Showing posts with label kecantikan. Show all posts
Showing posts with label kecantikan. Show all posts

Thursday, 9 March 2017

CARA UNTUK MELURUSKAN RAMBUT

CARA-CARA  MELURUSKAN RAMBUT TANPA KE SALON

Assalamualaikum....




Rambut korang lurus atau kerinting??
Ada orang suka rambut kerinting.
tapi ramai juga yang memlih untuk berambut lurus..
Salah satu sebabnya kalau rambut lurus ni boleh lah kita pelbagaikan gaya rambut kita.
Kalau rambut kerinting nampak comel dan bergaya..
Tapi susahnya berambut keriting ni ianya kena bijak digayakan..
Betul tak??Sebab tu lah lebih ramai yang memilih untuk berambut lurus..


bagi korang yang berambut kerinting atau ada anak-anak yang berambut kerinting ,
boleh je kalau nak rambut lurus tanpa ke salon.
Cuma ambik masa sikit la..Tpai jimat la duit..
Hari ni saya  nak kongsikan dengan korang
cara2 untuk meluruskan rambut tanpa ke salon
dengan menggunakan daun seleri.
korang boleh gunakan cara untuk meluruskan rambut ni untuk adik2
atau anak korang.
kot2 la tak mau rambut dia kerinting..kan??
nak buat untuk diri sendiri pun boleh jugak..



Cara-cara untuk meluruskan rambut 

1. Ambil satu ikat daun saderi, bersihkan dan  tumbuk sampai hancur
atau kalau nak lebih mudah kisarkan ..(daun , akar dan batang nya)..kemudian tapis..ambil air nya saja..

2. kalau korang tumbuk je , masuk kan 1/2 cawan air dan perah daun saderi.ambil airnya..

3. simpan air saderi tersebut dalam bekas tertutup



4. Keesokan harinya, gunakan air perahan saderi untuk
disapukan keatas kepala.jangan lupa sambil ratakan air diatas rambut gunakan jari untuk memicit kulit kepala,.

5.selepas dibiarkan air perahan selama 2-3 minit,
bilas rambut dengan air bersih.

6.lakukan selama 10 hari dan korang akan nampak
perubahan pada rambut korang..

Selamat mencuba...

sekian..

RAHSIA KECANTIKAN VICTORIA BECKHAM

Assalamualaikum...

Korang tengok Victoria beckham ni cantik tak??
muka dia bagi aku cantik la untuk wanita yang berusia 40 tahun..
tak de kedut atau jeragat..
maknanya dia memang jaga sungguh muka dia..kan??


nak tau dia pakai apa kat muka dia...
Bee pollen..ni aku baru tau pasal Bee Pollen ni..
Pollen merupakan debunga jantan yang dikumpul oleh lebah-lebah pekerja. Lebah-lebah ini akan menambah nektar atau madu daripada pundi madu mereka ke atas pollen yang akan menukarkannya dari bentuk serbuk yang teramat halus kepada butiran yang mampat atau granul.
ianya nampak seperti sarang lebah kerana ada lubang-lubang tempat lebah betina meninggalkan telur. Bee pollen ini mengandungi asam amino, vitamin B, folic acid, enzim dan co-enzim alami. Harganya memang mahal dibandingkan madu biasa.

Madu ini cukup berkesan untuk  mengatasi masalah kulit seperti jerawat, eksim, psoriasis, dan melembabkan kulit sehingga kelihatan  lebih tegang dan awet muda. Selain itu, bee pollen juga baik untuk pencernaan, sistem kardiovaskuler, serta meningkatkan metabolisme tubuh.


Rawatan ini juga juga menarik minat wanita lain seperti Kate Middleton dan Camilla Parker Bowles, yang mengakui bahawa hasil perawatannya sangat memuaskan.

kalau yang banyak duit ni kena cuba la..kan??
tengok kat facebook tak ramai pulak yang jual
produk yang ada  pollen ni kan??
Harganya jangan cakapla..mahal tau..Mungkin sebab keberkesanan nya..

sekian...


