Skip to main content

Posts

Showing posts with the label kontest

5 BARANG DI LAZADA YANG AKAN SAYA BELI

Assalamualaikum...

Rasanya last saya shopping di Lazada ,tahun lepas kot..Dah lama tu.Lazada memang menjadi pilihan ramai orang untuk mendapatkan barang-barang dengan harga murah malah ada perkhidmatan COD lagi....Tak payah susah-susah nak berjalan keluar membeli belah.Semua nya ada di Lazada.Kuasa membeli hanya dihujung jari.

Dah lama saya perhatikan beberapa barang yang boleh dikatakan sebagai top items di hati dan saya akan dapatkan nya satu hari nanti..heheheh..Nak tau apa dia??

Takada ISB-1121 Bread Maker - RM1333.00


Idaman ramai wanita..terutamanya yang memang hobinya membuat roti..Tak la saya letih menguli tepung nak buat roti.



Trolley Case - RM399.00
Cantik tak??Sesuai untuk keluarga kecil kami...Kecil ke????hahhha..



Carrera GRAND PRIX - RM316 Salah satu benda yang selalu saya leka memilih..kadang-kadang sampai panas bontot memilih yang mana paling sesuai.Ada kat lazada..jadi tak payah jadi penunggu kedai cermin mata lagi ye makcik..hahah..



Samsung Notebook - RM1199.00
Mudah n…

3 BLOGGER YANG SAYA KAGUMI

Assalamualaikum...



Dah masuk 4 tahun lebih saya dalam dunia blogging ni ,banyak juga la blog-blog yang saya ikut dari awal dulu sampai sekarang dan ada antara mereka yang saya sangat kagumi.Nak tahu siapa??

1-Lyaafrina
Siapa yang tak kagum dengan ketabahan wanita bersemangat waja ini.Dugaan apa yang dia tak tempuhi?Hinggakan rakan-rakan blogger yang lain pun turut sama merasa sakit nya bila dia dilanda kesusahan.tapi setiap coretan nya betul-betul mengajar kita untuk cekal kan hati,terus sabar dan tenang.

2-Blog coklateyes
Siapa kata wanita berbadan besar tak boleh berjaya?Dengan semangat dan keberanian gadis comel ini berjaya menapak dalam setiap bidang yang dia minati.Dari pengacaraan dan sekarang dah berjinak-jinak dalam perniagaan.

3-Dari jari-jari halus ku
Seorang lagi wanita hebat.Sentiasa bersikap positif dan selalu berkongsi rutin harian nya yang banyak memberi inspirasi pada wanita lain supaya walau sesibuk mana pun penampilan diri tetap perlu diutamakan.Siapa sangka wanita c…

Contest My Lense Story - PERJALANAN AKHIR NANTI....

Mini Contest My Lense Story ini dianjurkan oleh kizmyself, dengan kerjasama Pingje.Org, Blog Melayu Terkini, Media Info

Assalamualaikum...



Kawan-kawan tahu tak ini apa?? Ini lah antara alatan yang akan mereka sediakan untuk perjalanan akhir kita nanti. tak ada manik-manik labuci... tak ada kain bersulam .. Tak ada eye shadow jenama M.A.C tak ada bedak compact PIXY yang biasa kita guna seperti selalu..
Perjalanan akhir kita nanti hanya ada kain putih  waktu itu baru kita sedar kita semua sama sahaja.. Allah tak pandang baju kita yang mahal-mahal.. Allah tak mahu perjalanan kita nanti dengan perfume ratusan ringgit.
SubhanAllah..betapa sayangnya Allah pada kita .. Hingga kan tak ada yang dibeza-bezakan Nya..
Gambar ini saya ambil ketika menghadiri kusus mandi jenazah di Masjid Seberang Jaya sebulan yang lepas. Rupa-rupanya ada banyak perkara yang saya tak tahu.. Bila hadiri kusus yang macam ni banyak benda yang saya belajar.. Alhamdulillah..

sekian...

KONTEST DAN GIVEAWAY BLOG YANG SAYA TAK SUKA

Assalamualaikum...




