Showing posts with label selebriti. Show all posts
Showing posts with label selebriti. Show all posts

Wednesday, 27 June 2018

BONDA ROZITA IBRAHIM DEDAH MENGAPA DIA MEMILIH SHAHIDA MENJADI ISTERI KEPADA DATO ALIF SYUKRI



Ramai yang senang dan suka dengan sikap mudah mesra Puan Rozita Ibrahim , Pengasas Sendayu Tinggi dan juga ibu kepada Dato Alif Syukri. Orang nya sangat baik hati dan suka berkongsi ilmu.Bagi yang mengikuti Puan Rozita Ibrahim atau lebih mesra dikenali sebagai Bonda pasti terhibur dengan video-video yang dikongsikan nya.

Baru-baru ini bonda telah mendedahkan mengapa beliau memilih Nur Shahida Mohd Rashid sebagai menantunya. Bukan sahaja kerana cantik tapi kerana beberapa sebab lain yang kita sendiri tidak menyangka nya.

"Bagaimana Ida menjadi menantu sy..?..Sy uji dia semasa dia mejadi staf sy lagi
.

Masa interview staff HR bagitahu dia ni adalah model syampoo yg terkenal..(sy x kenal artis sgt ) sy agak tekejut kerana seorg model yg income byk blh bekerja sbgai CS..??
.
Disini sy akui sy tidak mahu org yg dlm dunia glamer jadi ahli keluarga sy.. !! Tetapi sy xprajudis.. sy sentiasa memerhatikan dia sbb sy melihat akhlaknya seindah rupa parasnya yg cantik ..sgt baik..
.
Dia x sombong dn x kekok mengangkat kotak dn menyapu sampah walaupun dia seorg model yg terkenal.. ini sgt mengejutkn sy..
.
Sy risik dn intai setiap kli waktu solat.. dia akan berhenti utk solat.. dn sewaktu berenang di kolam renang dia tetap menjaga auratnya..Masa baru kerja setiap hari peminat2 lelakinya hantar bunga..kasi jam mahal ..Ida bukan murah dn senang nak dapatkan..Bila kri ngorat dia pun xnak..woww hebat budak ni..
.
Sepanjang sy melihatkn anak sy sukakan dia.. dn sy masih menguji sejauh mana kekuatan anak sy dn kekuatan jiwa Ida adakah memilih anak sy adakah sebab harta..Bila sy bagi zakat pd fakir mskin ida sebagai staf pling suka bantu uruskan ..Sy simpan dihati " nak sgt budak ni.."..Yg pinang dia ialah abg ady dn kak yatienya..
.
Kri mmg hensem dn ramai peminat
tp bab dosa besar dia xkan buat sy puji kri bab ni..Nk kawin pun dia serahkan pd sy ..Bila dia kata nak ida..Sy kata xpayah lama.. kawin je terus..Mak yakin kri pandai urua perkahwinan sbb dia jaga anak2 sy waktu sy kerja masa miskin..
.
Kri ni bab baiknya lah ya..puasa xpernah tinggal sehari pun..xmerokok dn sayang sy sgt2 (sampai nama ank dia pun dia nak sy kasi nama semuanya)..sy akui susah hati didik kri ..!!Ms dia remaja bini org , mak cik2 suka dn sayang dia..utk elak zina Ida terbaik utk sy..antara lain sy x melihat Ida seperti gadis lain yg tergedik2 utk mengoda org kaya .. ciri2 murni pada Ida ini mmg menjadi idaman sy..(Sy sgt memilih nasab )..
.
1 paling sy xlupa.. pd awal perkahwinannya.. dia menjaga arwah ayah sy sakit sama2 dgn sy ..dia sayang anak2 sy yg msih kecik2 dan begitu bersemangat xmengeluh walaupun baru berkahwin
.
cuba bayangkan dihati anda adakah Ida ini patut sy sia2kn di dalam keluarga sy...??" - Bonda Rozita Ibrahim-



Pada 25/6/2018 Shahida selamat melahirkan cahaya mata ke 4. Bayi comel ini dinamakan Yusoff Al Qardawi.Shahida menyucapkan terima kasih kepada Ibu mertua nya yang menemani dan menguruskan dirinya .

Bonda Rozita Ibrahim turut berkongsi video memasak rendag iuntuk menantunya yang sedang berpantang.



