Skip to main content

Posts

Showing posts with the label seram

RAHSIA RUMAH BESAR MEWAH INI DIJUAL DENGAN HARGA MURAH TERBONGKAR

Terbaca satu iklan jual rumah di twitter. Cantik juga ruang dalam rumah tu berdasarkan gambar-gambar yang agent tu tunjuk. Rumah tu memang luas dan ramai yang kata cantik.
Rumah 2 tingkat dengan 4 bilik. Ada 3 tandas dan lengkap dengan 7 kipas siling. Yang lagi best siap ada kabinet dapur dan tabletop.


Harganya juga cukup murah iaitu hanya 465k sahaja.  Biasanya kalau rumah macam tu memang boleh cecah 6-7 ratus ribu tau. Tapi kalau rumah cantik, dijual dengan harga murah mesti ada yang tak kena ni? Sama ada tuan rumah memang betul-betul baik hati dan tak kisah pasal duit atau pun....... Jeng Jeng jeng...!!!


Tak disangka-sangka muncul seorang bekas penyewa rumah tersebut  yang berkongsi rahsia disebalik rumah tu. Maaf sebab saya tak dedahkan nama  sebenar bekas penyawa ni dan juga lokasi sebenar demi mengelak kan sebarang salah faham.
Bagi yang tahu tu, tahu la.yang tak tahu jadikan lah cerita ni hanya sebagai panduan supaya menyiasat dahulu sejarah rumah sebelum membelinya..
07-10-201…

SERAM : PENGALAMAN DIGANGGU PENANGGAL

hi semua..

Dah lama tak share kisah seram. Kali ni saya nak kongsikan kisah pasal penanggal. Kisah dikongsikan oleh saudara Jaja Rasid di tempat dimana dia sedang belajar. Tak dinyatakan di mana tapi kalau siapa yang tahu mesti boleh agak dimana sebab Jaja ada kongsikan beberapa hint untuk korang yang bijak meneka.




Thread bermula...
*buka tingkap sikit kasi sejuk malam masuk*

PENANGGAL PART 1

Sixth sense ni antara sense yang special tak semua orang ada dan boleh jadi sebab keturunan ataupun anugerah sejak kecil. Sesetengah masyrakat kita selalu fikir, orang yang ada sixth sense ni 'sakit' ataupun ada 'mental illness'.

Aku tak setuju dgn persepsi masyarakat yg menghukum org macamni seolah-olah menghamba dirikan pada tahyul. Khurafat kan diri dan tiada pegangan agama. Paling sedih, dituduh sebagai ahli sihir yang setuju untuk memutarbelitkan agama. Jauh sama sekali tidak.

Ada beza antara pengamal dan mangsa. Pengamal ni mestilah arif dalam ilmu perubatan Islam dengan nia…

KISAH SERAM PELAJAR HISTERIA - HAMPIR SEMUA PELAJAR MENJERIT MACAM NAMPAK "BENDA"

Sumber Cerita : Aku Sang Pendosa 
Seperti biasa.. sebelum kita mulakan penceritaan yang penuh dengan babak ngeri dan misteri.. saya minta kerjasama semua pergi duduk sorang2.. hahahaha.. ok la aku tak femes mana pun.. aku mulakan je la cerita aku.. btw nama2 dalam cerita telah diubah.

Kerana cerita ni agak seram sehingga aku mengingatkannya pun meremang segela bulu roma aku.. aku nasihat semua untuk mulakan pembacaan dengan membaca ayatul qursi terlebih dahulu. #pendindingpertama


Cerita ni berlaku pada beberapa tahun yang lepas. Ketika ini aku dah ada team aku sendiri utk pergi merawat di luar2 kawasan. Jam menunjukkan 1.30 pagi kami dikejutkan dengan panggilan dari seorang warden di sekolah asrama penuh.


Berlaku histeria yang agak pelik kejadiaanya.. sampai sahaja kami di sekolah tu.. tanpa sempat ronda2 sekolah kami terus dibawa ke surau sekolah tu. Lebih 50 orang pelajar kerasukkan..


