Skip to main content

Posts

Showing posts with the label review filem

REVIEW DAN SINOPSIS FILEM DOLITTLE - FILEM AKSI PENGEMBARAAN UNTUK KANAK-KANAK

Tajuk : Dolittle  Director: Stephen Gaghan
Story:Thomas Shepherd (Based on Doctor Dolittle by Hugh Lofting) Stars: Robert Downey Jr, Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, Tom Holland, Craig Robinson, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Marion Cotillard. Running time: 101 minutes Country:United States Language: English Release date: January 23, 2020  Rating dari saya: 4/10




Saya bukan orang yang suka tonton cerita yang ada haiwan2 ni.  Kalau suami tonton NetGeoWild pun saya tertido dan kadang2 main games. 
Mula-mula nak tonton filem Dolittle ni pun saya agak mesti saya tidur je nanti. Ini kerana saya tak pernah tonton filem Dolittle yang sebelum ni. Filem Dolittle ni diadaptasi dari buku The Voyages of Doctor Dolittle karya Hugh Lofting.


Kalau yang tahun 1998 lakonan Eddie Murphy, filem nya tentang Dr. Dolittle di zaman moden. Tapi Dolittle yang baru di tayangkan ni berlatar belakangkan abad ke 19.
Jangan kan filem, buku nya p…

REVIEW FILEM RAATCHASI : DR MASZLEE PUN SUKA FILEM NI

Hi semua..

Dah berapa kali tonton Filem Raatchasi? Malas nak tanya siapa dah tonton ke belum sebab saya percaya dah ramai yang tonton filem Raatchasi ni dan rata-rata nya suka dengan jalan cerita filem ini yang lebih logik dan tak kearah fantasi macam filem-filem tamil yang biasa kita tonton.

Fantasi: ( sekali tumbuk terbang ke tingkat 16 atau sekali tiup kereta pun boleh melayang)




Filem Raatchasi ditayangkan kepada umum pada Julai 2019. Filem arahan SY Gowthamraj, skrip oleh Bharathi Thambi dan lakonan Joythika ini  mengisahkan tentang usaha seorang guru besar di sebuah sekolah yang terkenal dengan masalah disiplin pelajar dan guru-gurunya.

Sinopsis Filem Raatchasi: Gheeta Rani seorang bekas pegawai tentera beralih kerjaya demi minat dan impian nya untuk mengubah dasar pendidikan di sekolah tempat dimana bekas kekasihnya bersekolah. Berbagai usaha dilakukan mendapat tentangan ramai namun dia tidak pernah berputus asa.

Dari hari pertama dia menjejakkan kaki ke sekolah semuanya mula be…

REVIEW FILEM ANIMASI TROLLS

Assalamualaikum....



Tengok dekat astro sekarang ni ada ditayangkan filem animasi TROLLS.Anak-anak memang nak sangat tengok filem ni.Tak tahu langsung filem ni tentang apa.Tapi dah namanya cerita kartun anak-anak memang nak tengok la.So kita langgan  dan tonton la korang sampai muntah.hahahha..






Awal-awal cerita dah menarik budak-budak untuk tonton. Tak bosan lansung.anak-anak saya tengok sampai habis.Ada part lucu dan sedih..Ada juga part yang comel-comel tu terus buat senyum sendiri.Untuk filem ni saya dan anak-anak bagi 4.5 bintang. Antara filem animasi palling best di tahun 2017

Review Filem Animasi Trolls.

Filem ni mengisahkan satu puak yang dikenali sebagai Puak Bergen .Puak Bergen ni tak pandai menari,menyanyi dan bergembira,Hidup diaorang ni macam penuh dengan kebosanan dan tak menarik.Satu hari salah seorang (seorang ke seekor tak tahu la nak cakap) dari puak Bergen ni nampak ada satu makhluk yang dikenali sebagai Trolls.makhluk yang comel ni menyanyi, menari , ketawa, berpeluk…