Showing posts with label kdrama. Show all posts
Showing posts with label kdrama. Show all posts

Saturday, 30 December 2017

MENGIDAP KANSER NASOPHARYNGEAL : KIM WO BIN TULIS SURAT UNTUK PEMINAT





MENGIDAP KANSER NASOPHARYNGEAL : KIM WO BIN TULIS SURAT UNTUK PEMINAT Jika korang peminat Krdama pasti mengenali bintang popular Kim Wo Bin yang kini berehat dari sebarang aktiviti hiburan kerana disahkan mengidap kanser Nasopharyngeal pada mei lalu. Sejak dari itu berita mengenai Kim Woo Bin jarang-jarang didengari itu pun hanya dari mulur rakan-rakan rapatnya sahaja.

Semalam 29 Disember Kim Woo Bin membuat kejutan dengan memuat naik surat dilaman web Fancafe  yang ditulisnya sendiri khas untuk semua peminatnya

"Saya melihat diri saya memegang pensil di udara dan bertanya-tanya  bagaimana untuk saya memulakan surat saya.

Saya ingin menulis untuk anda semua lebih awal, tetapi saya memberi tumpuan kepada  rawatan dan mengekalkan kesihatan sehingga tujuh bulan telah berlalu. Secara jujur, ia memerlukan masa yang lama menulis untuk anda kerana saya takut nama saya akan muncul dalam ranking carian (laman web dalam talian). Tetapi saya mahu mengucapkan sesuatu  dengan anda semua sebelum tahun berakhir.





Terima kasih atas sokongan dan doa-doa  anda semua , saya telah selamat menjalani  tiga kemoterapi dan 35 kali terapi radiasi. Semasa rawatan, saya mendapat kekuatan dari ucapan dan  sokongan yang anda muat naik di FanCafe  atau media sosial. Saya sangat berterima kasih kepada anda semua.Saya telah menjalani semua rawatan penting dan sedang menjalani pemeriksaan susulan biasa sepanjang  tempoh penyembuhan.

Saya rasa  saya memerlukan sedikit masa saja lagi sebelum saya menulis untuk anda semua di lain kali. Dalam post saya yang terdahulu di FanCafe, saya selalu memberitahu anda bahawa kesihatan adalah yang paling utama dan anda harus sentiasa menjaga kesihatan, jadi saya sedikit malu kerana saya pula  yang sakit. Saya akan menjaga kesihatan saya dengan lebih baik dan melakukan yang terbaik untuk dapat membawa berita baik kepada anda semua pada masa akan datang. " - KIM WOO BIN -


Rata-rata peminat yang meninggalkan komen berasa gembira dengan kabar terkini aktor tersebut dan mengharapkan beliau kembali sehat seperti dahulu..

sekian..

Monday, 14 November 2016

MY WIFE'S HAVING AN AFFAIR THIS WEEK - KDRAMA 2016 YANG BEST

Assalamualaikum...



Ada beberapa siaran di Astro yang saya dah hentikan langganan nya disebab kan saya tak banyak masa untuk menonton TV sekarang ni.Lagipun dalam proses menjimatkan kos seharian jadi apa yang tak perlu dan jarang digunakan kita tak payah la nak -langgan.Disebab kan tu ada beberapa drama Korea yang sedangkan ditayangkan disana yang saya ikuti. Antara drama yang paling saya ikut ialah drama My Wife's Having An Affair This Week ..Drama ni ada banyak babak lucu..tak boring tengok walaupun yang nak diketangahkan adalah perkara yang serius dalam hidup kita.

Drama ni lakonan Lee Sun -Kyun sebagai Do Hyun Woo  dan Song Ji Hyo sebagai Jung Soo Yeon.Mengisahkan Do Hyun Woo yang awalnya mengesyaki isterinya Jung Soo Yeon mempunyai hubungan sulit selepas dia melihat satu sms masuk di telefon isterinya yang mengajak isterinya ke hotel pada hari sabtu jam 3 petang.



Jadi selepas dia melihat sms tersebut macam-macam yang difikirkan nya .tapi dia tak berani nak tanya isteri dia.Maka  macam-macam perkara lucu dan  sedih berlaku sepanjang minggu tu dalam misi dia mendedahkan betul ke isteri dia curang atau sebaliknya.

Dia juga buat satu ID untuk minta pendapat netizen di sebuah Forum.Dan macam yang dijangka ramai yang komen guna emosi.sama je macam orang Malaysia juga.Sebab tu saya tak berapa suka kalau orang kata.." orang Malaysia memang macam tu.."..seolah-olah orang malaysia ni teruk sangat padahal lain negara pun sama je reaksi diaorang dalam satu2 isu panas tu.Sebab tu kena tengok juga drama luar supaya minda tu terbuka.Dalam drama luar , banyak realiti kehidupan dipaparkan.



