Skip to main content

Posts

USIA 12 TAHUN KANAK-KANAK INI SUDAH DAPAT TAWARAN REVIEW PRODUK KECANTIKAN

Assalamualaikum..


Umur 12 tahun korang buat apa??Mesti masih main guli kan??Waktu saya umur 12 tahun saya ni tau nya nak main bola jaring je,.nak main balikng2 bola..Yang tu permainan paling saya suka la..Dapat pegang bola tu rasa maca syok gila.heheh...Masa umur 12 tahun juga saya suka tonton citer katun ..Tom Sawyer, lepas banyak lagi la..dah lupa..Bab nak cantik ke, nak melaram ke, memang tak terfikir.hahaha..



Tapi berbeza dengan budak-budak sekarang.tak payah tunggu 12 tahun.Anak saya umur 9 tahun dah fikir pasal jerawat , pasal berat badan dan perkara2 yang kita orang dewasa selalu fikir kan..Contoh macam Adik Safiyah ni..Baru je berusia 12 tahun  dan sedang menghadapi peperiksaan UPSR hari ni.Nak tahu apa yang menarik tentang Adik Iman Safiyah ni??


Di usia 12 tahun Adik Iman Safiyah mempunyai pengikut seramai lebih 51k di instagram.Dan ini menyebabkan dia selalu dapat tawaran review produk di instagram nya.Mengejutkan barang2 yang direviewnya  adalah produk kecantikan seperti c…

KUTUK & MENANG HADIAH BERSAMA LEKATLEKIT.COM

Assalamualaikum...



Dok tahan la jari ni dari nak mengutuk orang.Tapi bila dapat ja peluang nak mengutuk ni , rasa lega la tak tau nak cakap....dapat jugak mengutuk akhirnya..Tiba-tiba ja ada blogger dok suruh kutuk apa-apa  ja tentang dia atau tentang blog dia .

Tunggu lagi??memang tak la..kan??dah dia suruh , ni la masanya kita nak hentam dia cukup2.Biar terduduk terus sampai tak boleh angkat kepala..

Ada la beberapa perkara tentang Blog Lekat lekit  tu yang makcik ni tak berapa nak berkenan la.Sakit mata ni tau tak??Makcik ni kalau sakit mata memang selera makan tak dak..tu jangan buat pasai kalau makcik sakit mata.

Yang pertama makcik nak sentuh bab iklan yang kat atas post tu.Makcik pun letak iklan jugak..tapi  bagi  la kemas sikit , bagi dia jarak sikit. Bagi ada gap...baru orang nampak tu iklan apa..Tengok macam iklan atas blog makcik tu..kemaih aih!!sapa tengok sedap mata memandang...

Yang kedua dia punya blog archive tu..sapa nak tengok nombor2 macam tu??pening aih..Makcik du…

Saya Nak Menang Set Skinfood Bernilai RM200

Assaalamualaikum..



Jalan-jalan  singgah blog Yaya nampak  dia ada buat giveaway.Punya la lama tak pi blog dia..Sedar2 ada giveaway..heheh..jadi jom la kita join mana tahu rezeki ..kan??Hadiah nya best juga .iaitu Skinfood bernilai rm200.

Contest ni bermula pada 29 Ogos 2016 - 26 September 2016 . Syarat - syarat yang perlu anda lakukan adalah :


1. Buat entry bertajuk "Saya Nak Menang Set Skinfood
    Bernilai RM200"
2. Follow belog yaya ( www.yayacendana.com )
3. Like page Beauty Palace Korea
4. Like page Yaya Cendana Official
5. Tag 3 orang rakan kesayangan anda untuk join contest ini

Saya nak menang set skinfood kerana nak cantik macam Yaya jugak...Lagipun bila dah berusia ni lagi cerewet nk jaga kulit..jeragat, kulit kusam, kedut , kulit kering semua tu musuh untuk wanita berusia macam akak ni..:)

nak tag:

 Radhiah Izzati
Nurul Yui
Yumida



sekian..


Giveaway RM400 by AsyaAmin

Giveaway RM400 by AsyaAmin.



Syarat penyertaan :
1. Blogger Malaysia 2. Follow blog ini. Wajib 3. Follow :



4. Bahagian sponsor :
Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.


Senarai Hadiah :
Top Referral : 1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang 2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang 3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang

[Adda] [Shah] [Mardiana]
Random: 1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang [Julina Alias] 2.  -Blog review x 4 pemenang -Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang [Ahmad] 3. -Topap RM 5 x 2 pemenang -Blog Review x 3 pemenang [Nur Nabila] 4. Topap RM 10x 9 pemenang [Adda]
Penyertaan terbuka kepada semua blogger…

DIVALOVAFASHION.COM: BUTIK BAJU MUSLIMAH ONLINE

Assalamualaikum...





