Friday, 20 January 2017

THE HOUSE 3 - ANAK-ANAK CHE TA BERLAGAK?

Assalamualaikum....


Korang dah tengok ke belum The House 3 ? - yang kali ini menampilkan Rozita Che Wan dan keluarganya ,Masa episod Dato Vida saya memang tak tengok sebab dia bukan artis..hahhaha..boleh pakai tak alasan tu?sebenarnya sebab dalam keluarga Dato Vida, cuma Dato Vida je yang selalu menjadi perhatian.Kisah dia pun dah banyak dipaparkan dari susah hingga berjaya..Musim pertama lagi la saya tak tengok sebab tak tahan asyik tengok benda merapu je..hahah..Mungkin masa tu penerbit tak tahu lagi apa yang pennonton nak tengok.Bukan semata-mata aksi gedik dan merapu.



Tapi yang episod Che Ta ni saya tengok sebab bukan Che Ta je yang popular, anak-anak dia pun boleh dikatakan selalu menjadi perhatian umum.Saya juga nak tahu macam mana dari seorang ibu tunggal yang biasa-biasa je terus jadi luar biasa..Kiranya boleh la kalau nak kata saya ni suka tengok kisah artis..Hahahahah...Tapi yang sebenarnya semua cerita saya suka, artis, berita politik, jenayah, .Kalau tak percaya geledah blog saya ni.Macam-macam cerita ada.Sebab saya suka membaca apa yang orang hidang pada saya.




Sebab utama ramai yang menonton The House - Che Ta ni dah tentu lah nak tengok Aaisyah.Comel sangat anak dara Che Ta yang sorang ni.Dalam The House korang boleh tengok anak mat saleh cakap melayu .Hhahah..Che Ta pun walaupun hidup penuh glamour tapi dia tiap masa  pekat piaw dia punya loghat kedah tau.



Cuma anak teruna dia tu je..ramai yang dah menonton episod pertama ni kata "annoying giler" .. sebab macam berlagak sikit la..Yang si Aniq tu ok..Chill je..katanya>.:) ....Tapi si Ammar boleh tahan cerewet.Tak de internet macam mati kutu.



Tu episod pertama je..Mana tahu kalau masuk episod ke dua tetiba nampak la sisi baik dan menarik si Amar.Rata-rata yang menonton kata keluarga diaorang berlagak.Tapi saya tengok ok je kot.Semua tu dari didikan jugak.Bukan maksud saya Che Ta suruh diaorang jadi berlagak tapi sebab segalanya Che Ta yang uruskan jadi nampak anak-anak nya macam tak pandai nak berdikari dan takut hidup susah.

Alah..anak kita pun sama..cer perhati betul-betul..hahahahha

Dalam The House 3 ni   korang boleh tengok kehidupan sebenar Che Ta dan anak-anak nya.Tonton The House baru tahu rupanya baju anak-anak dan suami dia memang setiap hari dia yang tentukan diaorang nak pakai apa.Kalau bercuti memang dia sendiri yang packing baju anak-anak. Anak-anak  dan suami dia pun tak tahu apa baju yang dia letak dalam beg.Kira pakai je  la..

Untuk korang yang anti sangat dengan Che Ta boleh la tonton The House 3 supaya mana tahu ternampak sisi baik Che Ta dan keluarga nya ni.

sekian..

BENJOLAN DI PERUT JUNJAE BUKAN BISUL

Assalamualaikum..

Sejak ada JunJea kat rumah ni , dah tak nampak cicak dan lipas dalam rumah.Alhamdulillah.Baru sebulan JunJea duduk dengan kami dan dia pun nampak makin sihat dan manja.Kadang sampai menyampah tengok manja nya tu.


Eh..Ini bukan JunJae yang dalam The Legend Of The Blue Sea tu ye...hahahah...Nama je sama , tapi muka tak sam langsung.Ini JunJae saya..Banyak helah , manja dan ensem...

Kucing yang kami ambil kat tempat kerja suami sebab dia menyusu kat kucing jantan yang dia fikir itu mak dia.Kesian sangat sampai termimpi2 jadi suami bawak balik ke rumah.


Baru-baru ni kat belakang JunJae ada benjolan besar..Kami agak itu bisul.Dia tak de la rasa sakit.Dia tetap aktif melompat sana sini..Tapi kalau di tekan benjolan tu dia tengok je muka kita macam bagitau ianya sakit,.

