Thursday, 8 September 2016

SUDAH BERTAHUN LAMA TAPI KASUT CONVERSE MASIH JADI PILIHAN RAMAI

Assalamualaikum..


Teringat masa sekolah dulu kalau tengok artis-artis kegemaran di majalah  menggayakan kasut sneakers memang teruja gila la . Masa tu kasut sneakers yang paling popular ialah converse . Tapi sedar tak sedar sampai sekarang pun converse  masih lagi jadi pilihan ramai.Ha..bayangkan lah berapa tahun Converse pegang tahta sebagai kasut terunggul sepanjang zaman..kan??

kenapa Converse jadi pilihan ramai?



Kalau orang tanya saya nak kasut tumit tinggi atau nak Converse dah tentu saya pilih Converse walaupun saya ni dah usia lebih 30 tahun.Nak tahu kenapa?Sebab Converses boleh digayakan oleh semua peringkat usia.Dari kanak-kanak sampai orang tua boleh pakai Converse.



Lelaki atau perempuan, kedua-duanya boleh pakai Converse.Tambahan pulak ianya didatangkan dalam berbagai warna.Jadi awak seorang yang sukakan gaya feminine boleh pilih warna yang lembut seperti putih , biru lembut atau pink.Kalau awak seorang lelaki boleh pilih warna hitam atau coklat.Sebenarnya Converse tak de warna tertentu mengikut gender.Awak lelaki ke, perempuan ke semua warna awak boleh pakai.



Yang last sekali..kenapa Converse masih jadi pilihan ramai sebab ianya boleh dipadankan dengan apa saja yang kita pakai.Baju kurung, baju sukan, jeans ,dress atau apa saja.Awak akan nampak lebih berkeyakinan , lebih santai dan kekal selesa. Orang kata ada Converse bermakna awak dah ada semua jenis kasut.Sesuai untuk aktiviti santai dan lasak.Kualiti Converse memang tak boleh dipertikaikan lagi.Tahan lama sampai boleh pakai bertahun-tahun.



Sekarang tak susah nak dapatkan Converse kerana korang boleh dapatkan di Zalora sebab Zalora ada menawarkan banyak pilihan kasut Converse Online yang berkualiti dengan harga murah dan berpatutan..

sekian..

Wednesday, 7 September 2016

DIVALOVAFASHION NAK BAGI HADIAH OPPO F1s PADA PELANGGAN BERTUAH

Assalamualaikum..


Untuk raya haji kali ni pakaian saya ditaja oleh divalovafashion..
terima kasih divalovafashion...
korang yang belum terjah facebook divalovafashion kena terjah
cepat2 sebab diaorang ada potongan harga sampai gedebuk gedebak..
hahah..

kLIK banner ni untuk terus ke facebook divalovafashion

jubah dan dress harga bawah rm50 dan cantik2 tau
Dan yang paling best sekali korang ada peluang untuk
menang wang tunai dari 50 hingga 200 ringgit

Dengar2 cerita lepas raya haji diaorang nak
bagi #oppof1s pulak.pergi like cepat2 supaya tak terlepas update dari diaorang




#jubahmurahdancantik #butikmuslimahonline #jubahbawah100 #pakaianmuslimah #dressdanjubahmurah #divalovafashion #salerayahaji #butikpakaianmurah #bloggermalaysia #lifestyleblogger
#dianarashiddotcom www.dianarashid.com

Status saya copy di facebook saya..heheh




MERTUA LAYAN MENANTU DENGAN BURUK NI CUMA ADA DI ZAMAN DULU SAJA..

Assalamualaikum...


Bila saya terbaca komen ni tiba-tiba je rasa sedih..Membayangkan sebenarnya masih ramai lagi mertua2 yang  mulut lancang dan tak pandai nak jaga hati menantu bila bersama menantu.Saya tertanya2 mertua macam ni agak-agak berapa lah umurnya.Sebab budaya mertua layan menantu teruk2 ni ada di zaman dulu je.Sekarang kita di era baru, mertua2 semuanya jenis dah didedahkan dengan perkara2 yang positiv dan bersikap "ada adab" didepan anak menantu.

