Friday, 26 August 2016

BETUL KE WECHAT HANYA UNTUK BUDAK-BUDAK

Assalamualaikum...





Saya pernah ada akaun WeChat.Masa tu ingat nak join contest satu produk minuman.tapi bila dah ada akaun tu saya rasa tak best langsung benda alah nama WeChat ni..Boleh kata hari2 saya terima mesej dari lelaki2 yang saya tak kenal

."Hi..boleh berkenalan.."

"salam kenal..apa kabar.jom borak.."

adoi..hari2 korang tau tak..orang yang berbeza pulak tu..Apa memang macam tu ke guna WeChat?Jadi saya uninstall WeChat dan sampai sekarang belum rasa nak menggunakan Wechat.Tapi ada anak kawan saya yang guna WeChat.Dia budak sekolah lagi.Dia kata...

" orang tak guna dah facebook tu..budak2 je guna facebook.orang guna WeChat sekarang ni.."

sumberKHK
Boooo....

hahhaahha...patut lah saya tengok ramai budak2 yang berlagak jadi dewasa di WeChat.baru tingkatan 3 dah ber mama papa dengan kekasih..Aduh!Rupa-rupanya mereka rasa mereka dah dewasa, dah besar..

Itu belum masuk bab ayat-ayat jiwang lagi..Ada yang nak toreh tangan la, berdoa dilanggar kereta la, nak langgar dinding sebab nak hilang ingatan la.memang kelakar sangat .
sumber KHK

facebook pun ada juga budak2 perangai tak semegah..dah nama pun budak..tapi mungkin sebab ramai yang guna facebook. Mak, ayah, abang, mak saudara , pak saudara , jadi budak2 ni nak up status "ala2 orang dewasa" pun diaorang takut2 dan malu ..berbeza kat WeChat.Sebab WeChatt ni lebih ramai budak2 je yang menggunakan nya..jadi mereka rasa itu dunia mereka la..Biasanya budak-budak ni kalau kat facebook pun dia kurang malu, kat wechat apa tah lagi..


Ada ke orang tua guna wechat??Mungkin ada..untuk stalk budak2 WeChat yang terjal2 ni..buat modal gelak2..hahaahh..

Sebenarnya kat mana2 pun ada bebudak macam ni..kat facebook, whatsapp,kat WeChat, twitter kat insta..Dulu kat blog pun ada macam ni..Nama pun budak2..tak berapa matang..Sabar la adik2..Korang akan dewasa jugak nanti.tak payah la dewasa sebelum masanya.Lalui lah zaman kecil korang ni dengan gembira .Kenapa nak stress2 sampai nak bunuh diri la, nak kena topup enpon tiap hari sebab takut kekasih merajuk bila tak whatsapp la,pening kepala sebab nak kena tipu mak ayah tiap2 minggu semata2 nak keluar jumpa kekasih, nak kena cari duit untuk beli hadiah hari jadi..Rilek la..akan datang juga waktu tu..jangan risau k...

sekian..

Thursday, 25 August 2016

KULIT CERAH SEPERTI SEMULAJADI DALAM MASA 5 MINIT DENGAN NYRA PEARL FOUNDATION

Assalamualaikum...


Cantiknya lahai botol NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION. ni..bersegi2..Nampak elegent tau..Macam berlian . Nyra skinwork Pearl Foundatin yang diasaskan oleh Nazatul Nazira ni sebenarnya bukan saja untuk nampak cantik sekelip mata tapi ianya juga boleh merawat kulit kita..NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION mengandungi bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan bagus untuk kulit dimana boleh tampak cantik disamping merawat masalah kulit.bahan yang terdapat dalam NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION :-
*serbukmutiara
*minyak kelapa dara
*Beeswax
*Shea butter
*SPF 30

Hari ni saya nak kongsi pemakaian Nyra Pearl Foundation yang membuatkan ramai jatuh cinta dengan foundation ni.


Sebelum ni saya pakai foundation yang cecair punya..Kadang2 bila tuang kat tangan terlajak tuang pulak..Membazir.Guna NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION  ni mudah je.Guna pun tak banyak.Calit sikit -sikit di kulit muka kita.kemudian ratakan..Kemudian sapu la bedak kegemaran kita..Salah satu kelebihan Nyra Pearl Foundation yang membuatkan saya suka  ialah dia tak berminyak.Muka rasa ringan .Bila keluar rumah kena panas pun selesa .Tak de la rasa macam pakai topeng.




