Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

Tuesday, 12 February 2019

SUASANA BEST DAN TENANG SAMBIL MAKAN CENDOL BULUH , PADANG TEMBAK , LUMUT

Hye Semua..

Panas-panas macam ni kalau dapat cendol semangkuk memang sedap la. Teringat minggu lepas masa jalan-jalan kat Lumut dengan family ternampak kedai jual cendol ni. Namanya Cendol Buluh. Terletak di Padang tembak Lumut. Kalau jalan nak balik dari Teluk Batik atau Marina Island tu boleh nampak kedai ni kat tepi jalan je. 



Tapi sedap ke Cendol Buluh ni??

Masa mula-mula nampak papan tanda Cendol Buluh ni kami agak mungkin cendol ni ada kena mengena dengan buluh.Mana la tahu kalau dihidangkan dalam buluh atau ada buluh dalam cendol..hahaha..








Tapi sangkaan tu meleset ye tuan puan.. Tak de buluh langsung yang sampai pada kami. Cendol nya hanya di hidangkan dalam mangkuk biasa je. Gambar buluh pun tak de kat mangkuk tu..

Mungkin sejarah kedai ni ada kaitan dengan buluh tak pula kami tanyakan pada tuan punya kedai..next time la..hahhaha


Macam ni la Cendol yang kami pesan..Kami order Cendol Pulut 11 mangkuk. Semua makan 1 mangkuk sorang je memandangkan sebelum tu masing-masing dah bedal KFC.hahahh..

Dalam cendol ni dia letak jagung , pulut, kacang merah, air gula merah dan kacang tanah.



Tak de apa yang istimewa pun dalam cendol ni. Rasa santan nya juga kurang. Tak rasa santan Original. Lagi sedap kalau cendol ni guna santan asli. Saya lebih suka cendol yang guna santan asli. 

Saya pernah makan satu cendol yang sedap.Tak ingat dimana saya beli tapi dalam cendol , hiasan atas nya ditaburkan kacang tanah yang di hancur kan . kacang tanah yang tak dihancurkan juga diletak kan di bahagian bawah cendol.. Bila makan terasa ada bau kacang dan rasa kacang yang sedap dalam setiap suapan cendol nya..








Yang best nya cendol buluh ni ialah aisnya di kisar. kalau korang mencari cendol di Malaysia ni  susah nak jumpa Cendol yang aisnya di kisar. Mungkin peniaga tak de modal nak beli mesin pengisar. Tepuk dahi!! 

Itu je la yang apa saya boleh katakan tentang rasa Cendol Buluh nI. Saya bagi 2.5 bintang saja la..



Bagi yang tak suka Cendol korang boleh order makanan lain kat sini. Ada Mee kari, Mee rebus, laksa dan bihun sup juga. Datang awal-awal sikit sebab biasanya kalau hari ahad banyak makanan dah habis lewat petang dan diorang dah siap-siap nak tutup kedai.


Susana kat Cendol Buluh ni tenang je.Jarak antara meja ke meja tu jauh2 jadi kita nak sembang2 sambil makan pun tak la segan sangat. Tempat duduk untuk budak kecil disediakan. Makanan pun cepat sampai. Ruang kedai dia pun luas dan selesa walaupun di tepi jalan je, kereta lalu lalang tapi selesa..



Ini lah sebahagian wajah-wajah penunggu cendol yang kehausan.. hahaha.. Ni sebahagian nya saja ye tuan puan.. Maklum la, 11 orang punya rombongan cik kiah memang suasana meriah kalau kemana-mana..

Korang yang nak try cendol Buluh ni boleh la singgah kedai ni. harga berpatutan, servis cepat dan selesa. Kedai pun bersih..  Letak nya di Lumut perak.

Tuesday, 22 January 2019

PAK CHAA CHAR KUE TIAW : SATEY AYAM YANG PATUT KORANG CUBA

Hi..

Hari ahad lepas rasa macam nak makan Char Kue Tiaw pulak. Memandangkan Mikhail pun jemu dah makan nasik jadi lepas fikir punya fikir kami pilih untuk makan di Pak Chaa Char Kue Tiaw je. Dah lama kami tak makan kat sini sebab selalunya anAk-anak nak makan makanan Thai.






Kedai ni terletak di Simpang Ampat. Bersebelah dengan jalan besar menuju ke Batu Kawan. Dekat dengan masjid Al-Ihsaniah .Kalau dah sampai dekat Traffic Light simpang empat tu , nampak bangunan Maybank, dah dekat sangat la tu. Dekat je dengan rumah kami


Dah sampai.... Jom makan!!! Kedai dia biasa2 je..Tak de la segan sangat kalau masuk dengan pakai tudung awning je..hahahah..