Saya memang blogger yang suka join Giveaway.tapi bukan bermakna semua GA dan kontest saya nak join.tengok pada keadaan jugak la..bukan sekadar sempat tak sempat tapi kadang2 sempat pun saya tak join .Ada setengah GA tu saya dah join tapi bila hujung2 rasa tak best dan tak puas hati pulak sebab dah "ter"join...Nak tahu kenapa??

1-Hadiah yang tak pasti
Tujuan saya join giveaway atau kontest dan tentu lah sebab tertarik dengan hadiah nya.sebelum nak buat apa2 GA atau kontest pastikan dulu apa hadiah nya.jangan dan publish entry GA tapi hadiah pun tak tahu lagi nak bagi apa.siap bagi tau.."jemput la join GA saya ni..hadiah nya tak tahu lagi nak bagi apa.nanti saya pikir kan dulu.."Buang masa saya je join Ga macam ni.



2-Syarat yang melampau.
saya tak suka GA yang menyusahkan tak padan dengan hadiah.setakat nak hadiahkan kita "review blog" topup rm5 untuk 2 orang dan  watemark untuk 5 pemenang dan doodle untuk 20 pemenang..tapi syarat nya ken…

GIVEAWAY,CONTEST DAN SEGMEN

Assalamualaikum...



Ada orang pm saya dan tanya ada tak nak buat segmen apa2
sebab dia nak taja hadiah..
JaWapan saya.."tak de"
heheheh...

kalau segmen je saya rasa tak perlu kot sampai nak bagi hadiah..
kalau GA atau kontest tu bolehla..tapi buat masa ni saya tak
de hati lagi nak buat GA dan kontest di
sebabkan saya dalam persedian untuk memulakan bisnes jual bars..
baru merancang..belum buat pun lagi..heheh..

Berbalik pada segmen tu tadi..
kalau saya buat segmen ada ke yang nak join..
Lepas terima pesanan pasal segmen tu
saya terus terfikir segmen apa yang paling sesuai..

kalau boleh saya nak la segmen tu menarik
dan jarang2 orang buat..
syarat mudah dan tak lenguh jari nak menaip..
taip guna jari telunjuk je..ekekekek..
segmen yang sesuai untuk wanita2
dan gadis2 macam kita2 nih..:p

ada cadangan???


sekian..



' Setulus Kasih Ibu' Contest by Dr. Shikin

Assalamualaikum...




No.1 x20peket (collagen KWhite38) No.2 x4 (key chain Cameron Highland) Yang lain2 adalah Tupperware Brands... No.3 x2 No.4 x2 No.5 x1 No.6 x1 No.7 x1 No.8 x2
Cash RM20 x2
Cash RM10 x7
Pemilihan Pemenang: Top Referral x1 Ucapan Hari Ibu paling 'mengancam' x2
Lucky draw x40

Tarikh penting: 11 Mei - 30Jun 2014. (Akan dilanjutkan sehingga peserta genap 90 orang. Hehe..up sikit target).
Pengunguman pemenang - 3July 2014.  ************************************************** Ucapan Untuk Ibu...

sekian...

SUSU TEPUNG DUMEX 5 BUNGKUS

Assalamualaikum..




2 minggu lepas kot aku dapat hadiah
susu dumex 5 bungkus..
Ni sebab aku join satu peraduan kat Facebook
yang kena letak gambar  anak tu..
maisara ni memang bertuah la..
kalau letak gambar dia
mesti menang..hahahah...
sebab tu aku selalu cakap "bertuah punya budak.."..:p

kemain suka la dia dapat susu..
dia memang minum susu Dumex.
Agaknya sebab susu dumex ni manis..
pasal tu la budak2 suka..kan??

Ada yang tanya nak buat apa
susu tepung banyak2 tu..
padahal budak2 ni bukan semua susu dia minum..
sebab Hadiah susu Dumex ni
ada 5 perasa berbeza.
Untung nya Maisara ni semua dia bedal..

Jangan tak tahu
ada banyak lagi benda kita boleh buat dengan
susu tepung yang banyak nih..
buat Biskut suji..
Buat popia mestum.

aku kalau buat popia nestum memang aku
campurkan dengan susu tepung..
Baru rasa lemak2 susu tu..
wah...!!sambil telan air liur nih menaip..hahaha..

