Skip to main content

Posts

Showing posts with the label hiburan

COMPARING PEOPLE FOR RETWEET AND LIKE. LULZ LOSER GILA - BEN AMIR

Hi korang..

Since nama Ben Amir tengah jadi sebutan sekarang ni, saya nak cerita sikit pasal Ben Amir yang korang minat sangat tu. Eh! Tak de pun nak spill the tea. Cuma nak cerita Ben Amir ni dah lama berlakun. Kalau korang perasan dia banyak berlakon drama-drama kat RTM.



Memang orang kurang bagi perhatian dekat dia. Dalam Iklan scammer pun dia jadi scammer kalau korang perasan la. Tapi sejak drama Sweet Dreams ditayangkan di Astro  bukan main ramai lagi peminat nya tu. Masa ni orang baru nampak siapa Ben Amir.





Oleh sebab dia selalu berlakun jadi jahat je dulu saya tak berapa minat dia ni. Heheh..

Setaip pelakon lelaki yang mula mendapat perhatian peminat-peminat drama terutamanya wanita, mesti tak kan lari dari kecaman netizen terutamanya lelaki.



Tak tahu la nak kata cemburu ke, saja-saja nak usik sebab nak tumpang glamour ke, atau apa je alasan nya, kita tak tahu la.

Baru-baru ni Ben Amir ada tweet "comparing people for RT and Like. Lulz loser gila.." selepas satu tweet …

SEDAPNYA SUARA ALIF SATAR - "SESUNGGUHNYA " DUET BERSAMA RAIHAN DAPAT PUJIAN RAMAI

Hi Semua..



Awal tahun 2019  satu video Alif Satar Ft Kumpulan Raihan menyanyikan lagu Sesungguhnya dimuat naik di Instagram Alif Satar. Lagu tu memang sedap dan ramai peminatnya masa saya belasan tahun dulu.

Lagu tu memang menenangkan dan mengusik perasaan,






Selepas video duet tersebut di muat naik ke instagram Alif Satar ramai yang memuji vokal Alif malah isterinya sendiri mengharapkan Alif menyanyikan lebih banyak lagu-lagu nasyid.

Minggu lepas, dalam rancangan MELETOP di Astro Ria, Raihan ada mengumumkan akan berduet dengan Alif Satar. Saya memang agak mesti diaorang akan pilih lagu Sesungguhnya ni.

Semalam video duet Alif Satar dan Raihan dah ada di Youtube. Memang ramai yang tertunggu-tunggu rupanya. Dalam sehari je video tersebut dah mencapai  227538 jumlah tontonan. Malah alif Satar juga trending di twitter.



Tahniah Alif Satar.

Vokal alif mendapat pujian ramai sebab berjaya membawa lagu tersebut dengan baik. Selalunya kalau artis remake lagu orang ni mesti dia akan ubah sikit .…

RASA BERSEMANGAT DAN PERCAYA DIRI LEPAS DENGAR LAGU BARU TYLOR SWIFT~ 'ME' .

Hi Semua..



Ramai yang tertunggu-tunggu single barui dari Tylor Swift. Sejak seminggu lalu Tylor Swift dan bagi hint tentang single baru dia ni di sosial media dia. Jadi mesti la ramai yang nak dengar lagu terbaru dia yang berkolaborasi bersama Brandon Urie.

Lagu Me! adalah tentang memupuk keperibadian dan sikap percaya pada diri sendiri.






Baris pertama je dah tunjuk yang kita ni kena yakin dan bersemangat. OK..

"I promise that you'll never find another like me "

giteewww..

Ramai yang dah dengar lagu Me ni dan bagi respond yang baik tentang nya. Dia punya video klip pun best. Tak sakit mata. Penuh dengan warna warni.. Rasa macam pengambaran kat langit pulak..

Ewah!!macam kau pernah pergi langit..Hahah

Siapa-siapa yang baru gaduh dengan bf ke dengan kawan ke, kecewa dengan orang sekeliling ke boleh dengar lagu ni.