Seronoknya dapat ibu mertua yang baik hati dan penyayang.Kalau menantu baik mesti lah ibu mertua sayang..kan?Yang tak de ibu mertua tu harap bersabar je la..heheh..

sekian..

sumber gambar dan video: Instagram

Friday, 27 December 2013

5 SELEBRITI INI DIKATAKAN MENYEMBAH SYAITAN

Assalamualaikum...

Lady Gaga

1-Peminat Lady Gaga mesti ramai kat Malaysia ni.Di sebabkan imej yang pelik kedatangan dia di malaysia tak pernah dialu2 kan dan sering di bantah banyak pihak

Dikhabarkan juga  imej dan aksi peiknya ini merupakan salah satu utusan syaitan.Bukan saja di malaysia,Lady Gaga juga pernah dibantah untuk mengadakan konsert di beberapa negara dengan alasan yang sama.



John Lenon

2-Siapa yang tidak kenal John Lenon? Lagenda The Beatles ini juga dikhabarkan seorang pemuja syaitan
Dia pernah memberitahu The Beatles adalah sebuah  band yang lebih hebat dari pada Tuhan. Disebabkan itu dia menerima berbagai2 kecaman



Madonna
3-Madonna dikatakan pemuja syaitan di sebakan banyak aksi kontroversinya. Tahun 2009 , Madonna dikecam kerana bertegas mengadakan konsert di Poland dan bertepatan dengan hari  keagamaan di sana.Kerana itu,ragmai yang beragama Katolik mengadakan demo sambil membawa sepanduk yang mengecam Madonna.



Marilyn-marylin Manson

4-Penyanyi rock  ini  pernah tersenarai sebagai selebriti paling hodoh. Make up nya yang begitu tebal seakan menutupi jati dirinya. Pada tahun 1996 , Marilyn sempat satu pengakuan yang mengejutkan peminat2 nya

"Aku berharap aku diingat sebagai orang yang mengakhiri kekristianan," katanya pada Majalah Spin terbitan ogos 1996 . Ada juga yang mengatakan kenyataan nya itu disebabkan dia menyembah syaitan.



Mick jagger
5-Vokalis band Rolling Stones ini juga dikatakan seorang pemuja syaitan. Legenda rock 'n roll ini pernah melancarkan  album yang berjudul Sympathy For The Devil pada tahun 1969 .

Album ini dikecam banyak pihak dan dituduh menjadi salah seorang pemuja setan hanya disebabkan tajuk album nya yang kontroversi.

sekian...


sumber:vemale

Thursday, 6 June 2013

10 KARIKATUR SELEBRITI YANG PALING COOL

Assalamualaikum...

Sekali tengok macam tak percaya ni cuma karikatur..
memang cool la..
jom tengok...












sekian...

Friday, 12 April 2013

APA YANG SELEBRITI NI BAWA??

Assalamualaikum...

Biasanya kalau korang pi bercuti atau pergi mana2 la
yang jauh sampai kena bawak kain baju berapa 
beg yang biasanya korang bawak??

kalau banyak mungkin korang sama macam 
salebriti hollywood nih..
banyak giler beg diaorang bawak 
kalau nak pergi bercuti atau berjalan jauh..




Jennifer Lopez

katie Price

Lindsay Lohan

Paris Hilton

Rihanna

shakira

vanessa Hudgens

Victoria Beckham 

Entah apa la yang depa bawak..
ini baru beg untuk dibawa pergi..
beg untuk balik pulak cemana la gamaknya..kan??
mungkin selori kot..hehehe

Thursday, 2 February 2012

MODEL PALING CANTIK 2012

Assalamualaikum...

selamat malam...
tengok gambar cantik jom....

cantik kan dia???cantik la nak dibandingkan dengan aku..:p


wah..rambut pun cantik...

memang cantik....

ni cantik ke??


ha...cantik kan?/dia lelaki la...
dia model lelaki paling cantik di dunia
untuk tahun 2012..namanya Andrej Pejic.

sekian..

Tuesday, 31 January 2012

CHEF WAN KECEWA DENGAN KOMEN PEMBACA

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
memula sekali jom kita baca luahan hati chef wan ni sekejap...