Bertangguh-tangguh nak bawak ke klinik sebab kat sini tak de klinik haiwan..Kena tunggu tuan nya cuti baru nak bawak.Tapi kan seminggu lepas masa dia tengah melompat2 kat luar tiba2 je benjolan tu pecah dan keluar air.Langsung tak keluar darah.Yang keluar hanya air.




Dia pun tak de la terlantar sakit ke, menangis seharian ke..Memang kuat sungguh semangat JunJae ni.Mungkin sebab dah biasa sendiri sejak dari kecil tu yang segalanya dia hadapi dengan kuat.Sekarang luka kat perut tu pun dah macam nak kering.



Sampai sekarang tak mandikan dia lagi sebab nak tunggu luka tu betul2 kering.Tak de lagi benjolan tu, dia pun makin sihat.Kalau tekan2 sikit pun dia tak de dah rasa sakit.

Sampai sekarang tak tahu apa benda dan punca benjolan cecair tu..kami syak ada bintang gigit dia tu yang jadi bengkak.Apa pun kena bawak pi klinik juga nanti sebab nak mandul kan dia.




semoga JunJae terus sihat dan membesar bagai juara.

sekian..




INI LOGO PASUKAN BOLASEPAK ATAU GAMBAR KOMIK SUPERHERO?

Assalamualaikum...



Saya suka dengan logo blog saya yang baru ni..tak de makna dan cantik semata-mata.Hahahha..Cuma untuk tampal pada gambar -gambar saya je.Belum sempat nak jadikan ianya sebagai header blog saya.Yang tu nanti2 la..Selalunya kalau orang buat logo  mesti lah yang ada makna nya sendiri..Tapi saya pulak tak macam tu..Sebab saya tak de bakat macam tu.Logo ni pun saya ambik yang sedia ada kat dalam applikasi di play store.Hahhah,,,Jujur tak saya??

Tapi saya ni tak de la buta sangat..Masih lagi tahu nak pilih logo apa yang sesuai..Cakap pasal logo saya rasa sedih tengok logo satu pasukan bola sepak ni.Ini bukan kelab bolasepak sekolah-sekolah  atau liga kampung tau.Ni logo kelab bolasepak Negeri.Cer korang tengok...



Tepuk dahi banyak kali tengok logo pasukan diaorang ni.Macam katun dalam komik je.Buat la yang nampak gerun sikit.Upah designer berbakat.Ni macam hasil kerja budak sekolah je.Kalau logo ni masuk pertandingan memang saguhati pun tak layak la...



Harap bertabah je la ye peminat dan penyokong Bolasepak Sarawak.Sebab logo ni dah dicetak pada baju player.heheheh..Mungkin akan datang peminat yang ada bakat tu boleh hantar hasil kerja korang yang lebih "cantik" untuk dijadikan logo rasmi pasukan Sarawak FA.

sekian..

Wednesday, 18 January 2017

HILANG ORANG TERSAYANG DALAM SEKELIP MATA

Asslaamualaikum..



Kesian pada jiran saya ni..Suami nya dikabarkan meninggal dunia.Mesti sekarang dia sedang bersedih.Jiran saya ni penah jadi janda yang mempunyai 3 orang anak. Kemudian dia berkahwin dengan seorang lelaki warga Bangladesh.Diaorang berniaga jual sayuran di pasar Malam.

Memang kehidupan diaorang senang dan lelaki tu pun jaga anak2 tirinya dengan baik.Dihantar dan ambik ke sekolah, bila cuti dibawa anak-anak keluar .Diaorang ni muda lagi.Lelaki tu pun usia nya awal 30 an.


2, 3 hari lepas lelaki tu balik ke negara dia.Dia memang selalu juga balik sana .Tapi balik sorang je..Tapi kali ni dia balik dan keluarga nya kat sini dapat berita dia meninggal di sana .Puncanya dirompak dan dibunuh ketika naik teksi nak balik ke rumah kelmarin.

Walaupun suaminya tinggalkan kereta, van, motorsikal untuk isterinya disini tapi dah tentu kehilangan suami bagi kesan juga dalam hidup isterinya..kan??Lagi-lagi diaorang ni baru je berkahwin.Kalau tak salah saya tahun lepas kot. Mungkin lepas ni isterinya teruskan je perniagaan diaorang.