Nak buat apa sedih-sedih..kan?? Kita patut sayang diri kita dahulu sebelum fikirkan tentang orang lain.

Entah2 orang tu yang tak keruan hidup nya bila tak de kita…

LIRIK LAGU KILL THIS LOVE- BLACKPINK

Hi Semua...

Macam sedap pulak telinga ni dengar lagu Kill This Love - Blackpink.

Wah!!dah jadi peminat Kpop ke??




Hahah... Tak le. Cuma sedap pulak dengar lagu ni,Mungkin sebab lagu ni tak la serabut sangat bunyi nya macam lagu kpop lain.

Dah la kita tak paham apa diaorang nyanyi lepas tu bunyi serabut sangat. Tu yang rasa tak menarik lagu-lagu kpop ni. Lebih suka layan ballad song diaorang je.






Tapi lagu Blackpink ni telinga boleh terima la.Tu pun sebab ternampak video nya ramai yang retweet . Saya pun dengar la. Nak tau juga apa yang buat sampai video nya tu di view sampai beratus ribu.

Lepas tu try cari kat Youtube. Terkejut tengok dah ada 211,455,646  view. Video di terbitkan pada 4 April lepas.

Pengsan!!

Setakat ni ahli dalam Blackpink ni yang saya kenal cuma Lisa Blackpink sorang je. Tu pun sebab kes dia di hina sebab bukan warganegara Korea.



Rasis juga warga Korea ni rupanya. Ingatkan macam orang Malaysia yang baik2..Jeng!!

Tengok di twitter YG Entertainment pun banyak video-vide…

ALIFF AZIZ BUAT HAL LAGI - BELLA DEDAH ALIFF AZIZ MULA BERUBAH SELEPAS SHOOT DRAMA TERBARU

Tak serik-serik Aliff Aziz ni. Tak cukup di kecam oleh netizen satu masa dulu selepas kes dia bersama seorang pelakon di sebuah pusat hiburan kali ni sekali lagi dia buat hal.\



Perkara tersebut didedahkan sendiri oleh isterinya Bella Astillah di instagram nya. Bella mendakwa sikap Aliff mula berubah ketika pengambaran drama terbaru lakonan Aliff.

Selepas mendapat mesej dari seseorang yang mendakwa melihat Aliff di sebuah pusat hiburan bersama seorang pelakon wanita yang dalam keadaan mabuk, Bella dapat merasakan lelaki di pusat hiburan tersebut adalah benar suaminya.







Assalammualaikum, AND IT HAPPENED AGAIN. .
.
Sejak kes yang dulu, saya berikan peluang pada dia sebab setiap manusia buat kesilapan dan sebab saya pandang anak saya. But what I’ve been through korang takkan boleh imagine. 

Selepas Aliff habis shoot telemovie baru2 ni dia buat hal lagi dengan heroin yang bekerja dgn dia dlm tele tu. 2 hari sebelum habis shoot, dia dah start berkelakuan lain di mana dia dah tukar password phon…

SEBELUM TINGGALKAN KOMEN ANGGAP ORANG TU ADA DEPAN MATA KITA

Hi semua..



Hari ni saya scroll IG nampak la luhan hati Nabila huda tentang netizen sekarang yang sesuka hati tinggalkan komen melampau tanpa fikirkan perasaan rakan artis di sosial media.








Memang betul apa yang diluahkan oleh Nabila huda tu. Saya sendiri baca komen-komen netizen ni macam orang tak de adab dan rasa hormat. Kurang ajar dan sangat memalukan. Apalagi bila ianya ditulis oleh mereka yang dewasa, berakal dan nampak baik.

Ada yang guna gambar profile dengan nampak biji mata je. berjubah labuh , berniqab . Gambar profile bersama anak dan isteri. Gambar bersama ahli keluarga..Tapi rupanya gambar profile tu semata-mata nak tutup busuk hapak dia

Bila tulis komen dah macam puaka lagaknya. Langsung tak de rasa malu. Dia fikir komen puaka yang dia tulis tu cuma dibawa oleh orang yang dia tuju. Padahal semua orang baca. Kemudian orang view details sosial media nya,.

