Skip to main content

Posts

HADIAH DARI MYRA

Assalamualaikum...
Tadi posmen datang.. ingtkan hantar Astro view je.. rupanya ada selit benda lain dalam peti surat tu...
Ni ha... hadiah dari Maira .. Dapat FM,maskara dan eye liner.. kebetulan Maskara aku pun dah nak habis..heheh
hadiah ni yang dia buat GA untuk rebut Iphone5 dari blog Denaihati dulu.. tak ingat lak sapa ye yang dapat Iphone 5 tu??


Walaupun Miara tak dapat Iphone 5 tu  tapi dia tetap bagi hadiah untuk pengundi2 dia...
Maira ni memang rajin bagi hadiah untuk pembaca2 blog dia.. masuk yang kali entah entah berapa banyak dah hadiah aku dapat  dari Blog maira ni..
terima kasih Maira.
sekian...

ADA SORANG TU.......

Assalamualaikum......Ada la sorang tu kan....
Sebenarnya bukan sorang,
Tapi ramai..
Semalam dah cuti...
Hari ni dia cuti lagi..sambung sampai isnin nanti tau...Untung la....
Dapat cuti lama..kan????Aku yang tak kerja ni tak dapat cuti pun...Ekeke...
Melampau la tu..Ada yang cuti sampai isnin nanti ke?
*************************Teringin sebenarnya nak buat entry macam ni hari ni..Ramai yang suka buat entry macam ni,kan?
Dalam entry nya kosong..
Dia buat macam update status kat facebook.
Blog korang,kan?sukahati la nak update apa pun...Tapi lagi elok kalau ada la sikit info untuk pembaca bila
Diaorang singgah blog korang..
Tak banyak sikit pun jadi la...Sekurang2 nya orang tak la rasa..
"eh,dia update blog la..
Kejap lagi la pi blog dia,
Lagipun blog dia bukan ada apa pun...."Ok..tu je untuk pagi ni...Sekian...

VIDEO BAYI 7 BULAN MENARI GANGNAM STYLE

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
Ada satu video yang hari ni aku tenbgok
betul2 menghiburkan hati..
tamnah pulak baby tu comel sangt..
walaupun tak boleh bediri lagi tapi
dia pandai tiru tarian gangnam style .



Video ni diupload jumaat lalu..
tapi sampai sekarang dah 775,000 hits
sampai semalam(rabu).hebat tak??heheh..

jom tengok video dia..memang best...


sekian...

WANITA DENGAN PINGGUL PALING BESAR DI DUNIA

Assalamualaikum...

Peghhh!!!terkejut betul aku masa mula2 tengok perempuan ni..
Namanya Mikel Ruffinelli ,seorng ibu dan memiliki
pinggul paling besar di dunia dengan ukuran lilitan lapan kaki..



 Dengan ketinggian 5' 4,wanita berusia 39 tahun ini
yang berasal dari Los Angeles mengakui
sangat menyukai bentuk tubuh nya sekarang..




"lelaki tidak suka wanita yang kurus.saya tak perlu diet
saya tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan.




Disebabkan saiz pinggulnya Mikel tidak boleh menggunakan kereta
dan dia hanya menaik truk.
Di rumah dia hanya duduk di kerusi keluli
dan tidur di katil bersaiz 7 kaki.




Suami Mikel selalu beranggapan Mikel memiliki bentuk badan yang seksi.
mendirikan rumahtangga selama 10 tahun,
suaminya Reggie Brooks,40 selalu memuji Mikel dan
setiap hari menyatakan betapa cantik nya dia.

#bagus nya suami dia...kan???
ke suami dia takut kalau kata tak lawa,kena hempap,pengsan!hehheh


sekian...

WANITA TERSEPIT DI KERUSI BAYI GARA-GARA MABUK

Assalamualaikum...
Selamat malam... lawak betul citer yang aku nak citer ni.. nak kata lawak bodoh pun boleh jugak..
Ni..pompuan sorang ni..Nama Mery dia mabuk dengan kawan dia.. bila mabuk mula la buat aksi bodoh.. ada ke dia masuk dalam Baby chair. Entah cemana tetiba terlekat dia kat dalam Baby chair tu. Yang kawan nya siap rakam la aksi bodoh dia tu. tengah dok rakam baru dia perasan kawan dia tu betul2 terlekat tak boleh keluar.
Telefon bomba. bomba datang berlumba2..hehehe.. bOmba datang pun nak tergelak tengok dia.
jom tengok gamba dan gelak sama2..heheh





Sebab itu la Islam melarang minuman yang memabuk kan.. nampak???tak ke memalukan diri sendiri namanya nih?? mujur tak terkepit kat leher.. kalau idak..mati dah  ni..
Ni orang bukan islam.. yang orang islam tu,teringin jugak nak minum. dalam dok kata tak boleh tu..minum jugak.. nak jugak jadi bodoh..
sekian..

