Skip to main content

Posts

Showing posts with the label kdrama

MENGIDAP KANSER NASOPHARYNGEAL : KIM WO BIN TULIS SURAT UNTUK PEMINAT

MENGIDAP KANSER NASOPHARYNGEAL : KIM WO BIN TULIS SURAT UNTUK PEMINAT Jika korang peminat Krdama pasti mengenali bintang popular Kim Wo Bin yang kini berehat dari sebarang aktiviti hiburan kerana disahkan mengidap kanser Nasopharyngeal pada mei lalu. Sejak dari itu berita mengenai Kim Woo Bin jarang-jarang didengari itu pun hanya dari mulur rakan-rakan rapatnya sahaja.

Semalam 29 Disember Kim Woo Bin membuat kejutan dengan memuat naik surat dilaman web Fancafe  yang ditulisnya sendiri khas untuk semua peminatnya

"Saya melihat diri saya memegang pensil di udara dan bertanya-tanya  bagaimana untuk saya memulakan surat saya.

Saya ingin menulis untuk anda semua lebih awal, tetapi saya memberi tumpuan kepada  rawatan dan mengekalkan kesihatan sehingga tujuh bulan telah berlalu. Secara jujur, ia memerlukan masa yang lama menulis untuk anda kerana saya takut nama saya akan muncul dalam ranking carian (laman web dalam talian). Tetapi saya mahu mengucapkan sesuatu  dengan anda semua sebel…

MY WIFE'S HAVING AN AFFAIR THIS WEEK - KDRAMA 2016 YANG BEST

Assalamualaikum...



Ada beberapa siaran di Astro yang saya dah hentikan langganan nya disebab kan saya tak banyak masa untuk menonton TV sekarang ni.Lagipun dalam proses menjimatkan kos seharian jadi apa yang tak perlu dan jarang digunakan kita tak payah la nak -langgan.Disebab kan tu ada beberapa drama Korea yang sedangkan ditayangkan disana yang saya ikuti. Antara drama yang paling saya ikut ialah drama My Wife's Having An Affair This Week ..Drama ni ada banyak babak lucu..tak boring tengok walaupun yang nak diketangahkan adalah perkara yang serius dalam hidup kita.

Drama ni lakonan Lee Sun -Kyun sebagai Do Hyun Woo  dan Song Ji Hyo sebagai Jung Soo Yeon.Mengisahkan Do Hyun Woo yang awalnya mengesyaki isterinya Jung Soo Yeon mempunyai hubungan sulit selepas dia melihat satu sms masuk di telefon isterinya yang mengajak isterinya ke hotel pada hari sabtu jam 3 petang.



Jadi selepas dia melihat sms tersebut macam-macam yang difikirkan nya .tapi dia tak berani nak tanya isteri dia.Ma…

GAMBAR-GMBAR PERKAHWINAN PARK SHIN HYE DAN LEE JONG SUK - PINOCCHIO

Assalamualaikum..

Amaran: budak2 sekolah jangan nak tengok gambar2 ni ye..
kang tersampuk demam Kdrama ni..hahahah..
Dengar nya Drama Pinocchio ni dah tamat ye..??
saya belum tengok sampai habis lagi..
sebab tu tak tahu dah habis ke belum..

Eh!!yang kat siaran 393 tu belum tamat lagi tau..
Boleh tengok lagi..tunggu rabu dan khamis depan..
last2 sekali diaorang kawen...
dah tersebar pun gambar kawen diaorang nih..
Cantik dan sepadan la..












Siapa lagi yang  minat drama nih..?? makcik tahu ramai yang suka.. heheh..

Sekian...

JOM TONTON A WELL-RAISED DAUGHTER

Assalamualaikum...




hari ni saya dengan anak2 dok kat rumah je..
tak kemana2 pun sebab suami kena kerja..
Jadinya melayan drama korea je la..
saya nak habiskan episod citer jang Ha Na ni..
kalau kat Ch393 astro Tajuk drama tu The Good Daughter Hana..
tapi kalau kat nak tengok online tajuk nya
A Well-raised Daughter..

Drama ni best tau..
Ianya tentang seorang wanita yang terpaksa
membesarkan anak perempuan nya menjadi seperti seorang lelaki
supaya anak nya dapat memwarisi syarikat keluarga.
Masa tu macam2 la terjadi
sampai la anak perempuan dia yang menyamar jadi lelaki tu
berjaya menjadi pewaris Syarikat tersebut..


Tapi tak lama selepas tu macam2  jadi dalam Syarikat tu
akibat hasad dengki keluarga tiri dia..
kalau siapa nak tau seterusnya apa jadi kena la tengok ye..
saya sekarang pun baru sampai episod 70.heheh..

siapa yang suka layan drama keluarag korea boleh la tengok sini ye..

ok..jom bw dulu..
malam tadi sempat jugak saya bw dan jumpa
banyak blog2 baru yang seronok untuk di baca…

HERO MACAM NI PUN NAK TENGOK..

Assalamualaikum...


Aku sekarang tengah  asyik dengan drama 'the Masters sun." best drama ni..
Suami aku kata... "Semua drama korea dia kata best.."
heheh.. betul ni..drama kali ni best sangat..
Suami pernah kata.. "hero rambut macam ni pun ibu nak tengok.."


Ha..tu la.. orang lelaki ni macam tu la.. depa pikir kita tengok drama ni  sebab nak tengok hero ensem je... depa tak tau jalan cerita tu yang paling kita utamakan sekali..kan ??
bila kita tengok bola pun depa kata kita tengok pemain ensem.. cer habaq mai pemain bolasepak kat  malaysia ni sapa yang ensem..?? semua nya muka bejerawat batu..
hahah