Aku jadi hairan la. Kebiasaan kes2 histeria ni paling ramai pun bawah 20 orang.. ini bilamana dah s…

HATI-HATI DENGAN BOMOH TULANG .SEKALI X-RAY BERSEPAH SUSUK

Susuk bukan lah sesuatu yang baru dalam masyarakat kita.Sejak dari dulu lagi penggunaan susuk sudah dapat dikesan.Gaya hidup dan kekurangan ilmu agama menyebabkan  ada yang menjadikan pemakaian susuk sebagai jalan menyelesaikan masalah.
Ada berbagai jenis susuk yang kerap digunakan . Bukan saja untuk kecantikan malah susuk juga digunakan untuk menguatkan tulang. 
Seperti yang didedahkan oleh Dr. Syazwan Basil mengenai penemuan susuk dibahagian kaki salah satu pesakit nya,. Dalam gambar yang ditunjuk kan jelas terdapat beberapa jarum halus dibahagian kaki pesakit.






Tak dapat dipastikan samaada pesakit ini sebelum nya memang tahu yang bomoh tulang tu masuk kan susuk kedalam kaki nya atau pun tidak.
Mustahil jugak dia tak tahu..kan??Tak mungkin susuk tu dimasuk kan secara rahsia tanpa pengetahuan pesakit . 
Tapi boleh jadi jugak ianya dimasuk kan secara rahsia tanpa pengetahuan pesakit sebab nak melariskan perkhidmatan nya.
Bila orang yang dapatkan rawatan tu sihat dah tentu keyakinan pe…

4 KISAH SERAM DI MUZIUM MELAKA

Siapa suka pergi Muzium?Anak-anak saya memang suka ke muzium. pertama nya sebab diaorang suka membaca, dan kedua sebab si adik boleh berguling atas lantai.hahahah..
Tapi ada orang yang tak suka ke Muzium kerana di muzium terdapat barang-barang lama yang katanya ada 'bertuan" ., Jadi benda2 macam ni akan membuatkan ada perkara mistik berlaku dalam muzium tersebut.
Betul ke dalam ada perkara macam tu berlaku?
Mengikut cerita-cerita dari orang ramai , Muzium di Melaka  pernah berlaku kejadian mistik.Perkara ni didedahkan sendiri oleh salah seorang kurator yang bertugas di Muzium tersebut.
Sebelum ni dah ramai yang cerita muzium ni memang seram dan berlaku berbagai kejadian aneh.
Jom kita baca kisah benar kejadian di dalam Muzium tersebut yang boleh buat korang berdiri bulu roma.Kisah-kisah ini diceritakan oleh oleh kurator di muzium tersebut yang tidak didedahkan nama sebenarnya.




KISAH 1  Kejadian ini berlaku di salah satu muzium di negeri Melaka. Muzium ini berbentuk kapal, pada…

SERAM!! KELIBAT BUDAK KECIL TANPA MUKA SERING DILIHAT DI DALAM RUMAH .

Rumah ada gangguan makhluk halus ni biasanya gangguan akan berulang dan selagi kita tak lakukan sesuatu selagi tu lah benda tu tetap ada dalam rumah.

Tapi ramai orang akan memilih untuk berpindah sahaja bila tak de jalan lain lagi selepas berbagai usaha dilakukan.

Bagi yang pernah alami gangguan dalam rumah ni ,mesti selalu nampak lintasan atau bayang2 melintas lebih teruk lagi ada yang dapat melihat benda tu dengan jelas .

Ada kisah seram yang dikongsikan Mira Jemy tentang beberapa kejadian seram yang berlaku dalam rumah keluarga nya.

"...So kalau korang zoom dekat bahagian atas kiri korang boleh nampak macam tangan kan. Yup tu tangan "dia". Aku kalau berdiri dekat situ  bahu aku sama paras dengan tangan tu. So benda tu terapung actually btw tinggi aku 168cm. Gambar ni adik aku ambik waktu 2014 tak silap aku




First day  ambik gambar ni memang tak perasan apa-apa pelik tapi lepas 2 minggu adik aku tunjuk dekat mak aku "Umi tu tangan siapa?". Pastu mak aku terkejut s…

LAGI KISAH SERAM DI HOSPITAL

Satu lagi kisah seram saya nak kongsikan hari ini. Kisah seram di hospital kali ni lebih seram dan boleh buat bulu roma korang berdiri .Kejadian dikatakan berlaku disebuah hospital di sebuah negeri di daerah pedalaman.

