Skip to main content

Posts

Showing posts with the label segmen

SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com

Hi korang... Klik Banner untuk join segmen Shida ni..

Mood join segmen pulak kita hari ni. Tiap kali join apa2 segmen mesti teringat zaman blogging 10 tahun lalu. Memang wajib join kalau ada kawan blogger buat segmen sebab bila kita join segmen bermakna, kita dah bertukar link dengan rakan blogger kita.

Part tu kena di terjemahkan dengan panjang lebar la. Malas pulak jelas kan. Hahahah. makna kata memang bagus kalau korang join segmen2 blogger ni. 
Lagi2 kalau dia bagi hadiah. Ada hadiah oi .. Tu pun kalau korang join. Kalau tengok saja tak dapat apa la. Hahaha

Makanya hari ni kita join segmen bloglist dari Shida pulak. Saya kenal Shida ni sejak awal2 blogging dulu. 10 tahun lepas, dari dia bujang, sampai sekarang dah jadi bini tokey. Hahah..

Kalau dulu yang best pasal blog shida ni dia banyak cerita pasal tutorial. kiranya kalau bab edit2 blog ni memang dia punya makanan je la. Lepas tu lama dia stop menulis. mungkin berjangkit dengan saya. Hahhaah..

Sekarang kami berdua kembali sem…

Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom

Diam-diam dia buat segmen rupanya.. Syarat pun macam2 ni. Cerewet sangat syarat dia tau. Tapi sebab hadiah best kita join jugak la. Mary Kay tu.. Ingat kita nak tengok je ke. Harus la rebut sama.

Fuh!Fuh!! (siap jampi ni)



Follow pun sudah

Like page pun sudah..

Ok..siap semua nya..

Korang nak join jugak, dibawah ni syarat2 nya..

Syarat-syarat penyertaan:
1. Buat 1 entry bertajuk 'Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom'. 
2. Letakkan gambar 'screenshot' blog aziankhalil.com ni dalam entry anda dan backlink ke entry ini.
3. Follow blog aziankhalil.com ni
4.  LIKE https://www.facebook.com/aziankhalil81/
5. Letakkan link penyertaan anda dalam ruangan komen di bawah.
Hadiah:
5 peserta pertama komen link penyertaan akan masuk ke bloglist PKPP secara automatik sehingga 31 Ogos 2020.
5 peserta segmen lagi akan dipilih secara rawak untuk berada dalam blog list pada 1 Julai 2020
1 peserta akan dipilih secara rawak untuk  memenangi 1 botol ' Mary Kay Eye Make Up Remover'…

Segmen : Saya Nak Design Kad Raya

Assalamualaikum...



Saya nak join GA dari Fiza ni..
Siapa yang bertuah akan dapat hasil kerja tangan Fiza nih..
Bukan dia bagi kad raya tapi dia
design kan kad raya tu untuk kita..
pastu kita boleh print ke apa
atau email bagi kat kengkawan...
macam tu la....

Jadi selepas di desak oleh anak bertuah saya supaya
buatkan kad raya saya rasa malas je nak design2 ni..
makan kita cuba lah nasib dalam GA fiza ni..
Untung makcik timbul...eh!!untung sabut timbul...

Jemput join ye kengkawan..
Tempoh Segmen
2 Julai 2015 (09:30 pm)- 5 Julai 2015 (11:59pm)



sekian..

2 KISAH CINTA YANG BERBEZA

Assalamualaikum...




Saya percaya setiap orang mesti ada cerita sendiri
sebelum nak mendirikan rumahtangga dengan pasangan.
Awak pun mesti ada kisah2 cinta yang awak kenang.. kan??
Tak kan cerita awak sama je macam cerita
cinta jiran sebelah umah tu..
mesti la ada lain nya sikit..betul tak??

Saya suka cerita cinta dari blog Afzal ni..
Walaupun rekaan semata-mata tapi
tapi ianya kisah cinta yang best..
Ada siapa2 yang ada kisah yang sama dengan jalan cerita ini??
Dah la kelakar..tak percaya jom baca..
klik sini untuk baca.. (Pensil)



Tapi...tak semua orang bertuah ada
kisah cinta indah untuk dikenang..
ada jugak kisah cinta yang sangat memedihkan
hingga 100 kisah indah pun tak mampu menutup
luka dari cerita cinta yang kecundang.

Seperti yang terjadi pada sahabat blogger kita ni..
perkara macam ni
kalau boleh dalam mimpi pun kita tak mau berlaku.
kisah cinta yang menyedihkan dari blogger Scarlett O'hara
Klik sini untuk baca(warkah terakhir...)

Ini adalah dua entry yang terpilih untuk
s…

TAK SANGKA RAMAI JUGAK YANG JOIN..

Assalamualaikumm...

Masih di Kedah..
Entry autopublish ni..
saya memang kalau balik kampaung mesti saya
sediakan entry autopublish sebab risau kat
kampung ni kalau tak de line internet..
habis la sunyi sepi blog kesayangan saya yang comel ni
(perasan jap..)