Menu utama kat kedai ni ialah Cha Kue Tiaw. Diaorang ada juga sediakan menu lain seperti Kue Tiaw kerang, Nasi goreng udang, Nasi goreng chicken chop, Chicken chop, Meatball & french fries dan Sate ayam & daging.

Lain kali nak try Chicken Chop pulak..

Untuk kali ni saya dengan ayah bebudak ni makan Char Kue Tiaw dan Mikhail pilih Satey ayam je. Dia memang suka satey. Jadi kalau satey yang tak sedap tu memang dia jujur  akan bagitau sama ada sedap atau pun tidak.


Sebenaranya dah banyak kali kami beli satey kat sini.Sebab menepati selera dan sangat sedap. Kuah kacang dia tu rasa pedas dan rasa serai dia.


Kuah tak cair dan kalau untuk budak2 yang tak suka pedas tak sesuai la makan kuah kacang ni. Anak-anak saya memang suka pedas dan diaorang suka. Tapi kalau makan satey saja pun dah cukup best. 







Secucuk satey tu harga nya saya tak berapa ingat. Kalau tak salah saya untuk satey ayam harga rm0.70 dan satey daging harga rm0.90 .


Bagi saya Char Kue Tiaw dia tak de la wow sangat..Ok la..tak la sampai tak boleh makan. Cuma saya suka Chae Kue Tiaw yang rasanya lebih kuat. Kalau korang nak yang ada kerang kena bagitau dia. Kalu tidak Char Kue tiaw korang ada udang je. Tak de kerang ok..

Saya pernah mAkan char Kue tiaw yang lebih sedap dari ni.. Kat Permatang Pauh. Tapi kedai tu dah tutup. Susah dah nak jumpa Char Kue Tiaw macam tu. Tapi yang ni sedap jugak. Bukan tak sedap cuma tak sedap sangat..hahah...paham ke tidak.


Saya dan suami order yang saiz biasa je. Ni pun dah cukup kenyang. Kalau korang nak yang saiz besar pun boleh. Mana tahu nak order sepinggan makan berdua sesuai la order yang saiz besar.



Nak tunggu order sampai pun tak lama. Kejap je dah sampai. Char kue tiaw ni kan masaknya kejap je. Orang ramai pun order sampai cepat. Macam tu la kalau lelaki buat kerja..kan?hantar air pun pantas. Sebab tu saya lebih suka makan kat kedai yang pelayan nya lelaki.

Kalau korang suka Char Kue tiaw dan satey boleh singgah kedai ni ok..

bye.




Tuesday, 11 December 2018

BELI DONUT SEDAP LEMBUT DAN GEBU UNTUK ANAK-ANAK SAUDARA

Halu Puliss!

Ni ada orang baru nak update blog. Tolong Tangkap..

seronok  bebudak ni bila sesekali berkumpul . 


Amboih.. bukan main lama tak update blog.Seminggu bercuti sebab anak-anak pun dalam mood cuti sekolah. Jadi bawak la anak-anak balik ke kampung. Seronok la diaorang dapat jumpa sepupu-sepupu yang memang dah berjanji nak bercuti kat kampung.

Pening la kepala opah nya bila ank cucu ramai kat rumah.




Masa balik kampung hari tu saya tak berapa sihat sebab batuk dan tekak ni rasa perit,. Selalunya bila balik kampung ada je buah tangan saya masak sendiri untuk anak-anak saudara. Tapi kali ni tak berdaya dah badan so saya order je buah tangan untuk diaorang.

Kali ni saya bawak balik donut. Donut ala-ala Big Epal kata bebudak.. Hahah..



Donut ni saya order dari Nurul Atin. Dia ni mak kepada kawan sekelas Mikhail masa kat Tadika. Jadi malas la saya nak cari seller lain. Donut dari Atin ni pun ramai penggemarnya. So saya memang percaya Donut dia memang sedap dan lembut walaupun saya tak pernah order pun sebelum ni.

Ni la donut yang saya order. Dua kotak Donut campuran. Sekotak tu harganya cuma rm10 je.Murah ..kan??

Tengok la topping nya tu bukan main banyak dan ada macam-macam rasa. Sekali letajk je dah licin donut tu.



Saya pun tak perasan topping apa yang ada tapi ada kacang, kuaci, oreo , coklat dan macam-macam lagi. Patut lah ramai yang order sebab memang lembut dan gebu.

