Skip to main content

Posts

Showing posts with the label duit dari online

PANDUAN DAN CARA MENDAFTAR UNTUK ANDA YANG INGIN MULA BERNIAGA DI SHOPEE

Hye Semua...

Saya dah lama rasa teringin nak berniaga di Shopee. Tak tak tahu nak jual apa. Saya ni suka berniaga benda makanan je. Sesuai ke jual benda makan di Shopee tu?? Kalau biskut-biskut raya tu ok la kot.. Atau ada barang tertentu saja yang boleh di jual?





Kalau tak sekarang mungkin akan datang saya akan ada idea la nak jual apa. Tapi untuk sementara ni saya nak share dulu cara bagaimana untuk mula berniaga di shopee. Macamana cara nak daftar dan sebagainya akan saya terangkan dalam post ini.

Entry ini bersumberkan dari perkongsian pengguna twitter : @Mohd Zikrullah . Saya share kan di sini untuk rujukan saya dan pembaca yang lain.




Macam mana nak mula niaga di SHOPEE. 


1. Mula2 ko kena ada smartphone la. Wajib. Benda kedua kena ada ada pc atau laptop (optional. Dan ketiga kena internet yang stabil.)


2. Sebelum pergi lebih jauh. Ko kena tahu kenapa orang membeli di shopee.
- free shipping
-harga murah dan senang compare harga
-secure. Susah nak kena scam


3. Jadi firstly korang m…

CARA SAYA BUAT DUIT DENGAN BLOG

Assalamualaikum...
 Cerita pasal CPUV ni.. kami dulu sebut BE..hehhe.. dulu kalau dapat BE dari syarikat besar gini memang best la...

Sebab sekali dapat BE dari syarikat besar2 ni bukan sikit2 tau.. seminggu boleh dapat lebih 10 ringgit jugak.. lagi2 kalau BE dari syarikat telekomunikasi.. memang lumayan..
Tapi sekarang tidak lagi.. minggu ni dapat CPUV minggu depan dah credited... nak kumpul seringgit pun susah..
Jadi pada blogger2 yang nak dapat duit dari blog jangan hanya mengharapkan nuffnang sahaja. cari lagi peluang lain yang boleh mendatangkan hasil dengan blog kawan2.. berniaga online ke, join affiliate ke, ataupun buat ruang iklan berbayar.. contoh nya review produk..
Awal2 ni jangan la letak harga mahal2.. saya dulu awal2 letak harga 10 ringgit je satu review.. kadang2 percuma pun ada.. Sekadar nak kenalkan blog sendiri pada orang ramai.. nanti bila yang lain tengok kita ada buat review ramai la yang nak dapatkan review dari kita. kalau awal2 dah mahal takut terkejut pulak …