Sebagai seorang wanita sudah tentu kita mahu tampil cantik dan bergaya walaupun kita membawa imej seorang wanita muslimah yang berhijab, berjubah dan menutup aurat.Untuk nampak bergaya dalam pakaian muslimah tak semestinya kita perlu membeli pakaian yang mahal.Divalovafashion.com adalah butik baju muslimah online yang menawarkan pakaian muslimah seperti jubah, blouse , dan baju kurung moden dengan harga yang murah dan mampu dibeli oleh setiap wanita..setiap pakaian yang terdapat di Divalovafashion.combukan saja murah  , berkualiti tapi juga cantik dan terkini.


Jubah/dress

Untuk koleksi jubah divalovafashion  mempunyai hampir 7 koleksi jubah dan dress dengan hampir 50 pilihan buat anda yang suka kan jubah dan dress moden pelbagai warna dan potongan .Antara koleksi jubah dan dress yang ada ialah Chenta, Tiara , Harisa, sandara dan  Aisya .Dress dengan potongan moden koleksi Lara ini antara yang paling mencuri tumpuan dan bagi yang suka kan gaya klasik + moden,  Jubah …

GAMBAR ANAK ZARINA ANJOULIE YANG COMEL

Assalamualaikum...


Ingat lagi tak dengan Si cantik manis Zarina AnnJoulie yang satu masa dulu antara selebriti paling hangat dan kontroversi..Mesti la ingat ..kan??Apa khabar Anju sekarang ye?Kalau nak tahu beliau sekarang dah berhijab dan  menguruskan perniagaan nya..Dia mengambil tempahan desert dan sekarang menetap di Brunei bersama suami dan anak-anaknya..


Tak hairan pun kau dia ni memang pandai memasak sebab tengok la ibunya siapa..Pemilik Restoran Aunty Aini Kitchendi Nilai  tu la ibu kepada Zarina.Sebab tu dia pandai measak kan??

Baru-baru ni beliau menimang cahaya mata kedua yang diberi nama Gabriel martin Ezra.Memang Comel anak lelaki nya ni..jamu mata kejap tengok baby comel..geram tengok pipi dia..








Seronok tengok kehidupan Zarina sekarang.Sangat sederhana dan dia nampak lebih gembira .Perubahan imej pada nya juga membuatkan ramai yang senang dengan beliau.Alhamdulillah semoga zarina  Anjoulie terus berjaya dalam perniagaan nya..

sekian..

TERIMA KASIH KERANA MEMBANTU...

Assalamualaikum..
Tak kenal siapakah pelukis komik ni..tapi terasa macam nak ucapkan terima kasih pada pelukis komik ni,.namanya ada di bawah karya ini..
Sangat-sangat menghargai nya..Gambar ni saya ambil di laman web luar negara.. Semoga umat islam diluar negara sana dilindungi oleh musuh2 islam.. Tak semua orang bukan islam tu benci pada orang islam.. kadang2 mereka ni juga la yang membantu melindungi kita demi keamanan...
 terima kasih...
sekian..

KEHIDUPAN SEORANG WANITA BUKAN HANYA BERKISAR TENTANG ANAK-ANAK SAHAJA..

Assalamualaikum...

Seronok kan jadi ibu??mesti lah seronok..tapi tahu tak kadang-kadang saya rasa lucu pulak bila berbual dengan orang mesti topik pasal anak-anak adalah topik utama..Tengah pilih-pilih ikan ada yang tegur.."anak-anak suka makan ikan ke..".padahal kita pilih untuk tekak kita...Keluar pi jogging ,ada nyonya tegur, "anak2-anak sekolah boleh jogging ma..."..padahal anak dok kat rumah dengan ayah dia....heheh..

cer tengok komik bawah ni..ada tak yang sama dengan korang...







Kalau dah namanya ibu-ibu ni memang apa-apa pun hal anak-anak je yang orang nampak.heheh..padahal yang sebenarnya kita pun suka berbual perkara-perkara  lain selain anak-anak..betul tak??Ada masanya kita tak mau la terlalu mengikut sangat peraturan menjaga anak..Dan ada masa nya kita nak juga lupakan SEKEJAP hal ehwal anak-anak..

Tapi tu la..nak buat macam mana..Orang selalu rasa kehidupan seorang wanita yang ada anak ni, hanya ada anak-anak sahaja.hehe..


sekian...