Terpampang jelas anak siapa, isteri siapa, anak nya sekolah dimana, rumahnya di mana.. Malu la sikit dengan peranagi bu…

ELFIRA DAN EZLISA LOY SINDIR SUFIAN SUHAIMI: PERSEMBAHAN SUFIAN SUHAIMI DI AJL33 MENYENTUH HATI PENONTON

Tahhniah kepada semua pemenang Anugerah Juara Lagu 33 yang berlangsung malam tadi. Juara lagu kali ni dimenangi oleh Hael dan Dayang yang mendendangkan lagu Haram.
Tapi persembahan Sufian Suhaimi malam tadi paling diingati dan menjadi bahan bualan penonton di laman sosial.
Mana kan tidak,persembahan nya jelas mengambar kan kesedihan yang ditangungnya nye akibat putus tunang tahun lepas.
Disebabkan itu salah seorang adik Elfira menganggap  persembahan Sufian pada Ajl33 bagaikan mengambil kesempatan dan mempergunakan Elfira untuk nya memenangi Persembahan terbaik. 

Elfira yang kini berada di Mekah untuk mengerjakan Umrah juga menulis di twitter nya dengan beharap agar bekas tunang itu berjaya di pentas ajl agar segala cerita tentang penderitaan Sufian akan berakhir.


Netizen menganggap Tweet nyea itu adalah sindirin untuk Sufian.




Pengguna laman sosial mula membuat perbandingan gambar pelamin Elfira yang seakan-akan mirip dengan gambar pelamin di dalam persembahan Sufian Suhami.
Malah pe…

GAMBAR EMMA MAEMBONG DAN SYED ABDULLAH TERSEBAR - SYED ABDULLAH, EMMA BUAT PERMOHONAN MAAF

Gambar demi gambar milik Syed Abdullah dan Emma Maembong mula tersebar dan menjadi buah mulut netizen memandangkan imej baik Emma Maembong selama ini yang membuatkan peminat amat menyayangi pelakon cantik ini.



Selepas permohonan maaf yang dibuat oleh Emma petang tadi kini giliran Syed Abdullah pula membuat permohonan maaf kerana menjadikan keadaan sedikit huru hara. Mungkin dia juga berasa bersalah kepada Emma dan keluarganya sendiri memandangkan kedudukan adiknya Syed Saddiq yang memegang jawatan menteri.






Syed Abdullah juga di dalam IG story nya sebelum ini mendedahklan mungkin akaun nya di godam pihak tertentu sehingga menyebabkan gambar-gambar peribadi miliknya di curi dan disebarkan oleh pihak yang jelas untuk memalukan nya.




SyedAbdullah1998: Apology is not about saying I’m sorry, but its about the meaning you put behind the apology and admitting that you are the wrong part”

Today, has been a tough day for me & my family. The challenges i face today, is but a fraction of accusa…

GAMBAR 60 ARTIS MALAYSIA SAHUT CABARAN #10YEARSCHALLENGE

Media sosial meriah dengan perkongsian ramai netizen yang berkongsi gambar peribada 10 tahun lepas dalam cabaran  #10yearschallenge . Rata-rata berkongsi gambar peribadi di facebook dan Instagram dengan menggunakan hashtag #10yearschallenge.





Golongan artis dan selebriti juga tidak ketinggalan berkongsi gambar-gambar mereka 1o tahun lalu untuk tatapa peminat.
Jom kita tengok 60 artis Malaysia yang memeriahkan #10yearschallenge.
1; Hael Husaini

 2: Khai Bahar


3: Waris


4:Syamel

5:Baby Shima


6: Didie Alias
7: Abam 
8:Ali Puteh
9: Raja Iliya
10: Azhar Sulaiman
11: Hisyam hamid
12: Alvin Chong
13: Amalina