Skip to main content

Posts

THE HOUSE 3 - ANAK-ANAK CHE TA BERLAGAK?

Assalamualaikum....


Korang dah tengok ke belum The House 3 ? - yang kali ini menampilkan Rozita Che Wan dan keluarganya ,Masa episod Dato Vida saya memang tak tengok sebab dia bukan artis..hahhaha..boleh pakai tak alasan tu?sebenarnya sebab dalam keluarga Dato Vida, cuma Dato Vida je yang selalu menjadi perhatian.Kisah dia pun dah banyak dipaparkan dari susah hingga berjaya..Musim pertama lagi la saya tak tengok sebab tak tahan asyik tengok benda merapu je..hahah..Mungkin masa tu penerbit tak tahu lagi apa yang pennonton nak tengok.Bukan semata-mata aksi gedik dan merapu.



Tapi yang episod Che Ta ni saya tengok sebab bukan Che Ta je yang popular, anak-anak dia pun boleh dikatakan selalu menjadi perhatian umum.Saya juga nak tahu macam mana dari seorang ibu tunggal yang biasa-biasa je terus jadi luar biasa..Kiranya boleh la kalau nak kata saya ni suka tengok kisah artis..Hahahahah...Tapi yang sebenarnya semua cerita saya suka, artis, berita politik, jenayah, .Kalau tak percaya geledah b…

BENJOLAN DI PERUT JUNJAE BUKAN BISUL

Assalamualaikum..

Sejak ada JunJea kat rumah ni , dah tak nampak cicak dan lipas dalam rumah.Alhamdulillah.Baru sebulan JunJea duduk dengan kami dan dia pun nampak makin sihat dan manja.Kadang sampai menyampah tengok manja nya tu.


Eh..Ini bukan JunJae yang dalam The Legend Of The Blue Sea tu ye...hahahah...Nama je sama , tapi muka tak sam langsung.Ini JunJae saya..Banyak helah , manja dan ensem...

Kucing yang kami ambil kat tempat kerja suami sebab dia menyusu kat kucing jantan yang dia fikir itu mak dia.Kesian sangat sampai termimpi2 jadi suami bawak balik ke rumah.

Baru-baru ni kat belakang JunJae ada benjolan besar..Kami agak itu bisul.Dia tak de la rasa sakit.Dia tetap aktif melompat sana sini..Tapi kalau di tekan benjolan tu dia tengok je muka kita macam bagitau ianya sakit,.

Bertangguh-tangguh nak bawak ke klinik sebab kat sini tak de klinik haiwan..Kena tunggu tuan nya cuti baru nak bawak.Tapi kan seminggu lepas masa dia tengah melompat2 kat luar tiba2 je benjolan tu pecah dan…

INI LOGO PASUKAN BOLASEPAK ATAU GAMBAR KOMIK SUPERHERO?

Assalamualaikum...



Saya suka dengan logo blog saya yang baru ni..tak de makna dan cantik semata-mata.Hahahha..Cuma untuk tampal pada gambar -gambar saya je.Belum sempat nak jadikan ianya sebagai header blog saya.Yang tu nanti2 la..Selalunya kalau orang buat logo  mesti lah yang ada makna nya sendiri..Tapi saya pulak tak macam tu..Sebab saya tak de bakat macam tu.Logo ni pun saya ambik yang sedia ada kat dalam applikasi di play store.Hahhah,,,Jujur tak saya??

Tapi saya ni tak de la buta sangat..Masih lagi tahu nak pilih logo apa yang sesuai..Cakap pasal logo saya rasa sedih tengok logo satu pasukan bola sepak ni.Ini bukan kelab bolasepak sekolah-sekolah  atau liga kampung tau.Ni logo kelab bolasepak Negeri.Cer korang tengok...



Tepuk dahi banyak kali tengok logo pasukan diaorang ni.Macam katun dalam komik je.Buat la yang nampak gerun sikit.Upah designer berbakat.Ni macam hasil kerja budak sekolah je.Kalau logo ni masuk pertandingan memang saguhati pun tak layak la...



Harap bertabah je …

HILANG ORANG TERSAYANG DALAM SEKELIP MATA

Asslaamualaikum..



Kesian pada jiran saya ni..Suami nya dikabarkan meninggal dunia.Mesti sekarang dia sedang bersedih.Jiran saya ni penah jadi janda yang mempunyai 3 orang anak. Kemudian dia berkahwin dengan seorang lelaki warga Bangladesh.Diaorang berniaga jual sayuran di pasar Malam.

Memang kehidupan diaorang senang dan lelaki tu pun jaga anak2 tirinya dengan baik.Dihantar dan ambik ke sekolah, bila cuti dibawa anak-anak keluar .Diaorang ni muda lagi.Lelaki tu pun usia nya awal 30 an.


