Advertisement

ads

TIPS UNTUK NAMPAK KURUS WALAUPUN KITA GEMUK

Assalamualaikum...

selamat malam semua.malam semalam kita cerita pasal gemuk..kan??malam ni pun kita cerita pasal gemuk jugak..susah hati la bila gemuk..kan??nak keluar rumah pun malas.ada sorang blogger tu dari tahun 2010 sampai nak masuk 2012 tak habis2 azam nak kurus.jadi aku bagi jalan mudah je la untuk dia kurus ni..heheheh

Cemana nak buat bagi orang nampak kita tak gemuk walaupun hakikatnya kita gemuk..??aku ada caranya..meh baca..:

~selalu berada dalam kelompok orang2 yang kurus..
ada yang kata "eh!patutnya dalam kelompok orang gemuk la.."
tak..salah tu..sebab bila korang jalan2 dengan kawan yang 4,5 orang kurus kemudian ada orang tegur,berbual2 dengan korang pandangan dia ialah "mereka kurus" walaupun cuma sorang je dalam kelompok tu yang gemuk..

~ bergambar
*bila bergambar pastikan korang selit2 muka je.jangan bagi nampak badan.gunakan kawan2 korang yang kurus2 tu untuk sembunyikan susuk tubuh menwan korang tu..

*bergambar dari sisi..atau dari tepi..atau pun bergambar sebelah badan je.

~elak kan baju ketat
seeloknya pakai la baju kurung..sebabnya bila pakai baju kurung orang rasa was2 nak kata kita gemuk..

"dia bukan gemuk la..baju dia je yang besar kot.."

nampak tak???cer kalau pakai baju ketat2..

"dah la gemuk..pakai ketat2 pulak..tak perasan ke sesulit dia terkeluar tu..

~jangan tunjuk kan kita gemuk..
ha..yang ni korang kena pura2 sikit.biasanya bila gemuk orang akan kata ,kuat makan,cepat letih,kuat tidur dll..

bila naik tangga korang mesti termengah2 kan..??jangan tunjuk termengah2 tu..buat muka selamba je walaupun korang rasa lutut dah ketaq.bila buat muka letih orang akan kata.."tu la..gemuk sangt.." tapi bila buat muka rilek orang tak kata apa pun...kan??

sama jugak dengan makan..makan sikit je.kalau makan banyak orang akan terfikir.."patut la gemuk.."tapi kalau makan sikit orang tak de kesah pun..kan??

semoga tips ni berkesan untuk korang ok..
hehheh..


sekian...

#entry lama..

Catat Komen

25 Ulasan

  1. hahahha..lawak la kak..ada pulak selulit terkeluar...:D

    BalasPadam
  2. hehhe..pakai baju ketat tu saya suka..hehehe...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  3. tips utk nampak gemok de x?
    bia x nmpak kerempeng sgt bdn..

    BalasPadam
  4. tips untuk nmpak gemok walaupun kita kurus ada takk? nak! nak! huhu

    BalasPadam
  5. walau saya tak gemuk mana tapi best gak idea ni. tq share.

    BalasPadam
  6. hey~ one more tips.. jgn mengaku gemuk..

    BalasPadam
  7. kalau ambik gambat...ambik takat muka ke dada jer...tak leh lebih..baru org tak tau kita gemuk ke kurus..heeee

    BalasPadam
  8. risau betul kalau gemuk kan..banyak penyakit mudah dtg.tapi as long as sihat..ok lah..tips sangat berguna..kdg2 terlupe bila dah excited sangat ye..hehe

    BalasPadam
  9. kelakar tp blh jd tips.. eehhe

    BalasPadam
  10. hahahah...azam tahun ni mesti menjadik akak! seyesss nak dah sebab nak konvo dah.heeeeee;p

    ok macihh..kena buat gini je?jadi xyah diet la?heheeh;p

    BalasPadam
  11. hihihi tersenyum saya baca entry neh...actually saya pun dlm kalangan yang berisi... yg penting, kita yakin diri and bersyukur...

    BalasPadam
  12. Pakai kaler gelap sure nampak kurus..bila bergambar sengetkan badan..jd xde ka nampak sgt kan..huhu...

    BalasPadam
  13. PM nak diet sampai ke la nih tak berjaya...huhu

    BalasPadam
  14. aisehhhh...den pun nak gemuk dah ni...kena diet dan ikut petua ni nampak nya...tq kak

    BalasPadam
  15. TIPS2 YG LAWAK TP MENARIK..^_^

    BalasPadam
  16. Nak mintak tips utk si kurus nampak beghisi ..... Ade tak?

    BalasPadam
  17. ahhaha tips terbaik !
    nak duk ngan org2 kurus payah dah skrg nie .. sbb x kerja dah ekkee ;)

    BalasPadam
  18. hahahaha,rara tgh try diet Atkins skrg ni.

    BalasPadam
  19. Hahahaa..kann.member pn dah bosan duk cakap nak diet nak diet..tapi ni turun 3kilo akakkk...tp smlam dh start mkn biasa balik.naik 5kilo plak kot.wakakaka..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)