Skip to main content

Posts

MAISARA:: Bintang Mencari Bintang

Assalamualaikum,..

Selamat petang semua...
Korang tengok tak malam tadi rancangan
Bintang mencari Bintang??
malam tadi tu pertama kali la aku tengok..
sebelum2 ni tak pernah tengok pun..
entah dah minggu keberapa dah..



bagi aku tak kelakar pun lawak2 nya tu..
tapi Maisara punysa ketawa macam digeletek2 ketiak dia..'
tak tahu tang mana yang lawak nya..
sampai kat peserta yang ada sorang yang gemuk sangt tu,
pengacara tu kata la.."kita dengar pendapat kak Ogy.."
tetiba je...

Maisara: Bagi pendapat Maisara...lawak tu kena lebih dan
kurangkan sikit menyanyi tu.suara kurang sedap.
lawak nya boleh dimacam2 kan lagi.

Ibu:peghhhhh!!Dengor tu Ayah???

aih..masa dia cakap tu kan
sampai tangan pun bergerak..
kepala pun ke kiri kekanan..
dah macam Minachi lak bercakap..

hehheeh

sekian..

WANITA INI BOLEH DIGELAR RATU PEMBEDAHAN PLASTIK

Assalamualaikum...
Wanita ni namanya Alicia Douvall . dia telah melakukan lebih 300 cosmetik procedures dan pembedahan. Melakukan pembedahan kosmetik seawal 17 tahun.
Keseluruhan kos pembedahan  adalah lebih £1 million




ini lah wajah asal nya...

Takde lah teruk sangt kan..
muda2 dah terfikir nak buat pembedahan plastik..
tu la..banyak sangt baca majalah tayang gambar artis..

hehehe


sekian..

MIKHAIL:Epal

Assalamualaikum...
tadi masa aku tengah makan epal.. Mikhail tengok je.. lepas tu gigih tu dok capai2  epal kat tangan aku..



 Nak sangt kan??
aku pun bagi la..
dia gigit2 epal tu..
lama jugak la aku bagi dia gigit2...


Lepas aku ambik epal tu dari dia aku perasan mulut dia jadi merah gini.. apasal ye?? dia tak de la nangis ke apa..
tak lama dalam 5 minit lepas tu merah2 tu hilang..
kenapa entah.. merah tu macam jadi tompok2 kat keliling mulut dia. kat mulut saja..tempat lain tak de.. tak mungkin la tu alahan kan..epal je pun.. tak de la jadi bintik2 ke apa.. cuma tompok2 je..
Sebelum ni ada bagi jugak tapi tak de la jadi gitu pun.. atau pun sebab makanan lain.. tengahari tadi bagi dia bubur nasi dengan madu..
sekian..

BAYI SEBERAT LEBIH 7 KG DILAHIRKAN SECARA NORMAL

Salah satu bayi terbesar yang lahir secara semulajadi di Uk dilahirkan dengan berat 15lbs 7oz iaitu kira-kira 7.002332181 kg




Packer Jade ibu yang melahirkan anak berukuran super dua kali ganda berat bayi biasa -setelah hampir 16 jam bertarung di bilik bersalin dan hampir meragut nyawanya.

Hanya dalam satu bulan, dia sudah 2kaki 2 inci  tinggi dan memakai babygros  untuk bayi enam bulan-olds.
Jade 21, yang berketinggian 5kaki 7in, berkata "Ini adalah kejutan besar bagi semua orang - tidak ada seorang pun tahu dia akan menjadi sebesar ini."





"Awalnya Bidan fikir dia mungkin sekitar 10lbs (4 kg) tetapi selepas melahirkan ianya betul2 satu kejutan.. Semasa mengandung saya hanya mendapati ianya  lebih besar dan lebih besar tetapi tidak makan banyak.

George, yang lahir  15 hari lewat pada 11 Februari, telah dikatakan hanya berpeluang  sepuluh peratus untuk terus hidup selepas dia tersekat semasa kelahiran kerana bahu yang luas.



Dia tidak dapat bernafas selama 20 minit sehingg…

RESEPI TOMYAM PUTIH

Assalamualikum...

