Tuesday, 19 March 2013

PSY BIMBANG LAGU BARU DISALAH TAFSIR


Bintang sensasi korea ,Psy menegaskan tajuk lagu susulan beliau - yang ditulis dalam Bahasa Inggeris berjudul  "Assarabia" - slanga Korea Selatan bermaksud menyatakan  sesuatu yang memuaskan dan tidak merujuk kepada mana -mana etnik diarab
Menurutnya dia berasa bimbang kemungkinan Arab menyalahtafsirkan tajuk dan mendapati ia menghina.




Pada hari Ahad,  wartawan Voice Of America,Steve Herman dilaman twitter nya menulis :“Not sure how this will go over in Middle East: #ROK's @psy_oppa says next possible released song might be titled ‘Assarabia’.”


Di Korea MeToday tapak rangkaian sosial semalam, Psy menjelaskan bahawa lagu tersebut akan menjalani perubahan tajuk, lirik dan korus.

Untuk single ini tumpuan mendalam diberikan    berikutan kejayaan mega hit Gangnam style  yang memaparkan banyak parody tarian menunggang kuda  dan mendapat lebih  1.4billion hits tontonan  di YouTube.

_thesun_

MAISARA:: diam

Assalamualaikum...



Selamat petang semua...
jadi pening sekejap..apa benda aku nak tulis nih..
tadi kemain dah bersusun2 nak tulis apa..
sekali layan maisara sembang terus lupa...

Sebab dia sembang benda ciput je tapi lama ..
tu pasal boleh lupa..
selalu aku dengar orang pesan kat aku..

"layan je dia sembang,bagus untuk perkembangan dia.."

aih..korang tak tahu maisara punye mulut cemana...
tak de senyap okey..
kalau tidur baru dia senyap..
kalau korang layan meleret2 citer nye sampai
korang nak berfikir pun tak sempat..

kalau saudara mara kenal sangt dah mulut maisara cemana.
tapi bagi yang pertama kali tengok
mesti akan terkejut.dan sebab tu la
sebelum orang kata yang tak baik
pasal  Maisara aku akan tegur la apa yang patut..

kena ajar jugak bila masa yang sepatutnya dia diam.
kalau asyik bercakap je sampaikan
aku nak berbual dengan orang lain pun tak boleh
takut nanti orang kata keciuk2 dah suka menyampuk orang tua besembang.

Ada masa2 nya aku nak bercakap jugak dengan suami aku..
bercakap benda2 yang serius..yang tak melibatkan anak2..
tapi kalau asyik bercakap disualam dengan suara maisara menyampuk agak geram jugak la..

Lagi satu bila dia bercakap yang merepek2..
sampai bila nak bercakap benda 2 yang merepek??
masuk sekolah rendah nanti
cikgu menyampah pulak bila asyik dia bercakap time igu ngajar.
kat tadika ni pun dah berapa belas kali
cikgu ubah tempat duduk dia sebab banyak sNGT BERCAKAP.

sekarang ni dia suka tanya soalan siap dengan pilihan jawpan..
conrohnya gini..

"ayah nak pi kedai tak??

A)nak pergi
B)tak nak pergi
c)nak pergi sekarang.."

letih oi nak tunggu habis dia  habiskan pilihan jawapan dia tu..
kadang2 pilihan jawapan yang dia bagi panjang2..

sekian..





SUSAH NAK TIDUR??CUBA MAKAN INI

Assalamualaikum...

selamat pagi semua...mengantuk la..
malam tadi susah betul nak tidur..
sampai jam 3 pagi pun tak lelap2 lagi..
bila dah terlelap kejap2 terjaga2..
pagi ni bangun mata merah je..



Masa dok gelisah nak tidur tu terpikir jugak nak kedapur makan sikit
tapi malas pulak nak bangun..

dulu aku selalu jugak susah nak tidur ni..
bila susah nak tidur aku akan bangun dan makan..
bukan la makan nasik sepinggan dengan ayam goreng bagai..heheh

biasanya yang aku makan..
Oatmeal.. ..dengan susu panas...
yang ni ubat tidur paling mujarab bagi aku setakat ni..




lagi satu makan pisang..


yang ni jarang buat sebab jarang2 pisang ada kat umah..
tapi kalau ada memang aku makan sebelum tidur.
tak tahu la kenapa tapi makan pisang sebelum tidur
mesti buat aku tidur nyenyak.
korang pun cubalah tau..

sekian...


