Showing posts with label giveaway. Show all posts
Showing posts with label giveaway. Show all posts

Wednesday, 21 June 2017

BALIK KAMPUNG..OOO...BALIK KAMPUNG...!

Assalamualaikum...

Teruja nya nak balik kampung..Kalau diikutkan kami memang dah lama tak balik kampung sebab anak2 kan sekolah.Bila anak sekolah suami pulak kerja tak de cuti. Anak-anak pun asyik tanya bila nak balik kampung.Jadi di kesempatan hari raya ni kami akan balik kampung.. Anak-anak bukan main seronok bila tahu nak balik kampung. Dah la raya pun seronok, dapat balik kampung pula.Bertambah la seronok nya.



Tahun ni kami akan pulag ke Kampung saya di Beruas Perak . Ada orang kata ''Eii..kampung ceruk hutan.." Tak kisah la ceruk hutan ke apa yang penting anak-anak saya rasa lebih bahagia lebih seronok bila balik kampung saya tu  jumpa opah diaorang lagi-lagi di Hari Raya ni berbanding pergi ke tempat lain...

Kampung saya ni sebuah kampung yang terletak di Daerah Manjung. Sebuah pekan kecil yang sangat best tenang dan aman damai.. Jauh dari kesibukan kota .Pekan ni juga bukan saja ada bangsa melayu tapi ada cina dan India.Memang seronok kampung saya ni.

Perkata penting yang dilakukan sebelum balik kampung- Untuk balik kampung ni apa yang perlu ialah persediaan balik kampung nanti.Pastikan kereta diservis , dan semua barang-barang lengkap dan cukup.jangan lupa pastikan rumah dalam keadaan selamat.Kena bagitau jiran2 yang tak balik.kampung untuk tengok2 kan rumah kita..kena tinggalkan no tel untuk mudah jiran hubungi jika ada kecemasan.


Sempena Hari Raya yang bakal tiba ni ada 2 barangan  yang saya rasa sesuai kalau dibawa balik untuk keluarga saya di kampung. Selain kuih raya dan beberapa persiapan raya saya ada senaraikan 2 barangan dari Lazada ini  saya rasa pasti akan memeriahkan lagi hari raya kami sekeluarga..

1-Biscuits Candy High Quality Container Storage 

Penting tau benda ni...Senang nak isi kuih raya.Bekas nya pun cantik2 .Susah binskut nak masuk angin kalau pakai bekas macam ni.Kan??Korang boleh klik link diatas gambar  untuk beli bekas biskut raya ni juga..



2- Set lampu raya 

Raya tanpa lampu kelip-kelip ni memang suram la rumah.Kalau letak lampu ni baru la nampak rumah ada mood hari raya..Susana pun jadi ceria ja. Betul tak?





Korang yang nak buat persiapan raya boleh la dapatkan barang-barang lain di Lazada Malaysia.Bukan saja ada lampu raya dan Bekas kuih raya je tapi ada jual kuih raya, baju raya langsir dan macam-macam lagi.Semuanya  bersempena dengan Marhaban Ya Ramadhan By Lazada  dan jualan Riang Ria Raya yang menawarkan tawaran potongan harga sehingga 90%  dari 19 May sehingga 30  June depan. Jadi jangan lepas kan peluang untuk membeli belah di Lazada untuk lebih penjimatan di musim perayaan ini.


Untuk blogger yang nak menang hadiah best dari Lazada Malaysia boleh la kik banner ni untuk join...

sekian...

Friday, 2 June 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Assalamualaikum...



Agak lama saya tak join contest.Tapi sebab penaja utamanya ialah SGshop terus rasa nak join.Siapa pernah membeli belah di SGshop tau la macam mana seronoknya bila shopping di SGshop ni sebab semua barangan yang ada di sini lebih murah dari yang ada dipasaran kita ni tau.Memang jimat banyak tau.Saya sendiri pernah menggunakan khidmat Sgshop ni dan memang terbaik la.

