Skip to main content

Posts

Showing posts with the label review

REVIEW DAN SINOPSIS KDRAMA THE CURSED

Drama: The Cursed  Director: Kim Yong-Wan Writer: Yeon Sang-Ho Network: tvN Episodes: 12 Release Date: February 10 - March 17, 2020 Runtime: Monday & Tuesday 21:30 Language: Korean Country: South Korea Cast: Uhm Ji Won, Jung Ji so, Sung Dong Il,Jo Min Soo, Jung Moon Sung.

Drama dan filem seram dari korea memang selalu dinanti-nantikan peminat2 filem dan Drama. Diaorang ramai pengarah2 filem dan drama hebat walaupun tak dikenali ramai. Tapi hasil kerja diaorang bagus2 semuanya. Tapi tu la.., sejak akhir2 ni banyak didedahkan , filem dan drama korea banyak kaut idea dari filem lain. Cuma diaorang ubah la idea yang diaorang dapat tu.
Harap-harapnya Kdrama The Cursed ni tak de la siapa2 nak claim pula. Jalan cerita drama ni sangat menarik. Ianya tentang seorang wartawan yang menyiasat kes jenayah melibatkan Ceo Syarikat Forest.  Jenayah keganasan dan pembunuhan salah seorang bekas pekerja Forest ni melibatkan hal-hal yang aneh dah tak de buktik fizikal untuk mengaitkan Ceo Forest den…

REVIEW DAN SINOPSIS FILEM DEVAKI - FILEM THRILLER KANNADA 2019

Title : Devaki (2019) Director: H.Lohith Writer: H.Lohith Duration: 2h 9m Languange: Kannada, India. Date Release: July 2019 Cast: Pryanka Upendra, Kishore Rating: 5/10



Banyak sakit hati je bila tonton filem Devaki ni. Terlintas dalam fikiran teruk betul negara India ni. Diaorang macam pandang rendah pada wanita. Bila melibatkan orang atasan baru la ada tindakan nak dibuat.
Ini bukan filem india pertama yang saya tonton yang mendedahkan golongan lelaki yang suka pandang rendah dan meremehkan wanita. Lagi-lagi bila melibatkan polis. Alih-alih wanita jugak yang dipersalahkan.

Panjang lebar pulak luahan perasaan saya ni.Hahhaha. Baca sikit sinopsis filem Devaki ni.



Sinopsis Filem Devaki (2019) Aradhya , 10 tahun di culik ahli sendiket. Sepanjang tempoh kehilangan nya, Ibu Aradhya , Devaki berusaha mencari anaknya dengan bantuan pihak polis namun gagal.

Devaki seorang ibu tunggal yang ditinggalkan suami. Dia membesarkan anaknya sendiri dengan penuh kasih sayang.  Satu hari dia disahkan me…

REVIEW DAN SINOPSIS FILEM GUNDALA - FILEM SAINS FIKSYEN DAN AKSI DARI SEBERANG

Tajuk: Gundala
Pengarah: Joko Anwar
Penulis: Joko Anwar, Harya Suraminata
Pelakon: Abimana Aryasatya, Tara Basro, Bront Palarae
Genre:  Action ,Adventure, Sci-Fi
Durasi: 2 j 3m
Release Date: 26 -12-2019
Rating: 7/10


Siapa dah tengok filem Gundala ni boleh share juga komen korang ye. Ini adalah satu-satunya filem aksi dari seberang yang berjaya menawan hati saya. Selalunya kalau filem dari seberang ni yang saya suka cuma filem seram je. Filem cinta ke, aksi ke satu pun tak best. Tak boleh nak layan. Lagi2 kalau filem tu ada pak lawak. Terus hilang nafsu nak menonton.

Saya bagi rating yang tinggi juga untuk filem ni sebab bukan saja untuk jalan cerita tapi juga untuk pelakon-pelakon dia yang memang cap tangan la. Padahal saya ni bukan lah peminat Bront Palarae pun. Tapi bila dia dalam filem ni nampak kena sangat watak yang dia bawak tu.



Tambah pulak dia dengan parut melecur kat muka tu, nampak menyampah sangat perangai nya. Hahahah.

