Showing posts with label suka2. Show all posts
Showing posts with label suka2. Show all posts

Friday, 7 November 2014

MARI KITA UJI MATA KITA..

Assalamualaikum...




mengantuk tak??
jom kita test mata kita..






Boleh baca tak apa yang di tulis..tak nampak??
cuba buat macam ni..

mula2 tutup mata sampai 90%..
jangan tutup habis tau..90% je..
lihat pada gambar skrin...


ok..sekarang dah nampak??



sekian..

Saturday, 25 October 2014

MALEFICENT...

Assalamualaikum...
saya dan anak2 suka tengok filem Maleficent..
dah beberapa kali jugak la dok langgan kat astro ..
aampai dah boleh hafal pulak skrip nye..
heheh

Habis je mabuk filem tu beralih pulak ke games Maleficent  ni




Nak ikut bermain?
sila download kat google play store ye..
best jugak..
lebih kurang macam game candy crush je..
tapi lagi best kot..
dah berapa bulan main game ni
baru dok kat level 196..
heheh..

Sekian..


Thursday, 16 October 2014

INI LAH 30 PERKARA YANG SELALU BERMAIN DIFIKIRAN KITA SEBELUM TIDUR

Assalamualaikum...

Dayang Deno


Tadi pi blog deno nampak entry nak tidur dia tu..Biasa la..kan,bila nak tidur tu mula la nak pikir macam2 ..ingat kat kekasih la..nak balas dendam kat jiran la..macam2..jadi jom tengok 30 perkara yang kita akan fikir sebelum tidur..

1-"Eh..aku dah kunci pintu ke belum tadi..nak pi check la.."

2-"sekarang dah jam 1.09 minit.kena bangun jam 6.maknanya tidur 5 jam je la..."

3."Bunyi apa kat luar tu?"

4."tak de apa2 la..kucing je kot..."

5."kalau la tetiba hantu melintas depan ni?"

6."ergh..seram sejuk je rasa nih..."

7."baik aku selimut tutup mata.."

8."Awat rasa seram lain macam dah ni?"

9."mesti esok ngantuk giler kat opis."

10."kalau hantu melintas depan ni ,aku buat tak nampak je la.."

11."handphone kena letak dekat2 sikit."

12."pagi2 esok nak check blog la.."

13."sementara nak lelap buka la facebbok kejap"

14."ada notification..eh,dia like gambar aku ni..like balik la gambar dia."

15."tadi dah set alarm ke belum ye..?"

16."la..lupa lak nak balas email.balas sekarang la.."

17."eh..apa benda yang cuit2 kaki ni.."

18."ermm..plastik kena kipas angin rupanya."

19. "Balik kerja esok nak kemas bilk la.."

20."Diaorang semua dah tidur ke belum?"

21."aih..kena pejam mata nih..."

22." baru jam 2.00..cerita apa kat tv waktu ni ye?"

23."Entah2 ada orang tengok tv kat luar."

24."erm..selimut ni patut kena beli baru dah ni.."

25."adoi..macam salah posisi tidur je ni.nak lelap tak boleh"

26."dah jam 2 lebih pun tak tidur lagi ni..nak buat apa lagi ni"

27."lapar nya perut?"

28."pagi esok nak makan apa ye?"

29."beli je la,nak masak macam tak sempat je.tidur pun lewat"

30.tak leh jadi ni..kena pejam mata rapat2.kosongkan fikiran dan tidur."

sekian..

Monday, 29 September 2014

8...8 LAGI....!

Assalamualaikum/...

Jom 2..bangun..
kita regang2 kan otot dulu..




8..8 lagi..
7,6.5.4.3.2.1 ..
pengsan...!
hahahha

Dula masa kecik kalau pagi2 tu selalu tengok 
kat tv rancangan 
bersenam pagi2..
siap ikut sekali buat..
tapi dah tua ni boleh tengok je la..
tengok sambil bergolek2 dpan tv..hhehehe


sekian...

Sunday, 28 September 2014

CER BUAT GINI...

Assalamualaikum...




tak payah la sampai warnakan badan awak beriya2..
cukup setakat
awak berdiri dan lenturkan badan
macam gambar bawah ni..


boleh tak??
cuba la..



hey..awak ..ye!
awak yang bulat2,debab2 tu..
cepat buat..
boleh tak??


hahahah,,
jangan la marah..saya bergurau je..


sekian..