Saya nak cerita tentang segmen Entry terbaik yang sedang berjalan tu..
Boleh kata semua blog yang peserta2 senaraikan tu
saya dah jengah pi baca,..
Yang saya tak masuk kan dalam senarai tu belum baca lagi tau..
Boleh dikatakan semuanya best2 dan bermaklumat..
Ada ilmu  dan pengajaran dalam entry2 tu..

Ada Entry yang buat saya sebak sampai nak nangis..
Ada yang buat saya tergamam..
tak sangka blogger ni ada masalah peribadi selama ni..
Ada entry yang buat saya
ketawa mengekek2 sebab lucu..heheheh

Saya memang tak sangka segmen ni akan ada orang nak join..
ye la..selalunya kalau yang dapat sambutan tu
mesti segmen tambah follower.
nak follower banyak dengan cepat
laju je join segmen tambah follower,
segmen kongsi2 entry macam ni tak t…

INI ENTRY TERBAIK 2014...

Assalamualaikum...

Kita dah pun berada di  bulan Disember ye..Ada kot yang tak sedar kita dah nak meninggalkan 2014..Dah berapa entry tahun 2014 ni yang kawan2 dah tulis?? 10?? 1000?? 100000?? Berapa pun jumlah nya ,entry2 itu ada nilainya..jangan di buang walaupun dalam entry tu setakat ada 2,3 baris perkataan..Biarlah orang nak kata itu entry sampah ke.entry syok sendiri ke..Hanya kita yang menulis je yang tahu  disebalik apa yang kita tulis..

Ok..dipendek kan cerita..Marilah kawan2 berkongsi sama2 dengan semua orang apa entry terbaik kawan2 pada 2014 ni.Jadi saya nak buat segmen la..Silakan join ye..


1- Buat satu entry bertajuk 'Segmen:  Ini Entry terbaik 2014'

2- Copy banner kat atas tu dan link kan ke entry ini.dalam entry kawan2 tu letak kan link 2 entry terbaik kawan2.kalau bukan yang terbaik pun ,yang kawan2 suka pun boleh..

3- jangan lupa follow ATAU letak blog ni kat bloglist kawan2 ye..sebab lepas tamat segmen ni saya akan kongsikan salah satu daripada dua entry ter…

GIVEAWAY,SEGMEN DAN KOTAK IKLAN...

Assalamualaikum..


Esok hari terakhir giveaway hujung tahun yang saya anjurkan.kalau belum join cepat2 la  join .Tapi ada penaja kata kalau hari ni tak de siapa join,kita tutup je la..Sebab dia dah tak sabar nak bagi hadiah tu..hehehehh..macam tu pun ada.Bukan peserta je tak sabar nak dapat hadiah rupanya penaja pun ada yang tak sabar nak bagi hadiah ye..

Untuk siapa2 yang berminat nak perkhidmatan reviewdan promot produk atau apa2 je boleh la hubungi saya ye.Email,fb semua boleh tengok kat sidebar,atas sekali.Tapi untuk yang sticky post semua dah penuh sampai awal bulan depan.

Iklan kat bawah post ada satu kosong.cepat2 pm saya kalau nak..satu lagi yang berminat nak join segmen Entry terbaik tu sila join cepat.tarikh tutup 25 hb ni..tak susah pun segmen tu..cuma buat satu entry dan letak link entry milik kawan2 yang kawan rasa paling terbaik atau yang kawan2 paling suka.Untung tau join segmen ni..Nanti boleh kawan2 lain baca entry kawan2 tu.mana lah tau kalau2 entry tu bagus tapi kura…

Segmen Bloglist Blogger Terhebat Blog Parihh

Sekian..

SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.


Assalamualaikum w.b.t.


KLIKBANNERUNTUKJOIN!
CARA JOIN: 
1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI" 2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen.  3. Follow blog wawa.  *wajib* 4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 

ALERT! - Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain.  - Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain.  - Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 

Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Segmen Bloglist 10 Blog Pilihan HASRULHASSAN.COM

Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia

Assalamualaikum... Bermula dari tarikh 19/09/2014  bersamaan Hari Jumaat jam 10.00 pagi Bermulahlah segmen Top up Hanya Aku dan Dia
Tarikh tamat
3o/09/2014 , Selasa  . Jam 11.59 malam
Hadiah Top Up RM5x10 blogger yang bertuah (Jika melebihi 100peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up) Hadiah misteri kepada penyertaan pertama dan terakhir . 
Semoga berjaya ! Chaiyokk , :)

SEGMEN SIMPLE SAYA NAK BAJU PUAK KUMBU BY CIK AKAK.

Assalamualaikum...
dah nak tutup dah ni..cepat2 join ok. :)

Tarikh tamat : 14 september 2014 jam 4.30 petang...

