum aje.

    BalasPadam
  27. teruknya wanita tu..
    rugi buat bini..

    BalasPadam
  28. Assalamualaikum D..
    Hurmm... Yang ni akak pun mmg tak setuju. Penceritaan yang mengaibkan diri sendiri.

    BalasPadam
  29. blog mana tu diana? cepat le bagi link..kihkihkih...adoi insaf2 lah wahai manusia..x kan cite dalam kelambu pun nak story kat blog? agak2 laaa.....memang betul tu diana,tahun lepas akak jumpa satu blog isteri merupakan seorang ibu yg bercerita tentang keburukan suami dia bersms dengan ppuan lain...ish....simpan2 jelah untuk diri sendiri..buat malu je..

    BalasPadam
  30. selak kain sendiri......
    besok dah masuk angin baru nak nyesal......

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)