Showing posts with label kerja atau pun tak kerja. Show all posts
Showing posts with label kerja atau pun tak kerja. Show all posts

Thursday, 23 March 2017

WANITA : KERJA SALAH TAK KERJA PUN SALAH...

Assalamualaikum...



Sebelum saya berkahwin saya fikir yang saya akan bekerja walaupun saya dah berkahwin.Tapi ditakdirkan yang saya ni memang akan jadi suri rumah bila permohonan kerja saya di tolak.Tunggu punya tunggu last2 rasa macam tak apa la tak kerja.Jadi suri rumah pun ok jugak.

Tapi tu la ada juga orang-orang tertentu yang tak senang dengan keadaan kami sekarang.Siap hina saya dan pandang rendah pulak pada saya ni disebab kan saya ni tak kerja..Tak macam isteri orang lain yang keluar gelap balik pun gelap...Hairan kan??manuisa ni ada je salah orang nak di cari..

Bila tak kerja dia pandang hina  pada kita ni sebab dia fikir kita ni tak de duit dalam poket.Mesti nak beli apa2 minta duit suami.Mesti saya ni kaki melaram lagi2 bila tengok saya ni cantik saja .hahahah..(perasan) .barang kemas ada, tiap kali jumpa beg baru, kasut baru..Mesti minta suami yang belikan tu..Itu lah yang biasanya orang2 mundur akan fikir..kan??

Tapi cuba kalau saya ni keluar berkerja..lain pulak ceritanya nanti..dah tentu!!Mesti nanti dikatanya saya ni abaikan keluarga, tak reti jaga anak, kesian anak-anak sebab jarang jumpa ibunya, kesian suami hari2 makan di kedai, kesian suami kena buat kerja rumah, nampak pulak saya melaram sakan dengan duit gaji sendiri, dah nanti dikatanya saya tak bantu suami..aduh!!pening kepala ni..kan??

Tapi itu lah manusia...Ada saja yang tak kena..Saya memang abaikan saja mulut2 puaka macam tu.Lagi dihina lagi saya saya nak tunjuk macam2 yang saya ada pada dia..biar berasap matanya tu..hahahah..

sekian..