Pada blogger-blogger yang belum berpeluang membeli belah di Sgshop tu jom la join sekali. Giveaway ni khas untuk blogger je. Lagi ramai yang join lagi banyak nilai shopping credit yang kita akan dapat.
Untuk syarat-syaratnya korang boleh ke blog Ayue Idris

Servis Yang SGshop Tawarkan

Sgshop Ialah orang tengah diantara pelanggan dan penjual .Sgshop menawarkan perkhimatan menguruskan pesanan pelanggan  melalui laman web mereka iaitu Sgshop.com.my. Sejurus selepas pelanggan membuat pesanan , SGshop akan mula membeli barangan yang di pesan pelanggan melalui laman web Taoboa. Mereka juga menguruskan penghantaran barangan pada pelanggan.Setiap barangan yang sampai ke Gudang SGshop akan dipastikan dalam keadaan baik sebelum dihantar pada pelanggan. Sgshop juga bekerjasama dengan banyak bank untuk memastikan proses pembayaran adalah selamat dan cekap.

3 item Yang Ingin dibeli di SGshop

Sebenarnya ada banyak barangan yang saya nak beli di SGshop. Rambang mata tengok banyak nya barangan yang murah dan semuanya menarik.Tapi ada 3 barangan yang saya berminat untuk beli .




Saya ada masalah dengan sangkar kucing kat rumah ni..Sangkar kecik je.Jadi saya dapat bela seekor kucing je.Teringin nak bela banyak kucing.Jadi kalau dapat beli sangkar yang besar sikit macam dalam gambar ni dapat la bela 2,3 ekor kucing lagi.






Memang dah lama sangat teringin nak ada luggage yang besar dan boleh letak semua baju-baju anak2 dan suami.Nak berjalan terus bawak satu luggage je.Sampai hotel biar suami je tarik Luggage..Kami bawak badan je..ahahahha


3- Pressure Cooker

Tengok banyak nya yang kongsi resepi guna presure cooker..Tapi kita tak de presure cooker,..Teringin juga tapi yang diaorang jual mahal sangat.Tengok kat SGshop ni murah-murah semuanya.Ada yang bawah Rm100 ada juga yang tak sampai  RM300. Murah kan??tapi yang saya berkenan macam kat atas ni..Yang ni wajib beli.Sebab saya suka memasak tapi nak cepat.


Menarik tak barang-barang yang saya pilih ni.?.Tengok la harga yang terpapar tu.Memang murah kan??korang jangan lupa join giveaway ni nanti ye..Klik sini kalau nak join..- Giveaway -..

sekian...

Monday, 27 March 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Assalamualaikum..



Minggu lepas shopping gila-gila di Lazada tu pun belum puas lagi..Minggu ni pulak ada Lazada Big Baby Fair .Boleh sambung shopping pulak.Kali ni beli barangan baby.Bagi yang ada anak-anak kecil jangan lepaskan peluang keemasan ni .Lazada,s Big Baby Fair akan berlangsung dari 29 march - 2 April yang menawarkan potongan harga sehingga 85 %



Setiap kali ada Lazada Big Baby Fair , dah tentu lampin pakai buang akan menjadi yang  rebutan .Bagi saya jenama Lampin Pakai Buang yang paling saya suka ialah Goo.N..Kalau saya ada anak kecil nanti dah tentu jenama Goo.N yang akan saya pilih.



Selain daripada lampin pakai buang, susu formula yang pasti menjadi pilihan saya untuk anak-anak adalah Jenama Dumex.Pertama sebab ianya terdapat didalam pelbagai perisa dan keduanya dah tentu kerana harganya yang berpatutan.Lebih-lebih lagi di Lazada selalu ada tawaran istimewa untuk susu formula bayi.



Barangan lain di Lazada yang menjadi pilihan saya untuk si kecil saya nanti adalah Car Seat jenama Sweet Cherry memandangkan ini adalah salah satu barangan paling penting bila kita ada anak kecil.Senang nak keluar kalau bawak anak jalan-jalan atau balik kampung.Kalau nak beli kat luar memang mahal tapi di Lazada  semuanya murah dan berbaloi.

Sebenarnya ada banyak lagi barangan di Lazada yang saya nak dapatkan untuk anak kecil saya nanti..InsyaAllah..kalau ada anak lagi la..Hahahha..Korang pun mesti ada barangan yang korang nak beli nanti di Lazada,kan? So jangan lupa Lazada,s Big Baby Fair dari 29 March sampai 2 April ni.

sekian...


FATTAH ANAS 2ND BIRTHDAY GIVEAWAY

Asalamualaikum...

Hari ni agak lapang sikit..sebab saya tak de rancang nak tulis apa-apa entry .Jadi saya join Giveaway je  sebagai menyokong kawan2 yang tengah buat GA..