2, 3 hari lepas lelaki tu balik ke negara dia.Dia memang selalu juga balik sana .Tapi balik sorang je..Tapi kali ni dia balik dan keluarga nya kat sini dapat berita dia meninggal di sana .Puncanya dirompak dan dibunuh ketika naik teksi nak balik ke rumah kelmarin.

Walaupun suaminya tinggalkan kereta, van, motorsikal untuk isterinya disini tapi dah tentu kehilangan suami bagi kesan juga dalam hidup isterinya..kan??Lagi-lagi diaorang ni baru je berkahwin.Kalau tak salah saya tahun lepas kot. Mungkin lepa…

GELAGAT NEELOFA DAN FATTAH AMIN DALAM MELETOP MEMANG BERSEMUT

Assalamualaikum..



Satu yang orang ramai menyampah dengan artis-artis ni bila bercinta tak nak mengaku.lepas tu dah putus , bergaduh baru kantoi selama ni bercinta.Betul tak?Kenapa entah tak nak mengaku sedangkan perkara-perkara macam ni tak de yang salah pun.Benda baik buat apa nak sangkal.Peminat sekarang ni cuma nak tengok artis kesayangan diaorang gembira dan bahagia je terutamanya dalam bab cinta.jadi tak salah pun kalau bercinta tu terus terang je cakap 'ye...kami bercinta..." ..lain la kalau ambik laki orang ..kan??

Cakap pasal cinta sesama artis ni malam tadi ramai yang tonton rancangan Meletop di Astro Ria.Kan??Dah tentu la peminat-peminat #lofattah tidur sambil tersenyum malam tadi bila Fattah Amin menjadi tetamu rancangan yang dimengacarakan oleh Neelofa ni.Ramai sangat yang dah rindu nak tengok 2 pelakon ni muncul bersama dalam rancangan tv selepas drama popular Suri Hati Mr.Pilot tamat .


Kalau sebelum ni timbul cerita tak mengaku bercinta lepas tu merajuk, ada sa…

BANYAK JOB UNTUK REVIEW TAPI TIADA BAYARAN..APA PUNCANYA?

Assalamualaikum...



Maisara tanya "kenapa posmen dah lama tak hantar barang kat ibu..?" Dah tak dak siapa nak hantar barang untuk review ni..kan??Mana nak datang barang nya..Banyak yang review pun tak de melibatkan produk.Cuma perkhidmatan saja.Saya pulak memang tak terima review tanpa bayaran ni.jadi memang tak de produk sampai.Buat masa sekarang fokus pada GA yang bakal berlangsung esok dan fokus untuk naik kan pageview blog.Tunggu entry GA keluar baru korang join Ok..Hadiah kali ni wang tunai dan juga produk kesihatan .

Berbalik pada review ..Saya masih membuka peluang pada siapa2 yang nak dapatkan khidmat review di blog saya.Tak ada harga yang ditetapkan.Ianya bergantung kepada kemampuan dan nilai yang kita persetujui bersama.



Apa yang saya tawarkan ?

Macam biasa entry tentang produk korang kekal di Home Page www.dianarashid.com selama seminggu dan kekal selamanya dalam blog ini.Produk korang juga akan saya review di Facebook page saya.dan akan saya boost selama 2 hari.Sel…

BETUL KE SUSAH KALAU DAPAT JIRAN MELAYU?

Assalamualaikum..



Ramai orang ada pengalaman berjiran dengan jiran yang tak best...Bukan susah pun nak jadi jiran yang best.Cukup tak kacau hidup kita pun dah dikira jiran yang best.Betul tak??Saya pernah dapat jiran yang tak best .Saya pernah tulis tentang jiran saya yang tak best ni.Malas pulak nak cari link dia tu.Ramai yang kata susah la kalau berjiran dengan melayu ni..Penuh dengki , tak tahu berterima kasih, kuat main bomoh dan suka jaga tepi kain orang.Betul ke ni??

Saya nak cerita tentang pengalaman saya berjiran dengan jiran yang tak best.Kanan dan kiri saya adalah rumah yang disewakan pada orang jadi ada macam2 jenis jiran yang saya dapat.Jiran pertama ni..orang Melayu..Pantang nampak kita keluar dia pun keluar jugak sebab nak menyembang.Dah la saya ni tak pandai berbual.Adoi.tersiksa tau bila kita nak keluar jemur kain ke, nak sapu2 laman luar rumah kita , kena terhendap2 macam pencuri.Buka pintu pun perlahan-lahan sebab takut jiran dengar kita keluar.hahahah



Pernah juga d…

GANGGUAN BEKALAN ELEKTRIK SEHINGGA JAM 5 PETANG

Assalamualaikum..



