Advertisement

ads

BILA SUAMI SUKA MEMASAK

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua..
dah tengahari baru nak update..
ni gara2 sakit pinggang nih..hheheh

ok..suami korang suka memasak tak??
dia masak sedap??korang pun suka dia masak???
betul??bagus la kalau macam tu..kan??


untung ada suami yang suka memasak ..
boleh la sesekali dia masak..tambah2 bila kita kurang sihat..
atau kita kena pi mana2 dan tinggalkan dia dengan anak2 sekejap..kan??
bolh la diharap..tak la kita pi pun dalam keadaan risau anak tak makan la apa..

tapi kan jangan la ambik kesempatan tau..
mentang2 suami suka memasak,sikit2 suruh suami masak..
suami balik kerja nak makan...

"i tak masak la bang...i ingat nak makan yang macam
u masak dulu tu..ala..yang ada tulang lutut lembu
di hias dengan brakoli tu....
i nak masak tak reti..u la yang masak..boleh bang??"

esok dan lusa pun gitu jugak...
puji suami masak sedap..melambung2 pujinya rupanya ada
udang disebalik batu..nak ambik kesempatan rupanya..
dalam seminggu suami merasa air tangan isteri sekali dua je..haru!!!

sekian..

Catat Komen

24 Ulasan

  1. orang lelaki sebenarnya ramai pandai masak, cuma diaorang yang taknak buat... abg ipar deno rajin dan pandai masak, kalau deno pegi johor, mmg dia akan masak utk deno.. deno suka masakan die :) deno just beritahu apa nak makan, then abglong mesti masak!

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum Diana

    saya masak bila isteri merajuk ajer...he he

    BalasPadam
  3. sy suka masak ok..kdg2 tolong bini masak jugak..sampai bini lak suka masakan sy..kih kih kih

    BalasPadam
  4. Saya juga suka masak. Pagi2 saya bangun lebih awal drpd istri utk sediakan sarapan utk anak2 yg nak ke sekolah. Masa lain juga suka masak, tambahan pula jika istri out station, siapa lagi nak masak jika bukan sang suami?? Bukan saja masak, basuh pakaian, kemas rumah dan strika baju, itu memang dah jadi sebahagian dari rutin tugas saya sbg suami...Bukan sesiapa yg memaksa, dah suka begitu....

    BalasPadam
  5. bagus dapat laki yang suka masak dr yang xtau masak...kalau masak air pun xtau memang nak kena kot

    peace

    BalasPadam
  6. untungnya punya suami yg suka dan pandai masak. suami izan dah lama tak masak. last skali dia masak mee grg.... entah bila pun tak ingat.hehe... tapi izan mmg tak harap dia buat apa2 pun kat umah sbb dia pun sibuk kan...

    BalasPadam
  7. betul tu kak..kalau selalu sangat lelaki yang suka masak pun boleh naik feed up..kalau malas nak masak at least teman laa lelaki untuk masak..sekurang-kurangnya ade teman laki tu nak berborak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  8. untung laa suami pandai masak..kite ni asyik dipuji suami je kata masak sedap, ntah bila dapat rasa masakan dia...

    BalasPadam
  9. suami saya tak suka masak. tapi dia boleh masak kalau saya sakit..

    BalasPadam
  10. untungnya kan kalau dapat suami pandai masak.leh tlg kita selalu..hihi:)

    BalasPadam
  11. Suami sy msk sedap. Tp dia dah bagi amaran - TAK MAHU MASAK SELALU. SETAHUN, DIA CUMA AKAN MASAK 2, 3 KALI JE.

    Ade lak...ishh!

    BalasPadam
  12. mmg best dpt somi reti msk..time pantang sok nk soh somi blaja msk aa..hihi =P

    BalasPadam
  13. kekadang bila somi masak memang sedap rasanya kalah kita ni yg selalu memasak ...

    BalasPadam
  14. memang untung dapat husband pandai masak..tapi jgnlah amek kesempatan macam akak ckp tu.memang haru lah..hehe

    BalasPadam
  15. suami sy pun pandai masak tapi dia tak suka sgt nak masak, kecuali klu sy sakit.

    tapi sy tak bagi dia masak sebab dia tak pandai nak kemas balik. sy plak pening kepala nk membasuh, nak kemas2 balik..hehe

    BalasPadam
  16. tak payah buat kumpulan ala2 kpop la..pakaian dah la ketat...
    perempuan ni kalau mnyanyi mmg menggoda...dosa la jadinya...

    BalasPadam
  17. aku sokong lelaki lebih sedap masak dr perempuan. teliti diorang lain macam...

    BalasPadam
  18. bonus kalau dapat suami suka masak dan suka ajr isteri masak...

    BalasPadam
  19. ayah sarah pown pandai masak gak...
    lagi2 lau dye masak ikan masak asam pedas..mmg sedap...
    :)

    BalasPadam
  20. suami saya suka masak..tp saya lbh suka msk dr suruh dia masak sbb dlm pantang sebulan dia masak..saya kesian pula nak minta dia msk.saya lbh rela dia jg anak dan saya msk dgn tenang..hehe

    BalasPadam
  21. hahahah dia kira beruntung sbb laki dia pandai masak .. kalau dia ambil kesempatan macam tuu , buatnya allah terbalikkan hati suami dia , cari isteri lain sbb malas masak haaaaaaaaaaa baru dia rasa huhuh

    kenalah berpada2 .. dlm dunia nie semua kita buat kena berpada2 kan huhuhhu

    BalasPadam
  22. WALAUPUN EN ABG MUNNA PANDAI MASAK...DIA CUMA MASAK TIME DIA RAJIN DAN BILA ADA MAJLIS JE KAT RUMAH...

    BalasPadam
  23. suamy rara suke masak.kadang2 bila rara masak kena ada dye,baru menjadi.kalo x,ke tong sampah lah jawap nya.

    BalasPadam
  24. best aper masak nie.....
    serah jer kat remy......

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)