DIY : BARANG ROSAK DALAM RUMAH JADI HIASAN DINDING YANG MENARIK

Assalamualaikum...




Bila kita kata hasil seni dari barang terbuang mesti ramai yang membayangkan botol dijadikan bunga atau kertas dijadikan bakul..Betul??Tapi jangan tak tahu yang barang2 terbuang tu tak payah dijadikan benda lain pun boleh juga dijadikan hiasan dinding dan hasil seni yang menarik...
Tengok macam gambar ni..



Pintu rosak yang dah tak boleh pakai dihgantungkan di dinding dan nampak cantik pulak.Dilengkapi dengan hiasan lain di dinding seperti kerusi dan meja yang rosak menambahkan lagi seri pada dinding tersebut.Kalau korang yang lebih kreatif dan ada bahan barang2 rosak yang lain yang nak di buang tu boleh la hiaskan di dinding tu dengan lebih berseni lagi..


selamat mencuba..


sekian..

INI KELEBIHAN BILA JADI SURIRUMAH SEPENUH MASA

Assalamualaikum...



Saya ni bukan orang yang aktif diwaktu pagi.Biasanya bila anak dah pergi sekolah, suami pi kerja saya dengan anak saya ni akan baring bergolek2 depan tv..tarik langsir ni bagi gelap..Lepas tu tengok tv la..sampai jam 11 ..Lepas tu bangun kemas2 rumah,sambil mesin basuh melakukan tugas nya dan saya memasak untuk anak yang balik sekolah nanti..

Sebab tu kadang2 lepas jam 2 petang baru nak update blog ni.hehehe...tapi ada jugak suri rumah yang dia bangun pagi, habis je solat subuh terus buat kerja rumah, basuh memasak sampai jam 11 pagi..kemudian baru dia rehat2 sampai petang..



Orang kata jadi surirumah ni memang kerja tak pernah habis.tapi yang bestnya kerja-kerja dalam rumah ni kita boleh tangguh-tangguh..Macam saya bukan hari-hari  saya basuh baju..selang sehari baru basuh baju.Sekali basuh untuk 2 hari punya..memang penuh la ampaian tu..hehhe..

Jimat masa buat gitu sebab letih nya sekali..Hari yang kita tak basuh baju tu kita boleh buat benda lain.Contohnya cuci l…

10 TEMPAT PALING POPULAR SELURUH DUNIA UNTUK SESI FOTOGRAFI DITAHUN 2016

Assalamualaikum...

Bila tiba hujung-hujung tahun macam ni memang ramai yang merancang untuk mendirikan rumahtangga.Trend sekarang ni sebelum majlis tu akan diadakan dulu sesi bergambar untuk bakal pengantin atau orang sebut Pre Wedding..Memang banyak tempat-tempat  yang cantik kat dalam malaysia ni .Tapi kalau nak kan kelainan dari segi suasana tu mungkin boleh berkira-kira  untuk ambil gambar pengantin di luar negara,Mesti gambar pengantin korang meletop la..

Hari ni sempena hujung tahun yang akan dipenuhi dengan majlis-majlis perkahwinan ni , saya nak kongsikan dengan pembaca semua 10 tempat menarik diseluruh dunia yng boleh korang pilih untuk dijadikan tempat untuk sesi fotografi semperna perkahwinan atau boleh juga kalau nak pergi untuk ambil gambar selepas perkahwinan, berbulan madu dan sebagainya..

#1 Cappadocia, Turkey


#2 Seljalandsfoss, Iceland



#3 Turtle Bay Beach At Caneel Bay, Virgin Islands, USA



#4 Lombok , Indonesia


#5 Yosemite National Park, California, USA



#6 Monserrate Palac…

SURAT COMEL INI TETAP SAMPAI PADA PENERIMA NYA WALAUPUN TIADA ALAMAT

Assalamulaikum...



Saya ada hantar buku resepi pada kawan-kawan blogger..Ada yang dah dapat dan ada juga yang senyp je tak de inform apa..Tak tahu la dapat ke tidak.Harap2 dah dapat la sebab alamat semua lengkap..kalau ada alamat tu memang akan sampai la..kan??Tapi kalau tak de alamat betul ke surat tak boleh sampai..



Kalau korang berada di Iceland surat korang mungkin akan sampai walaupun tak de alamat.yang penting korang ingat jalan nya dan boleh lukis saja peta jalan ke alamat yang korang nak hantar surat tu..


