Advertisement

ads

7 ORANG YANG MENGAKU PERNAH PERGI KE NERAKA

Assalamualaikum...

korang pernah mimpi pergi ke neraka???
mesti ada yang pernah mimpi..kan??
tapi kalau ada orang yang mengaku pernah pergi ke neraka
korang percaya tak??
ingat tak de ke yang buat pengakuan pernah pergi ke neraka??
nak tau siap???

1. Pdt. Philip Mantofa

mendakwa dibawa ke neraka pada 1 Januari 2000. Di sana beliau melihat bagaimana orang-orang yang tidak mengenal Tuhan disiksa terus menerus tanpa berhenti. Dia melihat jurang api tanpa dasar dan melihat wanita yang curang serta lelakiyang suka masturbasi sedang disiksa.

2. Jennifer Perez
Dibawa ke neraka pada 2 Mei 1997. Waktu itu umurnya baru 15 tahun. Di neraka dia melihat syaitan menyiksa jiwa-jiwa yang belum diselamatkan. Ada yang dipancung, ada yang ditusuk-tusuk badannya. Pulang dari neraka dia terus bertaubat.


3. Bill WieseBeliau pernah ada di neraka selama 23 minit. Di sana dia merasa sendirian, ketakutan melihat syaitan sedang menyiksa orang-orang yang tidak percaya pada Tuhan, melihat daging terbakar dan bagaimana baunya yang membuat mual. Pengalamannya di neraka ditulis dalam buku “23 Minutes in Hell.”

4. ElizabethSeptember 2001 pada saat sedang berdoa di gerejanya, Elizabeth dibawa Tuhan ke neraka. Di sana dia melihat bagaimana orang-orang minta tolong supaya dilepaskan dari penderitaan abadi (penderitaan selama-lamanya) di neraka, tapi sudah terlambat. Kebanyakan dari mereka dipenuhi ulat yang makan daging mereka dan ada pula yang dibakar oleh api

5. Mary Katherine Bexter
dibawa ke neraka tahun 1976. Di sana di melihat ada lembah berbentuk mangkuk yang berisi api yang tidak pernah padam. Di dalam api itu ada orang-orang yang tidak percaya pada Tuhan. Mereka dihukum disana selamanya. Kesaksian itu dibuat buku yang diberi judul "A Divine Revelation Of Hell.”


6. Ian McCormack
Ian McCormack memang suka berenang. Suatu hari bulan Mei 1982, waktu sedang berenang di pantai dia disengat ubur-ubur. Dia terus dibawa ke hospital. Waktu dalam perjalanan itu, rohnya dibawa ke neraka. Neraka itu benar-benar gelap, tidak ada cahaya sedikitpun dan tidak boleh melihat apa-apa di sana. Tapi dia tahu, dari suara-suara yang ada di sekelilingnya yang dia sedang berada di neraka.

7. (Alm) Pdt. Kenneth Hagin

dibawa Tuhan ke neraka sampe 3 kali. Di neraka dia sempat dibawa masuk ke bagian terdalam oleh satu roh jahat. kisahnya boleh dibaca di bukunya “Aku Pernah ke Neraka.


*agak2 neraka yang mana depa pi tu??
kita orang islam..depa ni kristian ..jangan pulak ada yang pelik kenapa
depa kata syaitan yang ditugaskan untuk menyiksa....heheh


sekian..

Catat Komen

10 Ulasan

  1. mungkin itu petunjuk buat mereka.....
    dah tahu yg mana jahat yg mana baik pun masih tak berubah....

    BalasPadam
  2. tu la..mmg berkerut2 dahi saya baca cuba nak fhm apasal syaitan pula yg menghukum org2 dlm neraka..hehe

    BalasPadam
  3. mungkin itu petunjuk buat mereka.....
    dah tahu yg mana jahat yg mana baik pun masih tak berubah....

    BalasPadam
  4. kalau dah balik dari neraka tak taubat lagi tak tahu lah. ahak

    BalasPadam
  5. lam citer supernatural..due2 beradik tu dah pergi neraka

    BalasPadam
  6. Tapi diorang bertaubat jadi baik tak? huhu kan best kalau mimpi tu boleh buat diorang masuk Islam..

    Wallahua'lam.

    BalasPadam
  7. pelik jugak dorg boleysampai ke neraka..tp mgkin jugak Allah nk bg petunjuk utk mereka..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)