Buat kek dan macam2 biskut
pun kita boleh campurkan susu tepung..
lagi2 nak raya ni kan..
dok godek2 la ap…

SIRAP LIMAU-SEGAR LAGI MENYEGARKAN!

Assalamualaikum...




Jika di perhatikan tak ramai blogger yang suka menulis kisah rumahtangga dan tips kekeluargaan.Kebanyakan blog-blog begini banyak yang kita boleh jumpa dari blog luar negara.mungkin kerana perbezaan budaya dan agama membuatkan tak banyak yang boleh kita ambil sebagai rujukan atau untuk dikongsikan dengan orang lain.

Tapi dengan adanya siraplimau.com kini kita berpeluang menyelami permasalahan yang berlaku dalam institusi kekeluargaan dikalangan masyarakat kita.Disebabkan ianya lebih dekat dengan kita mungkin ianya boleh menjadi rujukan dan menimba pengalaman dari kisah orang lain.

Siraplimau.com juga mengalu-alukan pembaca untuk berkongsi sama kisah-kisah suka duka dalam alam rumahtangga dan percintaan.Pendapat dan pandangan pembaca lain juga turut sama dialu-alukan.



Selain itu dengan melayari siraplimau.com kita juga boleh mengumpul mata ganjaran.Ilmu rumahtangga dapat,mata ganjaran pun dapat.Cuma klik Rewards dibahagian sidebar dan kita berpeluang menebus mata ganj…

BAGAIMANA NAK TARIK PERHATIAN PEMBACA UNTUK BACA ENTRY KONTEST DAN GIVEAWAY

Assalamualaikum...



Selamat petang semua...
hari ni saku sangt rajin join GA dan Kontest yang kawan2 buat..
tu bukti yang aku ni
bukan la nyombong tak bagi sokongan kat kawan2 yang
buat GA dan kontest..sebelum ni pun ada jugak join..
walaupun susah nak menang  aku join jugak tau..
tak pernah jemu..cuma kena tengok
masa la..lapang aku buat..
waktu sibuk aku tak join la..maaf banyak2 ye..
tapi aku selalu mengharapkan GA atau kontest yang korang
anjurkan tu berjalan dengan baik dan mendapat sambutan..

Satu yang korang perasan
selalunya entry pasal GA dan kontest ni
tak ramai orang nak baca,,

Orang tengok tajuk je orang dah malas nak
singgah blog kita..
itu satu sebab kenapa GA atau kontest yang kita buat
kurang dapat sambutan..
yang join pun tak habis2 muka tu je..

Si A tu la join kontest blog Z..
si A tu jugak yang join GA blog Y..
nak menarik minat blogger lain agak susah..
sebab blogger lain tu tak minat nak baca entry kontest atau GA.

jadi aku nak cadangkan kalau
korang nak buat konte…

SAYA NAK DUIT RAYA CIK MISYA!!

Assalamualaikum...

Yeyy!!saya join kontest lagi...
amboi..dia punya "yeyyy" tu macam dah menang je..hahah..
mintak2 la menang..kan??
Kontest dari blog AIMI SYAHIRAH..
sedapnya nama...:)


kalau ingat2 balik dah kawen ni la
baru dapat duit raya banyak..sebab laki bagi..hahah.
masa kecik2 dulu dapat duit raya bukan ratus2 pun..
dok kampung kan..paling banyak 2,3 puluh ringgit je..
pergi beraya satu umah ,tuan umah bagi la takat 2,3 kupang..
paling banyak 50 sen,.dulu2 50sen tu banyak dah...:)

lepas tu beraya 2,3 buah umah
balik je kira duit raya..
pi beraya lagi,balik umah kira lagi..
padahal tak yah kira pun sebab
bertambah cuma singgit,dua je..hahah..
tapi sebab syok tengok duit syiling tu banyak
tu yang dok kira je..hahahh

paling kelakar bila pi beraya je
poket baju kurung tu mengelebeh je sebab penuh duit syiling..
apa la salahnya kalau simpan je kat umah dulu
lepas tu baru keluar beraya lagi..kan??
hahha..budak2 lagi masa tu...:P

ok la..panjang betul citer..'bukan best …

5TH BLOG'S BIRTHDAY CONTEST @AINBLOGGER

Assalamualaikum...