Kisah menarik ni saya ambil di laman web boredpanda . Seorang lelaki yang ingin mengirim surat kepada sebuah keluarga di Iceland.Namun dia tidak dapat mengingati alamat keluarga tersebut.Dengan hanya melukis sebuah peta dan beberapa petunjuk di atas sampul surat tersebut, surat itu tetap sampai kepada penerima nya.



Diatas sampul tersebut jelas dia menulis  Negara: Iceland. Bandar: BĂșĂ°ardalur. Nama: Sebuah ladang kuda dengan pasangan Iceland / Denmark dan tiga kanak-kanak dan …

GOLONGAN OKU BUKAN MAKHLUK ASING.JADI TAK PAYAH NAK PANDANG MACAM DIAORANG TU PELIK SANGAT.

Assalamualaikum...

Saya selalu pesan pada anak-anak kalau nampak orang kurang upaya , tangan tak de ke, kaki tak de ke, dia jalan tak sama macam kita ke, jangan tengok dia macam dia pelik sangat..Sama juga kalau kat sekolah kalau ada kawan2 kita yang warna kulitnya tak sama macam kita, cakap nya tak selancar kita, atau apa saja yang dia kurang berbanding kita  jangan la dibeza-bezakan dia..jangan pandang dia macam tengok makhluk asing..Buat biasa saja..Bukan kita tak peduli kat diaorang tapi diaorang tak suka diperhatikan macam tu..Kita pun kalau orang yang kita tak kenal perhati kita atas bawah macam kita ada buat salah mesti kita tak suka..kan??



Macam yang terjadi pasa rakan blogger saya ni., Adik Auni Afiqah dan suaminya  (OKU). .Pengalaman mereka berdepan dengan orang-orang  yang rasa golongan OKU ni tak layak keluar rumah sangat lah mengecewakan.Baca cerita yang di kongsi di laman facebook Auni sendiri.





Sedih kan??Kalau yang tua-tua, makcik pakcik pun tak boleh nak kawal mata da…

PUDING SAGU BERKUAH KASTARD YANG SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Malam tadi  dalam suasana sejuk nyaman tu saya masak Puding sagu berkuah kastard.Sebenarnya dah lama teringin nak makan puding sagu berkuah kastard ni.Tapi sebab malas punya pasal mampu telan air liur je..ehheeh..Lepas tu  kemas2 dapur nampak ada sagu yang masih elok,Seingat saya sagu lebih buat bubur kacang minggu lepas.Jadi saya pun terus la basuh2 sagu tu dan  rendam.

Nak buat puding sagu ni sekejap je..tak sampai setengah jam dah siap kot.Saya buat guna dua dapur jadi cepat la siap.Dah siap masak teringat pulak kat anak-anak jiran sebelah , terus ambil bekas aiskrim dan isi separuh.Suruh kakak hantar kan.Siap cakap sedap, Cuaca pulak sejuk..Puding tu pulak masih suam2..sedap la makan..kalau dibuat dalam cuaca panas , sejuk kan dalam peti ais sebelum makan..


Sagu kena di basuh dulu..dan kemudian direndam dalam 15-20 minit..Kalau biasanya kita tengok orang buat puding sagu ni guna susu tapi kali ni saya guna santan.Guna santan kotak je..Ok..jom la kita belajar bu…

CARI BOMOH UNTUK BUAT IBU SAYANG PADA ISTERI

Assalamualaikum...



Dunia..Dunia..Makin dipenuhi dengan manusi-manusia yang sakit dan parah jiwanya.Dah tak kenal mana mak ,mana anak, mana bapak....Demi untuk kepentingan diri sendiri sanggupp melakukan perkara2 yang di tegah agama..

Semalam saya sembang2 dengan sorang kawan dan terkeluar la cerita tentang sorang sahabat kami.. Manurutnya ibu sahabat kami ni tak ngam dengan isterinya..Benda biasa la tu..Dalam drama pun ada tunjuk mertua tak ngam dengan menantu..Apa nak heran..kan??

Tapi yang mengejutkan kami ialah permintaan sahabat tu yang nak kan kawan saya ni carikan seorang bomoh .Katanya dia dah tak tahu nak buat macam mana agar hubungan isteri dan ibu nya pulih jadi dia nak bomohkan mak dia tu supaya sayang dan berbaik dengan isterinya..

Mengucap panjang saya dengar..Dah la nak guna bomoh lepas tu nak buat kat mak sendiri pulak..Akai ada ka??Geram pulak saya rasa..Itu saja ke penyelesaian yang ada??

Bagi saya la..kalau mertua tak suka kat menantu, walaupun menantu dah buat yang…