Showing posts with label nuffnang. Show all posts
Showing posts with label nuffnang. Show all posts

Monday, 28 September 2015

JANGAN LUPA CASHOUT DUIT NUFFNANG DAN ENTRY YANG SENANG NAK DAPAT PAGEVIEW TINGGI.

Assalamualaikum...

Hari ni rutin harian  bermula macam biasa..
Hari ni jugak dah kena start blogwalking la..
Sejak raya haji tu mana ada bw sangat pun..
Macam tu la saya ni kalau anak-anak2 ada kat rumah..
Ada je aktiviti nak dibuat bersama..

Tambah pulak dapat anak yangkreatif macam Maisara.
Datang angin dia ajak buat rumah kotak..
Tetiap angin bertukar diajaknya buat origami..
Datang angin kus2 dia ajak main puzzle.
Dah la ibu diaorang ni masih berjiwa kanak2.
Mana mampu nak menolak.hahahh

Jangan lupa harini juga hari yang sesuai kalau
Nak cashout duit nuffnang.
Sampai hujung bulan ni saja ye.
Jangan terlupa pulak.
Kalau lupa kena tunggu hujung bulan depan la nampak nya.

Beberapa hari lepas ada yang bertanya pada saya
Macam mana nak dapatkan pageview yang tinggi setiap hari,
tapi tak mau tulis cerita2 panas dan gosip artis.
Mudah je..saya tahu bila dia tanya soalan ni
Dah tentu  dia tak berminat nak ber SEO ..kan??

Jadi apa yang saya cadang kan..
Tulis je resepi masakan..
Itulah cara paling mudah nak dapat pageview tinggi
Malah pelawat yangmasuk juga bukan untuk sehari dua tapi selama nya.
Yang penting jangan lupa masuk kan keyword2
Yang sesuai dalam entry resepi tu.

Saya nak tulis panjang2 pun
Nanti malas nak baca..kan??
Kalau tak paham pm atau whatsapp  la..
Tu pun kalau sudi..no tel ada kat tab atas di bahagian 'ads'.
Ada orang kata dia takut nak pm saya ni sebenarnya
Sebab dia rasa saya garang..
Wah!! macam tahu2 je saya makan orang..
saya suka bahagian pipi..
Ahahhahah

Sekian...



Friday, 24 October 2014

AKTIFKAN NUFFNANG MOBILE ANDA

Assalamualaikum...

pernah tak bila awak buka blog dekat tab atau samartphone,
iklan tu tak keluar??
kalau gitu mesti awak lupa nak s\aktif kan iklan awak tu.
caranya awak masuk kat akaun nuffnang awak 
klik kat "manage blog"

nampak tak kat tempat bintang2 iklan tu??
macam gambar bawah ni??


Klik je kat "add mobile ad" tu..
nanti dia bagi la code untuk awak masuk kan kat html blog awak.
ada cara2 nya sekali dia tunjuk..
lepas tu keluar la iklan awak tu..

Baru la orang boleh klik2 iklan walaupun dok online dalam keta je..heheh

selamat mencuba..

sekian..

Monday, 18 August 2014

4 ANGKA DENGAN NUFFNANG



Assalamualaikum..

Sehingga bulan Ogos 2014 ni ,
belum pernah lagi blog ni sunyi dari CPUV.
Boleh dikatakan setiap bulan memang ada saja CPUV dari nuffnang.
memang sebulan sekali
atau 2 bulan sekali aku boleh cashout.

Itu yang membuatkan aku masih kekal bersama Nuffnang
walaupun sebelum ni memang pernah cuba2 letak iklan lain.
tapi keserasian tu tak de..
heheh..

Sekarang dah 4 tahun dengan Nuffnang..
Dah lebih 4 angka aku dapat dari Nufnang.

Ada yang tak berapa faham cara nak guna Nuffnang ni.
tak ada cara pun sebenarnya..
korang cuma letak je iklan tu..
kemudian update blog macam biasa.
kemudian blogwalking sekali sekala..
itu saja..
sedar2 dalam akaun dah ada duit..

Ini cuma entry pencetus semangat..
harap2 korang terus bersemangat update blog
lepas baca entry ni..:)


sekian..


Friday, 20 September 2013

UV CIPUT PUN DAPAT CPUV

Assalamualaikum..


Pelik kan...
Aku antara blogger yang jarang blogwaking
Tapi bila orang lain dapat cpuv aku pun dapat..
Pelik tak?

Tapi tu la..
Bila dapat tak tahan lama pun..
Tak sempat nak kumpul banyak2
Dah takat tu je..
Hehehh..

Macam suami aku kata..
Masa aku mula2 buat blog Maisara dah umur 3 tahun.
Dah besar..time tu tak de dia nak kacau2
Ibu buat blog..
Mikhail baru umur setahun..
Memang dia akan kacau la..
Kena tunggu umur dia 2,3 tahun
La baru ibu boleh aktif buat blog macam dulu..
Betul kugak..kan??

Sekarang ni fokus untuk membesarkan
Anak-anak je dulu..
Buat blog bila sempat je...

Terima kasih nuffnang untuk cpuv ni..
Harap kerap2 la bagi  lagi supaya
Dapat kerap2 cashout..
Hehe..

Sekian...

Friday, 26 July 2013

GOOGLE ANALYTIC BERBANDING NUFFNANG

Assalamualaikum...

Ada yang tanya aku cemana aku tengok UV.
Aku suka tengok Uv blog aku melalui 
Google analytic..
tengok kat nuffnang pun boleh tapi tak tepat dan tak lengkap.



Aku sendiri tak ingat cemnaa aku daftar google analytic nih..
tapi dulu daftar saja,tapi tak pandai nak baca..
hahahah..

kalau kat nuffnang tu aku cuma check duit je..
kena la buka juga nuffnang tu...kan??

pada yang bertanya pasal google analytic ni
korang boleh tengok cara daftar kat sini..

lepas tu kalau nak tau cemana nak tengok dia
boleh la google...aku dulu pun belajar baca google 
analytic ni kebanyakan nya blog dari seberang..
kena goole la.. ye..

sekian..