Tuesday, 28 June 2016

KUASA SOLEKAN: WANITA INI BERUBAH MENJADI 10 BINTANG TERKENAL

Assalamualaikum...



Orang perempuan ni kalau bersolek memang suka la..Kalau yang tak suka bersolek tu biasanya bukan sebab mereka benci pada solekan tapi sebab tak pandai nak bersolek.Bila di tanya kenapa tak bersolek..

"saya tak suka la bersolek..muka nampak lain macam...macam plastik sangat.."

hahah..kalau pandai bersolek tak de la muka nampak plastik, nampak badut dan sebagainya..kan??Sebab tak pandai bersolek la jadi macam tu..Belajar bersolek dan awak akan suka kan nya..heheh

Cerita pasal bersolek , ini saya kongsikan kuasa solekan .Seorang wanita , Lucia Pittalis , berubah wajah apabila dia mengenakan solekan.Nak tengok ??jom..














Hebat kan??

sekian...


Monday, 27 June 2016

KOLEKSI BENTUK BISKUT TART YANG COMEL DAN CANTIK

Assalamualaikum...



Setiap kali tibanya hari raya dah tentu biskut yang satu ni akan jadi kegemaran ramai orang.Biskut tart..Kebanyakan dari kita akan menggunakan inti nenas.Pertama sebab ianya mudah didapati, dan orang kata kalau guna inti nenas ni biskut tu tahan lama..berbeza kalau buat tat telur atau keju.tak boleh nak simpan sampai sebulan..hahah..

Kalau di Malaysia ni bentuk tart yang kita buat dan beli tak jauh beza pun dengan yang jiran kita buat..Entah2 satu taman perumahan tu semua buat tarat nenas gulung.Tak dak acuan tart terus tak jadi buat tart.kalau tak dak pi beli acuan..Hahah.tapi di Indonesia bentuk tart atau lebih dikenali
sebagai biskut Nastar ni ada macam2 bentuk.Comel2 sangat tau..jom kita tengok bentuk-bentuk biskut tart yang comel-comel..
Semua gambar2 ni saya ambil di instagram.


jagung..

 haram oi..haram..hahah




Ada yang nak buat bentuk ni??

Shinchan




yang paling comel..


angry bird


spongebob

landak

ulat


sanggup makan tak??



wah..burung hantu la...

ang..ang..ang..tottemodaisuki..Doraemon...


spiderman..

terima kasih ya..untuk foto2 nya..karen bangat..:)


Macam mana?dah dapat idea nak bentuk kan biskut tart ke??saya rasa macam nak buat je yang bentuk arnab tu..nampak comel kan??

sekian..


Thursday, 23 June 2016

SELUAR MUSLIMAH YANG CANTIK DAN ADA DALAM SEMUA SAIZ

STICKY POST
Assalamualaikum...



Ramadhan dah  hampir ke penghujung nya.Macam mana dengan saiz pinggang , saiz peha tu..dah mengecil ke atau semakin besar???heheh...Kalau saiz dah berubah ni dah tentu kita kena la beli seluar baru kan?Nak diet memang lambat la nak turun..heheh..jadi sementara nak kecik peha ni jom kita jenguk2 seluar Annisa yang dikatakan memang selesa dan cantik sangat..

Seluar Annisa ni fabriknya dari kain cotton. viscose..Jadi memang best la bila pakai.sejuk je..kain nya menyerap peluh , tidak berat jadi maknanya dia tak melekap di kulit.Dan yang paling best sekali seluar ni bila awak basiuh banyak kali pun kain nya tak mengecut.Ada dalam semua saiz..dari sekecik2 saya sampai sebesar2 awak semua..ahahahahahha..Gurau he..da dari saiz S sampai 7xl..

Terdapat dalam berbagai warna jadi boleh la kita pilih warna kegemaran kita...kalau nak pakai dengan Blouse merah kita boleh pilih warna putih atau warna cream..Tapi saya suka la yang warna brown tu..kalau korang jenisbetis besar memang seluar ni sesuai sangat sebab bila kita pakai tak la namapak bentuk kaki kita yang besar tu..



Ok..kalau berminat cepat2 whatsapp Sabrina Clothing.

