Showing posts with label review produk. Show all posts
Showing posts with label review produk. Show all posts

Tuesday, 17 January 2017

BANYAK JOB UNTUK REVIEW TAPI TIADA BAYARAN..APA PUNCANYA?

Assalamualaikum...



Maisara tanya "kenapa posmen dah lama tak hantar barang kat ibu..?" Dah tak dak siapa nak hantar barang untuk review ni..kan??Mana nak datang barang nya..Banyak yang review pun tak de melibatkan produk.Cuma perkhidmatan saja.Saya pulak memang tak terima review tanpa bayaran ni.jadi memang tak de produk sampai.Buat masa sekarang fokus pada GA yang bakal berlangsung esok dan fokus untuk naik kan pageview blog.Tunggu entry GA keluar baru korang join Ok..Hadiah kali ni wang tunai dan juga produk kesihatan .

Berbalik pada review ..Saya masih membuka peluang pada siapa2 yang nak dapatkan khidmat review di blog saya.Tak ada harga yang ditetapkan.Ianya bergantung kepada kemampuan dan nilai yang kita persetujui bersama.



Apa yang saya tawarkan ?

Macam biasa entry tentang produk korang kekal di Home Page www.dianarashid.com selama seminggu dan kekal selamanya dalam blog ini.Produk korang juga akan saya review di Facebook page saya.dan akan saya boost selama 2 hari.Selain tu saya akan review di instagram dan fb peribadi milik saya.

Sebab tu la saya kenakan bayaran untuk review.Semua tu kena pakai duit..Nak boost pun satu hari paling sikit RM9.Tak kan nak boost rm3 je..kan??tak berbaloi kot..

Ada yang bagitau saya , dia ada beberapa job review nak tulis tapi ada yang tak de bayaran.Dapat produk je.

Nak buat cemana dah korang yang terima..Korang boleh kata tidak kalau tak mahu.betul tak??Dah diaorang tengok non paid pun korang terima. Diaorang pun rasa blogger akan review jugak asalkan  bagi produk je..Tak payah bayar....Buat apa diaorang bayar kalau diaorang boleh dapat percuma.

Cer jangan layan..Mesti lepas ni tak de lagi yang ambik kesempatan macam tu..



Maksud saya kat sini , boleh buat tapi jangan selalu.Pilih la yang mana yang berbaloi.Kalau produk harga 200-300 ok je nak ambik produk saja sekali sekala..Ni sampai sample paket kecik pun korang nak review tanpa bayaran nampak tak berbaloi la..

Saya faham ada blogger yang  nak buat review tu sebab nanti kalau adsvertiser lain nampak , diaorang tahu yang kita ada buat review .Mana tahu nanti ada job dia ambik kita.Betul??Tapi kalau selalu sangat kita terima je , nanti ada ada yang ambil kesempatan .Sekarang pun dah nampak kan??

"kami syarikat mengeluarkan bla..bla..bla..nak cari blogger untuk review produk kami.Tiada bayaran tapi anda akan dapat sebotol produk kami dan anda perlu menulis tentang produk kami..bla.bla,,bla..." dan kita pun berlumba-lumba letak link tanpa fikir kesan nya..Yang untung siapa??



Bukan nak suruh kita jadi sombong dan cerewet..cuma nak korang memilih dan biar orang tahu kita blogger yang orang bayar kalau nak suruh tulis apa2.

Ok..kalau tak de siapa nak bagi job kat kita, biarkan ..kita pun menulis bukan untuk dapatkan job review berlambak2.Kan??Tak kan blog kita, kita nak isi dengan review je.Habis semua post kita cerita tentang puji produk orang je.Dah macam lari sikit tujuan kita menulis blog ni.

Tapi kalau korang selesa dan tak kisah selamanya tak de bayaran , buat je la..Jangan la ikut pendirian saya ni.Buat apa yang korang rasa selesa dan seronok.Cuma bagi pendapat saya cara ni akan buat mereka ambil kesempatan pada kita.Tu je..

ok..bye..


sekian..

Monday, 16 November 2015

SIAPA NAK SILA HUBUNGI SAYA...

Assalamualaikum...

Ada satu iklan banner saiz 120 x 728 kat atas header .
Siapa nak boleh pm saya ye..
nak contact saya scroll sampai bawah blog ni..
nampak ada "contact" kat situ??
ok..nanti bagitau kata nak iklan tu ye..
Sebulan rm20 sahaja..

Review produk saya buka isnin ini..
siapa nak boleh PM..
satu review rm50.

Ini antara contoh2 review yang saya pernah buat.

http://www.dianarashid.com/2013/07/pengalaman-menggunakan-natural-bamboo.html
http://www.dianarashid.com/2015/11/vee-guard-boleh-merawat-masalah.html
http://www.dianarashid.com/2015/10/awasproduk-kecantikan-ini-boleh-buat.html
http://www.dianarashid.com/2015/11/rebut-peluang-beli-iphone6-dengan-harga.html
http://www.dianarashid.com/2015/10/di-mana-tempat-nak-jual-surat-pajak-dan.html
http://www.dianarashid.com/2014/11/sedap-nya-susu-kambing-asli-iqeel-ni.html


sekian..

Wednesday, 24 June 2015

UNIT VISITOR WWW.DIANARASHID.COM SEMENJAK RAMADHAN

Assalamualaikum...

Sejak masuk Ramadhan ni saya macam dah tak sempat n ak blogwalking macam biasa..kalau saya dapat blogwalking ke 3,4 puluh blog sehari pun dah cukup baik..Sejak ramadhan rasanya saya sempat ke 10-20 blog je sehari.Line internet kat sini macam ada masalah je..Slow sangat.tak pernah2 slow macam ni sekali..

Mujur la Uv tak jatuh pun..Ada peningkatan jugak la..


 Terima kasih pada yang selalu singgah walau entry tak berapa nak best..hahah
kalau ada siap2 berminat nak review sila PM saya ye..
cara nak hubungi tengok kat sidebar atas sekali,.harga boleh bincang..ikut kemampuan awak la.

sekian..