Showing posts with label tanda dia dah benci. Show all posts
Showing posts with label tanda dia dah benci. Show all posts

Wednesday, 12 October 2011

TANDA-TANDA ORANG SUDAH BOSAN DENGAN KITA.

Assalamualaikum...

Selamat petang..
Memang sedih kan bila orang bosan dengan kita.
lagi2 kalau teman serumah..dunia kita jadi sepi..tak de lagi
perbualan2 yang boleh menceriakan suasana.
tapi tak ramai orang yang tahu diri dia tu
orang tak suka..jadi nak tau apa ciri2 bila orang
tu dah bosan dengan kita??jom baca...


1.memberi respon yang sama berulang-ulang.
bila korang bercakap,dia balas dengan benda yang sama je..
"ye ke..".."betul ke"..tak de pun nampak macam berminat
dengan cerita korang tu.

2.melontarkan soalan yang biasa2 je.
"dari mana" kemudian dia diam...malas nak bercakap kan??
lepas tu rasa macam sunyi je suasana "beli apa"..
soalan sekadar menghilangkan sepi je.kalau dia
suka dengan korang soalan nya akan lebih terperinci..

3.selalu menyampuk.
menyampuk ni bukan menyampuk berkaitan cerita
korang tapi lebih kepada menyampuk dengan cerita2
yang bukan yang sedang korang bualkan..macam cerita
korang tu tak best la..

4.kurang berminat dengan perbualan.
Bila korang bercakap,dia diam je..korang dah habis cerita
pun dia buat tak tahu je..

5.posisi tubuh yang yang tidak mengadap kita.
bila kita bercakap
dia tengok sana.tengok sini..
senyum dengan orang tu...dengan orang ni...
belek2 telepon..kiranya korang bercakap tu
satu apa pun tak menarik untuk dia..
satu lagi bila kita bercakap
kawan kita menyandarkan badan nya ke belakang
itu tanda dia tak berminat dengan cerita kita.

6.sekejap je waktu yang diperuntukan untuk kita.
baru duduk je sembang nak taknak,
terus nak balik..ada hal la..nak jumpa kawan la..
bila dia pergi pun tak de dia
nak toleh ke belakang..

Jadi untuk elak kan dari orang bosan dengan
kita elak kan dari melakukan hal2 yang boleh
menyakitkan hati orang lain..


sekian...