Simple Segmen By Ainim Rashihah

Assalamualaikum...

Hari cuti begini, Ainim nak buat simple segmen khas buat pengikut dan juga pembaca blog AinimRashihah.blogspot.com. Segmen ni kita main klik klik je tau.
Syarat segmen pun mudah sesangat.
1 - Buat satu entri dengan tajuk "Simple Segmen By Ainim Rashihah" 2 - Terbuka untuk pengikut dan pembaca blog ini. Kalau belum, sila follow dulu ya. 3 - WAJIB klik setiap link 'This' di bawah ini. 4 - Copy coding yang diberi ini, dan paste ke HTML. Dah siap ikut semua step, Tinggalkan URL            penyertaan di kotak komen dibawah ini ya. ThisThisThisThisThisThisThis
Segmen ni berlangsung sampai hari Ahad, 14 September 2014, jam 8pm je ya. Dah nama pun simple segmen kan. Selamat bersegmen semua.

GIVEAWAY,CONTEST DAN SEGMEN

Assalamualaikum...



Ada orang pm saya dan tanya ada tak nak buat segmen apa2
sebab dia nak taja hadiah..
JaWapan saya.."tak de"
heheheh...

kalau segmen je saya rasa tak perlu kot sampai nak bagi hadiah..
kalau GA atau kontest tu bolehla..tapi buat masa ni saya tak
de hati lagi nak buat GA dan kontest di
sebabkan saya dalam persedian untuk memulakan bisnes jual bars..
baru merancang..belum buat pun lagi..heheh..

Berbalik pada segmen tu tadi..
kalau saya buat segmen ada ke yang nak join..
Lepas terima pesanan pasal segmen tu
saya terus terfikir segmen apa yang paling sesuai..

kalau boleh saya nak la segmen tu menarik
dan jarang2 orang buat..
syarat mudah dan tak lenguh jari nak menaip..
taip guna jari telunjuk je..ekekekek..
segmen yang sesuai untuk wanita2
dan gadis2 macam kita2 nih..:p

ada cadangan???


sekian..



BOLEH LA BLOGWALKING SAMPAI LEBAM...KAN??

Jom join segman deno ..
boleh bw sampai lebam..

sekian..

Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy

Tarikh Tamat 10 April 2014 (pukul 11:59 Malam)
*Hanya seorang pemenang dicari, kalau penyertaan ramai..mungkin hadiah top up akan di tambah.. :)

SLOT BLOG REVIEW

Assalamualaikum.




Dah lama tak de orang buat Review blog..kan??
aku nak tau jugak apa kekurangan blog aku ni..
jadi kalau korang nak tau jugak jom la join ..
klik banner tau..

Diana rashid
Nama blog: Senyum-Senyum..

sekian..

Segmen: LUPUS Awareness Month

Assalamualaikum...



Selamat malam Deno..
Akak nak join segmen Deno nih..
sorry la lambat sikit..Akak kan sibuk..heheh..

Macam yang Deno nak..
ni akak dah siapkan banner yang Deno nak..
walaupun nampak macam kerja orang malas
tapi ni je yang termampu..muahahah..



***************************

Segmen ini diadakan sempena LUPUS (SLE) awareness month pada bulan ini iaitu bulan mei! :) Objektif utama segmen ini adalah untuk mewujudkan kesedaran tentang penyakit LUPUS a.k.a SLE yang sehingga kini belum ada ubat yang boleh menyembuhkannya..

Apakah SLE? : klik Systemic Lupus Erythematosus

akak nak tag..

Rara..sebab dengar2 dia dah teror bab2 photoshop

muhhahaha...

sekian..

SEGMEN RAYA SAKAN:TEKA JUADAH RAYA!!

Assalamualaikum...



Aku nak join satu segmen ni...
segmen teka nama juadah raya nih..
sebenarnya nak tunjuk teror je teka nama jaudah ni..
(padahal aku pun hentam je...)
benda ini pun depa tak tau nama nya..
senang la..

sebelum tu tengok syarat2 nya..

Terbuka kepada blogger seluruh Malaysia dan di kepulauan Papua New GuineaNak kena follow ke? Ikut korang la tapi kalau folo , nescaya korang akan bertambah emsem dari semasa ke semasaBuatlah entry cincai2 ; Letak tajuk macam kat atas, tempek banner dan link ke blog mksyahir, Afzal Sukakaki dan Arra Ahmad dan last sekali jawapan korang.[pastikan ada link ketiga-tiga orang ni]Kemudian korang maklumkan penyertaan korang di ruangan komen entry salah seorang antara mereka. Letakkan sekali url entry segmen tersebut.Tarikh tamat pada 5 Ogos 2012, 11.59 malam. Sebarang surat menyurat dan sesi kipas mengipas tidak akan dilayan sama sekali. Harap maknyah.Seorang pemenang dengan jawapan yang tepat sahaja akan dipilih. Pemenang akan dimaklumkan di dalam …