Monday, 18 March 2013

KALAU NAK PILIH KASUT.....

Assalamualaikum...


susahnya nak pilih kasut...
kadang2 saiz ada tapi warna tak menarik..
warna dah cantik,sesuai dengan kita
tapi saiz pulak tak de...
saiz ada dah tapi ada bunga kembang pulak..tak minat.!



Tu yang kadang2 jadi kes beli saja pakainye idak..
korang pun mesti ada jugak beli kasut lepas tu
tak pakai pun..kan??
pakai masa test nak beli tu je..
lepas bawak balik umah,member kata "tak cantik"
korang pun simpan je kasut tu..
Orang perempuan memang macam tu la...

Dulu pernah beli kasut kat jusco Perda.
kedai tu nama apa entah la..
tak ingat dah..nak beli kasut raya masa tu..
Orang yang kerja kat kedai kasut tu bagi tips kat aku..
katanya orang yang kecik2 comel2 macam aku ni
(masa tu kecik le..sekarang tak kecik dah)
elak kan beli kasut yang ada bunga2 seketoi besar gitu..
sebab nanti nampak lebih rendah..
paling sesuai pakai kasut yang tumit tinggi dan
corak nye tak sarat.hiasan atas kasut biar yang simple dan kecik2.

lepas tu katanya lagi kalau betis besar
pun tak boleh pakai kasut yang coraknya sarat
sebab nanti orang nampak kaki kita dulu..heheh..

kasut yang coraknya sarat dan atasnya ada hiasan besar2 cuma sesuai untuk
mereka yang tinggi dan kaki yang panjang.

Kalau kaki besar baik lah kita pakai kasut yang besar..
contoh paling baik pakai wedges.
orang yang kecik,betis kecik tak sesuai pakai wedges.

orang kaki besar tak sesuai
pakai kasut yang bertali,.sebab kaki akan nampak pendek dan besar.



ankle boots suka??
Ankle boots sangt sesuai digayakan dengan apa jugak jenis jeans.
betis besar atau kecik ankle boots sangt sesuai.

cari lah kasut yang
boleh menutup kekurangan kita
dan boleh menonjolkan kelebihan kita.
nak tau cemana??kalau kita selesa pakai kasut tu
dalam jangka masa yang lama,
itu lah kasut yang sesuai untuk kita..


sekian.

AYAT SYOK SENDIRI

Assalamualaikum...

Aku kan..
SELALU cakap kat suami aku gini..

"Abang tau tak..abang ni kira beruntung tau kawen dengan kita..
sebab bila dapat anak mesti comel2..
kalau abang kawen dengan orang lain
abang rasa abang dapat tak anak comel macam depa berdua nih?/"

maisara 8 bulan


maisara 1 tahun



muahahaaha..
ayat syok sendiri..
bila cakap gini suami aku mesti angguk..
angguk sambil senyum seribu makna..

mikhail

Mikhail



heheh..
kekononnya comel tu datangnya
dari aku la..
bukan dari dia..
hahaha...

 lepas tu kan..sekarang kan maisara dah besar..
bila besar comot je..

makin itam dah maisara..tapi tetap ibu sayang

aku cakap..comot ni sebab ikut muka ayah la..
heheheh..


sekian...


Saturday, 16 March 2013

LEMAK HILANG TUDUNG PUN HILANG

Assalamualaikum....





Untung la...
Perut berlipat dah hilang...
dah tak berlapis..

tapi...
tak kan hilang sekali dengan tudng2..

ekekek..ye la..ye la..
rambut dia tak nampak pun..
tapi....

tapi lagi..korang sambung je la tapi aku tu..heheh..

kang ada yang kata aku 
jeles tengok perut dia dah kempis..

sekian..