Dari apa yang digambarkan tak la pedalaman sangat. Masih ada hospital dan KFC tu saya rasa mungkin ianya cuma bandar kecil.

Jom kita baca cerita yang dikongsikan oleh Saudari Dena Bahrin  ni yang dikatakan berdasarkan dari kisah yang kakaknya sendiri ceritakan.


"Hospital and horror stories never get old.Time my sister kerja kat hospital kat satu negeri  area perkampungan pun banyak je cerita dia lagi lagi kat zon kritikal & kids. 

Plus,the nurses & doctors pun memang cakap penduduk situ pesakit ramai juga jumpa bomoh dulu baru doctor.


I think i'm not going to tell which negeri is it . But know that, the hospital is big ofcourse and the only hospital yang elok in that area. 

Dia memang kawasan yang tak bandar. Kedai makan paling mewah pun kfc je. So imagine je…

SERAM!! WANITA MENINGGAL AKIBAT ASMA MINTA UNTUK DI X-RAY

Cerita-serita seram kerap dikaitkan dengan hospital.. Ada orang kata hospital ni tempat persinggahan si mati untuk kealam yang satu lagi. Agaknya sebab tu la ada banyak perkara mistik dan menyeramkan berlaku di hospital.
Saya terbaca satu kisah seram yang dikongsikan oleh Dr. Kamarul Ariffin yang pernah bertugas di jabatan kecemasan dan Trauma (A&E) ketika bertugas sebagai Doktor di sebuah hospital.
Jom baca perkongsian kisah menyeramkan yang dialami ..
Ketika tu aku bekerja di Jabatan Kecemasan dan Trauma(A&E). Di A&E memang kena kental, sebab selalu dapat kes ngeri. Tangan lunyai masuk mesin tevu. Accident, perut terburai. Jatuh pokok, mata tertusuk ranting.
Namun ada satu kes ni, aku tak akan pernah lupa.

Pesakit tu nama Makcik Salmah(bukan nama sebenar).
Umurnya 70 tahun. Selalu datang A&E sebab asma. Asal datang je dia terus nak minta injection Bricanyl dan Hydrocortisone. Dia kata nebulizer Salbutamol tak jalan. Kalau teruk sikit dia nak X-ray paru-paru. 

SIAPA PULA HA…

LELAKI INI CURI TALI KAIN KAFAN SAHABAT SENDIRI UNTUK DIJADIKAN PELARIS

LELAKI INI CURI TALI KAIN KAFAN SAHABAT SENDIRI UNTUK DIJADIKAN PELARIS  Misteri kehilangan tali kain kafan pada satu mayat yang meninggal pada Khamis 28/12/2017 akhirnya terbongkar apabila seorang lelaki di tahan pihak polis.

M Hendra bin Solahi meninggal pada 28/12/2017 dan dikebumikan di tanah perkuburan Ciputat, Tangerang Selatan, Indonesia pada hari yang sama. Namun pada jumaat 29/12/2017  jam 06.30 WIB penduduk setempat gempar apabila menyedari kubur M.Hendra sudah diceroboh.

Penjaga kubur  Andi Edi (47) mengakui menerima laporan orang yang datang menziarahi kubur berkenaan keadaan salah satu kubur di kawasan tersebut sudah diceroboh dan mempunyai kesan diselongkar.

Dia kemudian nya terus membuat laporan polis.


Selepas melakukan siasatan polis mendapati 3 tali kain kafan pada mayat tersebut sudah hilang.Siasatan dilakukan hampir seminggu  dengan melibatkan 11 orang saksi akhirnya membuahkan hasil apabila seorang lelaki dikenali sebagai M.Irpan (34) yang juga salah seorang sahab…

MASA KECIL TAKUT HANTU TAK SEMESTINYA DAH BESAR PUN TAKUT HANTU

Assalamualaikum...




