Skip to main content

Posts

KUASA SOLEKAN: WANITA INI BERUBAH MENJADI 10 BINTANG TERKENAL

Assalamualaikum...



Orang perempuan ni kalau bersolek memang suka la..Kalau yang tak suka bersolek tu biasanya bukan sebab mereka benci pada solekan tapi sebab tak pandai nak bersolek.Bila di tanya kenapa tak bersolek..

"saya tak suka la bersolek..muka nampak lain macam...macam plastik sangat.."

hahah..kalau pandai bersolek tak de la muka nampak plastik, nampak badut dan sebagainya..kan??Sebab tak pandai bersolek la jadi macam tu..Belajar bersolek dan awak akan suka kan nya..heheh

Cerita pasal bersolek , ini saya kongsikan kuasa solekan .Seorang wanita , Lucia Pittalis , berubah wajah apabila dia mengenakan solekan.Nak tengok ??jom..














Hebat kan??

sekian...


KOLEKSI BENTUK BISKUT TART YANG COMEL DAN CANTIK

Assalamualaikum...



Setiap kali tibanya hari raya dah tentu biskut yang satu ni akan jadi kegemaran ramai orang.Biskut tart..Kebanyakan dari kita akan menggunakan inti nenas.Pertama sebab ianya mudah didapati, dan orang kata kalau guna inti nenas ni biskut tu tahan lama..berbeza kalau buat tat telur atau keju.tak boleh nak simpan sampai sebulan..hahah..

Kalau di Malaysia ni bentuk tart yang kita buat dan beli tak jauh beza pun dengan yang jiran kita buat..Entah2 satu taman perumahan tu semua buat tarat nenas gulung.Tak dak acuan tart terus tak jadi buat tart.kalau tak dak pi beli acuan..Hahah.tapi di Indonesia bentuk tart atau lebih dikenali
sebagai biskut Nastar ni ada macam2 bentuk.Comel2 sangat tau..jom kita tengok bentuk-bentuk biskut tart yang comel-comel..
Semua gambar2 ni saya ambil di instagram.


jagung..
 haram oi..haram..hahah



Ada yang nak buat bentuk ni??
Shinchan



yang paling comel..

angry bird

spongebob
landak
ulat

SELUAR MUSLIMAH YANG CANTIK DAN ADA DALAM SEMUA SAIZ

STICKY POST Assalamualaikum...



Ramadhan dah  hampir ke penghujung nya.Macam mana dengan saiz pinggang , saiz peha tu..dah mengecil ke atau semakin besar???heheh...Kalau saiz dah berubah ni dah tentu kita kena la beli seluar baru kan?Nak diet memang lambat la nak turun..heheh..jadi sementara nak kecik peha ni jom kita jenguk2 seluar Annisa yang dikatakan memang selesa dan cantik sangat..

Seluar Annisa ni fabriknya dari kain cotton. viscose..Jadi memang best la bila pakai.sejuk je..kain nya menyerap peluh , tidak berat jadi maknanya dia tak melekap di kulit.Dan yang paling best sekali seluar ni bila awak basiuh banyak kali pun kain nya tak mengecut.Ada dalam semua saiz..dari sekecik2 saya sampai sebesar2 awak semua..ahahahahahha..Gurau he..da dari saiz S sampai 7xl..

Terdapat dalam berbagai warna jadi boleh la kita pilih warna kegemaran kita...kalau nak pakai dengan Blouse merah kita boleh pilih warna putih atau warna cream..Tapi saya suka la yang warna brown tu..kalau korang jenisbetis…

BERTINDAK SEMASA MARAH AKAN MEMBURUK KAN KEADAAN

Assalamualaikum..



Dah separuh perjalanan kita semua menghadapi ramadhan ni..Semoga semuanya bertambah kuat dan makin baik ye.Dalam bulan puasa ni selain dari tahan lapar ada satu benda penting lagi yang kita kena tahan.Iaitu menahan rasa marah.

Bila lapar je mula la syik nak marah je.Dah la haus , jiran ni pulak asyik berkaraoke je..sakit telinga .Kita pun pergi ketuk2 pagar rumah dia...Jiran keluar rumah terpingga2 la..Jiran pulak India.heheh..



Tengah tunggu bas, lalu amoi vietnam sorang duduk sebelah kita sambil makan kacang.Kita pun terus bangun cekak leher baju amoi tu..marah2 dia sebab tak hormat kita yang tengah puasa..heheh...dah sah2 dia bukan islam apa hal pulak kita nak paksa dia hormat kita kan?Itu kan ujian..dah nama pun puasa..menahan diri dari lapar dan dahaga...