--------------



Mengenangkan apa yang terjadi pada jiran saya buat saya lebih bersyukur dengan apa yang ada sekarang.Jiran saya tu mungkin ada segalanya berbanding saya ni..Macam langit dan bumi kot...tapi tanpa suami disisi umpama patah sebelah sayapnya.Harap nya jiran saya sabar dan teruskan kehidupan nya demi anak-anak.

Hargailah dan sayangilah insan-insan yang ada disisi kita.Siapa tahu antara kita siapa yang akan pergi dulu..kan??Pasangan kita mungkin ada yang tak sempurna dalam dirinya tapi kekurangan nya tu yang buat kita dan dia masih bersama kerana hidup perlu saling melengkapi dan menghargai.

Alfatihah...


sekian..


GELAGAT NEELOFA DAN FATTAH AMIN DALAM MELETOP MEMANG BERSEMUT

Assalamualaikum..



kesian nabil..hahah
Satu yang orang ramai menyampah dengan artis-artis ni bila bercinta tak nak mengaku.lepas tu dah putus , bergaduh baru kantoi selama ni bercinta.Betul tak?Kenapa entah tak nak mengaku sedangkan perkara-perkara macam ni tak de yang salah pun.Benda baik buat apa nak sangkal.Peminat sekarang ni cuma nak tengok artis kesayangan diaorang gembira dan bahagia je terutamanya dalam bab cinta.jadi tak salah pun kalau bercinta tu terus terang je cakap 'ye...kami bercinta..." ..lain la kalau ambik laki orang ..kan??

Cakap pasal cinta sesama artis ni malam tadi ramai yang tonton rancangan Meletop di Astro Ria.Kan??Dah tentu la peminat-peminat #lofattah tidur sambil tersenyum malam tadi bila Fattah Amin menjadi tetamu rancangan yang dimengacarakan oleh Neelofa ni.Ramai sangat yang dah rindu nak tengok 2 pelakon ni muncul bersama dalam rancangan tv selepas drama popular Suri Hati Mr.Pilot tamat .


Kalau sebelum ni timbul cerita tak mengaku bercinta lepas tu merajuk, ada salah faham, tup tup semalam bila tengok gelagat Neelofa dan Fattah Amin dalam Meletop terus tak payah orang ramai sangsi lagi.Memang nampak sangat diaorang berdua ni ada sesuatu.Lepas ni tak payah la nak sangkal-sangkal lagi, nak jual mahal bagai ..kan??Orang ramai suka dengan hubungan diaorang...kan??So teruskan je la..Kawen ke tak itu biar takdir yang menentukan..

-Fattah Amin-


Saya percaya hubungan cinta dioarang ni terjalin pun sebab doa-doa dari peminat diaorang berdua ni yang nak sangat mereka ni bersama.Memang kesian la tengok peminat diaorang ni ada yang sampai merayu.."please kawin cepat.."...Ada yang sampai frust bila satu masa tu timbul cerita fattah Amin tipu Neelofa.Nampak tak betapa peminat-peminat ni begitu sayang dan berharap mereka Bersama.Dan sekarang dah makbul doa-doa kalian...heheh


Apa yang menarik malam tadi dalam rancangan Meletop tu apabila Fattah Amin membawakan lagu wanita terakhir yang jelas lagu tersebut ditujukan untuk Neelofa.Sampai merah muka Neelofa tersenyum tak tahu nak pandang kat mana bila Fattah menyanyi sambil memandang tepat kearahnya.Bersemut habis tv saya malam tadi tau..hahah

Saya ni bukan peminat Neelofa atau Fattah Amin..Tapi bila satu hubungan tercipta tak salah kot kalau saya juga turut gembitra bila melihat orang lain bahagia.kan??Harap-harap bersemut sampai ke masa-masa akan datang lah ye..


lirik lagu Wanita Terakhir 
Nyanyian Fattah Amin

Menjelang hari-hari bahagia kita
Ku bayang wajah indahmu bersamaku
Disisiku kau ukir senyuman manismu
Kau masih belum milikku lagi

Sambutlah cintaku duhai sayang
Cinta kita untuk selamanya
biarku sentuh hatimu ini
sendiri..