Selamat petang semua...
Kat pulau pinang ni agak susah nak jumpa restoran yang masak tomyan putih.
selalu bila pi makan mesti yang sampai tomyam oren,
tak pun merah..ada tu yang kaler coklat.
heheh

jadi bila nak makan tomyam putih kena la masak sendiri..
masa aku kat jb dulu ada satu kedai makan yang aku hari2 pi..
tukang masak dia siap ajar aku masak tomyam putih..
Dulu masa bujang mana pernah masak.hari2 makan kat kedai.
kedai yang sama je sebab menepati selera.

meh aku ajar buat tomyam putih yang mudah tapi sedap..
aku buat tomyam ayam..



bahan-bahan:

1/2 ekor ayam
2 biji bawang besar
3 batang serai (ketuk2 dia sampai dia bodoh.. heheh)
5 ulas bawang putih
10 tangkai cili padi
4 biji tomato (potong 4)
4 biji Limau nipis (kurangkan kalau tak suka masam sangt)
3,4 batang saderi (batang dia je)
3 helai daun limau purut
sedikit daun ketumbar (hiris nipis)
garam secukup rasa
5 cawan air

Cara-caranya..

masuk kan ayam dan air dalam periuk dan didih kan..bila dah mendidih…

LIRIK LAGU SPONGEBOB SQUAREPANTS DALAM LOGHAT KEDAH

Assalamualaikum...

Masa aku nampak post ni kat facebook aku rasa
giler kelakar betul sapa yang buat nih..
memang rajin betoi la...

jom kita nyanyi sama2..





Hampa redi dah ka weii??
Haa kapten,
Apadia?Tak dengaq nie!!
Haaa la kapten..
Ohhhh...
Sapa hat dok dalam nanaih wah laut?
"Spanbob Seluaq Petak"
Belubang,meghesap paihtu wana kunin
"Spanbob Seluaq Petak"
Kalau hampa suka benda laut hat ngarut
"Spanbob seluaq Petak"
Mai la sini teghejun cam ikan temenung
"Spanbob seluaq Petak"
REDi?
Spanbob seluaq Petak
Spanbob seluaq Petak
Spanbob seluaq Petak

VERSI Original

Are you ready kids
"Aye Aye Captain"
I Can't hear you
"AYE AYE CAPTAIN"
Ohhh...
Who lives in a pineapple under the sea
"Spongebob squarepants"
Absorbant and yellow and porous is he
"Spongebob Squarepants"
If nautical nonsense be something you wish
"Spongebob Squarepants"
Then flop on the deck and plop like a fish
"Spongebob Square…

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Assalamualaikum..

Ramai yang dah  join GA mak dara nih..
Tak kan aku tengok je..
hadiah banyak lak tu..
kalau aku tak join,rugi je hadiah2 tu kan..
hehehe...

Padahal..
yang join tu kemain la ramainya sampai dan seratus lebih dah pun..
jom la join..



syarat2nya..


1. Follow Blog Bicara Mak Dara
2. Buat entri dengan tajuk 
"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara" 3. Masukkan Banner Di Atas Ke Dalam Entry dan Linkkan Ke sini 
4. Copy paste senarai penaja di bawah ke dalam entry anda itu.
SheilaSalim,MrsVelentine,PuanGojes,MasZull,SeneoritaBaharin,Hazmanakaspecies1980,NadiaFarahida,Keyme,mamahannybunny,SiMatatajam,DayangDeno,AimanAziz,SuWaRaEntertainment,BetaKupu,SyidaRasyida,HanaMaroo,DatinTyka,ShimaMazlan,MimeMF,ZamaniAbe,MrsValentine,NormiNieza,SayaSukaGelak,CTCHEERY,ERAY,AYUJEAN,Lynn Si Pipi Merah,Kesuma Angsana,Kyle Kesha,Mohd Ridzwan 5 .Tag 3 Orang Rakan Anda Untuk Menyertai GA Ini. (Dan mereka harus tahu akan GA ini)
Sister's Little Diary
✿ Ainaa Roseberry ✿

LIVE STREAMING KELAYAKAN PIALA ASIA MALAYSIA VS YAMAN

Malam ini akan berlangsung kelayakan Piala Asia 2015.perlawanan berlangsung jam 8:45 malam di Stadium Shah Alam Juga boleh di tonton di Astro Arena 801.