Selalunya tindakan kita semasa marah ni tak de yang betul pun.Sebab tu bila kita marah kita jangan buat apa2..kita jangan cakap apa2..Memang  la mulut ni, tangan ni nak bertindak je..tapi sabar ye..Ingat..sebut…

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum...


Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memen…

MASYARAKAT ARAB TIDAK MENGUCAPKAN MINAL AIDIN WAL FAIZIN

Assalamualaikum..



Dok belek2 kad raya yang orang jual tu..tengok dia tulis situ Minal Aidin Wal faizin..tertanya2 apa lak maksud sebenar minal Aidin Wal faizin ni?dalam lagu raya nyanyian Allahyarhamah Syarifah Aini pun ada ayat ni..kan?

Semalam baru teringat nak google apa maksud Minal Aidin Wal Faizin.Rupanya makna nya ialah Semoga Anda termasuk orang-orang yang kembali (ke jalan Tuhan) dan termasuk orang yang menang (melawan hawa nafsu)'...Tak ada kena mengena dengan kata maaf pun..Ianya sebaris doa sebenarnya..

Bagus juga kalau raya kali ni kita ucap Minal Aidin Wal Faizin kat kawan2 dan saudraa mara kita..selalunya ucap selamat hari raya je..kan??lepas tu minta maaf..kali ni kena ubah sikit la..kita doakan juga untuk saudara dan kawan2 kita..

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN.MINAL AIDIN WAL FAIZIN...



Tapi ada satu blog semalam saya baca dia kata lain pulak.Ucapan Minal Aidin Wal Faizin ni tak de pun diucapkan di zaman nabi kita dulu.Jadi katanya kita pun tak digalak ka…

PERMOHONAN MAAF IMAM MUDA AMMAR BERKAITAN ISU VAKSIN

Assalamualaikum Semua Rakyat Malaysia. Sekali lagi saya ingin memohon maaf atas status sebelum ini yang mengundang kemarahan ramai. saya telah pun memohon maaf secara terbuka, Namun saya merasakan permohonan maaf sahaja tidak cukup . Saya merasakan perlunya penjelasan dibuat bagi menjernihkan ketelanjuran dan silap faham yang berlaku. 1. Saya memohon maaf kepada semua. 2. Status tentang vaksin yang agak kasar itu sepatutnya tidak ditulis. Sebenarnya ia adalah tindak balas daripada statement seseorang di fb yang terlalu menyalahkan ibubapa yang melarang anak mereka daripada divaksin. Sehingga tulisan itu seolah melebihkan kuasa vaksin daripada kuasa Allah SWT. Disini beberapa penjelasan :- a) Tulisan sindiran itu timbul daripada perasaan marah kerana tulisan seseorang yang saya baca di fb yang mana tulisan itu seolah2 menafikan kuasa Allah SWT. Vaksin adalah asbab dan perantara, Tetapi segalanya berlaku dengan izin Allah SWT . Apakah saya tidak merasa marah apabila seseorang mengataka…

IMAM MUDA ANTI VAKSIN DI KECAM NETIZEN

Assalamualaikum..


Hari ni status facebook  seorang Imam muda menjadi viral gara-gara tindakan nya seperti memandang ringan kematian 1% bayi yang meninggal akibat dijangkiti virus kerana tidak diberikan vaksin.Dalam statusnya dia merasakan kematian 1% bayi yang tidak di vaksin sengaja di hebohkan sedangkan 90% lagi masih selamat.

Tindakan imam muda tersebut bukan sahaja mencetuskan kemarahan orang ramai namun ianya juga mendapat perhatian Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia  yang menyelar status  Imam muda tersebut.


Apa yang lebih dikesalkan walaupun ramai menyelar status nya itu, imam muda tersebut malah dengan sinis menyatakan statusnya sebelum ini membuatkan dia mendapat banyak pahala..


Sepatutnya sebagai seorang yang mempunyai ilmu agama yang tinggi dia tidak sepatutnya memandang ringan tentang penolakan vaksin  yang boleh menyebabkan berbagai penyakit berbahaya dikalangan bayi dan kanak-kanak.
Memang la ajal maut itu Allah yang tentukan.Bukan nya vaksin.tapi kita juga harus lah men…