Friday, 15 March 2013

GADIS INI MELUKIS MENGGUNAKAN MULUT

Assalamualaikum...Selamat malam...

Biasanya kita melukis guna tangan..kan??kan??
tapi kat Amerika sana ada sorang gadis ,Natalie Irish,
yang melukis menggunakan bibir nya...

Apa cantik ke dia  melukis guna bibir ni??
jom le tengok nak tau cantik tak cantik...







Lukis guna tangan kan lagi senang...
ni mau bengkak2 mulut nih nak siap kan satu2 lukisan..hehehe


sekian...

UNDIAN SUKU AKHIR EUROPA LEAGUE 2012/13


Berikut adalah keputusan undian untuk suku akhir Europa League bagi musim 2012/13. Antara pasukan yang layak ke peringkat suku akhir ini adalah Chelsea FC, Rubin Kazan, Tottenham Hotspur, FC Basel, Fenerbahce, Lazio, Benfica dan Newcastle United

Keputusan Undian Suku Akhir Europa League 2012/13




credit: mrfariq.com

UNDIAN SUKU AKHIR UEFA CHAMPIONS LEAGUE 2012/13


Berikut adalah keputusan undian untuk suku akhir UEFA Champions League bagi musim 2012/13. Antara pasukan yang layak ke peringkat suku akhir ini adalah Malaga, Borussia Dortmund, Real Madrid, Galatasaray, Paris Saint German, FC Barcelona, Bayern Munich dan Juventus.

Keputusan Undian Suku Akhir UEFA Champions League 2012/13




credit;mrfariq.com
 

JIM CARREY ALAMI MASALAH PERTUMBUHAN AKIBAT PENGGUNAAN TESTOSTERON

Assalamualaikum..

Selamat malam semua..
Aku suka tengok filem lakonan Jim Carrey..
sebab dia kelakar..
Paling suka tengok Filem The Grinch..
Filem yang menampilkan beliau sebagai makhluk hijau yang
belagak tak hengat tu..heheheh..



Baru2 ni dia muncul dalam program bual bicara
David Letterman's US talk show ..

Yang menjadi perhatian penonton bila
dia muncul dengan penampilan yang sangt kelakar..
jom tengok..



Walaupun dah berusia 51 tahun
tapi tetap segak dan yang penting masih mampu buat orang ketawa..



Dipetik dari thesun ...

When the host told Jim there was something different about him, the comedian explained

: "I'm going through a bit of a growth spurt.

"I think it's the new testosterone cream I'm using."



Hahahha....



selalunya selebriti2 taraf  antarabangsa ni
kalau nak jumpa orang kemain kasut mahal tak nak kalah..
yang ni pun tak nak kalah jugak..
tak nak kalah besor nye..

hehehe

sekian..

MAISARA::suzuki

Assalamualaikum...

Maisara pandang ke luar pintu..
Pandang motor ayah dia...

Maisara: ibu..rupanya nama motor ayah ni suzuki la...

Ibu: ye la...

Maisara: kenapa dia bagi nama suzuki??

Ibu: entah la...
(cam biasa ibu memang tak kose nak layan kalau soalan2 merepek maisara nih..)

Maisara: sebab motor dia lelaki kot..kan??kalau motor dia perempuan mesti dia bagi nama Sizuka..


pulak dah...

sekian...


Thursday, 14 March 2013

NI SEMUA OPAH PUNYE PASAL

Assalamualaikum....

Selamat pagi semua....
mai nak sapu sawang ja ni..hahahah...

Hari sabtu lepas aku balik kampung..
kampung kat  32700,beruas,perak..
heheheh..siap poskod tu..
bukan apa..takut satgi ada lagi yang silap kata Beruas kat Tengganu ke..kan??
Entry lepas aku kata Simpang Ampat,
ramai lak tanya simpang Empat kat sinun2 ka?

tak..tempat ni nama Simpang Ampat..bukan Empat ye..
mungkin sebab tempat ni dibuka oleh Cina jadi dia sebut Empat jadi Ampat lor...
heheheh..