Saya pernah pergi kerumah sorang kawan suami.Saya tengok ibu dia layan menantu dengan cara yang sangat teruk.Bila isteri kawan saya tu kedapur dia akan mengata isteri kawan saya tu..kawan suami saya tu pulak macam mengiyakan saja..aduhai..sedih saya rasa.Macam mana isteri dia boleh hidup dalam rumah tu.Tak lama lepas tu dengar khabar mereka bercerai...Rupanya isteri pada kawan suami saya tu pun tak tahan dengan mulut lidah mertua nya...

Kita semua akan jadi tua..InsyaAllah akan mengalami keadaan dimana anak kita akan berkahwin dan kita akan ada menantu.Beringat la..kalau kita nak menantu hormat kita, kita pun kena la hormat rumahtangga anak kita.Jangan sesekali melayan menantu kita seperti orang luar.Saya faham..Bukan senang kita nak layan orang luar seperti anak sendiri yang  tiba2 masuk dalam keluarga kita ni.Tapi cuba lah..kalau hati kita bersih, secara semula jadi cara kita melayan orang pun terserlah sisi baik dalam diri kita.

sekian...

Tuesday, 6 September 2016

GAMBAR PERARAKAN BUNGA TERBESAR 2016 DI BELANDA

Assalamualaikum...

Ingat tak dulu ada Pertandingan kereta berhias semperna Pesta Flora..Memang cantik-cantik kereta berhias yang dihiasi berbagai jenis bunga.Tapi sekarang ni macam senyap je ..macam dah tak de pertandingan kereta berhias macam dulu.Bukan senang nak kumpul bunga banyak-banyak.

Ahad lepas 4 , september 2016 berlangsung Perarakan Bunga tersebsar di dunia yang berlangsung di Belanda.Dalam perarakan terbesar ini pemenang untuk kereta berhias terbaik  di cari.Beratus- ribu bunga dahlia digunakan dalam perarakan ini untuk menghasilkan kereta berhias yang berbeza dan  manarik.




Untuk tahun ini , “Dangerous Transportation” di pilih sebagai pemenang.Dengan memaparkan seekor naga oren hasil kerja sama berkumpulan yang menggelar pasukan mereka sebagai Tiggelar.Jom kita lihat lebih banyak lagi kereta berhias yang tak kurang hebatnya.

























Boleh klik pada gambar kalau nak tengok dengan lebih jelas dan terperinci hiasan -hiasan bunga tersebut..Cantik sangat kan?Entah berapa lama masa mereka ambil untuk siapkan kereta-kereta berhias tersebut sebab bunga ni bukan boleh biar lama-lama..nanti jadi layu..Apa pun memang sesuatua yang sangat menarik..


sekian..




GAUN PERKAHWINAN DIP DYE BAKAL MELETOP DITAHUN 2016/2017

Assalamualaikum..

Pernah tak rasa bosan dengan baju perkahwinan yang kebiasaan nya ada satu warna saja..Bila orang tanya apa warna baju pengantin kita nanti..dan kita pun jawab .."warna oren.." orang pun akan bayangkan baju kau nanti macam  ni..


hahahah..tetiap tahun gitu je la warna baju pengantin..pusing-pusing  macam tu jugak kaler dia..Untuk tahun 2016 dan 2017 ni dijangkakan fabrik dengan 2 ton warna menjadi pilihan ramai bakal pengantin.Gaya ni memang tengah popular sekarang dibeberapa buah negara.Trend fabrik Dip Dye menjadi pilihan kerana kelainan dan gabungan warna  yang tidak membosankan dan cantik..



Cantik tak??itu sebahagian dress dan gaun pengantin yang menggunakan fabrik yang menggunakan teknik dip and dye ni.Teknik dimana kain dicelupkan dengan pewarna dan menghasilkan kombinasi warna yang menarik.Hari ni saya kongsikan gambar-gambar  gaun pengantin yang fabriknya asas nya ialah putih dan untuk dip dye nye tu ada macam2 warna lagi..
Mungkin boleh memberi sedikit idea untuk korang yang bakal mendirikan rumahtangga ni kalau-kalau nak buat baju pengantin yang cantik dan meletop...