BUAYA DAN ULAR MAINAN BAGI KANAK-KANAK INI

Assalamualaikum....
Selamat petang semua.... Diusia 3 tahun kanak-kanak biasanya akan bermain  permainan yang sesuai dengan usia mereka. Namun bagi Charklie, 3 tahun dia lebih gemar  mengulit Buaya dan ular di zoo milik ayahnya. jom tengok gambar2 dia..




Ayah kanak-kanak ini,Greg berkata dia tidak pernah
menggalak kan anak nya untuk melaku kan hal2 sebegini.
jom tengok video dia pulak..



sekian..

LELAKI YANG MEMPUNYAI ALAT SULIT SEKERAS BESI

Assalamualaikum.....



Seorang sami mempunyai alat kelamin sekeras besi
muncul di rancangan Britain's Got Talent versi Cina.
Yong Hsueh,mempunyai kemampuan luar biasa.

Dia memiliki kemampuan tersebut kerana menguasai ilmu Kung Fu Pukang.
 Dalam satu penampilannya di program yang disiarkan di CCTV,
China Central Television, Yong ditendang kelenkangnya (Betui ke aku eja nih) oleh
seorang lelaki. Dia kelihatan tenang dan tidak kelihatan seperti merasa sakit.

Menurut Yong rahsia kekuatan alat kelamin nya ialah
dengan mempelajari kung fu pukang dan berlatih setiap hari.
Jadi dia tidak akan mudah tewas dalam apa pun pertarungan (peghhh!!ayat!)

Semua penonton dan juri terkejut dengan kemampuan Yong.
dia juga mempelawa penonton untuk menendang kelengkang nya.

Menurut Yong seni kung fu pukang perlu di latih
sejak kecil supaya lebih mahir dan boleh dikuasai.
Satu cara latihannya ialah  mendorong masuk scrotum ke dalam badan shingga tak merasa sakit.
katanya lagi satu faedah dari Kung Fu adala…

LIVE STREAMING/JADUAL PERLAWANAN LIGA SUPER 22/1/2013

Assalamualaikum...

Malam ini 6 lagi perlawan bakal berlangsung dalam persaingan liga super 2013.berikut adalah jadual perlawanan malam ini..


PERAK lwn SELANGOR
PAHANG lwn TERENGGANU
KELANTAN lwn N.SEMBILAN
ATM lwn FELDA UNITED
PKNS lwn DARUL TAKZIM FC
T-TEAM lwn LIONS XII

RTM akan menyiarkan perlawanan antara PAHANG menentang TERENGGANU dan ianya boleh di tonton melalui LIVE STREAMING di sini..



Untuk perlawanan T-Team menentang Lions XII ,perlawanan boleh di tonton di Astro Arena jam 4 petang ini.Perlawanan  perak menentang Selangor dapat di tonton jam 8 malam ini juga di Astro Arena

sekian..

JADUAL LIGA SUPER PASUKAN PERAK 2013

Assalamualaikum...

Berikut adalah jadual liga super 2013 bagi pasukan perak


sekian..

TAMAN MACAM NI PUN ADA DI KOREA

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua...
aku kongsikan dengan korang gambar taman yang pelik kat korea nih..
Apa sebab nya ada taman macam ni pun tak tahu la..
mungkin pemciptanya ada hati nak berak tepi jalan'tapi takut2 malu..gamaknye la..
hahahahha






kalau nak datang taman ni
tak boleh la nak bekelah sambil makan mee udang ka..
murtabak ka...tak lalu la..
eii..merepek yang bukan2 la depa nih...buang duit ja..

sekian..

FAKTA TENTANG LAGU HAPPY BIRTHDAY FOR YOU

Assalamualaikum...



Selamat pagi semua..
tahu kah anda??ececeh....
korang tau tak asal usul lagu happy birthday to you yang
selalu kita nyanyikan bila ada kawan2 atau sedara mara
yang menyambut hari lahir??

gini citer nya...
pada tahun 1890 lagu ni sebenarnya ditulis oleh seorang
wanita bernama Mildred Hill
awalnya lagu ni dinyanyikan oleh adiknya iaitu Patti,seorang guru dengan
lirik asalnya untuk dinyanyikan oleh murid2 sempena
mengucap selamat pagi pada guru.
namun lagu ini menjadi popular dan dinyanyikan serata sekolah di AS.

40 tahun kemudian Patti menggantikan lirik asal nya
kepada yang seperti sering dinyanyikan sekarang..
Tahun 1935 lagu itu diterbitkan dan dinyanyikan dalam Broadway Production "as thousands cheer"
dan sejak itu menjadi hits sepanjang masa.

yang menariknya..
lagu ini hingga sekarang masih dibawah perlindungan hak cipta sehinggakan
royaltinya masih dibayar kepada pernerbit di AS..


sekian..