Selamat malam wanita terakhir
Tak mungkin ku kan temu seindah ini
Sampai bila ku harus menanti
Untuk kau menjadi milikku


Ohhh sayang
sungguh sempurna
tiada lain ku mahu

Sambutlah cintaku duhai sayang
Cinta kita untuk selamanya
biarku sentuh hatimu ini
sendiri..
Dan aku renangi lautan sepi
Menukil kembali bayang mu disini dalam
pelukanku
selamanya

Sambutlah cintaku duhai sayang
Cinta kita untuk selamanya
biarku sentuh hatimu ini
sendiri..

Terimalah cinta ku kekasihku
ku impi bersamamu hingga ke syurga
biar kita bahagia untuk selamanya abadi

Sambutlah cintaku duhai sayang
Cinta kita untuk selamanya
biarku sentuh hatimu ini
sendiri..

Selamat malam wanita terakhir
Tak mungkin ku kan temu seindah ini
Sampai bila ku harus menanti
Untuk kau menjadi milikku



sekian..

Tuesday, 17 January 2017

BANYAK JOB UNTUK REVIEW TAPI TIADA BAYARAN..APA PUNCANYA?

Assalamualaikum...



Maisara tanya "kenapa posmen dah lama tak hantar barang kat ibu..?" Dah tak dak siapa nak hantar barang untuk review ni..kan??Mana nak datang barang nya..Banyak yang review pun tak de melibatkan produk.Cuma perkhidmatan saja.Saya pulak memang tak terima review tanpa bayaran ni.jadi memang tak de produk sampai.Buat masa sekarang fokus pada GA yang bakal berlangsung esok dan fokus untuk naik kan pageview blog.Tunggu entry GA keluar baru korang join Ok..Hadiah kali ni wang tunai dan juga produk kesihatan .

Berbalik pada review ..Saya masih membuka peluang pada siapa2 yang nak dapatkan khidmat review di blog saya.Tak ada harga yang ditetapkan.Ianya bergantung kepada kemampuan dan nilai yang kita persetujui bersama.



Apa yang saya tawarkan ?

Macam biasa entry tentang produk korang kekal di Home Page www.dianarashid.com selama seminggu dan kekal selamanya dalam blog ini.Produk korang juga akan saya review di Facebook page saya.dan akan saya boost selama 2 hari.Selain tu saya akan review di instagram dan fb peribadi milik saya.

Sebab tu la saya kenakan bayaran untuk review.Semua tu kena pakai duit..Nak boost pun satu hari paling sikit RM9.Tak kan nak boost rm3 je..kan??tak berbaloi kot..

Ada yang bagitau saya , dia ada beberapa job review nak tulis tapi ada yang tak de bayaran.Dapat produk je.

Nak buat cemana dah korang yang terima..Korang boleh kata tidak kalau tak mahu.betul tak??Dah diaorang tengok non paid pun korang terima. Diaorang pun rasa blogger akan review jugak asalkan  bagi produk je..Tak payah bayar....Buat apa diaorang bayar kalau diaorang boleh dapat percuma.

Cer jangan layan..Mesti lepas ni tak de lagi yang ambik kesempatan macam tu..



Maksud saya kat sini , boleh buat tapi jangan selalu.Pilih la yang mana yang berbaloi.Kalau produk harga 200-300 ok je nak ambik produk saja sekali sekala..Ni sampai sample paket kecik pun korang nak review tanpa bayaran nampak tak berbaloi la..

Saya faham ada blogger yang  nak buat review tu sebab nanti kalau adsvertiser lain nampak , diaorang tahu yang kita ada buat review .Mana tahu nanti ada job dia ambik kita.Betul??Tapi kalau selalu sangat kita terima je , nanti ada ada yang ambil kesempatan .Sekarang pun dah nampak kan??

"kami syarikat mengeluarkan bla..bla..bla..nak cari blogger untuk review produk kami.Tiada bayaran tapi anda akan dapat sebotol produk kami dan anda perlu menulis tentang produk kami..bla.bla,,bla..." dan kita pun berlumba-lumba letak link tanpa fikir kesan nya..Yang untung siapa??



Bukan nak suruh kita jadi sombong dan cerewet..cuma nak korang memilih dan biar orang tahu kita blogger yang orang bayar kalau nak suruh tulis apa2.

Ok..kalau tak de siapa nak bagi job kat kita, biarkan ..kita pun menulis bukan untuk dapatkan job review berlambak2.Kan??Tak kan blog kita, kita nak isi dengan review je.Habis semua post kita cerita tentang puji produk orang je.Dah macam lari sikit tujuan kita menulis blog ni.