Wednesday, 8 March 2017

INI CARA MUDAH UNTUK MENGUJI KECANTIKAN PAYUDARA ANDA

Assalamualaikum...



Dulu saya ada kongsikan satu cara untuk menguji kecantikan wajah kita kita.
Dah cuba ke belum?
kalau nak cuba boleh tengok di sini.

Satu lagi saya ada kongsikan cara menguji kecantikan
tubuh badan anda sama ada
benar2 langsing atau tidak.
caranya ada saya sertakan di entry ini...

hari ni saya nak kongsikan satu lagi cara untuk
menguji sama ada kita mempunyai payudara yang  seksi dan cantik.

Cara nya mudah saja..
hanya sisip kan barang2 yang kecil seperti pen,
berus solekan atau botol krim di bawah payudara anda.



Jika tidak jatuh, anda mempunyai payudara yang seksi.

Trend menguji kecantikan payudara ini awalnya
bermula di jepun dan kemudian dan tersebar
di China dan negara asia lain nya
malah ianya menjadi viral dibeberapa negara
disebabkan ramai wanita yang berani
berkongsi gambar ketika melakukan ujian pelik ini.

Bukan semua tips meguji kacantikan ini perlu kita cuba.
Apa tah lagi mendedahkan nya pada orang ramai.
Cukup lah kita menjaga bahagian2 tubuh badan kita
supaya lebih privasi dan hanya kita sendiri sahaja yang tahu.

Anggap sahaja Ujian kecantikan yang saya kongsikan ini hanya
untuk suka2..jangan terlalu ambil serius ye kawan2..

sekian


Tuesday, 8 November 2016

INI SEBAB KENAPA WANITA SUKA PAKAI LIPSTIK PINK

Assalamualaikum..




 Saya suka beli lipstik pink...Tak kisah la pink apa pun..yang penting pink.Heheh..saya tahu ramai wanita pun suka lipstik colour pink.Pink ada banyak jenis tau.Ada Fuscia,taffy, crepe,hot pink dan banyak lagi.Tapi paling saya suka sekali lipstik colour Hot pink..Saya pulak jenis kalau baru beli lipstik asyik pakai yang baru beli tu je..yang lama2 tu memang tak paakai dah.hahaha..


Ada sebab kenapa ramai yang suka pakai lipstik colour pink.Yang pertamanya sebab warna pink ni sesuai dengan apa saja warna pakaian yang kita pakai.Saya memang ada masalah nak gayakan warna lipstik dengan pakaian.Paling selamat pakai je lipstik pink dan sarung la shawl warna apa pun.Mesti meletop wajah makcik..kahkahkah..


Untuk orang yang wajahnya putih ke, kuning langsat ke, hitam ke, warna pink adalah warna yang boleh masuk dengan warna kulit apa pun.Untuk tips, korang yang berkulit cerah boleh gunakan apa saja jenis warna lipstik pink.Magenta , crepe, pink lavender dan sebagainya.Yang berkulit kuning langsat paling sesuai dengan warna liptik pink yang lebih gelap macam ada ungu-ungu sikit atau coklat.misalnya pink salmon,fuscia, pink coral atau pink watermelon.Mana kala jika berkulit gelap warna pink ballet slipper dan pink blush.

Warna pink juga membuatkan wajah korang nampak lebih muda, lembut dan ayu.Sebab tu saya suka warna pink.Saya pun sedar jugak, bila saya pakai lipstik colour merah terang mesti wajah saya nampak tua macam umur 36..Tapi kalau pakai warna pink macam umur 21..kahkahkah..Wajah pun nampak lembut dan lebih feminine.Tak la menonjolkan sangat wajah garang saya ni..

Macam mana?dah berminat nak kumpul lipstik colour pink?

sekian..