Untuk menonton melalui live streaming boleh pergi ke link ini..

KELAYAKAN PIALA ASIA
Sekian..

WANITA INI KETAGIH MINUM DARAH MANUSIA

Assalamualaikum...

Ni betul-betul giler la...apa jenis tekak pun tak tahu la...




Michelle, 29,memberitahu Rancangan  realiti TLC dia mengalami Ketagihan darah manusia yang menjadi kegemarannya setiap hari.setiap minggu dia mengambil  36 liter darah babi.dia juga minum darah manusia seminggu sekali.



Michelle mendedahkan: "Saya mempunyai keinginan seperti keinginan seseorang untuk merokok. Saya minum darah semasa saya membaca, bersantai atau melukis.
"Saya campurkan darah tersebut di dalam sup dan masakan tumis.
"Saya lebih suka darah babi , Ia masin tetapi mempunyai konsistensi yang sama seperti wain.




Saya cuba dan minum darah manusia seberapa banyak yang saya boleh.lelaki dan wanita mempunya darah yang berbeza rasanya.

"Saya sentiasa akan mengambil darah manusia lebih dari darah haiwan tetapi saya tidak mengkategorikan diri saya sebagai vampire, saya hanya seseorang yang hanya menikmati darah."



Dia menegaskan  dia hanya minum darah dari kawan-kawan yang sangat …

SUKA BETUL PERLEKEHKAN ORANG LAIN.CER INSAF...

Assalamualaikum....

Selamat pagi semua...
selera orang lain2..
Bukan selera makan je..
tapi selera berfesyen,berhibur,bercuti..
masing2 tak sama...

Jadi bila tak sama tu jangan la
pulak kita pandai2 nak ajar orang ikut selera kita..

Dengar je jiran bercuti kat Langkawi..

'ala..Langkawi bukan best..pergi genting la syok..tak payah la ke Langkawi tu"

eceeh.. tu selera ngko..
dah jiran tu nak ke Langkawi jadi masalah pulak kat ngko ye..

bab berfesyen..

"ko pakai tudung Bawal je..sekarang orang dah tak pakai bawal ni..
esok tukar la..ko pakai tudung oren ni.."

Lantak dia la..dah dia selesa dengan tudung bawal tu..
tu mujur seluar dalam dia tak check..kalau idak
seluar dalam orang pun dia nak salin kan..

bab berhibur...
"apa kelas la ko dengar lagu kpop nih..
budak2 tak cukup akal je dengar kpop..cer dengar muik metal ni.."

ohoi...sampai kan dalam telinga orang pun ngko nak ubah??
ko nak lekeh2 kan citarasa orang??
betul2 sakit la ngko nih...

Bab makan...

"…

WAJAH BARU SAYA

Assalamualaikum...

Jeng..jeng..jeng...
setelah setahun lebih akhirnya aku terbuka hati untuk
mengubah template blog aku untuk
nampak lebih matang dan lebih serius..
bukan sebelum ni tak serius tapi
template blog aku tu tak macam blog mak orang je..
ramai yang ingt ni blog lelaki
walaupun dah tulis kat header tu "www.dianarashid.com"


Fariq edit blog aku ni tak sampai sejam pun rasanya..kan??
walaupun edit sikit2 tapi kalau aku buat sendiri
memang dah berterabur dah semua widget2 tu..
Aku memang dah lupa cemana nak pasang scroll,
cemanna nak letak iklan..memang tak ingt dah sebab
dah lama tak buat..

Satu lagi aku nak ubah sebab aku memang teringin
nak letak slide macam kat atas post nih..
nampak macam laman web yang hebat2  tu..kan??heheh
slide ni pun boleh membantu pageview blog aku..