Tapi kalau korang selesa dan tak kisah selamanya tak de bayaran , buat je la..Jangan la ikut pendirian saya ni.Buat apa yang korang rasa selesa dan seronok.Cuma bagi pendapat saya cara ni akan buat mereka ambil kesempatan pada kita.Tu je..

ok..bye..


sekian..

BETUL KE SUSAH KALAU DAPAT JIRAN MELAYU?

Assalamualaikum..



Ramai orang ada pengalaman berjiran dengan jiran yang tak best...Bukan susah pun nak jadi jiran yang best.Cukup tak kacau hidup kita pun dah dikira jiran yang best.Betul tak??Saya pernah dapat jiran yang tak best .Saya pernah tulis tentang jiran saya yang tak best ni.Malas pulak nak cari link dia tu.Ramai yang kata susah la kalau berjiran dengan melayu ni..Penuh dengki , tak tahu berterima kasih, kuat main bomoh dan suka jaga tepi kain orang.Betul ke ni??

Saya nak cerita tentang pengalaman saya berjiran dengan jiran yang tak best.Kanan dan kiri saya adalah rumah yang disewakan pada orang jadi ada macam2 jenis jiran yang saya dapat.Jiran pertama ni..orang Melayu..Pantang nampak kita keluar dia pun keluar jugak sebab nak menyembang.Dah la saya ni tak pandai berbual.Adoi.tersiksa tau bila kita nak keluar jemur kain ke, nak sapu2 laman luar rumah kita , kena terhendap2 macam pencuri.Buka pintu pun perlahan-lahan sebab takut jiran dengar kita keluar.hahahah



Pernah juga dapat jiran yang berkira sangat..Kucing saya suka kutip2 plastik entah dari mana2 , tiba2 plastik tu terlepas ke rumah dia.tak sangka pulak dia boleh campak plastik tu kerumah saya semula..hahaha..Bila mengenangkan benda tu saya dengan suami gelak je la..Sebab kelakar ada juga orang yang macam tu.Sedangkan kita ni kalau apa sampah yang terlepas ke rumah kita entah dari mana pun kita ambil dan buang terus.Ni siap hantar balik.heheh..

pernah juga Dapat jiran yang suka mengaku baik .Dia sendiri mengaku dia tak suka cerita hal orang, tak suka berbual -bual kosong...Heheheh..padahal pantang orang lalu depan rumah dia panggil la untuk bersoal jawab.Hahahah..Nampak je anak kita keluar mula la bersoal jawab dengan anak kita untuk tahu cerita dalam rumah kita ni.heheheh.


Orang kata kalau kita baik dengan jiran, jiran pun akan baik dengan kita.Yang tu saya tak berani nak komen Hati orang tak sama semuanya..Bukan semua nya putih bersih..Ada juga yang tercalit hitam dan arang tanpa kita tahu sebab-sebab nya. kadang kita dah cukup baik, menjaga hati dan hubungan supaya kekal baik tapi tetap juga dapat jiran yang bermuka-muka dan tak boleh dipercayai.

Tapi saya juga pernah berjiran dengan orang bukan melayu.Satu je masalah bila berjiran dengan bukan melayu ni..BISING ..Hahahha..bergaduh suami isteri, pasang muzik kuat-kuat, bunyi enjin motor dan kereta ,tak kira la jam berapa..Memang bising diaorang ni..sabar je la...

Betul ke susah kalau berjiran dengan orang melayu??Ada tak pendapat dan kisah  yang boleh menyokong kenyataan ni???

Siapa yang ada kisah jiran yang tak best boleh la email saya atau komen2 kat bawah ni.. Sekadar meluahkan apa yang terbeban di hati..

sekian..


GANGGUAN BEKALAN ELEKTRIK SEHINGGA JAM 5 PETANG

Assalamualaikum..



Pagi ni kena siapkan kerja cepat sikit dari selalu..Ni lepas update blog terus kena masak siap2.hahah..Awat yang kalut sangat tu??Nak pi kemana plak makcik ni???

Ha..ni sebenarnya hari ni dari jam 10 pagi  satgi takde elektrik kat kawasan rumah saya ni sebab TNB nak buat apa entah..Notis dah diberi pada semua .bekalan aelaktrik akan ada semula jam 5 petang nanti..ha..siap sedia la dengan kipas tangan satu..kan?