Kalau korang nak order baiklah order lebih dari sekotak sebab kalau order sekotak je memang tak cukup. Berebut-rebut nanti. Sebab topping dia campur-campur tu yang rasa macam nak makan semuanya,.


Tapi kalau korang tak suka topping campur-campur macam ni korang boleh request nak topping yang korang suka je.




Sesuai sangat kalau nak hidang untuk jamuan ringan atau ada party kat rumah. Anak-anak kata nanti balik kampung kita bawak balik donut lagi . Ha..kena order lagi la nampaknya nanti..

Kalau korang nak order boleh klik sini :

Facebook: Nurul Atin

whatsap: http://www.wasap.my/+60175051390

(Untuk Kawasan sekitar simpang Ampat Pulau Pinang dan yang berhampiran sahaja)


sekian..

Thursday, 15 November 2018

KELEBIHAN DAN KELEMAHAN KEYBOARD AND MOUSE FOR ANDROID

Hi..


Cerita lama dan mungkin dah basi sebab dah berbulan beli android keyboard dan mouse ni ,.. Baru hari ni nak cerita kat blog. Bila tengok kawan-kawan blogger cerita pasal android keyboard yang diaorang beli terus teringat kita punya pengalaman tak cerita pun lagi kat blog. Hahhaha.. Harus la tak boleh ketinggalan..kan?




Padahal dah ambik gambar semua dulu masa baru-baru barang ni sampai..Tapi terperam je dalam phone tu. So hari ni saya nak cerita sikit tentang android keyboard dan mouse ni. Mungkin boleh jadi panduan sebelum korang beli . Sebab ada beberapa perkara tertentu yang korang kena tahu.

Kelebihan  Keyboard and Mouse For Android
Saya beli dua keyboard ni.Satu untuk saya dan satu untuk Maisara. Biasala.. Anak beranak dah jadi blogger harus la beli dua.

Harga nya tak sampai rm30 . Memang murah sebab barang ni dari China. Kalau korang nak beli dari seller tempatan kebanyakan nya harga cecah rm40. Jadi nak jimat beli la dari China. Tapi lambat sikit sampainya. Dalam masa 10 hari barang dah sampai.

Tak de la lama sangat pun. Lagipun bukan terdesak sangat nak pakai.


Beli android keybord ni disertakan dengan mouse juga. Saya beli android keyboard gambar Hello Kitty Pink dan Doraemon,. Yang Doraemon tu dapat mouse putih dan hello kitty mpuse pink. 

Korang boleh letak phone korang secara melintang atau menegak. sebab dia punya holder phone tu boleh dicabut dan di ubah ikut kesesuaian penggunaan phone korang.


Boleh letak menegak macam ni jugak..

Keyboard dia pun lembut je dan tak bising. Tak de pun bunyi 'tap..tap..tap.." bila kita menaip.  Sesuai kalau nak bawak keluar. Tak la mengganggu orang lain bila korang nak hantar email atau nak tulis blog.

Kelemahan Keyboard and Mouse For Android 
Kelemahan  Keyboard dan Mouse Android ni pulak ialah tak support semua phone.Phone anak saya tak sesuai dengan android keyboard ni. Anak saya guna Lenovo Vibe. Mungkin ada beberapa jenis phone lain yang tak support jugak.

Korang boleh tanya seller sendiri tentang ni sama ada phone korang sesuai guna keybord ni atau tak. Nanti dah beli rugi je sebab tak boleh guna.

Kemudian dia nya tak boleh copy and paste, Walaupun ada mouse tapi korang tetap kena guna jari comel korang kalau nak copy and paste.




Yang ketiga nya korang juga kena cabut cabel pada phone kalau berlaku error pada keyboard. Ada masanya bila korang tekan butang Shift , mula la keyboard jadi pening. Kejap keluar nombor, kejap keluar huruf .. Korang cabut dan pasang semula cable pada phone dan ianya boleh berfungsi semula dengan baik.

Tapi bagi saya kelemahan nya ni bukan lah masalah besar sangat pun.

Ianya tetap memudahkan kerja-kerja kita tanpa perlu membawa laptop. Terutamanya untuk draft entry, untuk balas email, update facebook atau pun streaming. Kalau nak buat live kat luar pun bagus juga sebab tak payah nak sendal phone kat botol sos.Hahahh.

Ok.. tu je..Semoga bermanfaat untuk semua.

Bye,



Friday, 4 May 2018

CARA MUDAH TONTON FILEM DAN VIDEO DARI SMARTPHONE DI TV



CARA MUDAH TONTON FILEM DAN VIDEO DARI SMARTPHONE DI TV Baru-baru ni saya ada beli Anycast M4 Plus  untuk mudah kan anak-anak tonton filem atau video di phone terus ke tv. Mula-mula tak terfikir pun nak dapatkan Anycast ni sebab rasa macam ok je tonton filem dan kdrama kat phone pun.

