Skip to main content

Posts

Showing posts with the label hiburan

COMPARING PEOPLE FOR RETWEET AND LIKE. LULZ LOSER GILA - BEN AMIR

Hi korang..

Since nama Ben Amir tengah jadi sebutan sekarang ni, saya nak cerita sikit pasal Ben Amir yang korang minat sangat tu. Eh! Tak de pun nak spill the tea. Cuma nak cerita Ben Amir ni dah lama berlakun. Kalau korang perasan dia banyak berlakon drama-drama kat RTM.



Memang orang kurang bagi perhatian dekat dia. Dalam Iklan scammer pun dia jadi scammer kalau korang perasan la. Tapi sejak drama Sweet Dreams ditayangkan di Astro  bukan main ramai lagi peminat nya tu. Masa ni orang baru nampak siapa Ben Amir.





Oleh sebab dia selalu berlakun jadi jahat je dulu saya tak berapa minat dia ni. Heheh..

Setaip pelakon lelaki yang mula mendapat perhatian peminat-peminat drama terutamanya wanita, mesti tak kan lari dari kecaman netizen terutamanya lelaki.



Tak tahu la nak kata cemburu ke, saja-saja nak usik sebab nak tumpang glamour ke, atau apa je alasan nya, kita tak tahu la.

Baru-baru ni Ben Amir ada tweet "comparing people for RT and Like. Lulz loser gila.." selepas satu tweet …

SEDAPNYA SUARA ALIF SATAR - "SESUNGGUHNYA " DUET BERSAMA RAIHAN DAPAT PUJIAN RAMAI

Hi Semua..



Awal tahun 2019  satu video Alif Satar Ft Kumpulan Raihan menyanyikan lagu Sesungguhnya dimuat naik di Instagram Alif Satar. Lagu tu memang sedap dan ramai peminatnya masa saya belasan tahun dulu.

Lagu tu memang menenangkan dan mengusik perasaan,






Selepas video duet tersebut di muat naik ke instagram Alif Satar ramai yang memuji vokal Alif malah isterinya sendiri mengharapkan Alif menyanyikan lebih banyak lagu-lagu nasyid.

Minggu lepas, dalam rancangan MELETOP di Astro Ria, Raihan ada mengumumkan akan berduet dengan Alif Satar. Saya memang agak mesti diaorang akan pilih lagu Sesungguhnya ni.

Semalam video duet Alif Satar dan Raihan dah ada di Youtube. Memang ramai yang tertunggu-tunggu rupanya. Dalam sehari je video tersebut dah mencapai  227538 jumlah tontonan. Malah alif Satar juga trending di twitter.



Tahniah Alif Satar.

Vokal alif mendapat pujian ramai sebab berjaya membawa lagu tersebut dengan baik. Selalunya kalau artis remake lagu orang ni mesti dia akan ubah sikit .…

RASA BERSEMANGAT DAN PERCAYA DIRI LEPAS DENGAR LAGU BARU TYLOR SWIFT~ 'ME' .

Hi Semua..



Ramai yang tertunggu-tunggu single barui dari Tylor Swift. Sejak seminggu lalu Tylor Swift dan bagi hint tentang single baru dia ni di sosial media dia. Jadi mesti la ramai yang nak dengar lagu terbaru dia yang berkolaborasi bersama Brandon Urie.

Lagu Me! adalah tentang memupuk keperibadian dan sikap percaya pada diri sendiri.






Baris pertama je dah tunjuk yang kita ni kena yakin dan bersemangat. OK..

"I promise that you'll never find another like me "

giteewww..

Ramai yang dah dengar lagu Me ni dan bagi respond yang baik tentang nya. Dia punya video klip pun best. Tak sakit mata. Penuh dengan warna warni.. Rasa macam pengambaran kat langit pulak..

Ewah!!macam kau pernah pergi langit..Hahah

Siapa-siapa yang baru gaduh dengan bf ke dengan kawan ke, kecewa dengan orang sekeliling ke boleh dengar lagu ni.






Nak buat apa sedih-sedih..kan?? Kita patut sayang diri kita dahulu sebelum fikirkan tentang orang lain.

Entah2 orang tu yang tak keruan hidup nya bila tak de kita…

LIRIK LAGU KILL THIS LOVE- BLACKPINK

Hi Semua...

Macam sedap pulak telinga ni dengar lagu Kill This Love - Blackpink.

Wah!!dah jadi peminat Kpop ke??




Hahah... Tak le. Cuma sedap pulak dengar lagu ni,Mungkin sebab lagu ni tak la serabut sangat bunyi nya macam lagu kpop lain.

Dah la kita tak paham apa diaorang nyanyi lepas tu bunyi serabut sangat. Tu yang rasa tak menarik lagu-lagu kpop ni. Lebih suka layan ballad song diaorang je.






Tapi lagu Blackpink ni telinga boleh terima la.Tu pun sebab ternampak video nya ramai yang retweet . Saya pun dengar la. Nak tau juga apa yang buat sampai video nya tu di view sampai beratus ribu.

Lepas tu try cari kat Youtube. Terkejut tengok dah ada 211,455,646  view. Video di terbitkan pada 4 April lepas.

Pengsan!!

Setakat ni ahli dalam Blackpink ni yang saya kenal cuma Lisa Blackpink sorang je. Tu pun sebab kes dia di hina sebab bukan warganegara Korea.



Rasis juga warga Korea ni rupanya. Ingatkan macam orang Malaysia yang baik2..Jeng!!

Tengok di twitter YG Entertainment pun banyak video-vide…

ALIFF AZIZ BUAT HAL LAGI - BELLA DEDAH ALIFF AZIZ MULA BERUBAH SELEPAS SHOOT DRAMA TERBARU

Tak serik-serik Aliff Aziz ni. Tak cukup di kecam oleh netizen satu masa dulu selepas kes dia bersama seorang pelakon di sebuah pusat hiburan kali ni sekali lagi dia buat hal.\



Perkara tersebut didedahkan sendiri oleh isterinya Bella Astillah di instagram nya. Bella mendakwa sikap Aliff mula berubah ketika pengambaran drama terbaru lakonan Aliff.

Selepas mendapat mesej dari seseorang yang mendakwa melihat Aliff di sebuah pusat hiburan bersama seorang pelakon wanita yang dalam keadaan mabuk, Bella dapat merasakan lelaki di pusat hiburan tersebut adalah benar suaminya.







Assalammualaikum, AND IT HAPPENED AGAIN. .
.
Sejak kes yang dulu, saya berikan peluang pada dia sebab setiap manusia buat kesilapan dan sebab saya pandang anak saya. But what I’ve been through korang takkan boleh imagine. 

Selepas Aliff habis shoot telemovie baru2 ni dia buat hal lagi dengan heroin yang bekerja dgn dia dlm tele tu. 2 hari sebelum habis shoot, dia dah start berkelakuan lain di mana dia dah tukar password phon…