Ok sambung citer...
sabtu lepas balik Beruas..
dah Maisara dok merungut rindu Opah jadi balik la jugak..
mak aku ni memang suka sangt manjakan cucu.
kadang2 manja melampau2 punye,
Terpikir jugak la orang tua ni tak letih ke layan
cakap dengan cucu dia ni.
korang paham2 je la Maisara punya mulut kan??
mana tau senyap..
tapi Opahnya layan jugak.

Bukan yang besar je..
yang kecik ni pun Opah dia layan je..
nangis sikit dia ambik dukung..
merengek2 sikit dah didukung..
Sampaikan tidur malam pun dengan cucu bulat dia ni..
sedar2 6:30 pagi baru aku tau rupanya Adik tidur dengan opahnya..
patutla nyenyak je aku tidur..hehhe

kalau kat umah,memamg aku biar je dia merengek2 tu..
tak kose la nak dukung.

Sudahnya bila dah balik ke penang ni
Adik asyik nak berdukung je la pulak..
tak dukung dia mengamuk2..
menangis sampai meletik2 badan..
dekat 3 hari jugak la dia macam tu..
malam tadi tengok dia ok la sikit.
mungkin sebab dah tau ibu tak layan punye
dengan tangisan sendu dan shahdu dia tu..

Ha..sebab tu la blog pun bersawang jadinya..
mintak2 la hari ni adik ok..
jangan meragam2 lagi ye..
kalau tidak ibu rotan hang??
hang nak rotan ka???


sekian..

Friday, 8 March 2013

RAHSIA TAPAI PULUT YANG SEDAP

Assalamualaikum...

Selamat petang...
Aku suka betul makan tapai..
nak buat tak reti jadi beli je la..
ssemalan pun beli lagi..
sedap tapai orang yang jual tu..
walaupun kering sikit..
tengok nih....sedap betul..



la..patut la sedap..ada perisa tambahan rupanya..



buat kerja tak senonoh la..
dah la buat untuk jual..
entah berapa ekor kutu beras dah masuk perut aku...
pertama dan terakhir la beli kat orang tu.,..

beli kat pasar malam Tasek Mutiara

sekian...

Thursday, 7 March 2013

CERITA TV KAMI

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
Tv kat umah aku ni usianya dah 9 tahun.
suami aku beli setahun sebelum kami kawen.
sebab tv ni la kami kenal..ekekek..
ok..tu resia..tak leh citer kat sapa2...

Tv ni sebenarnya pernah jatuh masa Maisara umur 3 tahun..
dia dengan Nurin la punye kerja.
main2 kat tepi tv,terbalik tv tu..
mujur tak timpa depa.---
kalau tak memang nangis dah aku..hahaha

nurin dan maisara (3 tahun)

sejak tv tu jatuh dia punye gambar macam goyang2 sikit.
tapi disebabkan mata ni hari2 dah biasa
tengok tv tu jadi tak jadi masalah pulak kat kami..hahahha
kami rasa macam tv ni sama je macam tv orang lain..
tak pernah terfikir la nak tukar ganti..
sebab memang dah biasa dengan tv goyang tu..

2 tahun lepas suami aku pasang BEYOND..
tapi tak terpikir pun nak tukar tv..
tengok jugak tv tu..walaupun tv tu tak HD pun..hahah

maisara dan tv


Bila ada tetamu yang datang umah
akan pelik tengok tv kami yang goyang2 tu,
kami tak rasa apa2 pun..kami masih suka tengok tv nih..
bagi kami setakat gambar goyang2 tu tak de hal la..
bukan bergoyang macam gempa bumi tu..
cuma dia macam ada getar2 kat tengah2 tv ..
Nampak??masih lagi membekap tv yang dah tak mampu berkhidmat tu..heheh

sampai la 4 hari lepas..
bukak je tv tengok2 warnanya jadi terang giler..
Maisara mula merungut tak dapat nak layan Phines and Ferb dengan
tenang..mula merungut2..dah la masa tu aku tak sihat..
dia buat aku bertambah-tambah pening lagi..