Tapi dah lama2 rasa lebih baik ada Anycast sebab boleh juga bagi anak-anak tengok video kat youtube tu. Kalau tengok kat phone ni cuma sorang je la yang boleh tengok.Tapi bila tengok terus kat tv boleh tengok ramai-ramai.

Itu lah salah satu kelebihan guna wireless display dongle. Saya beli ni kat Lazada je. Banyak juga seller yang jual benda ni tapi ada yang jual barang fake,.Bila baca review ada yang kata  cuma boleh tengok gambar saja.tak boleh tengok video.rupa-rupanya dia beli barang fake. Padahal harga lebih kurang sama je. Kalau beza pun setakat 5-10 ringgit je.




Anycast ni kecil je..Saya beli kat seller  ni sebab baca review dia ramai sangat puas hati dengan barang yang diaorang dapat.Lepas tu setiap soalan customer diaorang jawab .Tak de la buat  bodoh je lepas customer dapat barang. Lepas tu siap ada panduan cara nak sambungkan Anycast ni kat tv kita.




Dalam kotak ni ada cabel usb dan juga Anycast M4 Plus.Sampai kat saya pun dalam keadaan baik tak de pecah2 ke apa..

Memang mudah sangat gunakan Anycast ni,. . Bila tiap kali ada video yang kita nak tengok cuma buka applikasi Miracast dan connect je..terus keluar paparan phone kita dan boleh la kita tonton video.



Anycast ni korang kena gunakan bersama aplikasi Miracast dan dah tentu la kena ada internet. Macam saya kat rumah guna wifi streamyx je..Korang boleh download miracast di play store.Tak de aplikasi ni mungkin tak boleh la nak connect wifi ke anycast tu.

CARA MUDAH TONTON FILEM DAN VIDEO DARI SMARTPHONE DI TV


Saya kongsikan secara ringkas cara sambungkan Anycast ke  mudah saja..

Keluar kan Anycast dari kotak dia dan sambungkan kabel yang dia bagi ni. yang kepala kecil tu sambung dekat Anycast dan yang kepala usb tu sambung kat usb tv kita..(tengok gambar )


Kemudian cucuk Anycast pada port HDMI kat belakang tv korang.. 


Sorry..tv berhabuk..hahahah



Lepas tu yang kepala USB cucuk kat USB la..macam gambar bawah ni..



Buat tak nampak je habuk tu ye..hahahah




Kat tv korang tu kena buka HDMI tau..

Lepas tu tunggu kejap dan akan keluar gambar macam ni..ada tanda pangkah2 tu maknanya belum connect ke wifi lagi.



Kemudian buka la applikasi Miracast kat phone korang tu.dan akan keluar macam gambar bawah ni..tunggu kejap.Bila dia dah keluar  " available " korang connect terus. dan paparan ni akan muncul kat tv korang.



Selagi tak muncul , tunggu je..tak muncul juga check wifi korang ON ke tak ON..hahah..

Bila paparan phone korang muncul kat tv boleh dah tengok video2 online kat tv.  Dah habis tengok tak payah cabut Anycast tu..Biarkan je pun tak pe kot..Cuma kena buka applikasi miracast tu untuk off connection dari phone ke anycast.

Saya ni tak suka anak pegang phone. Youtube tu kan ada banyak kartun dan video2 belajar yang bagus-bagus untuk anak-anak tapi nak bagi phone tu macam risau je takut anak-anak ketagih pegang phone. Jadi ni salah satu cara untuk elak kan diaorang pegang phone.

Apa saja yang diaorang nak tengok semuanya dalam kawalan saya.Kalau diaorang tengok melalui phone , pandai2 diaorang je nak klik video apa ..kan??kali ni kita sendiri yang kawal.lebih mudah nak pantau.

So kalau korang rasa benda ni penting, boleh la dapatkan

sekian..



Wednesday, 2 May 2018

TUTUP AURAT DENGAN TUDUNG LABUH BAIT EL JILBAB YANG SELESA DAN WARNA YANG MENARIK

TUTUP AURAT DENGAN TUDUNG LABUH BAIT EL JILBAB YANG SELESA DAN WARNA YANG MENARIK  Menutup aurat adalah kewajipan setiap orang islam . Bagi wanita memakai tudung  labuh adalah salah satu cara paling mudah untuk menutup aurat. Tapi dengan cuaca di negara kita yang panas ni memang membuatkan ramai wanita memberi alasan untuk tidak menutup aurat dengan sempurna.

