Advertisement

ads

AIR BARLI BAGUS UNTUK IBU HAMIL

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua... Siap sudah merebus barli.. Rebus dari semalam lagi tu... Hari ni dah siap dan boleh la aku minum air barli je sepanjang mengandung ni... Tak payah dah nak suruh2 suami pi beli tiap kali nak minum...


Air barli memang bagus untuk ibu2 yang hamil. Bukan je untuk ibu hamil. Untuk orang2 yang demam pun sesuai minum barli. Antara khasiat barli ni ialahmenyejukan badan, melawaskan air kencing dan baik untuk buah pinggang kita..


Barli ni tak de kolestrol macam bijirin2 yang lain setakat ni tak nampak apa kesan buruk pengambilan barli untuk jangka masa panjang..



Bagi aku barli lebih baik dari soya. Oleh sebab aku minum friso jadi soya memang aku tak ambil la..
dan aku pilih barli sebagai minuman harian. Minum barli kulit anak pun jadi bersih je..kan??
Bukan ke barli adalah bahan asas dalam produk penjagaan kulit??? Jadi jom amalkan minum barli..Tak mengandung pun elok minum..

sekian...

Catat Komen

31 Ulasan

  1. bali banyak khasiat berbandaig soya..kn kak...

    nnt nak suruh isteri masa depan minum byk2 lah bali..hehehe..:P

    BalasPadam
  2. Org kate, soya mmg tak elok. Kesan dari chemical ke ape ke..tataulah.

    Barli pun sesuai utk org yg ade masalah senggugut.

    BalasPadam
  3. Salam D..
    Semoga kandungan dan diri anda juga sehat walafiat.

    **Maisara suka x nak dpt adik? Ada kwn nanti main papan gelongsor..

    BalasPadam
  4. assalamualaikum...mmg betul tu barli byk khasiatnya...bagus utk sesiapa yg mengalami sakit air kencing kotor...:)

    BalasPadam
  5. Kalau tak mengandung pun boleh minum air barli banyak2, kan... cuma masalahnya nak berulang ke bilik kecik tu yang malas! :)

    BalasPadam
  6. btol kata kak cik yg x tahan nk ulang alik g bilik air tuuuu

    BalasPadam
  7. Kita pun nak minum juga la. mana tahu kita mandung juga :)

    BalasPadam
  8. memang setuju. tau tak masa pregnant, saya mengalami masalah urin, asik tak clear je, so nurse ajar minum air barli rebus, so saya rajinlah merebus barli letak gula batu sikit, tiap pagi minum, alhamdulillah semua pun ok..:)

    BalasPadam
  9. baru2 ni je bljr minum air barli suam kat kedai..

    yg soya tu, doc homeopati tak bagi minum kalau yg ada problem dpt zuriat.

    BalasPadam
  10. kalau demam org tua2 kata elok minum bali. tapi jannah tak boleh masuk la dgn bali. sedap ke?

    BalasPadam
  11. kalau demam org tua2 kata elok minum bali. tapi jannah tak boleh masuk la dgn bali. sedap ke?

    BalasPadam
  12. bagus air barli utk kesihatan

    BalasPadam
  13. aku tak suke barli... orang cakap boleh sejukkan badan...

    BalasPadam
  14. barli suam best,,..
    letak pandan sikit kasi wangi ..

    BalasPadam
  15. KC pun suka minum barli. tp yg suam dan kurang manis. kalau sejuk KC tak minum.

    BalasPadam
  16. Patut le smlm doktor suruh minum air barli.

    BalasPadam
  17. alah...tak suka air barlilah! huhuhuuu

    BalasPadam
  18. barli besh..my feveret..tp sjk pegnen ni nk tolan takmo lepas plak..aihhh...ngengade ni..

    BalasPadam
  19. yes,fiza suka jugak minum barli..tapi tang nak merebus tu lama sangat nak tunggu..hihi..

    BalasPadam
  20. hee..da lama tak merasa minum air barli ni...sedap jugak kalau sesekali minum ni..hee~

    BalasPadam
  21. yana pun suke jugak minum air barli..tapi tak pernah la plak merebus sendiri..lepas ni bleh la cube

    BalasPadam
  22. sejak dlm pantang mak munna bagi minum air barli hari2 utk tambah susu badan... munna mmg suka air barli ni... klu ke kedai mmg selalunya order barli ais

    BalasPadam
  23. saya minum barli untuk sejukkan badan...hehee

    BalasPadam
  24. air barli mmg sedap..tp bijik2 barli tu...purrr...

    BalasPadam
  25. yup! air barli sgt bagus!! deno pun slalu gak minum.. tapi lagi best minum barlie lemon! :)

    BalasPadam
  26. terbukti barli memang bagus utk sejukkan badan.....
    melawaskan sistem perkumuhan.....

    BalasPadam
  27. Owh... First time dengar ni. Nxt time kalo pregnant, harus saya togok barli

    BalasPadam
  28. eapta maaan christian louboutin shoes look alikes chrsitian louboutin shoes outlet louboutin outlet sale nyccc rhtgqz Blogger: senyum-senyum - Catat Ulasan dnyeljh moncler briancon モンクレール ダウン モンクレール ブランソン yzpiwlv tramw ugg outlet uk review ugg boots ugg boots youth sizes zwqpqnhi louis vuitton handbags store louis vuitton purses louis vuitton outlet atlanta zpzgvfqb

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)