Hero filem ni, Abimana Aryasatya. Tertanya-tanya jug…

REVIEW DAN SINOPSIS FILEM ROH FASIK - INDONESIAN HORROR MOVIE

Tajuk: Roh Fasik (2019) Pengarah:Ubay Fox Penulis Skrip: Ubay Fox, Evelyn Afnilia Genre: Horror Durasi: 1j 30m Tarikh release: May 2019 Pelakon:Evan Sanders, Irwansyah, Denira Wiraguna  Rating:4/10
Sinopsis Filem Roh Fasik
Akbar mendirikan rumahtangga dengan Zahra dan mempunyai seorang anak perempuan (Amira). Selepas kematian isterinya (Zahra) akibat dibunuh, Akhbar hilang keyakinan diri, dan mula mempertikaikan takdir Allah. Hidupnya mula tiada hala tuju dan jauh dari tuhan.
Tidak lama kemudian Akbar mendirikan rumahtangga dengan Renata tapi mereka tidak bahagia seperti pasangan yang baru berkahwin.
Risau dengan keadaan Akbar, Hasan datang menjenguk Akbar dan menasihati Akbar supaya terus kuat dan kembali ke jalan yang benar namun Akbar tetap berkeras dan tidak menghiraukan nasihat Hasan.


Tanpa Akbar sedari, Renata dan Amira kerap di ganggu makhluk halus didalam rumah tersebut sehingga pernah iblis tersebut merasuk Renata. Disebab kan Akbar kerap tiada dirumah, Amira menghubungi Hasa…

BIO-LIFE ASTAXANTHIN 6MG – YOUR EVER YOUNG SKIN GUARD: KULIT KEMBALI MUDA SELEPAS 2 BULAN

Hi semua..




Saya ada post gambar Astaxanthin di facebook minggu lepas. Ramai pulak yang macam berminat dengan produk tu. Saya baru je makan tu. Tak sampai seminggu lagi. Sebelum ni pernah juga Nampak produk Bio-life tu kat Watsons. Tapi yang 4 mg. Yang saya makan sekarang ni Bio-Life astaxanthin 6 mg.
Tak tahu la apa bezanya. Tapi hari ni saya cerita sikit la pasal astaxanthin 6mg ni. Bagi yang tertanya-tanya Bio-Life Astaxanthin ni ada kelulusan KKM ke? Ye.. Produk ni ada kelulusan KKM. Reg No: MAL15105003NC . Pada kotak nya juga ada Hologram Meditag.

Apa itu astaxanthin?
Ni bukan sekadar nama yang tertera pada botol Bio-Life ni tapi Astaxanthin ialah satu penemuan baru oleh ahli sains yang mendapati astaxanthin boleh memberi sumber yang baik dan terkuat kepada tubuh badan.
Astaxanthin ni adalah pigmen merah yang boleh didapati dalam orgasma hidup macam udang ikan dan ketam.
Bila kita amalkan ambil astaxanthin, ianya akan bertindak balas pada setiap bahagian kulit , mata dan jantung …

DAPAT HADIAH SAMSUNG GALAXY A20 SEMPENA HARIJADI YANG KE 39

Hi semua..



Tak sangka dah tua-tua pun masih dapat hadiah smartphone. Ingatkan bila dah tua ni dapat hadiah telekung dan Quran je. Hahah. Tu la..kan.  Suami paham je isteri nya ni usia je yang bertambah. Tapi jiwa masih muda tau. Masih comel2 gitu.

So ini lah dia Samsumg Galaxy A20 . Yang saya berkenan sangat tu. Sampai kan dah keluar A30 dan A50 pun saya masih berkenan yang A20 punya. Nampak tak betapa setia nya saya ni?

Memang kejutan betul sebab tak sangka pun dia nak bagi smartphone. Sebelum ni saya guna Oppo Neo7. Phone tu selalu hang sampaikan saya tak berani nak install banyak app terutamanya instagram dan mesengger.







Dah banyak kali bila nak buat panggilan penting , skrin jadi gelap dan kena tunggu sampai 2-3 minit baru lah berjaya buat panggilan. Bayangkan kalau ada kecemasan.  Memang nangis la. Hari-hari merungut kat suami yang phone Oppo tu buat masalah.

Tapi tak pernah sekali pun saya bersuara yang saya nak phone baru. Sebab Oppo tu pun hadiah dari dia juga sempena ulangtah…

KULIT MUKA DAH TAK MENGELUPAS SELEPAS SEMINGGU MENGGUNAKAN AQUA WHITENING CREAM HANSEAGEE NATURE

Hye Semua..


Sejak sebulan lepas cuaca di negara kita ni bukan main panas sampai bagi kesan juga pada kulit muka ni. Muka cepat kusam dan kering.  Bila pakai makeup atau bedak jelas nampak kulit muka mengelupas terutamanya dibahagian dahi dan hidung.

Solekan jadi tak cantik dan tak sekata.

Saya jadi malas nak keluar rumah bila kulit dalam keadaan macam ni. Tapi nasib saya baik sebab saya jumpa satu produk yang diperkenalkan rakan-rakan blogger iaitu Hansaegee Nature : Aqua Whitening Cream. 

 Mula-mula baca review dari blogger lain rasa risau nak guna takut tak sesuai dengan kulit Tapi bila dah cuba beberapa hari terus jatuh cinta.