Apa guna suami aku ada isteri bijak..kan??
Aku pun tekan menu dan ubah kaler tv tu bagi elok sikit..
tak berjaya..masih terang menerang tv tu..sakit mata!
nampaknye kebijakan aku tak boleh pakai waktu nih..hahaha

Maisara jenis tak sabar nampaknya..satu SMS dihantar..


Jam 7 malam suami balik kerja..
makan,sembahyang dan dia terus ajak pi beli tv.
Dan dapatla tv baru menggantikan tv lama kesayangan aku dan suami.

Masa pi kedai elektrik tu
aku tengok barang elektrik kat sini semua murah2..

kat tempat korang ada kedai nama gini tak??
manalah tau kot2 cawangan dia ke..kan??



kedai elektrik SIANG..
tapi malam pun dia buka tau..heehe
yang dok dekat2 simpang Ampat ni boleh la beli kat kedai nih..
SIANG ni bukan kedai elektrik je..
Farmasi pun dia ada jugak..
sebelah2 je..

##maisara sangka ayah beli tv untuk hadiah harijadi dia 26hb ni..heheh


sekian..

Wednesday, 6 March 2013

KONGSI,RUJUK DAN TERIMA KASIH

Assalamualaikum...

Selamat petang...
lama kita tak jumpa..kan??heheheh..

Aku tak suka copy paste..
aku lebih suka merujuk..
aku rujuk dan aku olah..
itu aku suka...

Kadang2 aku ada jumpa blog dari malaysia
tapi postnya dalam bahasa indonesia..
erm...aku tak suka baca blog macam tu..
kalau nak tau blogger indonesia ramai yang anggap
blogger malaysia ni suka copy paste.
apalah salahnya kalau diubah bahasa tu..kan??
malas kot...lepas tu dapat uv banyak lak tu..
berjaya dengan hasil usaha orang lain..
dia cuma ubah tajuk je..tu pun kadang2 tajuk pun dia copy..ehhehe..

Apa patut aku rasa bila entry yang
aku tulis sendiri diguna pakai oleh orang lain tanpa diberikan credit??
bangga atau sedih??
Entry tu memang aku reka je..
tak de mana2 tempat boleh jumpa..
semuanya aku merepek je..
tapi tengok2 ada kat blog lain..
cari dalam mana2buku pun tak jumpa.
dia olah sikit je..heheheh

Tapi malas nak cakap apa la kat dia..
itu la risiko yang kita kena tanggung bila kita
kongsikan apa2 kat blog.dah nama pun kongsi..kan??
tapi bila kita kongsi apa2.
makanan ke,minuman ke,pakaian ke...
apa la salahnya ucapkan terima kasih..kan??

sekian..





Monday, 4 March 2013

TAK SIHAT


Assalamualaikum...

Aku tak sihat nih.
tekanan darahrendah...
macam nak pengsan je rasa..

sekian..

Sunday, 3 March 2013

Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni

Assalamualaikum...

petang ni rasanya nak join GA je la..
dah lama tak join kan??
jadi jom tengok GA spa yang aku nak join nih...





Anak En.Yusni kali nie nak buat segmen yang cukup simple... Segmen nie diberi nama
"SIAPA BLOGGER BERTUAH"
Segmen  yang sangat simple, senang dan mudah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini juga menawarkan 15 hadiah kepada blogger bertuah....


Syarat-syarat peryertaan
- Buat entri yang bertajuk "Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni"
- Follow blog Anak En.Yusni 
- Tampal banner yang telah disediakan oleh saya di entri tersebut (buat simple2 pOn xper) dan link kan ke salah Anak En. Yusni
 

- Tag kepada 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu .
- Siap!!!. 


Tarikh tutup penyertaan
- Penyertaan ini akan berlangsung selama 1 bulan..
- Tarikh tutup penyertaan pada 31.03.2013 jam 11.59 malam
- Pemenang bertuah akan diumumkan pada 02.04.2013




eh!!lupa nak tag..
ok..aku tag eida,ida dan fatin 

sekian

Friday, 1 March 2013

JANGAN SUSAHKAN SUAMI

Assalamualaikum...

