Skip to main content

Posts

Showing posts with the label selebriti

BONDA ROZITA IBRAHIM DEDAH MENGAPA DIA MEMILIH SHAHIDA MENJADI ISTERI KEPADA DATO ALIF SYUKRI

Ramai yang senang dan suka dengan sikap mudah mesra Puan Rozita Ibrahim , Pengasas Sendayu Tinggi dan juga ibu kepada Dato Alif Syukri. Orang nya sangat baik hati dan suka berkongsi ilmu.Bagi yang mengikuti Puan Rozita Ibrahim atau lebih mesra dikenali sebagai Bonda pasti terhibur dengan video-video yang dikongsikan nya.

Baru-baru ini bonda telah mendedahkan mengapa beliau memilih Nur Shahida Mohd Rashid sebagai menantunya. Bukan sahaja kerana cantik tapi kerana beberapa sebab lain yang kita sendiri tidak menyangka nya.

"Bagaimana Ida menjadi menantu sy..?..Sy uji dia semasa dia mejadi staf sy lagi
.

Masa interview staff HR bagitahu dia ni adalah model syampoo yg terkenal..(sy x kenal artis sgt ) sy agak tekejut kerana seorg model yg income byk blh bekerja sbgai CS..??
.
Disini sy akui sy tidak mahu org yg dlm dunia glamer jadi ahli keluarga sy.. !! Tetapi sy xprajudis.. sy sentiasa memerhatikan dia sbb sy melihat akhlaknya seindah rupa parasnya yg cantik ..sgt baik..
.
Dia x sombong …

5 SELEBRITI INI DIKATAKAN MENYEMBAH SYAITAN

Assalamualaikum...


1-Peminat Lady Gaga mesti ramai kat Malaysia ni.Di sebabkan imej yang pelik kedatangan dia di malaysia tak pernah dialu2 kan dan sering di bantah banyak pihak

Dikhabarkan juga  imej dan aksi peiknya ini merupakan salah satu utusan syaitan.Bukan saja di malaysia,Lady Gaga juga pernah dibantah untuk mengadakan konsert di beberapa negara dengan alasan yang sama.




2-Siapa yang tidak kenal John Lenon? Lagenda The Beatles ini juga dikhabarkan seorang pemuja syaitan
Dia pernah memberitahu The Beatles adalah sebuah  band yang lebih hebat dari pada Tuhan. Disebabkan itu dia menerima berbagai2 kecaman



3-Madonna dikatakan pemuja syaitan di sebakan banyak aksi kontroversinya. Tahun 2009 , Madonna dikecam kerana bertegas mengadakan konsert di Poland dan bertepatan dengan hari  keagamaan di sana.Kerana itu,ragmai yang beragama Katolik mengadakan demo sambil membawa sepanduk yang mengecam Madonna.




4-Penyanyi rock  ini  pernah tersenarai sebagai selebriti paling hodoh. Make up nya …

10 KARIKATUR SELEBRITI YANG PALING COOL

Assalamualaikum...
Sekali tengok macam tak percaya ni cuma karikatur.. memang cool la.. jom tengok...











sekian...

APA YANG SELEBRITI NI BAWA??

Assalamualaikum...
Biasanya kalau korang pi bercuti atau pergi mana2 la yang jauh sampai kena bawak kain baju berapa  beg yang biasanya korang bawak??
kalau banyak mungkin korang sama macam  salebriti hollywood nih.. banyak giler beg diaorang bawak  kalau nak pergi bercuti atau berjalan jauh..











Entah apa la yang depa bawak.. ini baru beg untuk dibawa pergi.. beg untuk balik pulak cemana la gamaknya..kan?? mungkin selori kot..hehehe

MODEL PALING CANTIK 2012

Assalamualaikum...

selamat malam...
tengok gambar cantik jom....

cantik kan dia???cantik la nak dibandingkan dengan aku..:p


wah..rambut pun cantik...

memang cantik....

ni cantik ke??


ha...cantik kan?/dia lelaki la...
dia modellelakipaling cantik di dunia
untuk tahun 2012..namanya Andrej Pejic.

sekian..

CHEF WAN KECEWA DENGAN KOMEN PEMBACA

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
memula sekali jom kita baca luahan hati chef wan ni sekejap...



I posted earlier an article written by Ayie from Murai.com.my on his personal interview of my daughter experiences disaat2 sesudah melahirkan her daughter.Then i went through all comments as always and just loved and surprised at some of the comments seolah olah macam menyindir balik pula dengan comment such as " Hi tak beranak kan Isbella tu tak berkucup ke? Yg satu lagi pulak " Ala husband i tak payah tunggu nak beranak pun hari2 pun dia kucup i" The best part is if i were to answer this bitchy remark is " Kita tak tanya pun?".
I oftened reminded my fans on this wall if for whatever reason u guys ( Baik perempuan atau lelaki pun) tak ada apa2 yang sedap nak comment THEN DONT! Mereka ni tak tengok ke dan baca how others can learn to comment secara bersopan dan positive that they too perhaps can learned from others?When i read other people comments i love…

BENTUK BADAN SELEBRITI TERKENAL SEBELUM DAN SELEPAS MELAHIRKAN

Assalamualaikum....

malam ni jom kita tengok gambar..
gambar selebriti2 terkenal sebelum mereka
mereka melahirkan anak
dan selepas mereka melahirkan..


Selma Blair-kembali memiliki tubuh yang menawan hanya dalam waktu 6 minggu.


