Advertisement

ads

HAIWAN NI PUN BOLEH JADI HAIWAN PELIHARAAN KE??

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
bukan ke binatang ni busuk bau nya...kan??


peliknya bila jadikan haiwan ni sebagai haiwan peliharaan.
di Amerika Syarikat semakin ramai yang bela haiwan ni.
haiwan ni yang aku tau nama skunk.
kalau orang melayu panggil apa entah.


dulu ramai yang suka bela iguana.
lepas tu kat malaysia sekarang ramai yang bela sugar glider..
sikit hari lagi ada la kot rakyat malaysia yang bela skunk.
eiii..busuk..:p

**apa pun aku cuma berani bela kucing je.

sekian..

Catat Komen

16 Ulasan

  1. yang pelik memang orang suke buat.hehe..fiza mampu nak jage kucing je.sugar glider comel sangat takleh nak main main takut kang kene picit mati terus..hehe

    BalasPadam
  2. la..binatang yang kentut busuk ni pun nak pelihara...
    hahaha...cam xde binatang lain kat dunia ni...

    BalasPadam
  3. busuk ehh ? tapi comel. geram pulak tengok. sama la. cuma mampu bela kucing. haha

    BalasPadam
  4. Wsalam D..
    Sekarang ramai orang suka jadi weird..
    Mungkin boleh mengurangkan tekanan infiority complex.

    BalasPadam
  5. i've never own any pets as i'm so very coward to play with them pssstt! oh busukkah baunya? white people mungkin sudah terbiasa untuk melakukan hal yang aneh. jangan ada malaysian yang bela pet ini sudahlah :)

    BalasPadam
  6. manusia pelik2 je..zmn la mcm2 leh jadi..yg Islam pun dah lgaar hukum haram bagai..org barat tak heran sngt

    up kan earning nuffnang

    BalasPadam
  7. Haiwan ni busuk bila terancam je kot. Yg iguana tu mcm tak faham je ngape bleh jadi haiwan peliharaan.

    BalasPadam
  8. comel la.. haha.. manusia ni mmg pelik kan..

    BalasPadam
  9. busuk ke? sy lgsung tak kenal menatang apa ni..
    manusia ni makin hari makin pelik la..

    BalasPadam
  10. tak minat pet, tak tau napa, malas nak jaga kot =)

    BalasPadam
  11. I don't think I should make this as a pet. Hehehe.. I must have a dog or cat as a pet.

    BalasPadam
  12. kita orang melayu yang islam ni bela kucing lah bagus..kucing kan binatang kesayangan Rasululullah...tak gitu you all? heheehehe...duk bela iguana buat apa? keras je x bergerak2 binatang tu..hikihik

    BalasPadam
  13. kucing senang jage, boleh jadi besfren kte lg ^_^

    BalasPadam
  14. kan skunk tu busyuk......
    sanggup depa bela.....

    BalasPadam
  15. kalau saya tak inginlah bela binatang camni...huhuhuuu

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)