Skip to main content

Posts

Showing posts with the label sebab-sebab takut kucing

KENAPA MEREKA TAKUT DAN GELI PADA KUCING?

Assalamualaikum...


Ada yang tak suka kucing?? ramai jugak yang tak suka kucing.. Ada yang tak suka sebab geli..ada yang tak suka sebab takut.
kebanyakan mereka yang takut ni  dia tak pernah cuba mendekati kucing. Tak pernah cuba nak belai2.. ye la..pernah la belai2 usap2 sikit.. tapi tak sempat nak mesra2.setakat kuis2 dengan jari je, lepas tu "malas aku nak layan kau.."..
Ada juga yang teringin nak belai2 kucing,nak peluk dukung, tapi baru je nak dukung terus kena cakar.. hehehe..sebenarnya  kalau awak tak pernah dukung2 kucing mulakan la dengan dengan kucing yang kecik je. Ni tak agak2 nak dukung kucing yang berat 10kg. dia pulak tak pernah jumpa kita..memang mendapat la.. Lepas tu serik nak pegang kucing..


Satu sikap mereka2 yang tak suka kucing ni. bila kucing tu datang nak manja2 dengan dia ,dia mengelak.. bila kucing tu tak layan dia,dia pulak sibuk nak pi sentuh kucing tu.. mana boleh gitu..bila dia datang gesel2 kat kaki kita masa tu la kita gunakan kesempatan tu un…