Datang dah angin nak join contest nih...
Kali ni contest sempena 5 tahun
Blog Cikgu Aini..
klik gambar bawah ni kalau nak join ye,...



Dah 5 tahun..
Hebat...bertahan sampai 5 tahun..
Aku ni baru 3
Tahun pun dah lemah lesu nak mengupdate..ekekk..

Ok citer sikit pasal blog Cikgu Aini nih..
Blog ni pengisian nya memang bagus dan menarik.

Cuma dari segi template dan tampilan blog je
yang sepatutnya diberi wajah baru dan lebih segar..
Tak susah pun..
Sekarang kan banyak template percuma
yang kita boleh download kan..
Susah2 sangt tempah je dari mereka2
yang pandai bab2 edit blog ni..
Suruh depa buat header cun melecun..kan.?kan?

Satu lagi sempena dah 5 tahun ni
mungkin Aini boleh mendomainkan blog
Ainiblogger ni..kalau boleh pakai wordpress terus..

Bukan pe..memang banyak kelebihan kalau pakai domain sendiri nih..
Diakui oleh semua blogger2 hebat nun..
Apatah lagi blog ni pun antara
blog yang lama bertahan..kan..

Ok la..tu je la kot yang harus diberi perhatian..
Ni cadan…

My Happy Moments

Assalamualaikum...

Jenuh mencari gambar mana yang paling aku suka.
nak letak gambar sendiri memang tak la..kan??hahah
jadi letak la gambar Maisara masa dia umur 3tahun ni..
kalau ingat balik waktu dia suka naik basikal macam ni
memang aku boleh gelak sorang2.
dengan beg nya,bekas airnya,..
baldi pun jadi la untuk gantikan topi keledar..





Syarat2 peyertaan My happy moment contest ni semua nya aku dah buat.
untuk contest ni aku nak tag deno, eidaimmi dan abah khalisha

Contest My Happy Moments dianjurkan Eyriqazz.com bagi menyahut Cabaran iPhone 5 Gadget Impian


sekian...

BEZAANTARA KONTEST/GA BLOGGER ADIK2 DAN BLOGGER ABANG KAKAK.

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
dekat2 nak raya ni aku tengok
ramai betul blogger yang buat kontest.
meriah...ada yang dapat sambutan dan ada yang tak??

aku suka jugak join kontest dan GA nih..
tapi tengok hadiah la..kalau lumayan aku join je..
tapi kalau lumayan, tapi syarat nya leceh memang tak join.

satu yang aku perasan..ada beza tau sebenarnya
antara kontest/GA dari adik yang bersekolah ni
dengan kontest/GA dari blogger2 yang dah dewasa dan bekerja.

perbezaan yang ketara adalah
dari segi hadian dan syarat2 nya..

kalau dari adik2 yang bersekolah ni..syarat2 dia..
~like fanpage
~wajib follow
~like penaja
~follow blog penaja
~wajib tag blogger lain.

lepas tu hadiah nya pulak..
~doodle..
~bannner
~header
~watermark
~keychain
~shawl (hadiah utama)

tapi kalau tengok kontest/GA blogger2 yang
dewasa dan bekerja nih..syarat2 dia simple je..
~nak follow pun boleh,tak follow pun tak pe..
~letak link penaja dalam entry kontest

hadiah nya pulak..

~duit
~traffik
~gadget
~topup
~shawl dan aksesori wanita (saguhati)

set…

WANITA DAN CONTEST

Assalamualaikum..

Suka join contest??
aku pun suka.tapi kalau syarat2nya
macam berat je aku tak join la..
kalau syarat2 nye semudah ABC aku join.:)

Bila ada blogger buat kontest
yang paling ramai sekali join mesti wanita..
yang anjurkan kontest pun
kebanyakan nya wanita..

kenapa ye??
memang lumrah la orang perempuan ni
cukup suka benda2 percuma.
sedaya upaya depa sertai contest tu..
kalau suruh letak gambar,depa letak..
suruh like,depa like..
memang rajin la..

itu lah sebenarnya sikap orang perempuan.
berusaha,teliti ,rajin..
tak putus asa..

lelaki kenapa tak join??
"leceh la..kalau saya nak benda tu saya beli je la.."
"ala..benda tu pun nak rebut..kalau camera ke nak la.."
"ramai sangat yang join..malas la saya.sah2 saya tak menang."

lelaki memang macam tu..kan??
heheh..marah blogger2 lelaki nanti..:p


sekian...

