Advertisement

ads

jangan buat yang tidak2....


assalamualaikum...dah lame x mengupdate ni...haha.. harini anak aku tido lame..boleh le aku memblog sekejap..maklum le..hujan2 ni memang sedap tido.setelah beberape hari x hujan..rahmat tuhan ni..rase sejuk sikit bumbung umah ni.syukur alhamdulillah..

tp sekarang ni makin ramai manusia yg x tau bersyukur.x layak kot nak di panggil manusia.macam binatang pun ade..boleh kate hari2 dalam suratkabo ade citer buang bayi.kadang2 aku abaikan aje mukasurat yg ade citer buang bayi tu.nak tau apesal???sebab citer tu same je mcm citer hari yang sebelum nye..balut dengan kain,letak le tepi umah orang ke,tepi tangga mesjid ke,..lebih dasyat ade yg tanam sendiri..

yang si pompuan tu x sakit ke mase besalin tu..mudah sungguh ye besalin senyap2 nie..baby tu pun macam tau2 je ibu dia nak buang dia..so dia x nangis kuat pun.sebab dia tau ibu dia tengah nak sorok dia dari orang.dia pun pandai tutup mulut.kalau dah anak tu blh paham ibu kenape la si ibu x blh paham rase si anak.

kesian nye si anak tu..mengharungi malam yg sejuk kat tepi tangga mesjid.ade yg dok dlm tong sampah,dalam semak..ya allah... ape kene la dengan budak2 sekarang.

penah x korang balik keje jam doblas malam.pastu tengok2 kunci pintu korang tetinggal kat tempat keje.nak patah balik pi tempat keje,teksi bukan ade dah.duit pun x dak nak sewa hotel bejet ke.ujung bulan..belom gaji.try ketuk2 pintu,semua member dah ke new york(dalam mimpi la..)korang pun duduk le kat depan pintu tu dalam sejuk ya amat.dengan lapar nye...mak aih...x sanggup weh.. ha...mcm tu la baby tu rase.. aku dah rase dah cemane kes tetinggal kunci tu....

kadang2 penah x korang pikir ape hukuman yg setimpal untuk orang buang bayi ni..buang hukuman nye lain...lain pulak dengan yang bunuh dan buang ni..tp ade gak yg x buang.di pi tanam sendiri.konon nye die tu baik le wat mcm tu.padahal same je dgn yg buang dlm tong sampah segale tu..

aku ni dah jadi ibu.klu la korang yg buang bayi tu besalin macam aku ni..baru korang tau betape sayang nye korang pade anak.betape x sabar nye nak tengok dia besar.keje bagus...jd anak yg baik...gaji beso..wah!!dah tebayang ni anak aku beso nanti die bawak aku pi soping ape saje..

aku ni mase besalin,uri telekat tu yg jd emosi sikit bile citer2 bab besalin ni..huhu...fobia tau..sebab tu bile ade kes buang bayi ni aku tepikir mesti mase besalin dia orang rase mcm batuk je..kuikuikui....



wassalammmm>>>>

Catat Komen

0 Ulasan