Saya rasa Nyra Pearl Foundation ni memang sesuai sangat dengan saya sebab saya ni bukan berkulit cerah macam Emma Maembong.hehehe..tapi bila pakai je Nyra Pearl Foundation ni kulit nampak semulajadi cerah.Tu la kelebihan Nyra Pearl Foundatin yang susah kita nak jumpa pada foundation lain.



Nampak ok tak saya pakai??Kulit cerah seperti semulajadi..kan?Ni setakat pakai Nyra Pearl Foundation dengan bedak je..Klaau nak cantik lagi boleh la lengkapkan dengan maskara , blusher dan sebagainya..Mesti meletop la. Sebab Nyra Pearl Foundation ni memang kegemaran makeup- makeup artis dan pengantin tau...

Kalau korang nak juga Nyra Pearl Foundation ni korang boleh dapatkan di facebook Nazatul Nazira .


sekian...

Wednesday, 24 August 2016

DIY : CARA MENGHIAS TANGGA

Assalamualaikum..

Korang yang ada rumah bertingkat2 tu mesti kadang2 rasa boring tengok tangga yang kosong je.Sesekali  nak ubah suasana jadi lebih ceria..kan??Selalunya apa yang kita buat ialah pasang permaidanai di tangga dan ada juga yang letak kan hiasan macam pasu bunga danmenghiasa dinding untuk cantik kan ruang di tangga.

hari ni saya nak kongsikan satu gambar ni..cara menghias tangga untuk nampak lebih kelainan yang diinspirasikan dari buku-buku kegemaran kita..Jom tengok...:)




Amacam??cantik tak?? Ok..tengok cara-caranya pulak...



Memula bersihkan tangga..lepas tu cat tangga dengan warna hitam.guna cat biasa yang guna untuk cat asa dinding tu..Kemudian baru cat guna warna yang kita nk ikut macam warna buku kegemaran kita tu la..kemudian lukis la..kena ada la bakat melukis tu suikit ye..

Buat gini lebih jimat dari nak beli permaidani dan hiasan pasu kecik2 ..anak2 pun suka tengok tangga warna warni macam ni..




selamat mencuba...

BLOGGER SAJA YANG TAHU KEADAAN DISEBALIK GAMBAR YANG CANTIK DIBLOG-BLOG MASAKAN

Assalamualaikum...




Korang mesti selalu tengok gambar2 yang  cantik di blog-blog masakan dan tertanya-tanya bagaimana gambar tersebut diambil . Tahu tak bagaimana   keadaan sebenar disebalik  gambar tu??hahhaha..saya akui la bila nak ambik gambar makanan misal nya jenuh jugak nak menyusun benda2 dalam pinggan tu..Bila orang tengok gambar hidangan tu orang tak tahu pun sebenarnya masa gambar tu diambil anak tengah bergaduh berebut remote tv, pinggan kotor masih belum cuci , dan dapur pun belum siap kemas. Jom kita tengok gambar2 disebalik kejadian gambar yang cantik yang selalu korang tengok di blog-blog masakan dan instagram milik blogger-blogger masakan ni..









Kadang2 nak ambil gambar mee kari dah snap baru perasan telur nya terbalik atau tak nampak daging dan sebagainya..Lepas tu kena snap lagi, dan lagi..snap 10 kali tapi yang post kat Ig dan blog hanya satu gambar saja..Sampai suami tanya banyak nya ambil gambar..gambar sama je pulak tu..hehehe..

sekian..

KULIT GEBU ANJAL MEMANTUL-MANTUL DENGAN MINUMAN DELIMA + ASTHAXANTIN +VITAMIN C + KOLAGEN +HONEY

Assalamualaikum..



Selalunya kita akan beli bermacam2 produk kesihatan .Botol oren untuk putihkan kulit, botol biru untuk hilangkan jerawat, botol hijau untuk buang lemak.Kemudian ada lagi yang untuk rambut la, untuk resdung dan macam2 lagi.Agak-agak berapa kos untuk itu semua??cecah rm200 atau lebih..kan??Tapi dengan minuman De'lima yang sedap ni hanya satu botol saja mampu merawat dan mencantik kan  keseluruhan tubuh badan kita dari hujung rambut sampai hujung kaki.Yang penting harganya murah. yeayyyy!!!! 

