Showing posts with label hiburan. Show all posts
Showing posts with label hiburan. Show all posts

Monday, 11 February 2019

SEBELUM TINGGALKAN KOMEN ANGGAP ORANG TU ADA DEPAN MATA KITA

Hi semua..



Hari ni saya scroll IG nampak la luhan hati Nabila huda tentang netizen sekarang yang sesuka hati tinggalkan komen melampau tanpa fikirkan perasaan rakan artis di sosial media.







Memang betul apa yang diluahkan oleh Nabila huda tu. Saya sendiri baca komen-komen netizen ni macam orang tak de adab dan rasa hormat. Kurang ajar dan sangat memalukan. Apalagi bila ianya ditulis oleh mereka yang dewasa, berakal dan nampak baik.

Ada yang guna gambar profile dengan nampak biji mata je. berjubah labuh , berniqab . Gambar profile bersama anak dan isteri. Gambar bersama ahli keluarga..Tapi rupanya gambar profile tu semata-mata nak tutup busuk hapak dia

Bila tulis komen dah macam puaka lagaknya. Langsung tak de rasa malu. Dia fikir komen puaka yang dia tulis tu cuma dibawa oleh orang yang dia tuju. Padahal semua orang baca. Kemudian orang view details sosial media nya,.

Terpampang jelas anak siapa, isteri siapa, anak nya sekolah dimana, rumahnya di mana.. Malu la sikit dengan peranagi buruk sendiri tu.

Tak de siapa akan anggap kita baik bila kita tulis komen kasar dengan bahasa kesat. Apa lagi bila kita tinggalkan koemn berunsur fitnah pada orang lain. terus orang cop kita ni kaki fitnah dan mulut jahat.

Itu bab artis .. Di ruangan komen orang biasa macam kita2 ni pun  mereka tak ada rasa hormat. Sesuka hati je menyindir, melabel orang dengan gelaran tak baik, menghasut orang lain untuk benci kita seolah-oleh mereka tu kebal api neraka.





Orang yang dilabel jahat, hati busuk  dan sebagainya tu tak pernah pun bercakap buruk pada dia tapi dia pulak asyik mencanang keburukan orang Siap menghasut dengan post-post yang mengundang rakan lain untuk komen negatif..

Saya ni pun bukan nya baik..Manusia biasa je tapi bila saya nak tinggalkan komen tu saya akan anggap orang tu ada depan mata saya. Bayangkan bila dia didepan mata kita , apa perasaan dia bila mendengar segala kritikan kasar kita pada dia.

Dah tentu dia pun akan berkasar dengan kita. silap2 kena saman.

Boleh je kita nak menulis di sosial media kita tentang artis itu ini cuma jangan melampau dan menfitnah,.. Jangan berkata kesat, maki hamun dan sebagainya.  dan kalau nak menuduh pastikan ada sumber. Jangan serkap jarang je..


Bye..

Monday, 4 February 2019

ELFIRA DAN EZLISA LOY SINDIR SUFIAN SUHAIMI: PERSEMBAHAN SUFIAN SUHAIMI DI AJL33 MENYENTUH HATI PENONTON


Tahhniah kepada semua pemenang Anugerah Juara Lagu 33 yang berlangsung malam tadi. Juara lagu kali ni dimenangi oleh Hael dan Dayang yang mendendangkan lagu Haram.

Tapi persembahan Sufian Suhaimi malam tadi paling diingati dan menjadi bahan bualan penonton di laman sosial.

Mana kan tidak,persembahan nya jelas mengambar kan kesedihan yang ditangungnya nye akibat putus tunang tahun lepas.

Disebabkan itu salah seorang adik Elfira menganggap  persembahan Sufian pada Ajl33 bagaikan mengambil kesempatan dan mempergunakan Elfira untuk nya memenangi Persembahan terbaik. 


Elfira yang kini berada di Mekah untuk mengerjakan Umrah juga menulis di twitter nya dengan beharap agar bekas tunang itu berjaya di pentas ajl agar segala cerita tentang penderitaan Sufian akan berakhir.



Netizen menganggap Tweet nyea itu adalah sindirin untuk Sufian.





Pengguna laman sosial mula membuat perbandingan gambar pelamin Elfira yang seakan-akan mirip dengan gambar pelamin di dalam persembahan Sufian Suhami.

Malah persembahan nya itu menyentuh hati penonton hinggakan ada antara penonton di Dewan Axiata menitiskan air mata.


Monday, 28 January 2019

GAMBAR EMMA MAEMBONG DAN SYED ABDULLAH TERSEBAR - SYED ABDULLAH, EMMA BUAT PERMOHONAN MAAF

Gambar demi gambar milik Syed Abdullah dan Emma Maembong mula tersebar dan menjadi buah mulut netizen memandangkan imej baik Emma Maembong selama ini yang membuatkan peminat amat menyayangi pelakon cantik ini.



Selepas permohonan maaf yang dibuat oleh Emma petang tadi kini giliran Syed Abdullah pula membuat permohonan maaf kerana menjadikan keadaan sedikit huru hara. Mungkin dia juga berasa bersalah kepada Emma dan keluarganya sendiri memandangkan kedudukan adiknya Syed Saddiq yang memegang jawatan menteri.