Disebab kan itu wanita memang sangat-sangat memerlukan tudung labuh Bait El Jilbab. Bukan sahaja labuh dan menutup aurat malah keselesaan nya itu menjadikan tudung labuh Bait El Jilbab sentiasa menjadi pilihan ramai wanita.


25 Pilihan warna Tudung Labuh Bait El Jilbab





Warna tudung BaiT El Jilbab juga adalah warna-warna yang sering menjadi pilihan wanita. Dengan 25 pilihan warna tudung labuh Bait El Jilbab tak payah lagi kita pening-pening nak fikir warna apa la kita nak pakai setiap hari. Selalunya ini lah masalah yang dialami setiap wanita bila terlalu banyak warna tudung yang sama dalam almari mereka.

Kalau dalam gambar diatas ni mungkin ada yang tak nampak jelas warnanya tapi cuba lihat gambar di bawah ni. Begini lah cantiknya warna-warna tudung labuh ini.

kalau dilihat dari warna-warna yang ada ni , ianya sesuai untuk semua jenis kulit . Kulit gelap, kulit sawo matang, kulit kuning langsat semuanya sesuai menggayakan warna-warna yang tersedia ni.



3 Saiz Yang Sesuai Mengikut Ketinggian



Untuk saiz tudung labuh  pulak , tak perlu risau kerana tudung labuh Bail El Jilbab ada 3 saiz tersedia yang boleh kita pilih mengikut kesesuaian tubuh badan dan ketinggian kita.. Terdapat dalam 3 saiz iaitu 22 inci , 25 inci dan 28 inci.

Bagi wanita yang rendah boleh pilih saiz 22 inci atau 25 inci dan untuk wanita yang tinggi saiz 28 inci palimg sesuai untuk kita.

Tudung labuh ni juga sangat sesuai untuk digunakan terus semasa bersolat.Tak payah pakai telekung dah sebab ianya memang labuh dan menutup bahagian depan dan belakang kita. Jadi kalau kita nak solat pun tak risau.



Pelapik di Bahagian Dagu Yang Kemas dan Selesa


Tudung labuh ni juga ada pelapik di bahagian dagu yang kemas dan sangat selesa di pakai.. Sebab tu kita boleh pakai waktu solat sebab tak risau  bahagian leher kita terdedah.Memang melekap kuat dan tak longgar. Tak payah nak pakai pin atau keronsang.

Jahitan nya juga nampak halus dan sangat kemas. Tak payah risau kalau masa sujud atau rukuk tudung akan tertarik ke hadapan. Sangat seuai untuk semua jenis bentuk wajah.

Kalau kita yang jenis muka bulat pun nampak cantik dan manis menggayakan tudung labuh ni. Begitu juga bagi yang mempunyai bentuk wajah yang runcing . Pasti ramai yang akan tertanya-tanya dari mana kita beli tudung labuh yang nampak sangat selesa dan kemas ni.Bukan?



Awning Yang Lembut dan Terbentuk sendiri


Salah satu sebab kenapa tudung Labuh Bait El Jilbab sentiasa jadi pilihan ialah kerana bahagian awning  tudung ni yang lembut dan terbentuk sendiri apabila disarung . jadi kita tak payah nak betulkan tudung depan cermin dengan ambik masa yang lama.

Tak payah pakai tudung ni depan cermin pun saya jamin awning dia memang terbentuk cantik . Dah siap sedia untuk kita keluar . Hanya sarung dan senyum je.. Kain nya memang tabal, tak jarang dan dengan warna-warna nya akan buat tudung ni nampak berat tapi selesa. Dibuat menggunakan fabrik  Lycra berkualiti tinggi dari Jordan

Tudung ni jugak tak perlu nak di gosok sebelum di pakai. masa basuh tu jemur je dan bila dah kering tudung ni cantik tak berkedut.Sebaiknya tudung kita ni jangan lah di cuci menggunakan mesin basuh. Tak kisah la tudung dari jenama dan  fabrik apa pun, jangan di basuh dengan mesin basuh . Nanti lama-lama fabrik nya jadi tak cantik.

Sayang la tudung cantik-cantik tapi habis rosak..kan??



Ini antara feedback customer yang sangat-sangat berpuas hati dengan Bait el Jilbab . Bukan cakap-cakap kosong je ni.Memang ramai dah dapatkan tudung labuh ni. Rata-ratanya sangat berpuas hati . Kalau nak beli tudung labuh yang tengah laris ni boleh terus ke facebook Achik Ana Suzana di facebook dan whatsapp nya yang saya serta kan di bawah ini.