Jom saya nak cerita sikit tentang minuman De'lima yang unik dan lain dari yang lain ni..Minuman ni ada satu saja di dunia tau..Tak de dua atau tiga.Ini yang pertama..Mungkin sikit masa lagi akan ada yang kedua tapi yang pasti tak mampu menandingi De'lima .hehehe




kelebihan Minuman De'Lima + Asthaxantin + Vitamin C + Kolagen + Honey

Kesan utama yang berlaku jika mengamalkan minuman De'Lima satu sachet setiap hari.

🌸 Wajah menjadi gebu.
🌸 Menganjal dan melembapkan kulit.
🌸 Membantu memutih, mencerah dan menyinarkan (glowing) kulit.  
🌸 Melicin dan memuluskan kulit.
🌸 Menghilangkan dan mengurangkan parut jerawat serta jeragat lama.
🌸 Mengurangkan garis-garis halus, kedutan, tompok hitam dan kerosakan kulit daripada cahaya ultraungu (uv).
🌸 Meningkatkan daya tahan kulit daripada bakteria.
🌸 Memantulkan seri wajah.
🌸 Mengenyangkan perut.
🌸 Membantu turunkan berat badan turun.
🌼 Melawaskan pembuangan air besar.                                
🌼 Membuang toksin lama di dalam badan.                              
🌼 Agen anti oksidan, anti kanser, anti radang yang terkandung di dalam Asthaxantin.  
🌼 Membantu mengurangkan migrain.                
🌼 Membantu mengurangkan resdung.

🌼 Membantu mengawal obesiti.                                  
🌼 Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi dan kencing manis.


Minuman De'Lima + Asthaxantin + Vitamin C + Kolagen + Honey ni juga sesuai untuk setiap lapisan usia dan jantina.Yang tua2 pun boleh minum .Terutamanya yang ada masalah berat badan ,sakit lutut dan  sakit tumit sesuai sangat ambil minuman De'lima ni.Untuk orang lelaki pun kalau nak hilangkan jerawat dan resdung tu pun boleh minum De'lima .Kebanyakan lelaki mesti ada parut jerawat dan kesan hitam di celahan hidung akibat resdung,..kan?Ambil satu sachet Delima setiap hari sebelum pergi kerja .Cukup 2 minggu mesti akan nampak kesan dan perubahan pada kulit muka.

Sebelum ada yang bertanya apa ke benda nya Asthaxantin tu??bagus sangat ke Asthaxantin ni...Vitamin C , Kolagen dan honey ni memang kita semua tahu la kebaikan nya..tapi Asthaxantin ni tak pernah dengar pulak..Baca di bawah ni...




Berminat nak merasai minuman Delima terulung didunia ni??cepat-cepat hubungi Puan De'lima :

whatsapp : 010 270 9043

facebook :  @De'lima

Instagram:  @Mutiaralima


sekian..

Tuesday, 23 August 2016

RESEPI KUIH MASALODEH SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...

RESEPI KUIH MASALODEH SEDAP DAN MUDAH - Hari ni banyak perkara nak dibuat..nak edit tu ini..macam2 la minta di edit..heheh.nak tukar header blog juga.tak tahu la..tengok nanti cemana sebab masak pun belum lagi ni.hahhahah.Bangun pagi2-pagi terus goreng kuih masalodeh yang masih ada lagi..Setengah orang sebut wadey ada yang sebut vadey..Tapi kebanyakan orang melayu sebut kuih masalodeh.Dalam rumah ni saya sorang yang suka kuih ni jadi bancuh adunan nya dan siap dalam peti sejuk.Bila nak makan baru goreng.Erm..nikmat nya...Nak buat kuih masalodeh ni pun senang je.macam buat jemput-jemput.Tak payah fikir pasal diet la.Dunia je semua tu..hahahah...Time nampak makanan kegemaran jadi macam ni la..Tak pe.Esok pun boleh diet semula.Lagipun setakat makan seketul dua kuih tak kan buat kita gemuk..