I posted earlier an article written by Ayie from Murai.com.my on his personal interview of my daughter experiences disaat2 sesudah melahirkan her daughter.Then i went through all comments as always and just loved and surprised at some of the comments seolah olah macam menyindir balik pula dengan comment such as " Hi tak beranak kan Isbella tu tak berkucup ke? Yg satu lagi pulak " Ala husband i tak payah tunggu nak beranak pun hari2 pun dia kucup i" The best part is if i were to answer this bitchy remark is " Kita tak tanya pun?".
I oftened reminded my fans on this wall if for whatever reason u guys ( Baik perempuan atau lelaki pun) tak ada apa2 yang sedap nak comment THEN DONT! Mereka ni tak tengok ke dan baca how others can learn to comment secara bersopan dan positive that they too perhaps can learned from others?When i read other people comments i loved the positive side of them and i also begin to learned from all this wonderful fans.Thank u so much u are honestly the reason why Abang is still here taking my precious time siang dan malam to talk to u and why we all became friends in the first place.
I dont know what is tersirat di hati mereka2 ini waktu membuat comment tersebut perhaps next time nak jawab tu berfikir lah sikit.Lets begin to debate this topic alittle bit more so that we do not have any misunderstanding and perhaps this people yang siapa makan lada itu tentu akan terasa pedas would either dislike me and leave this club ( Please2 do me a huge a favour!) Or learned from their mistakes.
When Ayie interview Serina naturally she would tell her personal experiences of her husband kucup dahi dia setelah melahirkan Isabella as a way of saying THANK YOU to his wife.Now is that an effort by my daughter to "SHOW OFF" sampai ada terasa hati or just plain PHD to come put with such bitchy comments? Answer me yang empunya badan?
By sharing such beautiful stories is also to INSPIRE other husband or Future husband ( Belajar sedikit adik2 semua yang bakal jadi suami tu jangan tahu nak buat anak sahaja) to do the same to their wife in the future.Tak salahkan menghormati isteri kita seorang Wanita dan menjadi ibu to all our beautiful children? This when a man with balls learned to RESPECT their Wife pengorbanan bertarung nyawa melahirkan zuriat kita ini.
For these reasons also after divorcing my x wife after 25years she still get a monthly allowance sama banyak dengan gaji pegawai bank lah tiap2 bulan so that her welfare is being looked after me for all her Sacrifies to give me two beautiful children! LEARN FROM ME HOW TO RESPECT A WOMAN!


sesuatu yang baik apa salahnya dikongsikan..kan??
tapi tak paham dengan sesetengah manusia yang suka pandang
serong pada orang lain..
Buang la segala yang busuk dalam diri tu..

sekian..

Wednesday, 11 January 2012

BENTUK BADAN SELEBRITI TERKENAL SEBELUM DAN SELEPAS MELAHIRKAN

Assalamualaikum....

malam ni jom kita tengok gambar..
gambar selebriti2 terkenal sebelum mereka
mereka melahirkan anak
dan selepas mereka melahirkan..


Selma Blair-kembali memiliki tubuh yang menawan hanya dalam waktu 6 minggu.


Jessica Alba-mengikuti program diet 1200 kalori sehari.kembali ramping hanya dalam waktu 6 minggu

Vic Beckham-Dalam waktu 2 bulan isteri pemain bolasepak David Beckham ini sudah kembali ke bentuk tubuh asalnya.

pink-mengambil masa hanya 5 bulan untuk mendapatkan kembali bentuk badan nya kembali...


penelope cuz-hanya mengambil masa 3 bulan dengan melakukan aktiviti tarian.



Mariah Carey- Dalam waktu 7 bulan, penyanyi paling popular ini sudah kembalit ramping. Mariah berhasil menurunkan berat badan lebih 30 kg.

aku nanti gamaknye ambik masa berapa tahun entah..,muahahah..

sekian..

Tuesday, 10 January 2012

CHEF ANTONY DITANGKAP KERANA MENCURI

Assalamualaikum...

Korang kenal chef Antony??
kalau korang suka tonton AFC 703 mesti kenal dia ni..

Dia ni chef bertaraf antarabangsa..
pernah jadi juri pertandingan masakan
yang bertaraf tinggi la..hebat kan??

tapi siapa sangka rupanya chef ni
ada tabiat buruk iaitu panjang tangan..
aih.patutnya jaga la imej tu..kan??

minggu lepas 6hb january dia ditangkap
kerana mencuri keju,roti,bawang bombay
dan dua bungkus kubis hirisan di pasarayaTESCO.
kubis hirisan tu siap ada diskaun lagi..
ada diskaun pun di bedal nye lagi..aih...



sebenarnya ini bukan kali
pertama dia mencuri .ini kali yang ke 5
dalam tempoh 2 minggu.

melalui websitenya dia telah memohon maaf..