Monday, 10 October 2016

TIPS MUDAH MENCAIRKAN MASKARA YANG SUDAH KERING

Assalamualaikum...



Saya seorang yang suka kan maskara.Pantang nampak maskara je mesti rasa macam nak beli je.Mujur la tak kaya raya kalau tak entah berapa banyak maskara yang saya ada...yang paling saya berkenan sekarang ni adalah Maskara Duoya By Norafurla.yang dikatakan sebagai maskara yang terbaik setanding dengan jenama antarabangsa..Kalau berkenan boleh la beli maskara tahan lama dan buat bulu mata melentik dan lebat ni di Jom Hargai Kesihatan Anda

Bila dah ada banyak maskara  dah tentu lah  ada setengah  maskara tu yang akan kering .Saya tahu macam mana nak cairkan maskara yang dah kering supaya kita boleh lagi gunakan maskara kita tu..


1)ubat mata atau air contact lenses
Titik kan ubat mata atau air contact lenses ke dalam botol maskara..Hanya titik kan 2,3 titis dan goncang botol.Maskara anda sudah boleh digunakan kembali.Ubat titis mata dan cecair contact lenses selamat digunakan dan ianya membuatkan maskara tidak bergumpal.

2)Air panas
Ambil satu bekas dan masuk kan air panas.kemudian ambil maskara anda dan masuk kan botol maskara secara menegak ke dalam bekas berisi air panas itu.Biarkan selama beberapa minit dan maskara anda akan mencair dan sudah boleh digunakan,.

3)Gel Aloe Vera
Titiskan gel Aloe Vera ya ke dalam bekas maskara anda.sekarang anda boleh gunakan maskara yang sudah lama tidak anda gunakan.



Tak susah pun.kan??Semua bahan-bahan yang digunakan memang mudah didapati.Lepas ni jangan dibuang pulak maskara yang dah kering tu..Untuk mengelak kan maskara cepat kering boleh ikuti tips di bawah.

1) tutup rapat bekas maskara.
2)jangan dedahkan maskara anda di tempat yang panas terlalu lama.
3)jangan keluar dan masuk kan batang maskara anda terlalu kuat dan kasar kerana ianya menyebabkan angin masuk ke dalam botol maskara.

semoga bermanfaat untuk semua...


sekian..


Thursday, 6 October 2016

JANGAN FIKIR WANITA CANTIK ITU SUDAH CUKUP SEMPURNA

Assalamualaikum...

Kalau ditanya pada lelaki perempuan bagaimana yang boleh buat mereka jatuh hati ,dah tentu cantik paras rupa menjadi pilihan utama.Tipu  kalau ada lelaki kata tak mau perempuan cantik , berhidung mancung, kulit yang mulus , bibir yang menawan dan alis mata yang cantik..betul tak??.Sebab tu ramai lelaki senang kena tipu..paling mudah mereka tertipu dengan solekan.



Ingat lagi tak kisah yang menjadi viral apabila seorang wanita diceraikan pada malam perkahwinan nya kerana mempunyai wajah yang tidak cantik.Waktu siang masa bersanding tu kemain cantik , bila nak tidur malam baru suaminya perasan isterinya kelihatan seperti perempuan tua selepas menanggalkan solekan.

Orang nak kata wanita suka berpura-pura atau hipokrit itu memang kenyataan nya.Sebab wanita ni suka kan kecantikan..Kalau didepan orang bukan main wangi lagi..Dengan gaya hijabistanya, dengan jubah yang ada labuci dan sulam..Tapi kalau kat rumah, waktu mereka  bersendiri mereka tetap ingin jadi diri mereka sendiri..mereka tetap nak kan rasa selesa dan ruang untuk diri sendiri..Masa tu memang tak nampak dah wajah manis menawan tu..jerawat batu, jerawat pasir semua keluar..heheh



