Showing posts with label lirik lagu. Show all posts
Showing posts with label lirik lagu. Show all posts

Wednesday, 5 November 2014

KHUSNUL KHOTIMAH- OPICK

Assalamualaikum...

Pernah saya berbual dengan sorang kawan yang bergelar Ustaz dulu,
dia kata kalau kita tak mahu hanyut dalam maksiat,
atau terleka,lalai dalam ibadah kita kena banyak dengar lagu2 ketuhanan..
Itu salah satu caranya lah.
Dengar lagu2 yang buat kita kenang dosa2 lama kita
dan bertekad tak mahu ulanginya lagi..

Ada banyak lagi cara lain tapi ini antara cara yang mudah.
Lumrah la manusia ni suka pada hiburan.
kadang2 tu bila dengar lagu cinta mendayu2 kita jadi lupa pada Allah.
Asyik ingat kekasih je.
Tapi bila dengar lagu-lagu ketuhanan yang merdu ,merayu2 Allah yang satu,
akan buat kita lebih cintakan Dia..
meh kita dengar lagu sedap pagi nih..

KHUSNUL KHOTIMAH- OPICK


Terangkanlah.. terangkanlah..
jiwa yang berkabut langkah penuh dosa
bila masa telah tiada
kereta kencana datang tiba-tiba

airmata dalam luka tak merubah ceritanya
hanya hening dan berjuta tanya
dalam resah dalam pasrah

terangkanlah.. terangkanlah..
hati yang mengeluh saat hilang arah
detik waktu yang memburu
detik yang tak pernah kembali padaMu

terangilah.. terangilah..
bimbing kami dalam langkah
ampunilah.. maafkanlah..
dosa hidup sebelum di akhir masa

ya Allah biha ya Allah biha
ya Allah bi khusnul khotimah
ya Allah biha ya Allah biha
ya Allah bi khusnul khotimah

sekian..

Thursday, 30 January 2014

LIRIK LAGU DAN VIDEO ARJUNA BETA - FYNN JAMAL

Arjuna beta.





Takkanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur,
Datang petir menyambar--
jengking dan ular–-
bonda takkan berundur.

Nyamanlah Arjuna beta,
mimpikan yang indah saja,
nanti bila kau buka mata,
semua tak serupa.

Kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi,
jalan betul, anakanda, tak jelas mata–-
ambil yang sarat duri.

hiduplah Arjuna beta,
biarkan jasad yang luka,
selama tuhanmu ada,
takkan engkau tercela.

Ngeri tak terbayang mata,
bonda takkan ada sentiasa,
nanti moga kau tak lupa,
bonda memujukmu, anakanda.

hiduplah Arjuna beta,
biarkan jasad yang luka,
selama tuhanmu ada,
takkan engkau tercela.

Nyamanlah Arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa..


Sekian

Friday, 22 March 2013

LIRIK LAGU SPONGEBOB SQUAREPANTS DALAM LOGHAT KEDAH

Assalamualaikum...

Masa aku nampak post ni kat facebook aku rasa
giler kelakar betul sapa yang buat nih..
memang rajin betoi la...

jom kita nyanyi sama2..





Hampa redi dah ka weii??
Haa kapten,
Apadia?Tak dengaq nie!!
Haaa la kapten..
Ohhhh...
Sapa hat dok dalam nanaih wah laut?
"Spanbob Seluaq Petak"
Belubang,meghesap paihtu wana kunin
"Spanbob Seluaq Petak"
Kalau hampa suka benda laut hat ngarut
"Spanbob seluaq Petak"
Mai la sini teghejun cam ikan temenung
"Spanbob seluaq Petak"
REDi?
Spanbob seluaq Petak
Spanbob seluaq Petak
Spanbob seluaq Petak

VERSI Original

Are you ready kids
"Aye Aye Captain"
I Can't hear you
"AYE AYE CAPTAIN"
Ohhh...
Who lives in a pineapple under the sea
"Spongebob squarepants"
Absorbant and yellow and porous is he
"Spongebob Squarepants"
If nautical nonsense be something you wish
"Spongebob Squarepants"
Then flop on the deck and plop like a fish
"Spongebob Squarepants"
READY
Spongebob squarepants
Spongebob squarepants
Spongebob squarepants
Spongebob…….squarepants!!!