Kacang dal yang saya beli ni harga dalam 3 ringgit lebih je.buat dapat la dalam 20 biji.Buat saiz kecik saja.Kacang Dal ni kita rendam dulu.Saya rendam 1 malam dan esok nya tos kan.Tos lama supaya air kerinng.tak de la kering sangat.setakat air tak menitik dah tu kira dah boleh kisar la.

Masa saya beli kacang Dal ni ada nampak satu lagi kacang macam kacang dal.rupanya tu kacang parpu.kacang dal dia besar dan kaler putih kuning.Tapi kacang parpu dia warna nak oren2 sikit dan kecik.itu lah beza kacang dal dan kacang parpu.Ok..jom kita belajar buat kuih masalodeh yang sedap dan simple ni.

Bahan-bahan membuat kuih masalodeh simple dan sedap

2 cawan kacang dal
1/2 biji bawang besar
2 tangkai  cili padi/ cili kering
1 tangkai daun kari
1 sudu kecil jintan manis
garam secukup rasa

cara -cara membuat kuih masalodeh/wadey simple dan sedap

-rendam kacang dal 1 malam atau 4-5 jam dan  toskan.Kisar kacang tanpa air..tak perlu kisar sampai hancur.

-hiris bawang besar,cili padi atau cili kering dan daun kari.campurkan ke dalam adunan.

-masuk kan 1 sudu jintan manis dan garam secukup rasa.


-Bentuk kan adunan bulat2 dan leper.Ikut selera anda.alau suka leper dan garing boleh nipiskan sikit.kalau suka yang gebu , tebalkan sedikit adunan..buat sampai habis dan susun atas dulang

-panaskan minyak dalam kuali dengan api sederhana.kemudian minyak dah panas boleh la di goreng hingga kekuningan.api kekal sederhana sepanjang menggoreng.


-kemudian boleh la dihidangkan..




Rami yang suka kuih ni garing2 tapi saya suka garing ditepi dan gebu di tengah,.Lebih sedap mengunakan cili padi sebab terasa kepedasan tu.Tapi kalau nak pakai cili kering pun boleh.anak2 kecil boleh makan sama..


 Lepas ni cuba lah.Sebab senang saja.macam kita buat jemput-jemput bawang saja .tapi rasanya memang lebih sedap dari jemput-jemput.Boleh la dihidang untuk minum petang.

sekian..

Monday, 22 August 2016

LELAKI NEKAD SERAH BAYI PADA ALONG DEMI LANGSAI HUTANG

Assalamualaikum...



Saya sentiasa menyokong tindakan anak-anak muda yang nak berkahwin diusia muda.
Seronok tengok umur awal 20 an  dah jadi isteri..Macam zaman ahkak2 kita dulu la..
Zaman saya dah tak ramai yang kawen muda sebab saya kahwin pun masa umur lebih 25.
kemudian aada anak tahun 2007..
Dan sekarang ramai yang memilih untuk menamatkan zaman
bujang pada usia hampir 30 atau lebih.Benda biasa..tak pelik pun..

Apa-apa pun kenali dulu pasangan awak dan keluarga nya..
ambil la masa untuk betul2 kenali pasangan kita.
lagi bagus tanya kan pada adik beradik dia ke, kawan2 dia atau musuh dia juga tentang
bakal pasangan kita tu..jangan jadi macam seorang wanita ni..
Berkahwin muda dengan niat nak bercinta selepas nikah.
Sudahnya bayi yang dikandung dalam bahaya dan sekarang dia tengah runisng tak tahu nak buat apa..









Sumber:KHK



Tapi saya kurang setuju jika anak muda ni berkahwin muda dengan rasa terburu-buru.
Semata-mata nak ikut trend bercinta sebelum bernikah..
memang bagus tapi zaman sekarang risiko untuk awak tak kan bahagia tu tinggi sangat.
Saya bukan nak kata salah bercinta selepas nikah ni.
saya bukan boleh ramal awak bahagia ke tidak..
Tapi disebabkan keadaan semasa kita ni susahnya lahai nak jumpa manusia
yang betul2 baik berilmu agama dan ada ilmu rumahtangga.
Kena ada sikap berhati-hati jugal

Harap muka kacak, update status agama tak berenti,
share lokasi  masjid 5 kali sehari tak bermakna bila kahwin itu jugak la yang awak akan nampak.
Ada jugak yang ilmu agama tinggi, solat 5 waktu, siap buat solat sunat..
duduk atas sejadah dari maghrib sampai lepas isyak..tapi
bab tanggungjawab dan perhatian pada keluarga tak de..

sekian..