Facebook: Achik Ana Suzana

http://Wasap.my/60132120801

sekian..


Tag : review, tudung labuh , koleksi tudung labuh murah , tudung labuh berdagu , tudung labuh saiz budak , tudung labuh untuk solat. tudung labuh  saiz besar , warna tudung labuh, koleksi tudung labuh murah , pakai tudung labuh tapi... , 

Friday, 27 April 2018

USB MINI SPEAKER COMEL YANG DI TUNGGU-TUNGGU DAH PUN TIBA

Baru-baru ni speaker pc saya rosak.Tiba-tiba saja tak berbunyi.Hilang terus mood anak-anak nak tengok Ejen Ali. Diaorang memang suka tengok Ejen Ali di Youtube. Bila tak de speaker ni kerja dok guna phone saya la pulak..Walau macam mana pun kena juga la cari speaker yang murah-murah untuk PC saya ni.                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Memang hajat nak mencari speaker PC yang murah , kecil dan tak mau yang kena guna suis tambahan tu.Sebab meja komputer saya ni kecil je..Kalau sebelum ni speaker besar.Ada 3 speaker .Wooden speaker memang berat dan makan ruang atas meja ni nak letak.    

Jadi selepas mencari di Lazada, 11street, dan shopee makanya saya jumpa lah speaker   untuk komputer yang kecil dan guna usb cable je.   Saya beli di Shopee dengan harga rm21 . Speaker guna USB je jadi tak payah guna cable untuk cocok ke suis kat dinding macam sebelum ni


Ini lah speaker USB comel tu..Entah apa jenama speaker ni pun saya tak pasti.hahah..Tapi kat speaker ni dia tulis SPIN. Macam nama kumpulan  Spin je ..kan??hahah..

Ingat kan bunyi nya halus je rupanya bunyi nya boleh tahan kuat jugak. Bila kita play video atau music baru lampu bahagian atas speaker akan menyala.


Ok lah speaker ni.. sangat puas hati . Dia ada 3 warna . Putih, rose dan hitam. Saya pilih putih sebab tak mau warna lain diatas meja ni.Nanti nampak semak.Biar ada warna putih dan hitam saja.Di bawah ni adalah detail product .




Ikutkan saya ni bukan pandai pun pilih speaker yang bagus.Asalkan ada bunyi dan cantik dah la..Hahahah..Perempuan sangat..kan??ahahahha

Di lazada saya tak jumpa speaker usb ni tapi di Shopee memang ada.Cuma beli kat Shopee ni penghantaran nya memang lewat la..Berjanggut menunggu nya..dekat seminggu baru sampai. Sebelum ni beli barang kat shopee jugak.Pun lambat sampai..Tapi beli jugak sebab kat Shopee murah..kan??

..Korang boleh search je USB Mini USB 2.0 Powered Speaker for Computer Desktop PC Laptop .nanti mesti jumpa.

sekian..

Thursday, 26 April 2018

FRIDGE MAGNET HARI GURU MURAH DENGAN HARGA SERENDAH RM1

FRIDGE MAGNET HARI GURU MURAH DENGAN HARGA SERENDAH RM1 Hari guru tak lama je lagi. Dah tahu apa hadiah nak diberikan pada guru? Kalau pening nak fikir apa kata bagi je Fridge Magnet sebagai cenderahati Hari Guru . Harganya murah dan berbaloi.Saya nak kongsi kan satu kedai online mencetak dan membuat barangan cenderamata  yang buat fridge magnet  Hari Guru dengan harga murah serendah rm1 .

Saya dah tahu lama tentang kedai percetakan Artfever Studio ni yang menyediakan khidmat membuat magnet online. Rata-rata yang berurusan dengan Artfever Studio juga sangat-sangat berpuas hati dengan hasil kerja mereka.

Di bawah ni adalah contoh Fridge Magnet yang korang boleh dapatkan dengan harga serendah rm1. Kalau yang saiz besar , harga nya dalam rm5  je..Murah kan??

10 DESIGN MENARIK FRIDGE MAGNET UNTUK DI PILIH 




Tengok lah fridge Magnet online dari  Artfever Studio buat ni..semuanya comel-comel dan menarik. untuk design yang tersedia tak de bayaran tambahan tau.. percuma..Sebab tu ramai yang order magnet hari guru kat sini. Korang cuma pilih je nak design mana.