Sebenarnya tak boleh nak salahkan wanita kalau diaorang dah memang suka bersolek, suka nampak cantik di depan orang, nampak sopan, nampak menarik..sebab keadaan dan orang sekeliling kita ni sendiri yang buat wanita jadi macam ni.Dari kecil lagi kita perempuan diajar supaya nampak cantik ..Bila nampak selekeh je  ada yang kata.." hang tu anak dara kena la cantik2..satgi tak dak sapa nak.."..Masa kecik lagi bila perempuan main permainan yang lasak-lasak dah kena tegur " orang perempuan tak elok main benda2 macam tu.." sudahnya bila besar kita jadi takut sebab awal-awal dulu dah disogok .



Tu belum masuk bab bila dah kawen..kalau tak cantik nanti laki lari, kalau tak gebu nanti suami kena rampas..macam-macam lagi..Sebab tu la ada wanita yang sampai sanggup laburkan beribu ringgit sebulan hanya untuk kecantikan luaran..Sedangkan dalm diri dia penuh dengan rasa tak selesa dan rimas.Ketawa pun terpaksa tahan-tahan.Sedangkan kalau depan adik beradik ketawa macam pontianak.hahaah



Orang perempuan ni lebih suka kalau  orang sekeliling menerima mereka seadanya...Memang fitrah wanita suka kecantikan.Tapi bila berlebih-lebihan ianya bukan lagi untuk diri sendiri tapi lebih kepada untuk memuaskan orang lain..Ingat tu!!Jangan siksa jiwa dan perasaan wanita...


sekian..

Monday, 26 September 2016

7 PRODUK INI MAMPU MEMBUATKAN KORANG KONSISTEN DALAM PENJAGAAN KESIHATAN DAN RAWATAN KULIT

Assalamualaikum...

Orang kata kecantikan ni bukan hanya pada raut wajah je.Tapi cantik tu ada pada rambut, pada kuku kita, bibir , bentuk badan.Betul tak?Sekarang dah tak susah nak cantik.Tak payah keluar modal mahal-mahal untuk beli produk rawatan kecantikan.Yang penting sekali penggunaan kena lah berterusan dan konsisten.Kalau guna seminggu sekali apa-apa produk pun tak kan menampak kan kesan nya..Disebab kan itu terhasil la beberapa produk kecantikan dan rawatan kulit untuk memudahkan kita supaya lebih konsisten untuk menggunakan nya.

Bayang kan kalau produk tu harga beratus-ratus ringgit tak dapat la nak beli selalu..Pakai pun sikit2 je..takut habis.Tapi dengan beberapa produk kat bawah ni kita boleh guna dengan lebih kerap dan nak dapatkan nya pun mudah.

Ok..jom kita tengok 7 produk kecantikan dan kesihatan yang mudah  untuk didapati , harga yang murah , bertindak merawat dengan cepat dan paling penting sekali kita ianya selamat digunakan


Dolla cantik..
Krim untuk melangsingkan badan.. Kesan yg cepat dalam masa 7 hari 
 Paling Laris Dalam Pasaran. dan dipercayai sejak 1997
Boleh pakai mcm tu sahaja  TANPA perlu bersenam & DIET



Lips baml dan lips Scrub
Perawatan khas untuk bibir.. membuang sel-sel kulit mati di bibir,mencerahkan & memerahkan bibir..
Lipbalm pulak untuk melembutkan,melembabkan,memerahkan,menyihatkan bibir.Kesan nya kita boleh rasa serta merta selepas penggunaan.


IVmist dan IVkids

Ni produk yang tengah ramai orang perkatakan sekarang..
IV kids dan IV mist ni untuk mereka yang selalu mengalami masalah satma, sesak nafas, selsema,..IV kids khas untuk kanak-kanak tau.Untuk gatal2 digigit serangga pun boleh sapu.Memnag banyak la kelebihan IV kids ni..
IVMist pulak untuk orang dewasa ..apa saja penyakit luaran boleh gunakan Ivmist..
wajaib ada ni kat semua rumah..