Menarik..kan?Bukan saja baju kahwin nak buat jubah dan dress pun sesuai sangat..kan??Sebenarnya trend fabrik dip and dye ni pernah popular tapi tak ramai yang buat sebab mungkin melibatkan kos yang tinggi..

sekian..

UCAPAN HARI JADI UNTUK KEKASIH JADI PUNCA PEMINAT SANGKA SAIDA TARUDDIN SUDAH BERKAHWIN

Assalamualaikum...


Pagi-pagi dah bergosip makcik ni..hahahh..Semalam saya ada tengok 1 gambar yang dikongsi oleh Kakak kepada Dato Siti Nurhaliza,  iaitu Siti Norsaida atau lebih dikenali sebagai Saida .Gambar Saida bersama seorang lelaki .Dulu kan dia ada masuk Akademi Fantasia.Lepas dia keluar dari AF , kemudian nay keluar cerita dia bercerai.Jodoh tak panjang..nak buat macam mana..kan??

Tup..Tup sekarang ni dengar pulak cerita kata dia ni dah kawen..betul ke?.Kesahnya..dia sebenarnya masih berstatus ibu tunggal.Belum kahwin lagi la ahkak oi..tapi sedia maklum la dia memang dah ada kekasih yang dia kenal sejak beberapa tahun lepas ...Dulu ada juga terbaca yang dia memang nak berkahwin di tahun 2016 ni.Jadi tunggu je la..


Baca komen-komen di laman insta dia ada yang tanya.." dah kawen ke.." " tak dengar cerita pun kata dah kawen.." .mana la orang tak salah sangka kalau dalam caption tu siap bersayang-sayang.Romantik sangat..Selalunya orang dah kahwin je yang berani tulis sayang bersayang ni..Kalau baca caption di bawah ni memang ramai yang akan sangka mereka dah pun berkahwin.





 Apa pun semoga berbahagia la ..Cepat2 kahwin..Ke memang dah kahwin?heheh..


sekian..

Monday, 5 September 2016

SULTAN JOHOR BATAL HASRAT TUNAI HAJI ATAS NASIHAT DOKTOR

Assalamualaikum...


Kita hanya merancang namun hanya Yang Maha Esa  yang menentukan segalanya .Walaupun begitu sediit sebanyak perasaan sedih tu tetap ada.Hari ni dalam satu status di laman sosial Sultan Johor  Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan iskandar  meluahkan rasa sedih kerana tidak dapat bersama-sama keluarga mengerjakan ibadah haji yang telah sekian lama dirancang.


Tambahan pulak rancangan mengerjakan ibadah haji ini turut disertakan bersama para pegawai kerajaan negeri dan dan juga petugas Sultan johor .


  Semalam Sultan Johor   Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan iskandar  telah selamat menjalani prosedur angioplasty di Pusat Perubatan Hospital Gleneagles di Singapura.Tuanku dirujuk untuk rawatan di Singapura pada 1 september apabila mengalami ketidakselesaan setelah beriadah.Keadaan Tuanku dilaporkan stabil namun atas nasihat doktor agar tidak melakukan perjalanan jauh dan aktiviti fizikal hasrat untuk menunaikan haji terpaksa dibatalkan..

Semoga Tuanku diberikan kesihatan yang baik..Amin..


sekian..

DRESS REKAAN JOVIAN MANDAGIE BUAT ISTERI DAPAT PUJIAN RAMAI

Assalamualaikum...

Wow..memang cantik rekaan dress dari Jovian Mandagie untuk isterinya sempena majlis pekahwinan salah seorang rakan mereka.Walaupun awal-awal dah diberi amaran supaya jangan melebihi dari pengantin perempuan tapi dress yang dipakai Nina Sabri ni sangat cantik dan dah tentu jadi tumpuan orang ramai.malah pengantin sendiri pun nak juga dress macam ni..heheh..





Dia yang menang..

ok.dia juga yang menang..:)

kredit picture: Instagram jovian mandagie dan Nina sabri


Cantik kan?saya paling suka gabungan warna fabrik tu..Dan ianya nampak sesuai dengan Nina.Walaupun JM kata dia buat yang simple je tapi dress ni memang cantik..5 bintang..Mungkin dress macam ni akan muncul dalam koleksi akan datang dari Jovian Mandagie??kita tunggu je la...

sekian...