Pagi ni kena siapkan kerja cepat sikit dari selalu..Ni lepas update blog terus kena masak siap2.hahah..Awat yang kalut sangat tu??Nak pi kemana plak makcik ni???

Ha..ni sebenarnya hari ni dari jam 10 pagi  satgi takde elektrik kat kawasan rumah saya ni sebab TNB nak buat apa entah..Notis dah diberi pada semua .bekalan aelaktrik akan ada semula jam 5 petang nanti..ha..siap sedia la dengan kipas tangan satu..kan?

Rumah saya ni memang setahun sekali kbaru ada gangguan elektrik.Dan selalunya depa akan bagi notis  awal2.kalau terlupa nasib la...hahahh..



Jadi hari ni kita pantau blog dari enpon saja la..Kena beli data mobile pulak dah.Wifi kat rumah tak boleh guna jadi beli la rm7 data mobile.Eh,.saya guna onexox kena rm7 tau.mahal kan??mujur la topup sekali aktif 2 tahun.

handphone saya ni memang setahun 2,3 kali je topup.Tu pun biasanya habis credit sebab  guna data internet masa balik kampung .Kalau jalan-jalan makan angin pun kadang tak pakai data internet ni sebab sa…

TIPS PEMAKAIAN UNTUK WANITA BERBADAN BESAR SUPAYA KELIHATAN LANGSING

Assalamualaikum...



Susahnya bila bertubuh besar bila dalam bab mencari pakaian yang sesuai dengan tubuh badan supaya nampak badan lebih kurus atau untuk samar kan bentuk badan sebenar Ada cara nya yang boleh kita cuba untuk mengelak kan kita nampak terlalu gemuk atau mendedahkan bahagian badan kita yang besar.Cara ini boleh la kita cuba dalam pemakaian kita setiap hari.



Mix and match pakaian sangat penting untuk mengelak kan penampilan kita tampak bosan.Namun mix and match berlebihan boleh mencacatkan penampilan kita terutamanya jika kita berbadan besar atau gemuk.KIta akan kelihatan lebih besar .Gaya yang simple dan ringkas degan eksesori yang tidak berlebihan mampu mengubah badan kita nampak lebih kurus dan 'kecil' .



Warna Kuningadalah warna yang jarang digunakan oleh ramai wanita sebagai warna utama untuk pakaian seharian.Namun jika sesekali kita menggunakan warna yang terang seperti oren dan kuning ianya mampu mengalih perhatian orang lain pada bentuk tubuh kita.Pilih kunin…

PERKHIDMATAN HANTAR DAN GUBAH BUNGA UNTUK HARIJADI DAN ULANGTAHUN PERKAHWINAN

Assalamualaikum..



Bagi kebanyakan  wanita , dapat sekuntum bunga dari yang tersayang adalah perkara yang sangat-sangat dihargai. Apa lagi kalau dapat berkuntum-kuntum bunga.. Setiap bunga melambangkan perasaan cinta , kasih dan sayang pengirim nya pada si penerima..Yang selalu menerima bunga dah tentu lah wanita tapi zaman sekarang orang perempuan pun tak kekok nak tunjuk sikap romantis pada pasangan dengan memberi bunga.Asyik nak harap kan  lelaki je nak mula kan semuanya , mana boleh..Perempuan pun tak salah kalau nak mula kan nya dulu.
Cinta Jarak jauh memang sangat menyakitkan walaupun kadang-kadang indah tapi bila rindu bertandang rasa nak je terbang bertemu si dia..Tak cukup diluahkan dengan kata-kata boleh tafsir kan dengan perbuatan .Kirim  sejambak bunga untuk sidia yang tersayang. Macam mana nak kirim bunga pada dia yang duduk nun jauh di Kuala Lumpur.? HAND BOUQUET by #ADanyaFlorist menyediakankhidmat mengubah dan menghantar jambangan bunga, coklat atau sejambak beruang co…

GAMBAR MAJLIS PERSANDINGAN MIA AHMAD DAN IZHAM TARMIZI

Assalamualaikum...

14-1-2017  malam ni berlangsung majlis persandingan perkahwinan Mia Ahmad dan Izham Tarmizi. Bagi saya ni pasangan yang nampak sepadan sangat..Sebab dua2 susah nak nampak diaorang senyum..ahahha..Tapi  diaorang nampak sepadan can sama cantik.Tu yang saya suka tu..
Majlis persandingan mereka ni berlangsung di Taiping Golf & Country Resort .Kalau korang nak tengok secara lansung boleh ke tonton,my.
Jom la kita tengok gambar pulak..