Eh!Fariq memang tak ambik tempahan..
dia tolong aku pun sebab dia kata nak masuk minang Maisara  nanti..
kiranya ni bodek bakal mak mertua la..hahaha..
gurau je..
Apa pun segunung terima kasih …

DENGAN T2T TAK PERLU LAGI MEMBERUS GIGI DENGAN TANGAN

2 sahabat dari kanada menemui cara baru untuk memberus gigi..produk yang dicipta mereka mempunyai lapisan ubat gigi yang boleh mencuci gigi sama seperti berus gigi. Adel Elseri dan Said Fayad, baik 26, mengatakan bahawa penemuan mereka jauh lebih higienis daripada berus  gigi konvensional.



Gadget pakai buang , yang disebut T2T, yang merupakan singkatan dari Tongue To Teeth. "Anda tidak perlu menggunakan tangan Anda, kebersihan adalah kuncinya, " kata Elseri Montreal Gazette.


Elseri, mengatakan dia sedang dalam perjalanan pulang dari shift kerja  12-jam  di Fort McMurray ketika datangnya  idea untuk menghasilkan berus gigi tersebut.
Pasangan itu telah menyiapkan sebuah halaman Facebook dan akaun Twitter untuk penemuan mereka, dan sedang audition rancangan Dragon Den untuk versi Kanada , di mana mereka berharap untuk memperolehi $ 100.000 dolar Kanada untuk memula pengeluaran produk tersebut.


sekian..



INI PADAHNYA BILA LELAKI GUNA SYAMPOO WANITA

Assalamualaikum...

Biasala..lelaki kan...
bukan peduli sangt pun...

rambut lelaki bukan sama cam rambut pompuan..
kena ambik kesah jugak tu..
jangan fikir nak wangi je..

kalau jadi macam video kat bawah ni kan malu..
 tapi kalau tak paham nak yang ada subtitle boleh tengok kat sini (link)

 sekian..

JANGAN GUNA PASWORD INI.ELAK KAN AKAUN ANDA DARI DICEROBOH

Assalamualaikum...
kalau tak jelas tekan ctrl++++ ok..



sekian..

MAISARA: ayah..dengar la.....

Assalamualaikum...

Selamat pagi.. semalam tak bw pun..sorry le.. semalam sibuk sangt.esok kat sekolah maisara nak  sambut harijadi.jadi banyak le benda nak kena siapkan.. harijadinya 26hb ni.tapi sebab cuti sekolah buat esok je la.. tahun ni tahun last Maisara nak sambut hari jadi dengan kawan2 tadika dia. sebab tu dia nak buat jugak.ikutkan memang malas nak buta. tapi dah cikgunya pun kata ok..buat la jugak..
semalam dah siapkan hadiah2 untuk kawan2 dia dan jugak goodies bag. malam ni tinggal nak pi ambiik kek je.
Nak citer kisah masa beli barang2 nya tu.....

Maisara ni memang dengan ayahnya manja melampau. mana2 ayah pi mesti dia nak ikut. lepas keluar dari pasaraya kemarin... kami pun masuk la dalam keta.. ayah start enjin...
Ayah:eh..lupa la..Abang nak pi beli alas kaki dalam keta ni .tunggu sat na..kunci pintu tau..
Ibu:ok...
Maisara:nak ikut...
Ibu:tak payah..kang jadi lambat..
maisara ye la...
5 minit,10minit..bayang ayah nye tak nampak2 jugak..
Maisara:mana ayah nih..
Ibu:enta…

ANJING DENGAN DUA KAKI MAMPU BERJALAN

Assalamualaikum...




Nampak mustahil tapi berkat usaha dan kegigihan seorang pemilik anjing yang melatih anjing nya berdiri terhasil apabila anjing peliharaan nya ,Dian Dian dapat berlari dan bergerak seperti anjing lain..

walaupun kehilangan kaki depan nya sejak lahir tapi Dian Dian bertuah mempunyai seorang penjaga yang melatihnya berjalan setiap hari.


Cen Lan yang tinggal di Naning,china Memelihara anak anjing tersebut sejak enam tahun lalu.Haiwan peliharaan jiran nya melahirkan enam  anak anjing dan salah seekor dari nya tidak mempunyai kaki depan.