TERKEJUT SAYA MASIH LETAK HARGA MURAH UNTUK REVIEW DI BLOG

Assalamualaikum..



 Saya pernah sembang dengan sorang adik blogger ni pasal bayaran untuk review.Dia terkejut saya letak harga 50 je...berapa punya lama dah harga 50 tu tau..dari 2 tahun lepas kot...Tapi lepas sembang dengan dia beberapa minggu lepas saya nak try la saja2 nak letak harga 100 macam dia cadangkan..tapi tu la..kesian oi..kadang2 depa buat ayat " saya baru niaga.." saya cari duit untuk belajar je kak,.." kalau korang pun mesti tersentap juga urat sedih tu kan?..hahahah..last2 bagi juga harga asal.. Tapi saya cuma fikir satu je, kalau kita baik dengan orang , orang pun baik dengan kita.Sepanjang saya bertolak ansur dengan diaorang , saya tak de pernah rasa rugi apa2 pun..Siap ada yang boleh jadi kawan dan bertanya khabar sampai sekarang.


Kalau korang blogger yang selalu pi event boleh la letak harga atas seratus.Duit minyak, duit bedak lipstik, duit makan lagi..buat nya nanti kena bawak anak sah2 la kos bertambah tak banyak sikit..kan??Tapi mak encik korang ni menulis di rumah je..tak de kena keluar rumah pun.Bayar duit internet upah menulis dan ambik gambar tu je..Harga rm75 masih ok bagi makcik.. Tapi ada tau yang pertikaikan harga murah saya bagi ni..Siap cakap.."sebab awak bagi murah la diaorang asyik nak harga murah je dari blogger,,"..bagi saya kalau nak letak harga pada2 la sikit dengan taraf blog korang tu.Mak encik korang ni masih sedar diri lagi..Bukan nak merendah diri tau tapi kita sendiri tau keupayaan kita.Makcik bukan blogger syok sendiri. Saya ni entry review yang saya tulis 3 bulan lepas pun kadang2 sampai sekarang saya kongsi di facebook, google + dan sebagainya ..Jadi tak yah nak pelik la apasal orang suka bayar saya untuk review..Harga murah tu bukan sebab utama pun..Tapi cara kita bertolak ansur tu..Diaorang akan ingat sampai bila2..

Sekian..


KENA TIPU LAGI....APE LE NASIB ...

Assalamualaikum..



Baru hari ni saya tahu ada cerita viral pasal surat Lin Dan Untuk Dato Lee Chong Wei...
Tertinggal keretapi la sebab saya ni kalau sabtu ahad memang
tak layan sangat facebook ke apa.
Buka facebook pun lebih kepada check mesej

Ikut logik la..kan??
Surat tu tersebar selepas Lin Dan Kalah pada DLCW..
Banyak pulak masa LIn Dan nak menulis surat..hahahah...
ada jugak tu yang percaya Lin Dan Nak menulis surat..
Lin Dan tu kome tengok muka dia dengan gaya ego dia..
tak kan tak boleh fikir kot..
dia tak de nye nak tulis surat tu apa lagi nak dedahkan pada umum..



Tambah kelakar siap ada tukang balas pulak tu..
Rajin nye  mengkome oi..
buat novel je la senang..kurang2 dapat juga duit..
nama pun popular sebagai penulis novel..kan??

Tak tahu la apa tujuan si penulis surat ni..
Dia nak suka2 je atau memang niat dia nak kena kan korang.hahah.

Rak yat Malaysia ni bukan sekali je terkena dengan kes2 macam ni.
sebelum ni pun kita dah kena tipu kan??
jadi berhati la sebelum nak share tu..
fikir logik nya dulu..
kemudian kena ada sikit rasa was2..
jangan gelabah sangat nak share bagai..sekarang kan dah termalu..
tapi tak de la malu sangat kan??
sebab ramai yang share..hahhaah...

tapi kalau baca komen2 yang sayu pilu sedih mencengkam tu
memang rasa nak tunjey2 je dahi sambil cakap
"eloooooo...mimpi ke ni..."



hahahahah...


sekian...




