Showing posts with label scammer. Show all posts
Showing posts with label scammer. Show all posts

Monday, 9 September 2019

HATI-HATI DENGAN SCAMMER JUAL BARANG KEMAS INI.

Hi korang..

"Korang.. acik nak mintak tolong viralkan minah neh.. dia dah ambik duit acik RM99 .. acik bayar on 30th August.. sampai sekarang tak dpt brg.. bila acik pm page terus kena block.. tak dpt tengok dah page pompuan jahanam neh.. takpe.. tak kaya ko dgn duit celah gigi aku tu.. cuma aku takkan halalkan.. membusung lah ko makan duit org.. sekian thanks but no thanks"


Kesian akak ni dia kena scam kat facebook. Akak ni nak beli cincin harga rm99.  Bayaran dibuat pada 30 August 2019. Sampai sekarang barang tak dapat, dan dia pun dah di block dari facebook page scammer ni.

Kalau tengok pada Whatsapp Info ni dia siap tulis situ "Dropship will active On August 2018" bermaknan dari 2018 lagi dah buat kerja menipu ni.






Korang yang nak beli barang online hati-hati lah ye. Saya try cari  nama Mazad Lagacy kat Facebook Page dan nampak dia juga ada jual penapis air Coway. Saya rasa dia memang scammer yang banyak menipu la. No tel jual penapis air tu pun sama macam dalam Whatsapp tu.





Selain penapis air no tel tu juga digunakan untuk bisnes Jual pakaian , jual set hantaran, jual ubat kurap dan saya percaya ada banyak lagi bisnes yang diagunakan dengan nombor yang sama








Di bawah ni detail dia.

Hati-hati dengan Scammer jual barang kemas , scammer jual penapis air , scammer jual baju  dan macam-macam lagi.

Nama : Mardziah Binti Zahari
No akaun: 7011063088 - CIMB
No tel / Whatsapp : 011 - 1616 1082



Tuesday, 8 May 2018

BELI BARANG DI SHOPEE UNTUK HADIAH KEJUTAN BUAT ANAK TAPI ITEM YANG SAMPAI BUAT SI IBU PULA YANG TERKEJUT



Dah selalu sangat kita dengar ramai yang terkena apabila order barang melalui online kemudian barang lain pula yang sampai. Selalunya barang yang sampai tu adalah barang yang nilainya lebih rendah daripada yang kita pesan sebelum ni.

Belum ada lagi kes beli barang rm10 dapat barang rm100. Jadi di situ je dah boleh nampak barang tersebut sengaja di hantar atau kita boleh kata ianya sebagi satu penipuan.

Macam yang terjadi pada Junaina Abdullah beliau awalnya membuat pembelian Travel makeup bag yang harga asalnya bernilai rm32.03 . Selepas diskaun harga tersebut menjadi RM15.79 termasuk kos penghantaran. Pembelian dan pembayaran dilakukan pada 10-4-2018 dan barang yang di pesan sampai pada 3-5 2018.





Namun apa yang mengejutkan ialah barang yang sampai bukan lah seperti yang dipesan. Tetapi adalah sebatang black head removel yang harganya lebih rendah dari apa yang dibayar.

Menurut Junaina barang yang dipesan sebenarnya adalah hadiah kejutan  untuk anak perempuan nya. Beliau sudah membuat membuat aduan terhadap pembekal ini dan masih menunggu maklum balas dari pihak Shopee sendiri.

Melalui review  yang di lihat di STORE pembekal ini ramai yang meninggalkan komen tidak berpuas hati dengan pembekal tersebut yang menghantar item lain dari yang dipesan sebelum nya.

Penting bagi mereka yang ingin membeli barang melalui online supaya membaca dahulu review dan ulasan dari pembeli.Kebanyakan barangan dari luar negara memang harganya lebih murah terutamanya barangan dari China dan ini pasti akan menarik minat kita untuk membeli.

Namun bukan semua pembekal tersebut boleh dipercayai. Tapi kalau dah nak terkena kita pun tak boleh nak duga. Kadang-kadang pembekal yang selama ni boleh di percayai pun sanggup menipu kita.

sekian.