Skip to main content

Posts

Showing posts with the label review

REVIEW DAN SINOPSIS FILEM DEVAKI - FILEM THRILLER KANNADA 2019

Title : Devaki (2019) Director: H.Lohith Writer: H.Lohith Duration: 2h 9m Languange: Kannada, India. Date Release: July 2019 Cast: Pryanka Upendra, Kishore Rating: 5/10



Banyak sakit hati je bila tonton filem Devaki ni. Terlintas dalam fikiran teruk betul negara India ni. Diaorang macam pandang rendah pada wanita. Bila melibatkan orang atasan baru la ada tindakan nak dibuat.
Ini bukan filem india pertama yang saya tonton yang mendedahkan golongan lelaki yang suka pandang rendah dan meremehkan wanita. Lagi-lagi bila melibatkan polis. Alih-alih wanita jugak yang dipersalahkan.

Panjang lebar pulak luahan perasaan saya ni.Hahhaha. Baca sikit sinopsis filem Devaki ni.



Sinopsis Filem Devaki (2019) Aradhya , 10 tahun di culik ahli sendiket. Sepanjang tempoh kehilangan nya, Ibu Aradhya , Devaki berusaha mencari anaknya dengan bantuan pihak polis namun gagal.

Devaki seorang ibu tunggal yang ditinggalkan suami. Dia membesarkan anaknya sendiri dengan penuh kasih sayang.  Satu hari dia disahkan me…

REVIEW DAN SINOPSIS FILEM GUNDALA - FILEM SAINS FIKSYEN DAN AKSI DARI SEBERANG

Tajuk: Gundala
Pengarah: Joko Anwar
Penulis: Joko Anwar, Harya Suraminata
Pelakon: Abimana Aryasatya, Tara Basro, Bront Palarae
Genre:  Action ,Adventure, Sci-Fi
Durasi: 2 j 3m
Release Date: 26 -12-2019
Rating: 7/10


Siapa dah tengok filem Gundala ni boleh share juga komen korang ye. Ini adalah satu-satunya filem aksi dari seberang yang berjaya menawan hati saya. Selalunya kalau filem dari seberang ni yang saya suka cuma filem seram je. Filem cinta ke, aksi ke satu pun tak best. Tak boleh nak layan. Lagi2 kalau filem tu ada pak lawak. Terus hilang nafsu nak menonton.

Saya bagi rating yang tinggi juga untuk filem ni sebab bukan saja untuk jalan cerita tapi juga untuk pelakon-pelakon dia yang memang cap tangan la. Padahal saya ni bukan lah peminat Bront Palarae pun. Tapi bila dia dalam filem ni nampak kena sangat watak yang dia bawak tu.



Tambah pulak dia dengan parut melecur kat muka tu, nampak menyampah sangat perangai nya. Hahahah.

Hero filem ni, Abimana Aryasatya. Tertanya-tanya jug…

REVIEW DAN SINOPSIS FILEM ROH FASIK - INDONESIAN HORROR MOVIE

Tajuk: Roh Fasik (2019) Pengarah:Ubay Fox Penulis Skrip: Ubay Fox, Evelyn Afnilia Genre: Horror Durasi: 1j 30m Tarikh release: May 2019 Pelakon:Evan Sanders, Irwansyah, Denira Wiraguna  Rating:4/10
Sinopsis Filem Roh Fasik
Akbar mendirikan rumahtangga dengan Zahra dan mempunyai seorang anak perempuan (Amira). Selepas kematian isterinya (Zahra) akibat dibunuh, Akhbar hilang keyakinan diri, dan mula mempertikaikan takdir Allah. Hidupnya mula tiada hala tuju dan jauh dari tuhan.
Tidak lama kemudian Akbar mendirikan rumahtangga dengan Renata tapi mereka tidak bahagia seperti pasangan yang baru berkahwin.
Risau dengan keadaan Akbar, Hasan datang menjenguk Akbar dan menasihati Akbar supaya terus kuat dan kembali ke jalan yang benar namun Akbar tetap berkeras dan tidak menghiraukan nasihat Hasan.


Tanpa Akbar sedari, Renata dan Amira kerap di ganggu makhluk halus didalam rumah tersebut sehingga pernah iblis tersebut merasuk Renata. Disebab kan Akbar kerap tiada dirumah, Amira menghubungi Hasa…

BIO-LIFE ASTAXANTHIN 6MG – YOUR EVER YOUNG SKIN GUARD: KULIT KEMBALI MUDA SELEPAS 2 BULAN

Hi semua..




Saya ada post gambar Astaxanthin di facebook minggu lepas. Ramai pulak yang macam berminat dengan produk tu. Saya baru je makan tu. Tak sampai seminggu lagi. Sebelum ni pernah juga Nampak produk Bio-life tu kat Watsons. Tapi yang 4 mg. Yang saya makan sekarang ni Bio-Life astaxanthin 6 mg.
Tak tahu la apa bezanya. Tapi hari ni saya cerita sikit la pasal astaxanthin 6mg ni. Bagi yang tertanya-tanya Bio-Life Astaxanthin ni ada kelulusan KKM ke? Ye.. Produk ni ada kelulusan KKM. Reg No: MAL15105003NC . Pada kotak nya juga ada Hologram Meditag.

Apa itu astaxanthin?
Ni bukan sekadar nama yang tertera pada botol Bio-Life ni tapi Astaxanthin ialah satu penemuan baru oleh ahli sains yang mendapati astaxanthin boleh memberi sumber yang baik dan terkuat kepada tubuh badan.
Astaxanthin ni adalah pigmen merah yang boleh didapati dalam orgasma hidup macam udang ikan dan ketam.
Bila kita amalkan ambil astaxanthin, ianya akan bertindak balas pada setiap bahagian kulit , mata dan jantung …

DAPAT HADIAH SAMSUNG GALAXY A20 SEMPENA HARIJADI YANG KE 39

Hi semua..



Tak sangka dah tua-tua pun masih dapat hadiah smartphone. Ingatkan bila dah tua ni dapat hadiah telekung dan Quran je. Hahah. Tu la..kan.  Suami paham je isteri nya ni usia je yang bertambah. Tapi jiwa masih muda tau. Masih comel2 gitu.

So ini lah dia Samsumg Galaxy A20 . Yang saya berkenan sangat tu. Sampai kan dah keluar A30 dan A50 pun saya masih berkenan yang A20 punya. Nampak tak betapa setia nya saya ni?

Memang kejutan betul sebab tak sangka pun dia nak bagi smartphone. Sebelum ni saya guna Oppo Neo7. Phone tu selalu hang sampaikan saya tak berani nak install banyak app terutamanya instagram dan mesengger.







Dah banyak kali bila nak buat panggilan penting , skrin jadi gelap dan kena tunggu sampai 2-3 minit baru lah berjaya buat panggilan. Bayangkan kalau ada kecemasan.  Memang nangis la. Hari-hari merungut kat suami yang phone Oppo tu buat masalah.

Tapi tak pernah sekali pun saya bersuara yang saya nak phone baru. Sebab Oppo tu pun hadiah dari dia juga sempena ulangtah…