Showing posts with label rumah tangga. Show all posts
Showing posts with label rumah tangga. Show all posts

Tuesday, 11 September 2018

APA PERLU BUAT KALAU SUAMI TAK BAGI SENTUH PHONE DIA

Assalamualaikum..

Cerita pasal suami suka sembunyi kan phone ni bukan nya cerita baru..kan?? Ramai je lelaki yang tak suka pasangan dia check phone atau sentuh phone dia.. Bukan semua lelaki sorok phone sebab dia curang tau.. Ada juga sebab yang lain..



Sebab utama dia sorok phone ialah kerana  dia tak percaya dengan orang sekeliling dia. Kalau dengan isteri pun dia sorok maknanya dia tak percaya kat isterinya la tu.

Isteri-isteri yang susah hati setiap hari  memikirkan masalah ni jangan risau. Pertama nya korang kena ubah pandangan dia pada korang. Korang kena lupakan sekejap pasal phone dia.Buat tak peduli je.

Ni tidak.. Pantang dia tinggal phone mula la korang nak ambik buka whatsapp dia la apa.. Dah macam lalat tau. Pantang bau belacan dia mai la.. hahahah..

Korang jangan obses sangat dengan phone dia tu.Korang pun ada phone kan? Jadi buat la macam dia buat jugak.Tidur dengan phone, pasang pasword, bawak phone masuk tandas dan bilik air...

Tunjuk kan pada dia korang pun ada kehidupan rahsia jugak. Tapi jangan la korang pun ikut sama pasang skandal, bela anak ayam, cari kekasih upahan ke apa tau..

Lama-lama nanti dia sendiri akan tersedar dan mula persoalkan apa yang korang buat. Masa ni baru kita bidas dia cukup2..hahahahha

Ni korang main terjah je..Mana mau nya kome wehhh!!!



Bukan lah saya nak kata suami yang sorok phone ni tak curang.memang kebanyakan nya curang la..hahah. Cumanya.. Korang sendiri kena fokus pada diri korang kalau nak tarik perhatian orang.

Percaya la , suami akan mula sedar adanya korang bila korang juga fokus pada diri sendiri berbanding asyik nak peduli hal dia je.

Berkepit dengan phone macam phone tu nyawa , baca mesej pun sorok-sorok tak bagi isteri tengok skrin, kerap dapat mesej walaupun di rumah, memang kehidupan yang tak normal walaupun benda tu ramai yang buat. 

Setiap perempuan akan ada rasa was-was tu. Kalau isteri  yang buat macm tu pun suami mesti akan nampak dan timbul rasa was-was. Jadi buat la untuk buat dia nampak kerisauan korang. Untuk buat dia  fikir macam korang fikir.

Orang lelaki ni akan sembunyikan  lebih banyak benda lagi bila mereka rasa  mereka sedang diperhatikan. 


sekian..

Wednesday, 25 January 2017

INI CARA PALING SWEET KALAU NAK TEGUR SIKAP ISTERI

Assalamualaikum...



Korang pernah tak tanya suami korang " Awak rasa saya ni orang yang macam mana?"

Soalan tu ramai lelaki tak suka jawab sebab dia nak berterus terang tapi tak boleh sebab dia tahu silap cakap nanti bergaduh..Tau2 je la orang perempuan ni , kalau suami kata "nasik lembik sikit hari ni.." dia punya sentap tu sampai henyot pipi .Punya buruk nya.

Kalau isteri tanya soalan macam tu jangan lah bagi jawapan yang buruk-buruk saja..Satu je soalan dia..kau pulak senaraikan habis buruk dia.macam la esok kau tak jumpa isteri kau dah..

Pelan-pelan boleh tak??Bagi 3 sikap isteri yang baik tapi selit kan satu yang tak best.Contohnya..

"awak ni bertanggungjawab , pandai didik anak, saya paling suka tengok awak ajar anak mengaji..Cuma bila awak garang sangat saya rasa nak menyorok bawah katill"


Mudah tak??Jangan serius sangat masa bercakap dengan dia..Selit2 sikit lawak supaya dia tak la rasa stress..Ni tidak..Biasa yang terjadi...

"awak ni orang nya bukan tak baik..baik memang baik..cuma kadang mulut awak kurang ajar sikit.Awak ubah la sikap buruk awak tu.Bagi contoh yang baik pada ank-anak.."


Kalau kau seorang isteri , kau stress tak dengar benda macam tu keluar kat mulut suami kau? Isteri ni dia pantang kalau suami nak mengajar dia tapi dengan cara yang akan buat dia jadi benci.

Saya memang suka tanya suami saya " abang rasa kita orang yang macam mana?"




saya suka tanya sebab dia akan bagi jawapan yang buat saya senang hati, ketawa berdekah-dekah dan dalam masa yang saya saya ubah sikit2 tabiat buruk saya..

Dia bukan banyak pun puji saya  tapi sebab kata-katanya sedap didengar..Best tak suami saya??

Jangan rampas ye...hahahah..


sekian...