kelakar kan???

sekian...

credit:SSTPABSR

Saturday, 4 February 2012

LIRIK LAGU MESTI ADA CINTA -AKIM DAN FIQ

Assalamualaikum...

selamat petang semua...
korang mesti pernah tengok video klip lagu ni kan??
agak menarik la jalan ceritanya..
ada pengajaran...

jom layan video klip dan kat bawah ni aku sertakan lirik lagu nya..



bila saja kau terasa
hati tertekan berkata
mengapakah jiwa makin terseksa

cuba kau lihat dunia
dari mata yang melihat
semua adalah dengan izin yang esa

dan bila esok tiba
yakinlah cinta ada, mesti yakin ada

suria tertunduk malu
dengan cahayamu ohh kasih
awan terkejar melindung
mengemis senyummu
rembulan mengukir bayang kasih sayangmu
indahnya bila cinta ada, yakinlah..

katakanlah oooo
sang pencinta..
katakanlah…
sepenuh jiwa

suria tertunduk malu
dengan cahayamu ohh kasih
awan terkejar melindung
mengemis senyummu

suria tertunduk malu
dengan cahayamu ohhh kasih
awan terkejar melindung
mengemis senyummu
rembulan mengukir bayang kasih sayangmu
indahnya bila cinta ada, yakinlah oooo

sekian....

Wednesday, 11 January 2012

LIRIK LAGU FATE |LAGU TEMA SWALLOW THE SUN

Assalamualaikum...

Selamat petang.
ramai sedia tau aku penggemar drama2 korea..
sekarang ni aku suka drama SWALLOW THE SUN..
hero dia ji sung.dulu masa dia belakon
drama protect the bos aku tak minat langsung.
mungkin sebab gaya rambut dan heroin yang tak cun .hehehe

tapi dalam drama ni rambut dia lawa la..
baru la nampak ganas sikit..dulu nampak macam anak manja je..
drama swallow the sun ni bukan saja
jalan cerita nye best tapi lagu tema dia pun best..

meh nyanyi sama2 ye..
ada lirik kat bawah ni aku sertakan..



se-sang eo-tteon-mal-tto bu-jo-kan sa-ram
o-neul na-reul ssal-kke ha-neun sa-ram
nae-ga un-neun i-yu-reul jju-neun sa-ram
geu-sa-ra-mi geu-ri-wo

a-peun nun-mul-lo-man geu-ri-neun sa-ram
geu-rae-do ji-ul-su eom-neun sa-ram
won-ha-go won-hae-do ba-ra-go ba-rae-do
ba-ra-bol-su ba-kke eom-neun sa-ram

mo-du beo-ril-kkeo-ya da beo-ril-kkeo-ya
neol gi-eo-ka-neun ga-seum-kka-ji-do
i-jeul-kkeo-ya da i-jeo-jul-kkeo-ya
sa-rang-hal-ssu-rok a-peun-sa-ram

kkeun-nae but-jja-beul-ssu eop-sseot-tteon sa-ram
cha-ma sa-rang-hal-ssu eom-neun sa-ram
na-ui ga-ji-mal-lan han-ma-di-e
ga-ji-a-neul neo-ji-man

mo-gi me-i-do-rok neo-reul ssam-ki-go
mu-neo-jin ga-seu-me neo-reul mut-kko
gam-chu-go gam-chwo-do ji-u-go ji-wo-do
nun-mul-doel-su-ba-kke eom-neun sa-ram

mo-du beo-ril-kkeo-ya da beo-ril-kkeo-ya
neol gi-eo-ka-neun ga-seum-kka-ji-do
i-jeul-kkeo-ya da i-jeo-jul-kkeo-ya
sa-rang-hal-ssu-rok a-peun-sa-ram

a-pa-u-neun-geon na na ha-na-myeon dwae
jeo tae-yang-ma-jeo sam-kin-da hae-do
neo-a-ni-myeon an-doe-neun nae sa-rang
da-si no-chi a-na

mo-du beo-ril-kkeo-ya da beo-ril-kkeo-ya
neol gi-eo-ka-neun ga-seum-kka-ji-do
i-jeul-kkeo-ya da i-jeo-jul-kkeo-ya
sa-rang-hal-ssu-rok na
sa-rang-hal-ssu-rok a-peun-sa-ram


Sekian