Ada yang perasan rupanya aku tak bw semalam..
ingtkan tak perasan..heheheeh
Sebenarnya laptop buat hal..
driver nye hilang..tetiba je..

credit:www.goodmorningwishes.com


nak cerita ni...
Sampai sekarang mak selalu pesan..
guna la apa yang ada dulu..
bila ada duit nanti beli la..
itu yang dia pesan bila aku nak apa2..
sampai sekarang tau..

Satu sebab dia pesan macam tu,
dia tak nak aku susahkan suami..
dia tak nak aku bebankan suami.
disebabkan pesanan2 mak tu la kadang2 aku
tak suka nak minta apa2 pada suami.
kalau teringin pun aku akan kata
"nak beli dengan duit sendiri"

Sebenarnya suami tak kisah pun kalau aku mintak dia belikan.
"tak payah la..nanti Abang bagi duit,pegi beli.." itu la suami aku..
tapi kerisauan mak tu yang buatkan aku tak suka  nak mintak2.

Mak pun tahu kami ni bukan la kaya raya..
anak pun kecik2 lagi..
memang nak pakai duit banyak.
sebab tu dia selalu ingtkan jangan mintak yang bukan2 pada suami..
tengok kemampuan suami baru mintak.
kalau tak penting tak payah la mintak.

Mak aku dari kecik lagi dah hidup susah.
jadi sebab tu la dia tak mau anak2 pun hidup susah..
setiap kali balik tak lekang pesanan dia tu.."berjimat la.."
Bila balik kampung kalau dia tengok aku tak pakai barang kemas pun
dia dah tanya dah.."mana barang kemas,..."risau sungguh dia..
padahal bukan dia tak tau anak dia ni kalau pakai barang
kemas bukan reti jaga..
cincin dia bagi kat aku pun aku bagi hilang..ehheeh.
lebih selamat kalau barang kemas tu di simpan je.
tapi balik kampung je aku pakai la.tak nak dia risau..

satu lagi bab nak bagi duit..
kadang2 hulur kat tangan dia tu 50 hengget je,
dia tolak2 macam aku longgok sejuta depan dia..
"banyak sangt nih..Lan ada ke duit?"
Suami aku tak pernah rasa terbeban pun bila nak bagi duit kat dia..
cuma dia memang jenis takmau susahkan anak menantu..
kalau rasa nak bagi duit kat dia masuk kan je dalam akaun dia.
kalau huluir2 kat tangan memang banyak soal dia nanti..

Terima Kasih sangat kat mak sebab selalu ingatkan aku..
Nampak remeh pesanan dia tapi sebenarnya kalau kita abaikan
bagi kesan besar pada rumah tangga..
"jangan menyusahkan suami.."
tu kata2 yang aku pegang sebagai seorang isteri...

sekian...

Thursday, 28 February 2013

JANGAN UCAPKAN KATA-KATA INI DIDEPAN MEREKA YANG TAK ADA ANAK

Assalamualaikuum..

Selamat tengahari...
semua orang nak anak..kucing aku kat kampung nun pun nak anak..tapi dia tak boleh beranak.bila ada kucing lain beranak dia la dok jaga anak kawan tu..dia kawal pi mari pi mari macam kawal anak dia.tu kucing..apatah lagi kita ni..manusia..kan??

gambar lama..masa ni tak de adik lg.main dengan dinding je!


Tapi kan sedar tak kita bila kita berhadapan dengan kawan2 yang tak de anak,ada ayat2 dari mulut kita ni yang tak sepatutnya keluar..dulu masa lepas kawen setahun lebih dok tunggu Maisara.smpai menangis sorang2 la dalam bilik air sebab sebak mengenangkan soalan orang pada kita.tu setahun tu.kalau bertahun2 aku mengamuk dah..heheheeh

Antara ayat atau soalan yang kita tak patut cakap dengan diorang ni:

-jadi.bila korang nak ada anak??
ni soalan popular la pada orang yang belum ada anak.tak payah la tanya soalan ni ye.,tengok je la perut dia buncit ka dak.kalau buncit silakan tanya bila tarikh besalin.tengok rata ja tak payah tanya.diam saja,.lain la kalau dia mengandung nak pinjam perut kita..kan?lagi2 kalau depan orang ramai.jangan tanya.