Syed Abdullah juga di dalam IG story nya sebelum ini mendedahklan mungkin akaun nya di godam pihak tertentu sehingga menyebabkan gambar-gambar peribadi miliknya di curi dan disebarkan oleh pihak yang jelas untuk memalukan nya.




SyedAbdullah1998: Apology is not about saying I’m sorry, but its about the meaning you put behind the apology and admitting that you are the wrong part”

Today, has been a tough day for me & my family. The challenges i face today, is but a fraction of accusations i have continuously faced and probably will continue facing being in the position i am in. To those who truly know me, thank you for standing by my side, sending me constant messages and reminding me to be strong. 
To my fellow Malaysians, 
I thank you for your advice, I thank you for your moral support. I shall acknowledge your criticism positively and promise to improve myself as a person. I am not perfect, i am but a human and i tend to make mistakes. “Syed mintak maaf ya Rakan-Rakan. Biarlah kesalahan syed dijadikan teladan bagi anak muda, supaya mengelakkan perkara seperti berikut berlaku pada diri masing-masing”

I am so Sorry. For the mess i have caused & to those who have been affected. Ini semua salah Syed & kecuaian Syed seorang. Jangan lah hubung kait kesilapan Syed dengan keluarga Syed & rakan2 Syed. Let me face the wrath of my mistakes. Let me take the beating. Let me face the punishment. 
To those spreading rumors i say this: 
I am stronger & will learn from my mistakes, the bonding between my family my brothers,sister & true friends remain untouched and undamaged despite accusations. 
Yours truly,
Syed Abdullah


Syed Abdullah mengakui apa yang terjadi adalah amat sukar untuk dihadapi namun dia harus berdepan dengan segalanya. Dia juga mengucapkan terima kasih kepada kawan-kawan dan keluarganya yang menyokongnya dan memberi kata-kata semangat padanya.

Syed Abdullah berjanji akan memperbaiki dirinya dan mengakui dia tidak sempurna.







Emmamaembong: Salam semua. Sy nk mintak maaf atas salah sy lalai. Mmg salah sy. Bukan salah kawan ,keluarga atau sapa2 jgn salah kan diorg sbb sy sendiri yg lalai. Maaf kan sy. Thank you kepada yg nasihat sy, dan yg marah yg kecewa atau sedih semua sy mintak maaf ya. Im sorry. Walaupon ramai ckp pergi mintak maaf dekat allah sy buat, dekat manusia pon still sy kene mintak maaf jgk kan.tak sempat sy nk reply comment satu2 byk sgt. But Thank you yg masih support dan yg positive. Love you guys so much. Im sorry again. Maaf kan sy πŸ₯ΊπŸ™❤️🌹 #emmamaembong#emanizers @emanizers

 Petang tadi Emma dalam satu post nya di instagram telah membuat permohonan maaf kepada peminat dan meminta agar netizen tidak menyalahkan kawan-kawan dan keluarganya.

Semoga apa yang berlaku menjadi pengajaran kepada mereka dan juga orang lain. Manusia layak diberi peluang selagi masih hidup. Pintu untuk berubah dan bertaubat sentiasa ada.



Wednesday, 16 January 2019

GAMBAR 60 ARTIS MALAYSIA SAHUT CABARAN #10YEARSCHALLENGE

Media sosial meriah dengan perkongsian ramai netizen yang berkongsi gambar peribada 10 tahun lepas dalam cabaran  #10yearschallenge . Rata-rata berkongsi gambar peribadi di facebook dan Instagram dengan menggunakan hashtag #10yearschallenge.




Golongan artis dan selebriti juga tidak ketinggalan berkongsi gambar-gambar mereka 1o tahun lalu untuk tatapa peminat.

Jom kita tengok 60 artis Malaysia yang memeriahkan #10yearschallenge.

1; Hael Husaini


 2: Khai Bahar



3: Waris



4:Syamel


5:Baby Shima



6: Didie Alias

7: Abam 

8:Ali Puteh

9: Raja Iliya

10: Azhar Sulaiman

11: Hisyam hamid

12: Alvin Chong

13: Amalina


14: Datin Aliah 

15: Haqiem Rusli

16: Zarul Umbrella

17: Fatin Afefah

19: Ara Johari

20: Shah Jaszle

21: Maria Farida

22: Fikri Ibrahim

23: Fasya Sandha

24: Mark Adam

25: Aril Pilus

26: Hazama

27: Vicha

28: Caprice

29: Shila Amzah

30: wan Forteen

31; Rayqal

32: Faris Aziz

31: Tomok Shah Indrawan

32: Akim 

33: Dato Hans Isac

34: Datin Ziela Jalil


35: Abby Abadi

36: Eyka Farhana

37: Faezah Elai

38: Ika Nabila

39: Marsha

40: hetty Sharlene

41: Shidi Data

42: Zulin Aziz

43: Mawar Rashid

44: Faradia


45: Mirwana 

46: Nad Zainal

47: Dyana Roza

48: kaka

49: Nabil Ahmad

50: Aedy Ashraf

51: Zara Zya

52: Eira Syazira

53: Ummi Nazeera

54: Syanie

55: Adam


56: Alif Aziz

57: Nur Resteena

58: Elyana

59: Dato Fazley

60: Jozan