Perasaan syak wasangka tu makin hari makin kuat bila isteri dia lupa hari perkahwinan diaorang.Tapi bab lain, soal tanggungjawab pada anak , memasak makan malam dan sebagainya tu, isteri dia buat dengan sempurna dan sebab tu la Hyun Woo macam tak percaya yang isterinya ada hubungan sulit.

Sampai hari yang di tunggu-tunggu dia pun pergi la ke Hotel yang dah dijanjikan oleh lelaki yang hantar sms kat isteri dia tu.Masa ni memang banyak la gelagat yang lucu diaorang yang komen2 tu..

Hampir 1 jam tunggu ,sampaikan ada sedikit lega dalam hati dia sebab dia fikir isteri dia tak kan pergi ke hotel tu.Masa dia nak keluar dari hotel baru la dia nampak isteri dia berjalan masuk dengan sorang lelaki dan kat situ la semua nya terbongkar .



Lepas semuanya didedahkan segalanya mula la dipertikaian, soal kejujuran, kepercayaan dan macam-macam lagi.Drama ni sedang ditayangkan di Korea, Sekarang baru episod 6.Korang kena tengok la drama ni sebab benda ni saya rasa sebagai pengajaran la untuk kita.Banyak perkara yang kita jangka ianya ok tapi rupanya pasangan kita anggap ianya tak ok.Orang lelaki pun kena belajar dalam drama ni cara macam mana orang perempuan dapat kesan bila suami dia curang.Nampak benda tu remeh je tapi bagi isteri ianya mungkin salah satu tanda yang suami nya curang.Salah satu tanda nya ialah bau kaki..hahaahha


sekian..

Saturday, 17 January 2015

GAMBAR-GMBAR PERKAHWINAN PARK SHIN HYE DAN LEE JONG SUK - PINOCCHIO

Assalamualaikum..

Amaran: budak2 sekolah jangan nak tengok gambar2 ni ye..
kang tersampuk demam Kdrama ni..hahahah..
Dengar nya Drama Pinocchio ni dah tamat ye..??
saya belum tengok sampai habis lagi..
sebab tu tak tahu dah habis ke belum..

Eh!!yang kat siaran 393 tu belum tamat lagi tau..
Boleh tengok lagi..tunggu rabu dan khamis depan..
last2 sekali diaorang kawen...
dah tersebar pun gambar kawen diaorang nih..
Cantik dan sepadan la..












Siapa lagi yang  minat drama nih..??
makcik tahu ramai yang suka..
heheh..


Sekian...


Tuesday, 16 September 2014

JOM TONTON A WELL-RAISED DAUGHTER

Assalamualaikum...




hari ni saya dengan anak2 dok kat rumah je..
tak kemana2 pun sebab suami kena kerja..
Jadinya melayan drama korea je la..
saya nak habiskan episod citer jang Ha Na ni..
kalau kat Ch393 astro Tajuk drama tu The Good Daughter Hana..
tapi kalau kat nak tengok online tajuk nya
A Well-raised Daughter..

Drama ni best tau..
Ianya tentang seorang wanita yang terpaksa
membesarkan anak perempuan nya menjadi seperti seorang lelaki
supaya anak nya dapat memwarisi syarikat keluarga.
Masa tu macam2 la terjadi
sampai la anak perempuan dia yang menyamar jadi lelaki tu
berjaya menjadi pewaris Syarikat tersebut..


Tapi tak lama selepas tu macam2  jadi dalam Syarikat tu
akibat hasad dengki keluarga tiri dia..
kalau siapa nak tau seterusnya apa jadi kena la tengok ye..
saya sekarang pun baru sampai episod 70.heheh..

siapa yang suka layan drama keluarag korea boleh la tengok sini ye..

ok..jom bw dulu..
malam tadi sempat jugak saya bw dan jumpa
banyak blog2 baru yang seronok untuk di baca..

sekian..

Wednesday, 18 September 2013

HERO MACAM NI PUN NAK TENGOK..

Assalamualaikum...



Aku sekarang tengah 
asyik dengan drama 'the Masters sun."
best drama ni..

Suami aku kata...
"Semua drama korea dia kata best.."

heheh..
betul ni..drama kali ni best sangat..

Suami pernah kata..
"hero rambut macam ni pun ibu nak tengok.."



Ha..tu la..
orang lelaki ni macam tu la..
depa pikir kita tengok drama ni 
sebab nak tengok hero ensem je...
depa tak tau jalan cerita tu yang paling kita
utamakan sekali..kan ??

bila kita tengok bola
pun depa kata kita tengok pemain ensem..
cer habaq mai pemain bolasepak kat 
malaysia ni sapa yang ensem..??
semua nya muka bejerawat batu..

hahah