Saturday, 20 August 2016

MASIH AWAL..BERSABAR LA...

Assalamualaikum...



Buat blog memang tak boleh kaya.boleh senang sikit je..
kalau awak blogger sepenuh masa pun awak kena tumpukan
pada blog lebih berbanding orang yang kerja 8-9 jam sehari.
baru awak dpat hasilnya.
Salah satu cara nak senang dengan blog ialah dengan Nuffnang.
Bukan sedikit blogger yang dah berdaftar dengan nuffnang.
Lagi2 untuk blogger baru ,nuffnang la permulaan awak untuk belajar
dapatkan hasil dengan blog.

Nak kekal dalam dunia blogging ni awak kena belajar dari blogger2 lama nun.
Awak google je la tips blogging.memang banyak yang
dikongsikan oleh blogger2 lama.
Tapi ada sesetengah perkara yang mereka kongsikan
tak sesuai dengan awak yang baru masuk ke dunia blog.
Awak kena tengok situasi awak sendiri..

Ada setengah blogger baru ni dia buat blog
terus dia nak tahap dia sama macam blogger yang dia idolakan.
Blogger tu income sebulan 4 ribu dia pun nak..
baru buat blog,ilmu pun 0 terus pakai wordpress..
terus pakai dot.com..sabar...
cari ilmu dan serasikan dulu rutin blogging tu dengan diri awak..
kalau tidak,awak tak kenal pun dunia blog macam mana..
kena update ikut jadual..kena cari pembaca,
kalau tak de pembaca,update pun sebulan sekali,
tak nampak la hasilnya..

Lepas tu sekerat jalan je la..
semangat hilang,lambatt sangatt nak dapat income katanya..
last2 blog tu dia tinggal macam tu je..Rugi masa dan rugi duit,

Awak tanya la mana2 blogger pun..
awal2 dulu berapa income  dia dapat dengan blog..
awal2 tu maksud saya tahun yang pertama dia buat blog.
ada yang tak dapat hasil pun lagi time tu..
masuk tahun ke dua baru ada hasil..itu saya la...:p

walaupun muka saya ni tak keluar majalah,
tak masuk iklan tv..tapi saya rasa seronok dengan blog saya..
memang saya sendiri pun tak mau masuk dalam dunia majalah dan iklan tv ni.
saya suka blog saya yang sekarang kerana saya tahu betapa
susah nya nak nak naikkan blog saya ni..
saya tak berpaut pada siapa2 bukan kerana saya sombong tapi
saya nak tengok apa yang saya mampu buat dengan usaha saya sendiri.

Saya harap entry ini dapat menaik kan semangat kawan2
yang kadang2 naik dan turun..saya faham...:)


sekian...

PERMATA SUNTI : FEMININE WASH YANG WAJIB DIMILIKI SETIAP WANITA

Assalamualaikum...





Berminat nak membeli Feminine Herbal Wash Permata Sunti?

Boleh whatsapp : 019 488 4682 (Yana Halim)

Antara kebaikan/khasiat permata Sunti


-merawat masalah keputihan yang kronik

-merawat Masalah vagina gatal, berbau dan longgar .

-mengatasi masalah perhubungan intim yang hambar

-mengatasi masalah celah tempat sulit yang gelap dan hitam

-Alternatif untuk mengembalikan semula kehangatan dalam rumahtangga




Testimoni Permata Sunti 






Bahan-bahan semulajadi yang  terdapat di dalam permata sunti

Pati Pinang Muda

Manjakani

Akar serapat

Sireh

temu Kunci

kehebatan  dan kelebihan Permata Sunti

1-Bau yang harum.Bau botol nya saja dah harum.heheh
2-jimat..picit sikit saja di tapak tangan dan ratakan dengan sedikit air untuk menghasilkan buih.
3-kesan nya sepantas 3 saat.Rasa sejuk je.rasa segar..
4-isi kandungan yang banyak. Banyak sampai melimpah-limpah  tau.
5-Boleh bertahan 3-4 bulan sebotol...Kan lebih jimat tu...
6-Tapak tangan rasa lembut selepas guna
7-Boleh digunakan setiap peringkat umur .
8-kesan Boleh dirasai dalam masa hanya seminggu

   
 

Segera hubung  019  488 4682  untuk mendapatkan Permata Sunti demi kebahagian rumahtangga anda.


sekian..