Rumah saya ni memang setahun sekali kbaru ada gangguan elektrik.Dan selalunya depa akan bagi notis  awal2.kalau terlupa nasib la...hahahh..



Jadi hari ni kita pantau blog dari enpon saja la..Kena beli data mobile pulak dah.Wifi kat rumah tak boleh guna jadi beli la rm7 data mobile.Eh,.saya guna onexox kena rm7 tau.mahal kan??mujur la topup sekali aktif 2 tahun.

handphone saya ni memang setahun 2,3 kali je topup.Tu pun biasanya habis credit sebab  guna data internet masa balik kampung .Kalau jalan-jalan makan angin pun kadang tak pakai data internet ni sebab saya kalau berjlan makan angin memang tak online.tak sempat.

Dok rumah memang semata-mata guna wifi yang ada..

ok ..sementara ada masa ni saya bw la kejap..

sekian..





Monday, 16 January 2017

TIPS PEMAKAIAN UNTUK WANITA BERBADAN BESAR SUPAYA KELIHATAN LANGSING

Assalamualaikum...



Susahnya bila bertubuh besar bila dalam bab mencari pakaian yang sesuai dengan tubuh badan supaya nampak badan lebih kurus atau untuk samar kan bentuk badan sebenar Ada cara nya yang boleh kita cuba untuk mengelak kan kita nampak terlalu gemuk atau mendedahkan bahagian badan kita yang besar.Cara ini boleh la kita cuba dalam pemakaian kita setiap hari.



Mix and match pakaian sangat penting untuk mengelak kan penampilan kita tampak bosan.Namun mix and match berlebihan boleh mencacatkan penampilan kita terutamanya jika kita berbadan besar atau gemuk.KIta akan kelihatan lebih besar .Gaya yang simple dan ringkas degan eksesori yang tidak berlebihan mampu mengubah badan kita nampak lebih kurus dan 'kecil' .



Warna Kuning adalah warna yang jarang digunakan oleh ramai wanita sebagai warna utama untuk pakaian seharian.Namun jika sesekali kita menggunakan warna yang terang seperti oren dan kuning ianya mampu mengalih perhatian orang lain pada bentuk tubuh kita.Pilih kuning yang cerah dan ceria .Warna sepeti ini mengikut kajian bukan caja boleh melancarkan peredaran darah malah ianya memberi keyakinan pada si pemakai.



Baju yang mempunyai bahu lebar dan tinggi mampu mengubah dan  menyamar pandangan orang lain pada bentuk badan kita.Ia akan menutup bahagian lengan kita dan sekaligus lengan kita kelihatan lebih kecil.Kebanyakan baju kurung ada diletak kan sponge di bahagian bahu.Jika diperhatikan ini membuatkan ianya memberi kesan lekuk pada tubuh supaya kelihatan lansing.Blazer juga sesuai untuk mereka yang inginkan lengan kelihatan kecil kerana bahunya yang lebar dan tinggi.



Baju Hitam sering digunakan sebagai pakaian samaran untuk menutup bentuk badan sebenar.Tapi jika diselit sedikit warna putih ianya memberi kesan yang lebih menakjub kan pada penampilan kita agar kelihatan lebih kemas dan tidak bosan..

Empat tips ini agak mudah untuk dipraktik kan dalam pemakaian kita sehari-hari.Namun jangan lupa untuk mengamalkan gaya hidup sihat supaya badan lebih lansing agar kelak mudah untuk kita mencari pakaian yang sesuai dengan kita.

sekian..



PERKHIDMATAN HANTAR DAN GUBAH BUNGA UNTUK HARIJADI DAN ULANGTAHUN PERKAHWINAN

Assalamualaikum..



Bagi kebanyakan  wanita , dapat sekuntum bunga dari yang tersayang adalah perkara yang sangat-sangat dihargai. Apa lagi kalau dapat berkuntum-kuntum bunga.. Setiap bunga melambangkan perasaan cinta , kasih dan sayang pengirim nya pada si penerima..Yang selalu menerima bunga dah tentu lah wanita tapi zaman sekarang orang perempuan pun tak kekok nak tunjuk sikap romantis pada pasangan dengan memberi bunga.Asyik nak harap kan  lelaki je nak mula kan semuanya , mana boleh..Perempuan pun tak salah kalau nak mula kan nya dulu.
gambar: #ADanyaFlorist
Cinta Jarak jauh memang sangat menyakitkan walaupun kadang-kadang indah tapi bila rindu bertandang rasa nak je terbang bertemu si dia..Tak cukup diluahkan dengan kata-kata boleh tafsir kan dengan perbuatan .Kirim  sejambak bunga untuk sidia yang tersayang. Macam mana nak kirim bunga pada dia yang duduk nun jauh di Kuala Lumpur.? HAND BOUQUET by #ADanyaFlorist menyediakan khidmat mengubah dan menghantar jambangan bunga, coklat atau sejambak beruang comel pada sidia .