Bagitau kat dia ,nak tengok warna seluar..Kalau whatsapp tu cepat sikit dia balas sebab seluar ni dia dah restock pun kejap je habis.Kesian tau tengok akak2 dan adik2 tu bila whatsapp je warna kegemaran dan habis.Jadi kena cepat2 tau..

whatsapp : 0196835149

Laman Web: http://www.seluarwanitamuslimah.com/

sekian,

BERTINDAK SEMASA MARAH AKAN MEMBURUK KAN KEADAAN

Assalamualaikum..



Dah separuh perjalanan kita semua menghadapi ramadhan ni..Semoga semuanya bertambah kuat dan makin baik ye.Dalam bulan puasa ni selain dari tahan lapar ada satu benda penting lagi yang kita kena tahan.Iaitu menahan rasa marah.

Bila lapar je mula la syik nak marah je.Dah la haus , jiran ni pulak asyik berkaraoke je..sakit telinga .Kita pun pergi ketuk2 pagar rumah dia...Jiran keluar rumah terpingga2 la..Jiran pulak India.heheh..



Tengah tunggu bas, lalu amoi vietnam sorang duduk sebelah kita sambil makan kacang.Kita pun terus bangun cekak leher baju amoi tu..marah2 dia sebab tak hormat kita yang tengah puasa..heheh...dah sah2 dia bukan islam apa hal pulak kita nak paksa dia hormat kita kan?Itu kan ujian..dah nama pun puasa..menahan diri dari lapar dan dahaga...

Selalunya tindakan kita semasa marah ni tak de yang betul pun.Sebab tu bila kita marah kita jangan buat apa2..kita jangan cakap apa2..Memang  la mulut ni, tangan ni nak bertindak je..tapi sabar ye..Ingat..sebut dalam hati banyak kali.."sesungguhnya aku sedang berpuasa.."


Tadi saya dok baca kat facebook seorang suami yang mencari isterinya.dalam status dia kata kalau jumpa isteri dia dengan mana2 lelaki sila hubungi dia.Saya percaya dia upload gambar dan status tu dalam keadaan marah.kalau la di bertenang sekejap, saya rasa dia tak kan upload gambar isterinya dengan status macam tu..

Dengan status macam tu orang akan main teka teki .."kalau jumpa dengan mana2 lelaki.??.Ooo.bini dia ikut lelaki lain ke..?" tapi kalau dia tulis  dengan ayat yang lebih sedap dibaca orang pun tak kan main teka teki..mula la terjadinya firnah...kesian isteri yang dah melahirkan zuriat kita dimalukan oleh suami sendiri..Anak2 pi sekolah , kawan tanya mak hang lari ikut laki lain ka..? Anak2 kita sekali dapat malu..

Perasaan marah ni memang semua orang ada...Saya sekarang ni kalau saya nak marah cepat2 saya jauh kan diri dari orang..duduk sekejap dalam bilik,, nak nangis pun nangis la..kadang2 sebab anak main sofa jadi keretapi je..saya punya nak marah tu macam nak telan orang..Cepat2 saya masuk bilik, tutup pintu, nangis kejap..lepas tu keluar..insyaAllah..ok la lepas tu..


sekian.

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum...


Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


MASYARAKAT ARAB TIDAK MENGUCAPKAN MINAL AIDIN WAL FAIZIN

Assalamualaikum..



Dok belek2 kad raya yang orang jual tu..tengok dia tulis situ Minal Aidin Wal faizin..tertanya2 apa lak maksud sebenar minal Aidin Wal faizin ni?dalam lagu raya nyanyian Allahyarhamah Syarifah Aini pun ada ayat ni..kan?

Semalam baru teringat nak google apa maksud Minal Aidin Wal Faizin.Rupanya makna nya ialah Semoga Anda termasuk orang-orang yang kembali (ke jalan Tuhan) dan termasuk orang yang menang (melawan hawa nafsu)'...Tak ada kena mengena dengan kata maaf pun..Ianya sebaris doa sebenarnya..