Jessica Alba-mengikuti program diet 1200 kalori sehari.kembali ramping hanya dalam waktu 6 minggu

Vic Beckham-Dalam waktu 2 bulan isteri pemain bolasepak David Beckham ini sudah kembali ke bentuk tubuh asalnya.

pink-mengambil masa hanya 5 bulan untuk mendapatkan kembali bentuk badan nya kembali...


penelope cuz-hanya mengambil masa 3 bulan dengan melakukan aktiviti tarian.



Mariah Carey- Dalam waktu 7 bulan, penyanyi paling popular ini sudah kembalit ramping. Mariah berhasil menurunkan berat badan lebih 30 kg.

aku nanti gamaknye ambik masa berapa tahun entah..,muahahah..

sekian..

CHEF ANTONY DITANGKAP KERANA MENCURI

Assalamualaikum...

Korang kenal chef Antony??
kalau korang suka tonton AFC 703 mesti kenal dia ni..

Dia ni chef bertaraf antarabangsa..
pernah jadi juri pertandingan masakan
yang bertaraf tinggi la..hebat kan??

tapi siapa sangka rupanya chef ni
ada tabiat buruk iaitu panjang tangan..
aih.patutnya jaga la imej tu..kan??

minggu lepas 6hb january dia ditangkap
kerana mencuri keju,roti,bawang bombay
dan dua bungkus kubis hirisan di pasarayaTESCO.
kubis hirisan tu siap ada diskaun lagi..
ada diskaun pun di bedal nye lagi..aih...



sebenarnya ini bukan kali
pertama dia mencuri .ini kali yang ke 5
dalam tempoh 2 minggu.

melalui websitenya dia telah memohon maaf..

“Saya mohon maaf atas semua tindakan saya yang bodoh dan tidak bertanggung jawab akhir-akhir ini,”

tapi yang sebenarnya chef Antony ni mengalami
depresi dan mengidap kleptomania.
restoran dia ditutup sebab bankrup dan
sekarang chef Antony menanggung hutang yang banyak.

kesian dia...


sekian...

GAMBAR WANITA HASIL GABUNGAN 8 WAJAH SELEBRITI TERCANTIK DUNIA

Assalamualaikum...

selamat malam...tengok wajah perempuan dalam gambar bawah ni..inilah wajah gabungan dari 8 orang wanita cantik seluruh dunia..




Wanita ini memiliki rambut coklat seperti yang dimiliki Duchess of Cambridge Kate Middleton. Dia juga memiliki mata cokeat penyanyi Cheryl Cole, hidung aktres Kate Beckinsale dan pipi bintang Inggeris Keira Knightley.

keningnya serupa dengan milik aktres Transformers, Megan Fox, hidungnya berasal dari Kate Beckinsale dan dagu yang sempurna berasal dari aktris Gwyneth Paltrow. Bibirnya dari bibir seksi Angelina Jolie, dan payudara penuh pengacara Kelly Brooke.

Isteri Putera William, Kate Middleton menjadi salah seorang wanita tercantik antara lain kerana rambut ikal coklatnya yang sempurna.

cantik ke??


sekian...

CHEF WAN TAK JADI NAK TUTUP AKUN FACEBOOK

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
dua hari lepas aku baca kat facebook
chef wan kata dia nak tutup akaun facebook
sebab tak nak jadi punca perbalahan
orang lain..

hari ni chef wan update statusnya begini pulak..

Chef wan jugak mendapat banyak respon dari
penyokong2 yang bersetuju dengan tindakan dia untuk
tidak menutup akun facebook dia tu.

Adat la kan bila jadi manusia ni..
tak semua orang suka..
kalau ada yang suka pasti adalah yang benci..

yang penting kita jangan lari dari masalah..
sentiasa berfikiran positif dan
buat tak tahu je dengan suara2 jahat tu..
dalam pada tu kita perbaiki mana2 kat diri kita
yang terkurang dan tak sedap kat mata orang lain..
kalau kita lenyap dan melarikan diri lagi la depa suka..

sekian..

**kenapa tak boleh buka busuk.org ye??busuk ni selalu problem la..:(

BOGEL MENUJU TUHAN

Assalamualaikum...

Selamat pagi..
sedang berkira2 ni nak masak apa..
biasala..time gini pikiran aku dok pikir nak masak apa je..
tapi idea terbantut sebab bahan2 tak cukup..
padahal kedai depan umah je.
tapi malas nak keluar sebab nak ngadap blog.
heheh..jujur kan??

ok..jom cerita pasal blog selebriti.
korang ada tak blog mana2 selebriti yang jadi blog kegemaran korang??
blog pelakon ke..
pengacara ke...ada??

aku tak de..heheh..
pertama nya sebab depa ni jarang update.
maka nya kadang2 terlupa kat blog depa.
lagipun blog depa bukan best pun..
jadi bila tersinggah tu,nasib je la..kan??

kalau korang ada blog2 selebriti yang jadi
kegemaran korang meh la kongsi..
mana tau kot2 aku pun suka...

setakat ni aku rasa yang best blog budak juvana ni je kot.
ni pun kak liza yang perkenalkan...
blog budak juvana ni memang bagus..
bahasa yang digunakan pun best tau..
rasa terbuai2 je...
dia dah terbitkan buku..
pi la terjah tengok.."BOGEL MENUJU TUHAN"

Blog selebriti lain aku
kurang laya…