PERGI SIKIT,BALIK BANYAK PULAK...

Assalamualaikum...

selamat petang semua..
hari ni buka2 je nuffnang tengok2 semua be dah habis..
dan2 la mood berblog hilang entah kemana..
mula la layan main game kat facebook sampai tak sedar diri.heheh

hari ni pulak kerja umah banyak nak kena buat..
sebab kemarin balik kampung..malam tadi baru sampai..
banyak nye kain baju nak basuh..
nak kena simpan barang2 lagi..

Masa balik ke kampung tu bawak barang sikit je..
tapi balik je ke sini banyak pulak barang2 nya..
mana tak nya...mak aku tu..
semua benda dia nak bagi..
dia suruh bawak balik.
buku2,mainan  la..pinggan mangkuk..
periuk belanga..kain baju..

dah memang dia jenis pi mana2 mesti nak beli apa2 kat anak cucu..
kami pulak jenis menerima je..
rezeki jangan di tolak,musuh jangan di cari..heheh

tak cukup dalam umah..
luar rumah lak,nampak betik,nampak serai,lengkuas
semua dikutipnya bagi kami bawak balik..

sudahnya..sampai2 umah termenung le..
nampak banyak sangt nak kena kemas nih..hahha..

tapi tu la..kan?/
dia rasa seronok la bil…

WANITA INI JATUH CINTA PANDANG PERTAMA PADA SEEKOR BABI

Assalamualaikum...

Bagi kebanyakan orang lebih suka memelihara kucing atau pun anjing.
tapi bagi Maria Cooper ,29 tahun dia lebih gemar memelihara babi.
Babi hitam yang dipeliharanya sentiasa menemani dirinya
tak kira dimana saja..
menomnton tv,berjalan di taman malah tidur di bilik .




Maria yang merupakan seorang guru
muzik sangat sayangkan haiwan.
Namun dia memilih babi sebagai haiwan peliharaan nya.

Menurut Maria dia membeli Babi hitam tersebut
2 tahun yang lepas dan memberikan nama Dinky yntuk babi tersebut.


Menurut Maria Dinky seekor babi yang lucu
dan pada pertama kali melihatnya dia sudah jatuh cinta
pandang pertama.menurutnya lagi babi tersebut terlalu berharga untuk
di letak kan diluar rumah atau didalam kandnag.
jadi kerana itu dia membiarkan babi tersebut tinggal
bersamanya di dalam rumah.

makanan kesukaan Dinky iala kacang
dan pisang

#eii....gelinya aku tengok..nak muntah pun ada..

Sekian


WALCOTT AKHIRNYA KEKAL BERSAMA ARSENAL

Bintang England, Walcott 23, hari ini memeterai perjanjian baru selama 3 ½ tahun di Emirates dengan nilai sekitar £ 100,000 seminggu.



Walcott berkata: "Saya amat gembira telah menandatangani kontrak baru di sini di Arsenal.
"Terima kasih kepada semua atas sokongan berterusan mereka, terutama pengurus, semua orang di kelab itu dan yang paling penting peminat.

"jelas dari awal bahawa saya memang mahu menginap di Arsenal jadi saya gembira kami telah bersetuju dan ramai orang gembira dengan keputusan  ini.
"Apa yang penting sekarang ialah untuk pasukan  meningkatkan potensi dan memenangi trofi."

Keputusan Walcott  dialu-alukan oleh peminat Gunners yang telah melihat ramai pemain bintang mereka meninggalkan kelab dalam musim baru ini.
Robin van Persie pergi kepada Manchester United musim panas lepas manakala Samir Nasri, Cesc Fabregas dan Gael Clichy berpindah pada tahun sebelumnya.
Walau bagaimanapun, selepas  rundingan, Walcott telah komited masa depannya untuk …

LIVE STREAMING KEDAH LAWAN JOHOR

Assalamualaikum...




KEDAH FA LIVEstream. The Official Live Streaming Powered By Google+ Hangouts akan membawakan liputan penuh perlawanan malam ini secara LIVE. Malam ini bekas pemain Kedah yang dikenali oleh peminat hijaukuning sebagai ayam katik, Rafdi Rashid akan bersama-sama pengulas Sazali Sobri akan memastikan peminat hijaukuning semua tidak terlepas dengan aksi mendebarkan dari minit ke minit.

