Skip to main content

Posts

Showing posts with the label makanan untuk kurus

5 TIPS MUDAH SUPAYA TETAP FOKUS UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN

Hi semua..


Dah lama tak menulis tentang diet dan kalori memandangkan saya dah makin gemuk dan tak mengamalkan gaya hidup sihat. :p Tahun 2016 saya pernah berdiet dan berjaya dapat berat badan ideal. Masa tu saya buat diet atkins.

Nampak tak betapa bulat nya muka. Hehe
Mengikut pengalaman saya ada beberapa perkara yang korang boleh buat kalau nak konsisten dan tetap fokus untuk turunkan berat badan supaya tak la jadi hangat-hangat taik ayam. Heheheh


Lakukan secara berkumpulan atau bersama Pasangan
Baru-baru ni bila suami ajak diet rasa bersemangat balik nak kuruskan badan.

Baru lah seronok bila ada geng nak tahan selera makan nih. Selalunya diet tak jadi sebab dia minta masak itu ini  lepas tu kita join sekaki. Bila dia nak diet kita pun semangat la nak ikut sama.

Sebab tu bagi sesiapa yang nak diet atau nak kurangkan berat badan kalau boleh cari lah geng, Buat Whatsapp group pun ok jugak. Masing2 saling bagi semangat , nasihat dan idea nak makan apa. Baru lah usaha tu berterusan.

Berb…