Ada 10 design magnet Hari Guru yang comel, cantik dan menarik untuk korang pilih.Pilih jangan tak pilih.Jangan dah dekat2 nak Hari Guru baru nak order sebab yang order ni bukan sikit tapi ramai.Kalau nak magnet cepat sampai kena la order cepat-cepat.

Artfever Studio dah beroperasi selama 8 tahun. Memang trusted seller yang saya akan rekemen kan pada kawan-kawan saya yang nak buat fridge magnet . 

HADIAH MAGNET HARI GURU SEBAGAI KELAINAN



Tapi kalau korang ada design sendiri yang korang rasa lebih cantik dan menarik , Artfever Studio sedia membuat nya. Tapi kalau ikutkan saya ni , design-design dari Artfever Studio dah cukup cantik dan terbaik.

Kualiti nya juga adalah yang terbaik dan ikutkan dari feedback pelanggan semuanya berpuas hati dengan magnet hari guru yang diaorang dapat.

InsyaAllah..saya pun dah merancang nak order jugak ni. Dah pilih-pilih design mana satu yang akan akan saya usulkan pada anak-anak saya nanti. Beri hadiah magnet hari guru sebagai kelainan sikit tahun ni untuk guru-guru di sekolah anak-anak.

Kalau sebelum ni bagi bunga, bagi coklat tapi tahun ni kita bagi fridge magnet.

FRIDGE MAGNET BOLEH LETAK GAMBAR SENDIRI 



Korang nak buat fride magnet yang boleh letak gambar sendiri pun boleh. Memang design ni sentiasa dapat permintaan yang tinggi. Kan cantik bila ada gambar anak kita di magnet Hari guru tu nanti.. 

Untuk magnet hari guru 2018 ni dah ramai yang order sebab harga murah ni adalah bersempena dengan hari guru tau.Tak tahu la akan datang masih lagi ada harga rm1 ni atau tidak. Minta-minta la masih ada.Mana lah tahu kalau ada yang nak order untuk majlis-majlis lain.

MAGNET HARI GURU RM1 




Hari guru ni adalah hari untuk kita mengenang jasa guru-guru di sekolah. Ini lah masanya kita nak didik anak kita supaya menghargai guru mereka. Tak payah bagi hadiah yang mahal-mahal..Cikgu-cikgu tu tak minta pun. Cukup lah dengan mengenang jasa mereka dan berbuat baik dengan mereka.

Tapi tak salah kalau kita hargai jasa mereka dengan memberi sedikit cenderahati tanda kita mengingati budi baik mereka. Cikgu pun mesti rasa gembira bila diraikan . Lagipun bukan mahal pum. Magnet Hari Guru RM1 sahaja..

Pada korang yang nak  tempah magnet hari guru, frame hari guru, jam hari Guru dengan design gambar sendiri, cepat-cepat hubungi Artfever Studio -

whatsapp  :  0193713650  

atau klik sini. 





Tag: Fridge Magnet , kedai online mencetak dan membuat barangan cenderamata ,fridge magnet  , fridge magnet Hari Guru dengan harga murah serendah rm1 , Artfever Studio ,10 design magnet Hari Guru yang comel cantik , hadiah magnet hari guru , fride magnet yang boleh letak gambar sendiri ,magnet hari guru 2018  ,Magnet Hari Guru RM1, magnet online ,fridge Magnet online , tempah fridge magnet murah  ,harga fridge magnet ,kedai cenderahati online, fridge magnet malaysia, fridge magnet murah-murah, tempahan fridge magnet,fridge magnet doorgift murah, Custom Made Photo Fridge Magnet Printing , Fridge Magnet Suppliers,Gift Ideas of Personalized Fridge Magnet , fridge magnet rm1 , 

Wednesday, 18 April 2018

SPORT HIJAB BY NURD : TUDUNG SUKAN YANG SELESA DAN TAK PAYAH PIN KHAS UNTUK WANITA AKTIF




SPORT HIJAB BY NURD : TUDUNG SUKAN YANG SELESA DAN TAK PAYAH PIN KHAS UNTUK WANITA AKTIF Kalau kita jenis wanita yang suka bersukan dan buat aktiviti lasak penting untuk kita memilih tudung yang selesa dan tak mengganggu pergerakan kita.Dengan cuaca panas di negara kita ni macam-macam alasan kita akan guna untuk tidak bersukan .Betul tak?

Disebabkan sekarang kebanyakan wanita memang suka kan aktiviti lasak dan juga suka bersukan nurdofficial mengeluarkan Sport Hijjab yang sangat sesuai untuk dipakai tak kira dimana juga.