GA kali ni dari blogger Afdilah bersempena dengan birthday  anak teruna dia yang ke 2 tahun..Antara hadiah yang ditawarkan..:-

1 x  Pocoyo and Friends
1 x Robocar Poli
1 x 3D Animal Card 

Semoga membesar dengan sihat dan kuat..Jadi anak yang soleh serta sentiasa mengembirkan ibu dan ayah..

Untuk semua jom kita join GA ni.

klik pada gambar untuk join..


sekian..

Thursday, 2 February 2017

SENARAI PESERTA GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM

Assalamualaikum..



Masih ada masa lagi untuk join Giveaway saya ni..Terima kasih pada yang dah join Giveaway Slimmtreats Bersama Dianarashid.com.Memang ramai yang join dan saya sangat puas hati dengan penganjuran Giveaway kali ni.Harap-harap ianya akan mendapat sambutan untuk giveaway yang akan datang.Berikut adalah senarai peserta Giveaway Slimmtreats Bersama Dianarashid.com.
.

1- http://www.kisahsidairy.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
2- http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
3- https://belogsjm.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
4- http://www.miazain.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
5- http://thezafirahnazri.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

6- http://www.leaazleeya.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
7- http://www.ceritaejoy.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama-dianarashid.html
8- http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
9- http://shalmilanadya.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
10- http://razanahanis.blogspot.my/2017/01/random-giveaway-slimmtreats-bersama.html

11- http://www.syuhadasalleh.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
12- http://bluechoralpearl.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
13- http://blogashalya.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
14- http://penselduabee.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
15- http://www.suriaamanda.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html?m=1

16- http://nayfatimahrasyid.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
17- http://norminieza.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
18- http://www.kakgojes.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama-dianarashid-2017.html
19- http://itsmelyya.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
20- http://jombercontest.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

21- http://ayubarbydol.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
22- http://www.maisarahsidi.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama-dianarashidcom.html
23- http://www.huhahuhajerr.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
24- http://akuchentacamera.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
25- http://macammacamcite.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

26- http://www.cekgunorazimah.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
27- http://aunidenovella.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
28- http://kiwiceri.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
29- http://www.syahidahfadilah.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
30- http://www.mariafirdz.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

31- http://seindahcerita.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
32- http://littlesnorlax.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
33- https://ramaramapendek.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
34- http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
35- http://deariescouple.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

36- http://akupenulisluarbiasa.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
37- http://mummysupplementshop.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
38- https://missobsesi.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
39- https://ajemy.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
40- http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

41- http://jombercontest.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
42- http://husnazahidi.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
43- http://akusukaketawa.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
44- http://www.azhafizah.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
45- http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

46- http://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama_24.html
47- http://galeriduniaku.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
48- http://messarah.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
49- https://zahirahfarhanipunye.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
50- http://www.mommyfiqa.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

51- http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
52- https://kasihkuamani.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
53- http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
54- http://purplestarz89.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
55- http://misstiey34.blogspot.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

56- https://hanismasturina.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
57- http://www.nooratikahramli.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
58- http://www.kakgojes.com/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
59- http://norfazpremix.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html
60- http://the-fadedd.blogspot.my/2017/01/giveaway-slimmtreats-bersama.html

61- http://themaiman.blogspot.my/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
62- http://sishawa.blogspot.com/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
63- http://puanbee.com/giveaway-slimmtreats-bersama-dianarashid-com-2017/
64- https://muhammadshahril97.blogspot.my/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html

65- http://theaaisy.blogspot.my/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
66- http://theieraziera.blogspot.my/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
67- http://nusha1706.blogspot.my/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
68- http://hootiecyum.blogspot.com/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
69-http://www.sayidahnapisah.com/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html

70-http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
71-https://zulaikha-bahri.blogspot.my/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
72-http://muffincokelatcinta.blogspot.my/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
73-http://chanchueshahida.blogspot.com/2017/02/giveaway-slimmtreats-bersama.html
74-


Sudikan untuk blogwalking ke blog rakan-rakan kita ni .Kalau nak add mereka di laman sosial pun dipersilakan..Tak salah kita dulu yang memulakan..betul tak??Jom kita tambah rakan untuk meluaskan lagi jaringan sosial kita.Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6-2-2017 dan pemenang akan saya umumkan selewat-lewatnya pada 8-2-2017.