Showing posts with label hiasan dinding yang menarik dan simple. Show all posts
Showing posts with label hiasan dinding yang menarik dan simple. Show all posts

Friday, 2 September 2016

DIY : BARANG ROSAK DALAM RUMAH JADI HIASAN DINDING YANG MENARIK

Assalamualaikum...




Bila kita kata hasil seni dari barang terbuang mesti ramai yang membayangkan botol dijadikan bunga atau kertas dijadikan bakul..Betul??Tapi jangan tak tahu yang barang2 terbuang tu tak payah dijadikan benda lain pun boleh juga dijadikan hiasan dinding dan hasil seni yang menarik...


Tengok macam gambar ni..



Pintu rosak yang dah tak boleh pakai dihgantungkan di dinding dan nampak cantik pulak.Dilengkapi dengan hiasan lain di dinding seperti kerusi dan meja yang rosak menambahkan lagi seri pada dinding tersebut.Kalau korang yang lebih kreatif dan ada bahan barang2 rosak yang lain yang nak di buang tu boleh la hiaskan di dinding tu dengan lebih berseni lagi..


selamat mencuba..


sekian..

Thursday, 4 December 2014

DIY : HIASAN DINDING DENGAN GAMBAR-GAMBAR LAMA

 Assalamualaikum..

Ada simpan banyak gambar2 lama,
tapi tak tahu nak letak kat mana..
meh nak ajar satu cara supaya gambar2 ni bukan saja kita boleh tengok 
selalu malah kita boleh gunakan untuk cantik kan ruang bilik kita..


Cara nya mudah saja..
Modal pun tak besar..


cantik tak??
dengan hanya menggunakan kadboard
dan penyepit kita boleh jimat ruang laci2 kita tu..kan??

selamat mencuba...