gambar: #ADanyaFlorist


Bukan senang nak mengubah sejambak bunga menjadi indah supaya bila sidia pandang je bunga tu terus tergambar kata-kata cinta.Sebab itu lah HAND BOUQUET by #ADanyaFlorist dengan berbesar hati menyediakan khidmat mengubah dan menghantar bunga supaya dapat mengeratkan lagi hubungan korang.



Tak payah dah nak berjalan ke kedai bunga, bawak bunga di tangan tunggu tepi public phone macam iklan minyak wangi tu..Kita guna facebook dan whatsapp je untuk hubungi HAND BOUQUET by #ADanyaFlorist, terus bunga sampai kat depan mata sidia.

Korang boleh pilih nak bunga segar  atau nak artificial flowers. Dah tentu fresh flowers lebih ramai peminatnya tapi artificial flowers pun apa kurang nya..Tahan lama dan tak payah nak kena jaga..15 tahun kahwin pun bunga pemberian yang tersayang masih cantik berseri..heheh..

gambar: #ADanyaFlorist
Kalau si dia tak suka bunga, boleh juga gantikan dengan coklat yang di hias cantik dan menarik yang pasti membuatkan si dia terkejut dan terharu..Boleh nangis sidia kalau dapat kejutan macam ni sekali sekala.

Sidia tak suka bunga , tak suka coklat??Gantikan saja dengan  beruang comel atau patung lain yang dah tentu akan buat sidia tersenyum gembira.Kalau nak kan satu kelainan dengan gaya mewah boleh saja gabung kan bunga, coklat dan patung beruang comel.Makin gembira hati si dia .Macam gambar di bawah ni yang menggunakan patung monyet yang cute ni..Adoi..Boleh cair la tengok lama-lama..kan??...

gambar: #ADanyaFlorist
Di HAND BOUQUET by #ADanyaFlorist ada banyak design gubahan yang manarik dengan harga yang berpatutan..Ramai yang dah dapatkan khidmat  HAND BOUQUET by #ADanyaFlorist kerana perkhidmatan yang ditawarkan setimpal dengan bayaran yang dikenakan selain kualiti bahan yang digunakan.Sangat TIP TOP dan puas hati..




Nak hadiah kan bunga pada isteri yang merajuk?
Nak kirim kan bunga untuk ibu yang tersayang..
nak buat kejutan untuk sahabat yang menyambut hari jadi??
Atau nak beri jambangan bunga , coklat dan beruang comel sebagai penghargaan untuk seseorang??


Boleh terus lawat facebook  HAND BOUQUET by #ADanyaFlorist atau terus hubungi no tel di bawah..

No Tel: 012 263 1522

Facebook: Aiza Dania Aziz


*Perkhidmatan ini hanya disediakan disekitar Kawasan Lembah Klang-Putrajaya-Nilai

sekian..




Saturday, 14 January 2017

GAMBAR MAJLIS PERSANDINGAN MIA AHMAD DAN IZHAM TARMIZI


Assalamualaikum...


14-1-2017  malam ni berlangsung majlis persandingan perkahwinan Mia Ahmad dan Izham Tarmizi.
Bagi saya ni pasangan yang nampak sepadan sangat..Sebab dua2 susah nak nampak diaorang senyum..ahahha..Tapi  diaorang nampak sepadan can sama cantik.Tu yang saya suka tu..

Majlis persandingan mereka ni berlangsung di Taiping Golf & Country Resort .Kalau korang nak tengok secara lansung boleh ke tonton,my.

Jom la kita tengok gambar pulak..






























Photographer by @project2pi


Cantik kan diaorang berdua ni?/
Tak pernah tengok Mia ahmad paakai baju ketat..heheheh..
Apa pun tahniah dan selamat pengantin baru...

*ada gambar lagi nanti saya update ok..


sekian..