MASA KECIL TAKUT HANTU TAK SEMESTINYA DAH BESAR PUN TAKUT HANTU Sejak dari saya kecil lagi memang saya di dedahkan dengan cerita-cerita hantu dan cerita seram.Kalau waktu malam berkumpul dengan mak saudara, opah dan adik beradik mesti ada la topik berkaitan cerita seram ni. Ada cerita yang diulang cerita pun masih lagi rasa seram.ahahah,..

Boleh dikatakan masa kecik saya, saya memang penakut

Tapi yang peliknya bila dah besar tak de pulak rasa takut dekat hantu.Bukan nak berlagak ke apa tapi memang bila saya pergi tempat gelap ke,tempat sunyi ke , benda pertama yang saya fikir bukan lah hantu tapi orang jahat dan  binatang berbisa.

Takut hantu ni entah ketakutan yang no berapa baru saya akan fikir.Hahahha.. Tapi kalau hantu muncul depan saya baru la rasa seram tapi tak la sampai terkejut menjerit sampai pengsan.Pernah nampak benda2 menyeram kan sebelum ni pun saya tak de pulak sampai demam dan  histeria.




Masa saya kecil arwah opah saya selalu dipanggil untuk mandikan…

SERAM!!SUARA WANITA MISTERI MUNCUL KETIKA MENYANYI DI SATU RANCANGAN RADIO

Assalamualaikum..



Pernah tak korang diganggu dengan suara-suara misteri yang tak tahu dari mana puncanya.Biasanya suara-suara ini dikaitkan dengan perkara mistik .

Ada satu kejadian aneh yang melibatkan suara misteri ni . Kisah ini berlaku di Korea Selatan apabila penyanyi berusia 40 an , Park Gun Hyung di jemput ke satu rancangan radio .

Sebagai tetamu dalam rancangan tersebut dia diminta untuk menyanyikan sebuah lagu,.Namun ketika menyanyikan nya muncul suara wanita yang turut sama-sama menyanyi dengan nya..Suara itu muncul selama beberapa saat ketika dia menyanyi.



Kejadian tersebut membuatkan Park Gun Hyung terkejut. Malah juruhebag  yang turut mengacarakan rancangan itu  , Park Kyung Lim , turut terkejut dengan apa yang berlaku .





Dalam rancangan itu turut sama ialah tetamu wanita lain .Namun juruhebah dan tetamu wanita mengaku tidak ikut menyanyi bersama Park Gun Hyung .

Mereka tertanya-tanya siapa kah yang ikut menyanyi .Ini membuatkan mereka terkejut dan berasa ianya adalah kej…

NIAT NAK MELAMAR RUPANYA SI KEKASIH ADALAH MAKHLUK HALUS

Assalamualaikum..

Dekat2 dah hujung tahun ni banyak yang dah rancang majlis merisik, bertunang, dan berkahwin.. Melangkah ke satu lagi fasa kehidupan iaitu kehidupan berumahtangga .Nak mendirikan rumahtangga ni bukan nya mudah.

Selain dari persiapan majlis yang akan berlangsung pastikan kenal juga pasangan tu betul2.Kenali keluarga nya dan juga latar belakang nya.

Jangan setakat tengok dan jatuh cinta je..

Saya teringat satu kisah beberapa tahun lalu..

Kisah cinta  Suprapto pernah   menjadi viral beberapa tahun lalu apabila kekasih nya Sri Wahyuningsih sebenarnya dikatakan adalah makhluk halus



Hubungan cinta Suprapto dan kekasihnya bermula apabila mereka bertemu di Pasar Malam . Lama kelamaan cinta pun berputik diantara mereka.

Hubungan mereka turut diketahui kedua ibu bapa Suprapto malah sudah beberapa kali ibu nya berbual dengan Sri Wahyuningsih  melalui telefon .

Namun yang anehnya nombor telefon Sri Wahyuningsinh hanya boleh dihubungi oleh Suprapto sahaja. Dan nombor tersebut han…