Hair serum
Kalau guna produk ni dijamin puas hati..mcm magic tau..dari rambut kusut lekat2 kat sikat,sapu hair serum,belai2 sikit kat rambut tak sampai seminit terus rambut jd lembut,bersinar,licin,rapi,sedikit lurus,tak kemban dan serum ni sangat wangi.Sesuai juga untuk wanita bertudung..



Sabun Madu Kelulut
Ramai yang tahu khasiat madu kelulut kan??terutamanya untuk kulit wajah..Sabun ni tak de banyak bih jadi memang selamat digunakan tak kira peringkat usia.
budak sekolah yang ada jerawat halus atau kita panggil jerawat pasir  tu sesuai sangat guna..
kalau untuk jerawat besar2 tu , sabu mamdu ni mampu mengecut kan jerawat korang.parut pun takde, melembabkan kulit dan mencerah kan wajah..Terbaik la sabun ni..




Gel herba Jerawat

Untuk mereka yang ada masalah  resdung hingga mengganggu kulit wajah sesuai la guna gel herba jerawat ni.
Pernah tengok orang yang ada resdung sampai keluar nanah dan jerawat di muka?
Gel herba Jerawat mampu memulihkan kulit wajah dan mengubati resdung.Yang penting kena guna selalu ..okay!!



Liptint aka Jellytint

Ini produk yang saya tak sabar2 nak guna nih..
sebab saya ada masalah bibir kering..
Selain boleh menghilangkan maslaah bibir kering jellytint juga mampu mencerahkan bibir dan mengembalikan warna semulajadi bibir kita..lepas ni tak de dah la bibir merekah sampai berdarah..heheh


Nak dapatkan produk-produk diatas ni tak susah..Boleh pergi ke Instagram Beauty And Health By May  atau terus je klik untuk ke facebook 
Facebook May Vitamin And Beauty Shop Untuk pertanyaan boleh terus whatsaap May: 012-9628636

sekian...

Thursday, 15 September 2016

IBU KEPADA 3 ORANG ANAK, MARION CAUNTER TETAP ANGGUN DAN CANTIK

Assalamualiakum...

Awal kemunculan Marion Caunter  dulu mesti ramai yang selalu nampak beliau di rancangan 8tv Quickie .Dia bergandingan dengan beberapa pengacara lain yang tak kurang hebat nya.kalau dulu dia punya cara berpakaian biasa-biasa je.Tapi sejak dia berkahwin dan mempunyai 3 orang anak saya lihat yang dia sangat pandai bergaya dan setiap apa yang dia sarungkan ke badan nya tu memang nampak ada classs dan sempurna..kan??Tambah pulak dia semakin cantik..setiap apa yang dipakai seperti dibuat khas untuk dia..

Jom tengok gambar -gambar Marion Caunter yang cantik ..


gaya ringkas dengan beg galas dkoleksi Jimmy Choo.


seksi...baju dari Johanna Ortiz 



Coat dari Chi Chi Von Tang



baju kurung dari Innai Group




Cantik sangat skirt dari Dolce Gabbana tu..


ops!!nampak pelik sikit  rekaan  ELLERY ni....
Mujur yang pakai nya orang cantik..:)

comel nya dress dari Alexis ni...


Baju kurung dari Rizalman..

 Jom kita cantik-cantik macam Marion juga..Jaga makan, bersenam dan selalu pandang benda2 yang cantik je..baru la kita pun nampak cantik..:)


sekian..

Thursday, 28 July 2016

GAYA RAMBUT APA YANG SESUAI DENGAN BENTUK WAJAH ANDA?

Assalamualaikum..