-best tau ada anak nih...rasa sempurna ja.
ni satu lagi..saja nak bagi dia sakit hati..kan?/saja nak bagi orang cemburu.bila orang tu sakit hati kita seronok ka??dapat apa??bila kita cakap macam ni sama macam kita anggap kawan kita tu tak sempurna.kecik la hati dia.tak dak anak pun boleh hidup sempurna.tak pernah pulak aku tengok orang tak de anak tetaiba jadi kura2 atau semut..pernah tengok ka??

-untung la..boleh enjoy,shoping sana sini..
ye betul la tu..bila ada anak kita tak boleh la nak ligat macam kita tak dak anak.tapi bila kita cakap macam ni,serupa la macam kita anggap depa ni jenis yang enjoy berjoli memanjang,shopinng memanjang,bersenang lenang memanjang,tak de memikir pun.setiap orang ada tanggungjawab la.mana tau kalau2 kawan kita tu bukan jenis kaki shopping atau berhibur.kita lak tuduh dia gitu..mesti dia tak suka tau..

-sorry la ye..awak mesti malas nak ada anak bila tengok perangai anak saya ni..kan??
jangan la cakap gitu..macam la kawan kita tu tak pernah langsung berdepan dengan manusia kecil yang namanya bayi atau kanak-kanak.biasa la budak2 lasak,ligat kat depan orang.

-awak bukan paham pun...
Ramai  jugak yang tak berapa suka cerita pasal anak kat depan kawan2 yang tak de anak.alasan nya kawan tu bukan paham pun kalau cerita.."alah..hang bukan paham pun..tak payah cerita la.."..bagi sesetengah wanita dengar cerita pasal anak2 kawan baik dia pun dia dah cukup gembira.sama la macam masa sama2 bujang dulu kita dok cerita pasal bergaduh dengan kekasih..kan??

eh!terpanjang pulak entry ni..tak pe la..sekali sekala aku membebel..heheh

sekian..

BUKAN TAK SUKA TAPI....

Assalamuaalikum...

Selamat pagi semua...

Aku akui yang aku ni bukan la orang yang mesra sangat..
sebanarnya aku tak pandai nak memulakan perbualan.
kalau korang tengok facebook aku ni,
susah sangt aku nak on chat tu..heheh..


aku macam risau je kalau ada orang tiba2 ajak berbual..
sebab aku bukan jenis pandai berbual punye orang,..
lepas tu bila ada yang ajak berbual
aku jadi risau kalau2 orang tu tak suka dan anggap
aku ni "tanya banyak sangt" ke,atau "dia ni bila nak kata bye"..hehehe..



kat group2 yang aku join pun
bukan aku bersembang2 dengan ahli group tu..
aku lebih suka baca status dan komen2 orang.
setuju ke tak setuju ke aku komen dalam hati je..
tak pun buat entry kat blog..

Aku bukan sombong cuma
takut bila kita komen status orang,orang tu tak suka.
sama jugak kalau aku punye status ada orang komen..
aku tak gemar sangt untuk komen balas sebab takut
nanti menyusahkan pulak orang
untuk berbalas2komen sampai meleret2.

harap maklum ye kawan2..
aku tegaskan kat sini bukan aku tak suka komen2..
bukan tak suka bertegur sapa..
cuma aku takut,..

kadang2 kalau aku ada pendapat sendiri
dan rasa nak komen jugak status kawan2 aku
akan hantar mesej je kat inbox dia.
sebab risau nanti ada yang baca komen aku
dan dia kata aku kerek je..atau macam bagus je..heheh

tapi kalau dah biasa dengan aku,aku ok je sebenarnya..
aku orang yang normal..tak pelik sangt..ekekek
tak caya tanya fariq jalil..taya Rara..
kan??kan adik2 ku sayang???hehehe

sekian..