Bagus juga kalau raya kali ni kita ucap Minal Aidin Wal Faizin kat kawan2 dan saudraa mara kita..selalunya ucap selamat hari raya je..kan??lepas tu minta maaf..kali ni kena ubah sikit la..kita doakan juga untuk saudara dan kawan2 kita..

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN.MINAL AIDIN WAL FAIZIN...



Tapi ada satu blog semalam saya baca dia kata lain pulak.Ucapan Minal Aidin Wal Faizin ni tak de pun diucapkan di zaman nabi kita dulu.Jadi katanya kita pun tak digalak kan mengucapkan nya..Dia tulis situ dia rujuk dari kitab 4 mazhab..lebih kurang macam tu la..saya nak cari balik pun saya tak ingat dah blog mana..tengok kat History pun tak cam sebab banyak blog agama saya baca semalam..

katanya lagi zaman nabi dulu diorang ucapkan  taqobbalallahu minna waminkum,shiyamana wa shiyamakum"   yang bermaksud  "semoga Allah menerima puasa kami dan kalian"

Pendapat saya , mungkin ianya sebagai  ucapan sahaja..macam adat la.kan??kalau di sini kita salam minta ampun dan maaf..mungkin kat Arab sana tak de ..diaorang hanya mengucapkan ayat taqobbalallahu minna waminkum,shiyamana wa shiyamakum sesama mereka ..Tapi tak bermakna cara kita salah..betul tak?Asalkan ucapan nya yang baik2 sahaja..Maaf kalau saya salah...


sekian..







PERMOHONAN MAAF IMAM MUDA AMMAR BERKAITAN ISU VAKSIN


Assalamualaikum Semua Rakyat Malaysia.
Sekali lagi saya ingin memohon maaf atas status sebelum ini yang mengundang kemarahan ramai. saya telah pun memohon maaf secara terbuka, Namun saya merasakan permohonan maaf sahaja tidak cukup . Saya merasakan perlunya penjelasan dibuat bagi menjernihkan ketelanjuran dan silap faham yang berlaku.
1. Saya memohon maaf kepada semua.
2. Status tentang vaksin yang agak kasar itu sepatutnya tidak ditulis. Sebenarnya ia adalah tindak balas daripada statement seseorang di fb yang terlalu menyalahkan ibubapa yang melarang anak mereka daripada divaksin. Sehingga tulisan itu seolah melebihkan kuasa vaksin daripada kuasa Allah SWT. Disini beberapa penjelasan :-
a) Tulisan sindiran itu timbul daripada perasaan marah kerana tulisan seseorang yang saya baca di fb yang mana tulisan itu seolah2 menafikan kuasa Allah SWT. Vaksin adalah asbab dan perantara, Tetapi segalanya berlaku dengan izin Allah SWT . Apakah saya tidak merasa marah apabila seseorang mengatakan ada sesuatu yang lebih hebat daripada Kuasa dan Takdir Allah SWT. Tetapi tidaklah kita perlu meninggalkan Asbab dan perantara, kapal ingin berlayar perlukan air.
Jadi... adakah saya anti vaksin ?
b) Saya berpandangan terbuka dalam masalah vaksin kerana mendapati ramai yang menggalakkan penggunaan vaksin seperti Doktor Hospital dan ramai juga yang tidak mahu langsung menggunakan vaksin seperti Pengamal Perubatan Alternatif sebahagiannya. Sejak isu ini viral, ramai rakan2 menghantar mesej saya secara personal menyatakan sokongan mereka kepada saya.
Bagi saya pula, saya BUKANLAH anti vaksin . Demi Allah , saya membiarkan anak saya diberikan suntikan vaksin selepas kelahiran. Kalau saya anti vaksin mana mungkin saya membiarkan anak saya disuntik Vaksin ? Dan saya menyarankan kepada ibubapa agar berbincang dengan para doktor dan pakar yang terbaik untuk anak mereka kerana mereka lebih arif. Tambahan pula, Fatwa telah mengharuskan dan menggalakkan vaksin, mana mungkin saya lebih arif daripada Doktor dan Mufti.
Mungkin ada yang mempersoalkan post saya sebelum ini (agak lama dahulu) di IG yang mana saya telah upload gambar yang dipetik daripada buku tulisan Jerry D. Gray dalam buku bertajuk Trust No One,Penulis telah menulis lebih daripada 50 muka surat berkaitan bahayanya vaksin. Post itu bertujuan ingin mendapatkan respon masyarakat tentang perkara yang ditulis serta jawapan daripada dakwaan penulis akan bahayanya vaksin. Tambahan pula ramai saudara mara saya yang turut menjadi rakan FB dan IG adalah dikalangan Doktor. Ianya sepertimana anda share status saya sebelum ini bukannya bertujuan setuju dengan status saya tetapi share tanda tidak setuju dan supaya saya dihentam. Post itu bertujuan mendapatkan respon daripada pakar yg terdapat dalam fb dan IG saya. Dan kalau benar dakwaan Jerry D, Gray itu yang mengatakan Vaksin adalah berbahaya, maka seharusnya kerajaan Malaysia menyekat kemasukan buku2 tulisan beliau kerana menimbulkan kekeliruan.
Jadi tulisan itu sebenarnya disebabkan rasa marah saya kerana seseorang Muslim menafikan kuasa Allah SWT, bukannya kerana anti vaksin. Apabila menulis dalam keadaan marah, maka tulisan saya agak keterlaluan dan jauh daripada maksud sebenar yg dimaksudkan. Jadi untuk kesekian kalinya saya mintak maaf.
Saya sedar yang tulisan itu tidaklah maksud sebenar yang dimaksudkan tetapi sebaliknya.
3. Saya bukanlah Doktor atau Mufti, Rujuklah kepada Pakar Perubatan anda.
4. Atas nasihat anda, saya telah buang title Imam Muda, jadi jangan libatkan Imam Muda yg lain. Saya hanyalah hamba berdosa.
5. Setiap manusia sering melakukan kesilapan, Jadi maafkan saya.
6. Saya bukan anti vaksin tetapi saya anti ucapan yang menafikan kuasa Allah,
7. Mungkin saya perlu hadiri kelas bahasa agar lebih tepat kepada maksud yang disampaikan.
8. Anda boleh Pm saya jika perlu kita berbincang dengan harmoni.
9. Maaf sekali lagi.