“Saya mohon maaf atas semua tindakan saya yang bodoh dan tidak bertanggung jawab akhir-akhir ini,”

tapi yang sebenarnya chef Antony ni mengalami
depresi dan mengidap kleptomania.
restoran dia ditutup sebab bankrup dan
sekarang chef Antony menanggung hutang yang banyak.

kesian dia...


sekian...

Friday, 6 January 2012

GAMBAR WANITA HASIL GABUNGAN 8 WAJAH SELEBRITI TERCANTIK DUNIA

Assalamualaikum...

selamat malam...tengok wajah perempuan dalam gambar bawah ni..inilah wajah gabungan dari 8 orang wanita cantik seluruh dunia..




Wanita ini memiliki rambut coklat seperti yang dimiliki Duchess of Cambridge Kate Middleton. Dia juga memiliki mata cokeat penyanyi Cheryl Cole, hidung aktres Kate Beckinsale dan pipi bintang Inggeris Keira Knightley.

keningnya serupa dengan milik aktres Transformers, Megan Fox, hidungnya berasal dari Kate Beckinsale dan dagu yang sempurna berasal dari aktris Gwyneth Paltrow. Bibirnya dari bibir seksi Angelina Jolie, dan payudara penuh pengacara Kelly Brooke.

Isteri Putera William, Kate Middleton menjadi salah seorang wanita tercantik antara lain kerana rambut ikal coklatnya yang sempurna.

cantik ke??


sekian...

Sunday, 1 January 2012

CHEF WAN TAK JADI NAK TUTUP AKUN FACEBOOK

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
dua hari lepas aku baca kat facebook
chef wan kata dia nak tutup akaun facebook
sebab tak nak jadi punca perbalahan
orang lain..

hari ni chef wan update statusnya begini pulak..

Chef wan jugak mendapat banyak respon dari
penyokong2 yang bersetuju dengan tindakan dia untuk
tidak menutup akun facebook dia tu.

Adat la kan bila jadi manusia ni..
tak semua orang suka..
kalau ada yang suka pasti adalah yang benci..

yang penting kita jangan lari dari masalah..
sentiasa berfikiran positif dan
buat tak tahu je dengan suara2 jahat tu..
dalam pada tu kita perbaiki mana2 kat diri kita
yang terkurang dan tak sedap kat mata orang lain..
kalau kita lenyap dan melarikan diri lagi la depa suka..

sekian..

**kenapa tak boleh buka busuk.org ye??busuk ni selalu problem la..:(

Thursday, 16 June 2011

BOGEL MENUJU TUHAN

Assalamualaikum...

Selamat pagi..
sedang berkira2 ni nak masak apa..
biasala..time gini pikiran aku dok pikir nak masak apa je..
tapi idea terbantut sebab bahan2 tak cukup..
padahal kedai depan umah je.
tapi malas nak keluar sebab nak ngadap blog.
heheh..jujur kan??

ok..jom cerita pasal blog selebriti.
korang ada tak blog mana2 selebriti yang jadi blog kegemaran korang??
blog pelakon ke..
pengacara ke...ada??

aku tak de..heheh..
pertama nya sebab depa ni jarang update.
maka nya kadang2 terlupa kat blog depa.
lagipun blog depa bukan best pun..
jadi bila tersinggah tu,nasib je la..kan??

kalau korang ada blog2 selebriti yang jadi
kegemaran korang meh la kongsi..
mana tau kot2 aku pun suka...

setakat ni aku rasa yang best blog budak juvana ni je kot.
ni pun kak liza yang perkenalkan...
blog budak juvana ni memang bagus..
bahasa yang digunakan pun best tau..
rasa terbuai2 je...
dia dah terbitkan buku..
pi la terjah tengok.."BOGEL MENUJU TUHAN"

Blog selebriti lain aku
kurang layan..
tambah2 blog sorang wartawan tv3 tu..
menyampah pun ada..
sebab dia bukan boleh kena tegur..
ada je dia nak pangkah...

sekian...