"saya dapat melihat dari matanya yang dia tidak sabar untuk  berjalan,saya kemudian mengangkat nya tanpa teragak-agak.Mula nya Dian Dian bergerak dengan mendorong tubuhnya kedepan dengan kaki belakangnya"

Melihat keadaan itu Cen Lan bertekad untuk membantu anjing kecil tersebut untuk berjalan dan belajar mengatasi kecacatan nya.



##bila kita tekun berusaha,segalanya bukan mustahil...

sekian..

UNIK,DARI PATUNG MENJADI DOLLFACE

Assalamualaikum...
kreatif sangt orang yang buat nih.. dia guna patung lama untuk hasilkan dollface. cer perhatikan betul2.. kita boleh nampak dia guna kaki dan tangan patung untuk bentuk kan dollface yang macam2 rupa ada..







 suka tak??kalau suka like dan share ye....

sekian...

DIA ORANG YANG LELAKI PALING PERCAYA

Assalamualaikum...

Selamat pagi...
dah lama tak citer pasal lelaki..kan??kan??kan??



Ramai lelaki yang mengakui mereka susah nak percaya kan orang.
cer tanya suami atau kekasih korang..
mesti depa setuju dengan dengan apa aku kata nih..

Tapi walaupun depa susah nak percaya
kat orang,ada jugak orang2 tertentu yang depa percaya..
contohnya macam ibu mereka..
ramai lelaki yang meletak kan ibu mereka sebagai
orang yang paling mereka percaya..



kemudian baru la ayah atau orang lain..
Biasanya lelaki kalau dia mengadu atau bercerita
benda2 yang sulit pada ibu dia itu kerana
dia nak kan sokongan atau pembelaan.
dia nak ibu dia menyokong dia.
sebab dia yakin hanya ibu bapa la yang akan menyokong anak
berbanding orang lain.



sebab itu lah bila korang ada masalah dengan mana2 lelaki
jangan la saja2 nak bagitau mak dia..
memang korang yang akan kena..
memang tak semua ibu macam tu
tapi kebanyakan nya macam tulah..

Sekian.

JUSTIN BIEBER DIHALAU KELUAR DARI HOTEL

JUSTIN Bieber telah dihalau keluar dari hotel Paris  selepas peminat-peminatnya  menjerit2 dan melambai2 kearahnya kemarin.


Ratusan peminatnya membuat kekecohan di luar dan di lobi selepas dia dan krew nya  mengambil tujuh suite di Meurice pada hari Minggu.

sumber dalaman berkata peminatnya menjerit-jerit  di mana-mana. Justin jugak dilihat mendorong peminat-peminatnya berkelakuan begitu.

Pihak Hotel mengatakan dia meninggalkan hotel secar tiba-tiba, bukan mereka yang memintanya untuk pergi..

Dia dilihat mendaftar masuk  ke hotel mewah mewah yang lain .

**dia  ingat tu hotel bapak dia kot..

_THESUN_












WANITA DENGAN 5 SUAMI

Rajo verma 21 tahun hingga sekarang tidak pasti siapakah ayah kepada anaknya.ini kerana dia mempunyai 5 orang suami.kelima-lima suaminya mempunyai hubungan adik beradik.memang pada mulanya dia mengakui janggal dengan setiap malam terpaksa bergilir-gilir tidur dengan setiap seorang.

Awalnya Rajo berkahwin dengan suami pertamanya Guddu.kemudian penduduk kampung mengatakan Rajo harus berkahwin dengan adik beradik Guddu yang lain mengikut adat dikampung tersebut.

kemudian dia berkahwin dengan Bajju, 32, Sant Ram, 28, Gopal, 26, dan Dinesh -suami pertamanya mengatakan mereka melakukan hubungan kelamin bergilir-gilir dan tidak mempunyai perasaan cemburu.

Rajoo hanya melakukan tugas2 memasak dan mengurusdkan rumahtangga manakala suami2 nya keluar bekerja.

Menurut Rajoo tradisi purba yang disebut Poliandri memang diamalkan sejak dahulu lagi.ibunya juga berkahwin dengan 3 orang lelaki bersaudara jadi dia juga harus mengikut tradisi tersebut..
"Kami tidak mempunyai katil, hanya beralaskan…