PERMATA SUNTI UBATI DAN CEGAH KEPUTIHAN

Assalamualaikum...



Berapa banyak produk penjagaan bahagian intim yang korang ada?Kalau jawapan nya "belum ada' korang patut ada satu yang kebaikan nya bukan 1 tapi 10. Untuk penjagaan kesihatan bahagian intim yang mampu merawat dan mencegah masalah yang kerap dialami wanita seperti keputihan, Vagina kering , radang, gatal-gatal ,kemaluan berbau dan apa saja masalah melibatkan bahagian intim kita, Feminine Wash Permata Sunti adalah produk yang terbaik untuk mencegah dan merawat terutamanya masalah keputihan.Ada bermacam produk dan cara untuk merawat keputihan tapi  Feminine Wash Permata Sunti adalah yang terbaik untuk merawat keputihan dalam masa yang singkat.Nak beli permata sunti? whatsapp 019 488 4682 - Wanita Cantik  ni menjual Permata Sunti. :)



Saya sendiri dah menggunakan Permata Sunti ni.Memang saya sangat-sangat berpuas hati.Ada beberapa perkara yang membuatkan saya jatuh cinta dengan Permbersih Wanita Permata Sunti ni.

1-Bau yang harum.Bau botol nya saja dah harum.heheh
2-jimat..picit sikit saja di tapak tangan dan ratakan dengan sedikit air untuk menghasilkan buih.
3-kesan nya sepantas 3 saat.Rasa sejuk je.rasa segar..
4-isi kandungan yang banyak. Banyak sampai melimpah-limpah  tau.
5-Boleh bertahan 3-4 bulan sebotol...Kan lebih jimat tu...
6-Tapak tangan rasa lembut selepas guna
7-Boleh digunakan setiap peringkat umur .
8-kesan Boleh dirasai dalam masa hanya seminggu

Itu lah sebahagian pengalaman saya sepanjang menggunakan Permata Sunti .Baru guna seminggu..hehe..Saya percaya kalau guna lama lagi mesti lagi banyak kesan baiknya.

Jadi pilihan artis popular tau...:)



Mesti ada yang tertanya-tanya  apa kelebihan Feminine wash Permata Sunti berbanding produk lain?kalau melibatkan bahagian intim kita agak takut nak gunakan ubat atau produk yang sebarangan.Tapi Permata Sunti dihasilkan melaui berberapa kajian dan bertahun masa yang mereka ambil untuk menghasilkan Permata Sunti.Bahan herba yang mereka gunakan juga adalah dari luar negara dan yang berkuaaliti sahaja jadi ia melibatkan kos yang agak tinggi.

testimoni pengguna Permata Sunti

Antara bahan semula jadi yang terdapat didalam Permata Sunti:-

Pati Pinang Muda
Manjakani
Akar serapat
Sireh
temu Kunci

Kenapa semua wanita perlu memiliki Pembersih Wanita Permata Sunti?

1-Menghilangkan dan mengeringkan  keputihan yang kronik
2-Mengatasi masalah vagina gatal,berbau dan longgar
3-Merapatkan lalauan rahim
4-Menyembuhkan luka bersalin dengan lebih cepat
5-menghilangkan hitam dan cela di delahan bahagian intim
6-Mengurangkan bau busuk ketika haid




Tak semestinya dah ada masalah baru nak guna Permata sunti tau..Macam saya kata awal-awal tadi permata Sunti juga berfungsi untuk mencegah.jadi sebelum jadi apa-apa kita cegah la.maklum la wanita ni bila makan tahun je mesti akan ada masalah dibahagian intim.Jangan pendam dan biarkan hanya sebab kita malu.Setiap masalah ada penyelesaian nya.jangan tunggu lagi.Jom dapatkan Feminine Herbal Wash Permata Sunti yang kini jadi viral dan pilihan ramai wanita

Untuk membeli:

Whatsapp / pm : 019 488 4682 (Yana Halim)

Facebook: Yana Halim 

Instagram: instagram.com/yanahalim99

Boleh baca kat sini bagaimana wanita ni kehilangan anak kedua  disebabkan oleh Ovarian Cyst dan menjadi punca kenapa dia menggunakan Permata Sunti.


sekian..