Showing posts with label lipstik pink mengikut jenis kulit. Show all posts
Showing posts with label lipstik pink mengikut jenis kulit. Show all posts

Tuesday, 8 November 2016

INI SEBAB KENAPA WANITA SUKA PAKAI LIPSTIK PINK

Assalamualaikum..




 Saya suka beli lipstik pink...Tak kisah la pink apa pun..yang penting pink.Heheh..saya tahu ramai wanita pun suka lipstik colour pink.Pink ada banyak jenis tau.Ada Fuscia,taffy, crepe,hot pink dan banyak lagi.Tapi paling saya suka sekali lipstik colour Hot pink..Saya pulak jenis kalau baru beli lipstik asyik pakai yang baru beli tu je..yang lama2 tu memang tak paakai dah.hahaha..


Ada sebab kenapa ramai yang suka pakai lipstik colour pink.Yang pertamanya sebab warna pink ni sesuai dengan apa saja warna pakaian yang kita pakai.Saya memang ada masalah nak gayakan warna lipstik dengan pakaian.Paling selamat pakai je lipstik pink dan sarung la shawl warna apa pun.Mesti meletop wajah makcik..kahkahkah..


Untuk orang yang wajahnya putih ke, kuning langsat ke, hitam ke, warna pink adalah warna yang boleh masuk dengan warna kulit apa pun.Untuk tips, korang yang berkulit cerah boleh gunakan apa saja jenis warna lipstik pink.Magenta , crepe, pink lavender dan sebagainya.Yang berkulit kuning langsat paling sesuai dengan warna liptik pink yang lebih gelap macam ada ungu-ungu sikit atau coklat.misalnya pink salmon,fuscia, pink coral atau pink watermelon.Mana kala jika berkulit gelap warna pink ballet slipper dan pink blush.

Warna pink juga membuatkan wajah korang nampak lebih muda, lembut dan ayu.Sebab tu saya suka warna pink.Saya pun sedar jugak, bila saya pakai lipstik colour merah terang mesti wajah saya nampak tua macam umur 36..Tapi kalau pakai warna pink macam umur 21..kahkahkah..Wajah pun nampak lembut dan lebih feminine.Tak la menonjolkan sangat wajah garang saya ni..

Macam mana?dah berminat nak kumpul lipstik colour pink?

sekian..