Korang suka tak dengan bentuk wajah korang sekarang??
mestila..kan??kita kena suka diri sendiri esebelum suka kan orang lain..

cerita pasal wajah mesh tengok bentuk wajah korang tu
sesuai dengan gaya rambut yang macam mana..

GAYA RAMBUT YANG SESUAI DENGAN BENTUK WAJAH :





Ok..dapat dah gaya apa yang sesuai..
lepas ni kalau nak keluar pi kerja ke, pi jalan2 ke..
atau yang berhijab tu nak cantik2 depan suami
ikut la ttip diatas ni ye...

sekian...

Saturday, 23 July 2016

NAK CANTIK MACAM ARTIS KOREA TAK??

Assalamualaikum...

Jualan Murah..Jualan Murah!!!
apa benda yang murah sangat tu..

Lazada Malaysia
Klik Banner untuk shopping barang2 kecantikan dari Korea...


Sekarang ni memang ramai yang akan pilih produk dari korea..
maklum la..nak cantik macam Ji Hyo katanya...
nak kulit flawles macam Park Shin Hye..

Perasan tak diaorang punya kulit cantik sangat walaupun tak makeup.
Sebab bagi diaorang kulit diaorang tu aset penting diaorang sebagai selebriti.
Kadang tu artis biasa2 je suam2 je...pun cantik,
sebab diaorang banyak sangat selebriti yang lawa2,..
jadi saingan tu kuat sangat..



Ada yang kata tu semua plastik je..
Sebenarnya bukan semua artis diaorang tu buat pembedahan plastik.
kebanyakan yang buat pembedahan plastik ni adalah artis diaorang yang dah lama
menceburi bidang seni.
Tapi yang baru2 ni memang gitu je la muka nya..
sebab diaorang percaya produk kecantikan diaorang pun
banyak yang sudah berkualiti dan mampu mencantik kan diaorang..

kalau diaorang buat pembedahan plastik biasanya diaorang akan betulkan mata dan hidung.
tapi kulit diaorang tak kan ubah..

Lazada Malaysia
Klik Banner untuk mula shopping...


Korang pun nak cantik jugak ke??Jom shopping barang2 kecantikan dari korea ni.
Beli je kat Lazada ni ha..
Murah dan original jugak..
klau beli terus kat website dari korea nun memang la mahal..
dah la poket tengah kering ni..heheheh
Kita beli melalui Lazada he la..


Jom Shopping!!!

Wednesday, 23 March 2016

TAK TAHU BERSOLEK??SAPU JE BAGI RATA..

Assalamualaikum..



Ramai yang dah tengok video lelaki kena make up perempuan tu..kan??
Ala..apa nak heran kan..
Memang jurusolek kat malaysia ni yang ramainya lelaki..
tengok make up artis tu semua lelaki..lembut!!
hehehe...



Lembut ke keras ke..
lelaki tetap lelaki..kan??
memula je tak tahu ..buat dua 3 kali nanti reti la tu..heheh

Yang tak tengok lagi video tu meh klik sini.. (KLIK)

Ala..bukan susuah pun  nak make up ni..
Bila dah pegang , dan tengok segala benda alat solek tu
tahu la nak gunanya cemana..
calit je bagi rata..bedak ke, lipstik ke..eye shadow ke..
sapu bagi rata kompem meletoppp...hahaha

meh tengok video ni..
mesti korang gelak pecah perut..(klik untuk tonton)

sekian..


Friday, 18 March 2016

12 GAYA KENING YANG ANDA JANGAN SESEKALI CUBA

Assalamualakum...

Untuk wanita2 yang selalu rasa kening mereka nampak membosan kan boleh la cuba gaya2 kening di bawah ni..Tapi pastikan anda seorang yang mempunyai keberanian,keyakinan poyo, muka tembok, muka tebal dan degil.hahahah..













 takut tengok kening2 diaorang ni..kalau nak cuba buat kening macam diaorang ni tolong la jangan lalu depan saya..heheh


sekian..