*Dia dah minta maaf ni, kita maafkan je la..manusia mana tak buat silap..kan??kita hanya manusia biasa...

sekian..

IMAM MUDA ANTI VAKSIN DI KECAM NETIZEN

Assalamualaikum..


Hari ni status facebook  seorang Imam muda menjadi viral gara-gara tindakan nya seperti memandang ringan kematian 1% bayi yang meninggal akibat dijangkiti virus kerana tidak diberikan vaksin.Dalam statusnya dia merasakan kematian 1% bayi yang tidak di vaksin sengaja di hebohkan sedangkan 90% lagi masih selamat.

Tindakan imam muda tersebut bukan sahaja mencetuskan kemarahan orang ramai namun ianya juga mendapat perhatian Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia  yang menyelar status  Imam muda tersebut.


Apa yang lebih dikesalkan walaupun ramai menyelar status nya itu, imam muda tersebut malah dengan sinis menyatakan statusnya sebelum ini membuatkan dia mendapat banyak pahala..



Sepatutnya sebagai seorang yang mempunyai ilmu agama yang tinggi dia tidak sepatutnya memandang ringan tentang penolakan vaksin  yang boleh menyebabkan berbagai penyakit berbahaya dikalangan bayi dan kanak-kanak.

Memang la ajal maut itu Allah yang tentukan.Bukan nya vaksin.tapi kita juga harus lah mencari penawar dan ikhtiar supaya menyekat penyebaran virus ataupenyakit yang ada,.

imam muda ammar 


Kalau hanya nak berserah saja tanpa usaha dan ikhtiar , rasanya lepas ni kalau nak lintas jalan jangan tengok kiri kanan la..Lintas je..kalau Allah nak panjangkan umur selamat la kita melintas..kalau tidak , selamat jalan je la...

*kalau la dengan tulis status tak berapa cerdik akan buat kita dapat banyak pahala dari orang lain, saya pun nak buat jugak la status mengundang marah orang macam imam muda ni....heheh



sekian..