AYAMTUBE NAK BAGI DUIT.KORANG TAK NAK KE?

Assalamualaikum...
Ayamtube.com memperkenalkan Contest “video Best Ayamtube.com” Tujuan contest ini diwujudkan adalah untuk mempormosi laman web ayamtube.com dan fan page ayamtube.comHadiah:-RM 100.00 Untuk Entri Paling KreatifRM 50.00 Untuk Entri Tempat Kedua KreatifRM 30.00 Untuk Entri Ke-3 KreatifRM 50.00 Untuk Referral traffic terbanyak sepanjang temph contestRM 10.00 (dalam bentuk prepaid telefon) untuk 7 entri pilihan.Syarat Penyertaan:-1. Anda adalah seorang blogger dan pemilik blog2. Setiap 1 Blog = 1 penyertaan. Kalau anda ada 3 blog maka anda boleh menyertai 3 penyertaan.3. Klik “Like” Fan Page Ayamtube.com dan follow twitter ayamtube4. Buat Entri yang kreatif. Dalam entri anda tuliskan perkara yang anda suka mengenai ayamtube.com dan cadanganuntuk menambahbaik kelemahan laman web ayamtube.5. Dalam entri juga buat pautan(link) ke:-laman web ayamtube.comfan page di www.facebook.com/ayamtubeSatu video menarik yang anda suka.6. Tampal salah satu banner ayamtube.com pada blog anda…

Contest Blogger Idol by Achie & Eyda

Assalamualaikum...



Selamat petang semua..petang ni nak bayar hutang ni..
dah janji nak join kontest achie dan eyda ni..kang lambat2 lupa pulak..kalau lupa gitu je tak pe..buat nya achie merajuk..hah!!jangan tak tahu dia kuat merajuk tau..
kadang2 rasa nak lempang2 je pipi bulat dia..hahahah..

ok..kena jawab dulu apa dia tanya..

Ceritakan siapa blogger yang menjadi inspirasi anda dan kenapa anda memilih mereka dan ingin menjadi seperti mereka. Ceritakan juga apa matlamat anda dalam berblogging dalam masa terdekat dan juga akan datang. Dan boleh juga letakkan gambar blogger tersebut.


Tak ramai yang tahu sebenarnya aku kagum dengan blogger ini.dia punya sikap yang tenang dalam menghadapi saat2 sukar dan kadang2 buat aku rasa diri aku ni sangat kerdil berbanding diri dia.walaupun usia muda tapi dia matang dan agak tenang orangnya.aku belajar untuk jadi setenang dia sebab tu la aku rela pergi jumpa dia sampai ke rumah.hahaha..nak tau siapa cer klik banner bawah ni..



matlamat aku dalam berblog ni …

LIKE LA GAMBAR SAYA PELUK AWEK SAYA NI..HARAP2 SAYA MENANG!

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..korang pernah tak dapat
mesej dari kawan2 yang minta undi "like"gambar itu ini???
mesti pernah kan??aku pun pernah dapat jugak..

tapi tak semua la yang aku "like" pun..
tengok jenis gambar jugak..kalau gambar yang tak
menyalahi undang2 dengan berbesar hati aku akan undi "like"..
siap buka facebook suami untuk undi like jugak..hahah..

kadang2 aku tak paham dengan penganjur yang
buat kontest suruh like2 ni..
nama kontest cukup baik dah..
kontest wanita bertudung..
tapi yang joinnya tak de pun nak tunjuk tudung sangat..
semua tayang muka je lebih..

ada jugak yang buat kontest pasangan serasi..
kalau pasangan serasi perlu ke berlaga2 lengan..
berpeluk2 pinggang..perlu ke??
kalau dah kawen tu lain citer la..
asal jangan terover sudah..

nak salah kan penganjur atau peserta ye..
kadang2 penganjur buat kontest tajuk
"kekasih ku.."
tapi peserta pulak jenis gelojoh nak menang..
dia hantar gambar terover dia la..

gambar peluk2..laga2 pipi..

hey blogger!!Sila berlaku adil dan bertanggungjawab

Assalamualaikum...