Aqua Whitening Cream 

Cream ni bukan cream yang berminyak macam cream biasa.  Cream ni ringan je. sekali tengok macam gam tepung ubi pun ada. Hahahah..

Part  yang best nya : Korang ambik sikit dan sapu pada belakang tapak tangan. Gosok sikit je dan lepas tu  keluar titisan air pada kulit kita. Itu lah yang buat kulit kita sentiasa lembab. saya jadi macam jakun…

ASMAK HAIR CARE - SET PENJAGAAN RAMBUT UNTUK SEISI KELUARGA YANG WAJIB ADA DALAM SETIAP RUMAH

Hye semua..

Masa kecil-kecil dulu selalu ramas-ramas daun dan bunga raya lepas tu lendir dia tu buat cuci rambut. Syampo Bunga Raya  buatan sendiri katanya. Kebetulan keliling rumah ada banyak pokok bunga raya .Jadi kalau setakat nak petik sampai togel pokok bunga raya tu tak de hal la. Tak de siapa nak marah.


Bila dah tua-tua ni nampak Syampoo Bunga Raya Asmak terus terimbas memori masa kecil-kecil dulu. Agaknya sebab tu la rambut masa sekolah dulu sangat cantik. Tak pernah la kusut masai. Rambut lembut je padahal tak de beli-beli syampoo pun. Maklum la..bukan orang senang. Ada duit lebihkan untuk keperluan lain.






Asmak Hair Cair

Syampoo Bunga Raya adalah satu satu produk dalam set Asmak Hair Care. Kalau sebelum ni MHAM pernah keluarkan Minyak Herba Asmak yang memang sangat mujarab . Sampai sekarang saya masih guna Minyak Herba tu tau.. Kali ni MHAM mengeluarkan Set Asmak Hair Care khas untuk penjagaan rambut untuk lelaki dan wanita.

Set penjagaan rambut ini juga wajib ada dalam setia…

SUASANA BEST DAN TENANG SAMBIL MAKAN CENDOL BULUH , PADANG TEMBAK , LUMUT

Hye Semua..
Panas-panas macam ni kalau dapat cendol semangkuk memang sedap la. Teringat minggu lepas masa jalan-jalan kat Lumut dengan family ternampak kedai jual cendol ni. Namanya Cendol Buluh. Terletak di Padang tembak Lumut. Kalau jalan nak balik dari Teluk Batik atau Marina Island tu boleh nampak kedai ni kat tepi jalan je. 


Tapi sedap ke Cendol Buluh ni??
Masa mula-mula nampak papan tanda Cendol Buluh ni kami agak mungkin cendol ni ada kena mengena dengan buluh.Mana la tahu kalau dihidangkan dalam buluh atau ada buluh dalam cendol..hahaha..







Tapi sangkaan tu meleset ye tuan puan.. Tak de buluh langsung yang sampai pada kami. Cendol nya hanya di hidangkan dalam mangkuk biasa je. Gambar buluh pun tak de kat mangkuk tu..
Mungkin sejarah kedai ni ada kaitan dengan buluh tak pula kami tanyakan pada tuan punya kedai..next time la..hahhaha

Macam ni la Cendol yang kami pesan..Kami order Cendol Pulut 11 mangkuk. Semua makan 1 mangkuk sorang je memandangkan sebelum tu masing-masing dah be…

PAK CHAA CHAR KUE TIAW : SATEY AYAM YANG PATUT KORANG CUBA

Hi..

Hari ahad lepas rasa macam nak makan Char Kue Tiaw pulak. Memandangkan Mikhail pun jemu dah makan nasik jadi lepas fikir punya fikir kami pilih untuk makan di Pak Chaa Char Kue Tiaw je. Dah lama kami tak makan kat sini sebab selalunya anAk-anak nak makan makanan Thai.







Kedai ni terletak di Simpang Ampat. Bersebelah dengan jalan besar menuju ke Batu Kawan. Dekat dengan masjid Al-Ihsaniah .Kalau dah sampai dekat Traffic Light simpang empat tu , nampak bangunan Maybank, dah dekat sangat la tu. Dekat je dengan rumah kami


Dah sampai.... Jom makan!!! Kedai dia biasa2 je..Tak de la segan sangat kalau masuk dengan pakai tudung awning je..hahahah..

Menu utama kat kedai ni ialah Cha Kue Tiaw. Diaorang ada juga sediakan menu lain seperti Kue Tiaw kerang, Nasi goreng udang, Nasi goreng chicken chop, Chicken chop, Meatball & french fries dan Sate ayam & daging.

Lain kali nak try Chicken Chop pulak..

Untuk kali ni saya dengan ayah bebudak ni makan Char Kue Tiaw dan Mikhail pilih Satey …