Kali ini, bukan sahaja peminat hijaukuning dapat mendengar suara pengulas tetapi akan dapat turut menyaksikan aksi pengulas ketika memberikan liputan. Akan ke udara jam 8.15 malam sehingga 10.45 malam ini. Pastikan anda memilih saluran YouTube KFATV. Klik Video LIVE malam ini disaluran KFATV. Sila langgan saluran KFATV supaya tidak terlepas sebarang kemaskini dari unit media KFA.

http://www.youtube.com/user/KFATV

Dengan teknologi terkini oleh Google+ Hangouts, semua peminat hijaukuning dapat 'ON AIR' bersama KEDAH FA LIVEstream. Tiada had, Tiada caj. Peminat-peminat yang jauh dari …

RAHSIA KECANTIKAN LEUNIEY NATASHA

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..
Ramai yang cakap untung nya Khairul fahmi dapat isteri cantik jelita..
Memang cantik pun..kan?
Kulitnya putih melepak..
Apa agaknya rahsia dia ye??





ini rupanya rahsia nya... patut la cantik..kan??? nak kulit cantik jugak la ..:)
sekian..

GAMBAR TEMPAT KEJADIAN DIMANA HITLER MEMBUNUH DIRI

Assalamualaikum...

Untuk pertama kalinya gambar hitam putih tempat dimana Hitler dan isterinya membunuh diri yang diambil oleh seorang jurugambar William Vandivert,dipamerkan dalam galeri LIFE.Com



pejabat di bakar dan kertas bertaburan di dalam bilik pejabat Hitler.tempat dimana mereka membunuh diri.
Bilik persidangan juga dibakar oleh tentera SS..

Hitler dan Eva tidak pernah memberitahu umum tentang hubungan rahsia mereka selama bertahun2.

tonton video tempat kejadian:


sekian..

GAMBAR LUCU:BILA WAJAH TERKENA ANGIN

Assalamualaikum...
Jom hilangkan mengantuk petang ni dengan melihat gambar2 wajah lucu nih..







kelakar kan??? kalau korang nak tengok dalam bentuk video boleh jugak..lagi la kelakar.. cer kliksini...
sekian..

KELAYAKAN PIALA ASIA 2015 : SENARAI PEMAIN KEBANGSAAN

26 pemain dipanggil Rajagobal, akan mula latihan pusat di Wisma FAM 26 Januari 2013.


1. Mohd Khyril Muhymeen Zambri
2. Mohd Farizal Marlias
3. Yong Kuong Yong
4. Mahalli Jasuli
5. Norazlan Razali
6. Mohd Bunyamin Umar
7. Asraruddin Putra Omar
8. Gurusamy Govandar a/l Kandasamy
9. Kunalan Subramaniam
10. Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak
11. Norshahrul Idlan Talaha
12. Mohd Safee Mohd Sali
13. Azamuddin Mohd Akil
14. Muhammad Fauzi Rozlan
15. Khairul Fahmi Che Mat
16. Nik Mohd Shahrul Azim bin Ab Halim
17. Mohd Shakir Shaari
18. Mohd Nor Farhan bin Muhammad
19. Mohd Faizal Muhamad
20. Mohd Ashari bin Samsudin
21. Amiridzwan Taj Tajudin
22. Reuben Thayaparan Kathiripillai
23. Amar Rohidan
24. Mohd Fadhli bin Mohd Shas
25. Wan Zack Haikal Wan Nor
26. Gary Steven Robbat

(bersedia)

1. Baddrol Bakhtiar
2. Mohd Sharbinee Allawee Ramli
3. Muhammad Zubir Mohd Azmi
4. Affize Faisal Mamat
5. Hairuddin Omar
6. Shahrizal Saad
7. Mohd Izham Tarmizi Roslan

SUMBER:PSHK (facebook)

MAISARA:: pemadam

Assalamualaikum....

Selamat petang semua...
Maisara selalu hilangkan pemadam..
Masuk hari ni dah 3 pemadam hilang..
Belum sampai sebulan lagi sekolah bukak.
Aih..sabar je la aku...

Setiap malam aku akan suruh  maisara tulis sepuluh perkataan..
Malam tadi masa aku suruh tulis,ada perkataan yang dia tulis salah..

Maisara: pemadam maisara hilang la..

Ibu: (buat muka garang):-):-):-)~~~~{start ceramah malam}

Maisara:tak pe la maisara ambik pemadam baru..

Ibu: jangan ngada2.esok pi sekolah cari.

Maisara:sekarang maisara nak padam dengan apa??

Ibu:entah..tak tahu.pandai2 la.tonyoh la dengan apa pun asalkan tulis sampai betul..

Maisara:(dia pun tonyoh la buku tu sampai naik itam) guna air liur boleh??


Ibu: sukahati...

Maisara: tengok ibu..guna air liur boleh la..sekarang maisara tak risau lagi kalau pemadam hilang..guna air liur lagi senang...

Aduhai....nak tak nak terpaksa la bagi jugak pemadam baru.
Sebab tau dah esok dia pi sekolah ,dia rela
Guna air liur dari penat2 cari pemadam dia yang…