Selamat malam..
kalau aku buat segmen review blog korang nak tak??
mesti tak ramai yang join..
sebabnya aku bukan pandai sangt kritik2 blog
orang ni..
blog sendiri pun comot je nak review blog orang..
hehehhehe...

tapi dulu segmen review blog ni memang popular la..
sekarang tak ramai yang buat.kenapa ye??
sekarang lebih banyak orang buat segmen
bloglist dan segmen yang tak de kena mengena dengan
blog la..kan??..kan??

Kalau sapa ada buat review blogbagitau aku ye..aku nak join..
sebenarnya malam ni bukan nak cerita pasal review.
tapi nak cerita pasal segmen..

Bila kita buat segmen kita kena ada tanggungjawab tau.
aku perhatikan ada blogger yang nak
buat segmen.tapi tak cuba pun nak
hebahkan segmen yang dia buat.
bila yang join tu 5,6 orang je sesuka hati je dia batalkan segmen tu.

Habis tu yang dah join dan submit entry ni apa cerita??
dah buang masa orang..kan??
aku cukup kagum dengan kak liza.
bila dia buat segmen,sorang yang join pun
dia tetap teruskan segmen dia.
tak de putus asa pun..

tak…

Korang ada blog khas untuk kontest???

Assalamualaikum...

korang tau kan amy ada buat kontest baby2 tu..kan??
semalam aku jenguk2 la blog2 yang
join kontest tu..
memang ramai yang join..
ada yang sorang hantar sampai 3,4 penyertaan..
maklum la..hadiah best.
sapa tak teruja..kan?
kalau aku ada anak kecik pun aku join..

bila aku singgah kat blog2 tu..
satu je yang aku perasan...banyak nya blog yang berat2..
kebanyakan nya blog kontest..

tau2 je la blog kontest ni cemana..kan??
banner contst belambak2 dalam blog tu..
itu kan syaratnya..
tapi banner contest yang dah tamat
tempoh tu tak payah la letak lagi..
buang aje..tak kan nak buat kenangan kot.
kalau menang pun hadiahbya kan ada untuk buat kenangan..

cuba korang fikir..
kalau korang join kontest dengan blog yang berat tu,
penganjur datang nak tengok,
blog pulak berat..
dia malas nak tuggu lama2 terus dia keluar dari
blog tu tanpa tengok entry penyertaan korang...
kan dah rugi tu...

sapa yang ada blog kontest
kena la kemas kini blog korang tu..
banner contest tahun lepas pun ada lagi..
nak buat apa sim…

KONTEST::BERBALOI KAH??

Assalamualaikum...

Jalan2 kat banyak jugak blog tadi..
ramai yang buat kontest bulan ni..
pernah jugak ada satu2 masa kontest kurang sangt..
tapi bulan ni memang banyak..

macam2 cara orang buat kontest..
tapi ada setengah kontest tu
dari segi memilih pemenang nampak
sangat tak telus..

bila buat kontest
syaratnya banyak..
buat entry..itu biasalah..kalau nak join memang kena buat entry.
ENTRY MESTILAH MENARIK
korang selit kan sikit bodek2 atau kipas2 untuk dia..
itu sebanarnya maksud menarik..okey!!

lepas tu masuk kan dalam bloglist..yang tu pun
bagus berbanding suruh follow.

lepas tu kena letak kat sidebar..
yang tu pun tak jadi masalah tapi aku tak berapa suka..
cukup sekadar letak banner dalam entry..

tapi bila part cara pemenang di pilih sangat tak logik.
pemenang akan pilih dengan cara cabutan bertuah
oleh anak kita yang umur 2 tahun..

maknanya ENTRY MESTILAH MENARIK
tu sekadar syarat kosong je..
buat penat je la kalau orang tu beriya2 buat entry menarik
last2 anak kita pulak cabut nama orang yang buat ent…