Memang tak selesa bila kita pakai tudung biasa je untuk bersukan. Bila angin bertiup je habis terselak tudung. Mengelibas--libas muka kita ni bila berlari. Mana ke nak lari, nak pegang tudung pulak. Memang tak selesa la.

Tapi dengan tudung Nurd tak de lagi masalah nak kena pegang tudung sambil berlari. Tak de lagi masalah  pin tudung tercabut masa buat aktiviti lasak.Tak kan ada lagi masalah tudung senget dan perlu dibentuk.

Tudung Nurd


Kenapa setiap wanita perlu ada tudung NURD


Sama ada yang suka berbasikal, beryoga, jogging, berfutsal . mendaki atau pun berenang , Tudung Nurd memberikan satu kepuasan dan keselesaan kepada pemakai. Bukan itu sahaja malah ada banyak lagi kelebihan  Tudung Nurd yang menjadikan ianya adalah tudung yang perlu ada pada setiap wanita.

1- Ready to wear
Mudah di pakai dan tak payah nak di bentuk. Hanya sarung kan saja dah siap.Tak ambil masa yang lama pun. Tudung Nurd ni juga tak payah di gosok.

2- Pin-less & Knot-less
Kebanyakan tudung biasa yang kita guna mesti kita nak kena ada pin baru dia ketat dan selesa..kan??Tapi Tudung Nurd ni tak payah pin. Sarung kan saja dia dia memang melekap kuat dan tak mudah tanggal. Boleh juga dijadikan inner kalau korang nak gayakan dengan tudung lain.

3- Light Weight
Fabrik tudung Nurd ni nampak berat tapi sebenarnya dia ringan saja. Bila dipakai dia tak terselak dan tak mudah senget. Dia memang stabil bila kita bergerak aktif.

4- Reflective Gear
Bagi yang bersukan di waktu malam, contohnya yang berbasikal atau berjogging , tudung Nurd mempunyai ciri-ciri keselamatan . Kalau terkena cahaya lampu kenderaan lain ada pantulan cahaya pada tudung Nurd ni..

5- Well-Designed
Design nya membuatkan pergerakan kita tidak terbatas,  lebih mudah bergerak dan sangat selesa. 

6- Quick Drying
Fabriknya menyerap air dan peluh. tapi disebabkan ianya ringan dia juga cepat kering. 

Tudung sukan Nurd



Tudung Nurd ni tak labuh sampai pinggang tapi ianya memang menutup dada. Dia di reka memang untuk mereka yang buat aktiviti lasak.Nama pun sport hijab..kan?

Tengok anak saya pakai ni..Tinggi Maisara 150cm. Dia memang tinggi tau walaupun umur baru 11 tahun. Sikit lagi nak sama tinggi dengan ibu dia ni..Hahhaha..

Bila dia pakai tudung Nurd memang menutup dada . Kiranya tak terlalu labuh dan tak terlalu singkat.




Dapat tudung yang memang selesa nak bergerak ni , memang asyik nak pakai tudung Nurd je la... Sampaikan nak balik dari bercuti hari tu pun dia paaki jugak tudung Nurd ni. Katanya cuaca panas dan dia nak pakai tudung yang tak buat dia banyak berpeluh.

Sedangkan tudung Nurd ni dia dah pakai masa mandi pantai tapi sebab tudung Nurd ni cepat kering, dia dah boleh pakai masa nak balik jugak.Bukan nya jemur tempat panas pun.Jemur dalam bilik hotel je.


.Tudung sejuk dan selesa



Tengok dia pakai ni, tak payah pin pun..kan??selalunya kalau dia pakai tudung apa pun mesti nak ada pin. Bayangkan bila berpeluh-peluh tu, pin di leher kan buat dia rasa gatal-gatal dan tak selesa.Lepas tu bila masuk dalam kereta dia tanggalkan je tudung tu.

Dengan tudung Nurd, dalam feri pun dia tak merungut, lepas tu dalam kereta pun dia tak tanggalkan tudung.


Saya pun tak paham kenapa banyak sangat design tudung yang bahagian muka nya tu besar..Susah untuk orang yang muka comel2 macam kebanyakan wanita malaysia ni nak pakai..Terpaksa guna pin.

Dengan tudung Nurd tak payah lagi guna pin.



Korang yang berminat nak dapatkan tudung ni untuk kegunaan sendiri, atau untuk hadiah kan pada rakan futsal, rakan travel atau pun untuk sesiapa je boleh la ke Sport Hijab By Nurd 

Laman web : Nurdofficial.com   





Dengar-dengar nya dah ada kaler yang out of stock. Memang laris la tudung Nurd ni... 

sekian..